![]() |
|
2 privitaka
Jucer i danas bio u Vrbanji/Drenovci kod svojih :)
|
Želim vjerovati da si, dinstajući kiselo zelje, dodao malu žličicu kimla u zrnu...:goood:
Sve ostalo je blasfemija. Lijepo izgleda ćurkica u smotuljku...:goood: Rek'o bi onaj lik iz yutjub spota : A gdje je restani ? :D |
nisam ja radio, sve mater radila pošto sam izbivao većinu dana izkuće i došao doma sa ženom na gotovo... a stara i kim su posebna priča alergičnosti (proporcionalno tome ga ja volim) :D
probat ću svakako druže od kužine ;) e da a ova misterijozna piksa su ti domaći ukiseljeni slatki feferoni + male debele paprike kaj se obično sa zeljem pune, ali zakiseljeno with a twist - dodano u startu nutra bučinog ulja i samo treba protrest prije upotrebe, jel moram pričati o okusima? :D |
|
udavila se dabogda utom siru :D
di je špek te butovi? :D |
Negdje u podrumu, ne zalazim tamo ovih dana :D
|
prestrašno :D
|
Ma nemaš ti pojma :p
E da, a za desert imamo čokoladne oblatne :p |
Jučer sam napravila tako dobar juneći saft da mi je bilo žao kaj ga nema više jer smo i zdjelu polizali (doslovno :D).
Danas - kubanska riža. |
|
mala ti ćurkica :D
|
Meni i prevelika :p
|
|
Ajd super da vas jos ima sa krvavicama i da nisam sam. Koga god da pitam, fulj, bljak itd a ja ih ubijam ko veliki. Prosle godine mi nisu bile bas nest ali ova je pocela dobro i dobavljaci nisu zakazali.
Kaj ti je to u toj prozirnoj, lijevo? Sys.. Sutra imam izbor, hladni odojak sa krumpirom ispod peke, gulas od divaljaci, krvavica + klasika, vratina sa zapecenim grahom i vojnicki grah. Odojak je najskuplji, 25kn. To je sam gablec tam oko 10 uz cestu. Tak mi je i izgledalo na prvu. Sad te jos vise volim ko osobu, nije da sam te nest volil prije ali sad malo vise. Nisam to jel 100 godina a volim te stvari, domace na koje se mladi groze pa i one najgore ak su dobro spemljene. |
švargla, prezvuršt, tlačenica... kako ti drago ;)
|
Bacio sam se danas u trošak. :)
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...E:L:OC:GB:3160 |
Kaj ne naprave takve gluposti kao Švicarac. Onak, da moram jednu stvar prati, ne deset :P
|
Jel netko možda kod nas vidio modlice za raviole u nekom dućanu. Ne mislim na ono plastično sr...e.
Ufural sam se u pravljenje tjesta. Za dvije osobe je dosta 20 dkg brašna, 2 jaja i prstohvat soli. Punit se može sa bilo čime (povrće, meso, sir). Umak može, ali i ne mora. Bacit na malo maslaca sa začinima ili maslinovo ulje, ako je neka mediteranska varijanta. Za večeru samo od 20 dkg tjesta napravili široke rezance i nismo ih mogli pojest koliko su zasitni. Neopisivo mekani, a nisu se raskuhali. Kupovna tjestenina nije par ovim domaćim friškim rezancma. |
Dobila sam janjeće kotlete i to ću danas na naglo za ručak s nekim umakićem i špinatom za prilog. Jedva čekam jer nikada do sada nisam jela janjetinu a da nije bila s ražnja.
Jučer kod svekrve - šnicli u ciganskom umaku + domaće krpice i salata iz vrta:chears: |
Nego,malo sam na dijeti i njupam integralne krekere sa senfom....nije baš za hvaliti se al ajde :D
Mislio sam pitat,....bumo mi više sastančili? :) Ako se ne varam od ljeta nije bilo Ždera :) |
Citiraj:
|
E, kaj je sa onim ćevapima tamo kod Vjesnika. Nikak da otiđem. Ima mjesta za sjesti + pive? Netko probao?
|
ne znam jel jos uvijek krkljanac ko pred koji mjesec, al bolje nazovi i dogovori termin pa si siguran da bu mjesta..
|
Citiraj:
|
krvavice s krumpirom...mljac :D
još da nisam previše lijen da skoknem 200m u getro po kiselo zelje :D a što se žderonja tiče, ako budu za petak 13, onda računajte na mene :p |
Taman krenuo pisat da odemo zderat prije bozica tak da ja sam za.
Samo recite kad i di |
Bio bi red:)
Za Ždere-SPREMAN!!!:D |
I ja.
Kaj Trouble organizira? |
Tak se šuška kao :P hehe
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:25. |