PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

flare 09.06.2005. 07:29

kod mene je isto gibanica = strudla

...a strudla moze biti s cim god hoces...sa sirom, jabukama, visnjama, orasima, makom, i stajaznam s cim jos...:)

...upravo doruckujem kruhic sa sjemenkama namazan s putricem i pekmezicem od visanja...i pijem kavu...

:clap:

...i sad idem strajkat u skolu :D

fairy 09.06.2005. 07:42

Citiraj:

Originally posted by flare
...a strudla moze biti s cim god hoces...sa sirom, jabukama, visnjama, orasima, makom, i stajaznam s cim jos...:)
sa zeljem :smajlićkojipovraća:
:eek:

mitzek 09.06.2005. 09:24

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Ti si biskivit zamješao i pekao???
Nemoj da moram Anju zvat:D :D :D

bdw-mogao si malo i pojasnit te lignje na pekarski:)

vu namasceni protvanj siknes red plosno rezanih krumpaca,posolis,dodas red lignja kolutica,premazes penzlom namocenim u maslinovo ulje sitno sjeckani cesnjak i presin i jos nekaj onak ko origano, opet red krumpaca, red lignja kolutica i tak sve dok ti protvanj ne bu do vrha, nauljis sunc. uljem jos malo odozgora i siknes u pecnicu. nemojte krakice hitat pod krumpac nego ih nasjeckajte na centimetar umuljajte sa m. uljem, persinom i cesnjakom koji dodate kad je krumpac zazaren i pecete jos 5-6 minuta.servirat uz kiselinu,moji najvise vole zapacenu papriku uz to,ciklu,mjesanu, a moze i zelena sad u sezoni..
hint: krumpac rezite na ploske ,ne deblje od 4-5 mm da se jednoliko zapece i ne ostane sirova kakva debela ploska,mozete prvih10-15 minuta pokriti protvanj sa alu folijom da napravite efekt dinstanja, onda maknete da se fino zapesu krumpaci odozgor, kad su vec lijepi res laganini dodate narezane krakice i marinadu po tome....

to je izvedenica jednog origigi recepta by Mitz i ne tangiram komentare , mozes ovo ,mozes ono.....:rolleyes: :beer:

moji se nikdar nisu bunili, osim kad je Junior u brzini narezal 1 cm ploske krumpaca pak je ostal polusirof a mi gladni....Bozja kazna!:rolleyes:

flare 09.06.2005. 11:31

mitzek...meni sad idu sline : nuts :

...zvuci jako dobro...:)

Jelc 09.06.2005. 15:43

Našao ja sinoć ovo na Iskonu, pokazao zlatu svome a ona šuti:(
http://www.iskon.hr/webkuhinja/page/...7/0019006.html

Zove ona mene danas...ajd kad se vraćaš doma kupi sve kaj treba:)

Jeeee....:D :D :D
Vrganje sam namočio, repove kozica stavio da se odlede.

Htio sam stavit i malo šarf kobase ali sam je požderao...tijesto se fino diže-jedva čekam
:D :D :D

:beer:

Amdejac 09.06.2005. 18:12

Citiraj:

Originally posted by fairy
štrudla=gibanica
bar kod mene :D

Tako je.
Štrudla = Gibanica , ako je štrudla kuhana onda su štrukli.
Od dizanog tijesta se radi Orehnjača, Makovnjača može sa Rogačem ili od Sira, ali i Jabuke.
Ak' se dizano tijesto tanko razvalja, znači tanje od Orehnjače onda se to isto u nekim krajevima ljepe Naše zove gibanica.:beer:

Jelc 12.06.2005. 12:29

Mislim da ću danas razbiti monotoniju nedeljnih mesina i krumpača i maznut kakve špagaće:)

Paske 15.06.2005. 11:04

Vidim da nam treba jedan *bump* :p

Trek 15.06.2005. 12:12

Citiraj:

Originally posted by Paske
Vidim da nam treba jedan *bump* :p
ja mislim da nam treba jedno veliko masnovno grupno žderanje :D

Paske 15.06.2005. 13:51

Citiraj:

Originally posted by Trek
ja mislim da nam treba jedno veliko masnovno grupno žderanje :D
Bormeč ... to nam najviše treba :D

Danas moja draga žempca ima odmor - mamica kuha ručak :D

Pire krumpir, zagrebački, zelena salata - moje omiljeno ( samo da je abšmalcani bažul tu umijesto krumpira.... ). Na sve to ledeni PAN - nakrkaj dan .... mmmm

Jelc 15.06.2005. 14:40

Svi bi mi izgleda jedan dobar skup Žderonja...sam ne znam kaj bumo sa Mitzekom.

Danas ga spopala moja žena da kad bu više te Žderonje da se malo odmori na miru-a Mitzek odmah skočio na noge lagane i fijuuuu...:D :D :D

Ode:burn:

Izgleda da ga je Tanja opet spičkala na dijetu:D :D :D