PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Toorop 22.08.2013. 22:20

Danas sam jeo pohano meso od raka. nisam mogao slikat ali izgledalo je k'o kroketi i u sredini ona klješta i nakon toga riblji brudet. Baš sam se najeo a sjelo je vino :D

syss 22.08.2013. 22:45

brijem da to nije baš meso od raka (pogotovo ako to netko domaće nije spremio)... surimi šema više, okusom nema veze sa pravim rakom ;)

p.s. sjelo je vino, ne sijelo... sijelo je šokačko :D

Mad_Duke 22.08.2013. 22:54

Par sa mora, točnije kraja ljeta iz Kiseljaka i Sarajeva :)

Pohrani.com

Pohrani.com

Pohrani.com

Pohrani.com

Pohrani.com

Pohrani.com

Toorop 22.08.2013. 23:01

Citiraj:

Autor syss (Post 2447283)
brijem da to nije baš meso od raka (pogotovo ako to netko domaće nije spremio)... surimi šema više, okusom nema veze sa pravim rakom ;)

p.s. sjelo je vino, ne sijelo... sijelo je šokačko :D

znam da da nije pravo meso od raka, jer sam jeo to, ali ono, bilo je bome fino. sjelo sijelo, moja greška neće će ponovit :D

@Duke janjac izgleda odlično! jeste ga zalijevali pivom? :D

syss 22.08.2013. 23:08

@đuka... jagnje vam ima paradentozu :D

@torop... eto sada znaš :D

Mad_Duke 22.08.2013. 23:15

Jagnje je bilo fenomenalno :)

A pogodi tko je mućki gledao rezanje i poslije pobrao najbolje komade :P hehe

syss 22.08.2013. 23:17

je, vidim da je propisno napravljeno, a i chunkovi su primamljivi.... ćevose sam ija tamo ubijao i to je ono - nema greške.

listerstorm 23.08.2013. 21:20

Za grickat mjesto pringlsa.

http://upload.slike.com/slike/gQHbt.jpg

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2447307)
Jagnje je bilo fenomenalno :)

A pogodi tko je mućki gledao rezanje i poslije pobrao najbolje komade :P hehe

Super izgleda.

A za najbolje komade, istina, one budu u uvjerenju da su dobile najbolje komade. ;)

Z-man 23.08.2013. 22:14

Da nisam sve pojeo, sliko bi večerašnju pizzu :goood: :goood:

flare 24.08.2013. 18:04

Njoki s gorgonzolom, salata od pečene paprike i par šnita domaće kobasice za desert :D

Z-man 24.08.2013. 18:36

Pohane šnicle, pommes, zelena salata i ajvar \o/

panoramix 25.08.2013. 10:44

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 2446932)
Ja sam neki dan dragom pravu gozbu pripredila:

Zdinstala na kokosovom ulju papriku, paradajz, tikvice i poriluk (vegeta, papar, crvena paprika, bosiljak i majčina dušica).

Sa strane skuhala couscous, te proso i leću s malo maslinovog ulja i vegete nutra.

Sve skupa zmješala i dodala malo vrhnja za kuhanje. (Nemojte se zeznuti i kupiti Meggle light vrhnje, loša stvar.)

Za nezdravu komponentu sam spržila dve kranjske kobase na putru i stavila nutra.

Uz prilog friške krastavce s vrhnjem, paprom i soli.

Za desert sladoled vulgaris i coffee :kafa:

Pozdravljam recept i skrećem pozornost da na putru ne bi trebalo pržiti kobase. Eventualno može putar poslužiti za kajganu i neke namirnice gdje nije potrebna visoka temperatura prženja.
Putar onda počinje prigarati i razvijeti loš miris i neke nedobre spojeve.

Za razliku od putra, kokosovo i palmino ulje su pogodni za prženje.

zbuzanic 25.08.2013. 10:58

Kuham grah sa kobasama i špekom, jel to valja kaj? ;)

Amdejac 25.08.2013. 11:06

Premalo mesa. :D

Ladybug 25.08.2013. 12:32

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2448331)
Pozdravljam recept i skrećem pozornost da na putru ne bi trebalo pržiti kobase. Eventualno može putar poslužiti za kajganu i neke namirnice gdje nije potrebna visoka temperatura prženja.
Putar onda počinje prigarati i razvijeti loš miris i neke nedobre spojeve.

Za razliku od putra, kokosovo i palmino ulje su pogodni za prženje.

Duly noted! Nisam to znala, jer već mjesecima pržim na ghee-ju, koji je maltene skuhani putar, pa sam mislla da i na vulgaris putru mogu normalno przit.

:fala:

Ammy 25.08.2013. 13:00

Ja pomiješam putar i ulje, baš sam tak jučer dinstala luk za paradajz umak s dodatkom vrhnja za prelit tjesteninu.

Danas juha, pečeni picek i pečeni sitni krumpir, cikla. A za desert će biti fritule :D

nino 25.08.2013. 13:34

Citiraj:

Autor nino (Post 2446628)
Trebao sam danas radit kaneštrele i gambere sa paštom ali shebo me Dinamo....

Ovo danas radim, ako se sjetim, uslikam. :D

syss 25.08.2013. 14:06

ja sam jučer kuhao valjda od 14 do 19 :D

chiken day - juhica lagano 6l kazan do vrha sa grincajgom i pojačanim celerom, 3 lista lovora, 3 pune šake želučeka, 3 drapice i kompletno belo meso s kostima pa jedno 3h na najlakšem plinu.

kat ispod opgromni batci/karabatci odstajali u pacu sol, papar, tandoori masala kurkuma, ulje, maslac... prije stavljanja u pleh taj aromatični maslac zabijen svima pod kožu i onda 20 minuta pod folijom, pa 20 minuta bez i jedno 40 minuta sa kockicama krumpača - e to je bilo fino :)

kad je juha bila gotova onda imalo napraviti salatu ITOKAKVU :D

pol kile jetrica na maslac/ulje/luk i kada je pred kraj mala konzerva smeđeg graha i kada se ugasi plin odoka domaćeg bučinog ulja, promiješati i zatvoriti... kad se ohladi onda na sitno narezati četvrtinu luka koja je ostala od dinstanja (da ne povene u toplom jel).

e to je bilo prokleto fino.

slike nemam jer smo pojeli sve :D

m4dm4n 25.08.2013. 15:04

Citiraj:

Autor Ladybug
Duly noted! Nisam to znala, jer već mjesecima pržim na ghee-ju, koji je maltene skuhani putar, pa sam mislla da i na vulgaris putru mogu normalno przit.

:fala:

Možeš koristiti i putar, ali ga se mora staviti maksimalno minutu dve pred kraj, čisto zbog okusa. Ali da, to nije materijal za prženje (kajgana maksimalno).

flare 26.08.2013. 12:38

Ja isto miješam putar i maslinovo ulje npr kad radim bilo kakav umak od paradajza jer putar da baš fini okus umaku.

Ako nešto pržim na dubokom ulju (pohanje ili faširanci) onda uvijek koristim suncokretovo ulje za to.

Danas - bolonjez, špageti i kristalka na salatu :)

Amdejac 26.08.2013. 17:21

Putar-maslac, maslinovo i bučino ulje nije dobro termički obrađivati jer postaju kancerogena.
Statistički na Jadranu je puno veći postotak raka crijeva nego u Slavoniji iako se hrane zdravo tj. riba, maslinovo ulje, lešo itd.
Utvrđeno je da je to zbog maslinovog ulja koje je vrhunsko i zdravo u sirovom obliku, ali ne i kad se termički obrađuje.
Pečenje je najzdravije na svinjskoj masti jer kad svinjska mast zagori ona smrdi i nejestiva je, dok kod ulja ne postoji takav efekt. Ono promjeni svojstvam, ali nema takav jak okus da bi bacili hranu koja je pečena u takvom ulju.

syss 26.08.2013. 17:24

i zato treba doma uvijek imat kantu masti!

zbog zdravlja!

:D

inače nisam neki majstor od pire krumpira recimo, ali znam da mater kad radi stavi (uz sve ostalo) i koju žlicu masti... uf što to fino onda bude.

Z-man 26.08.2013. 18:47

Jučer janjetina, danas ostaci janjetine + grah salata + mladi luk. Preždero sam se. :D

Toorop 27.08.2013. 14:14

Pileća prsa pržena u običnom ulju, kuhano prženi krompir i pržene šparoge koje se stave na meso :3 uh

Ammy 27.08.2013. 21:07

Jučerašnji ručak prije/poslije. Sve je domaće :D
Pohrani.com Pohrani.com

Danas sam radila ovo
Pohrani.com

A neki dan bubble tea, sa mojom omiljenom namirnicom :D
Pohrani.com

syss 28.08.2013. 00:01

sočim praviš taj babl ti i šta je to pobogu?

zgleda kao nešto što bi ja htio :D

ovo povrće gore kopiraš od mene i prestani! :D

Amdejac 28.08.2013. 06:06

Ne, nego Bulju. :Mahune i grašak: :D

Omerta 28.08.2013. 07:19

Citiraj:

Autor syss (Post 2449988)
sočim praviš taj babl ti i šta je to pobogu?

zgleda kao nešto što bi ja htio :D

ovo povrće gore kopiraš od mene i prestani! :D

Cim se otvorio link odmah uocih tu foktku sa povrcem i recem, ovo je Sisa 100%, a kad ono ne :D
Ali kopija je dostojna, nema sto.. E sad, okus, ne znam :D

Meni se pak taj babl cini kao zesca kemija :/

Ammy 28.08.2013. 07:55

Taj babl je tapioka :D Skuhala perlice u vodi i šećeru, oprala i uvalila ih u hladni crni čaj s mlijekom, doduše može i bilo koji drugi čaj, totalno kul. Inače ima u Gajevoj 8 i Areni neki kafić koji prodaje te čajeve, ali sa većim i šarenim perlicama koje naravno kod nas nema za kupit, barem ja nisam našla. I ja bi tamooooo, samo nitko neće samnom :(

syss 28.08.2013. 09:03

@omerta... eto vidiš kakav je copycat ejmi! :D

@ejmi... nikad probao, ali zgleda zabavno, jab skuhao te perlice u earl grayu i onda mlijeko preko, fuck the police :D

a di ti nabavljaš te vulgaris perlice?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:18.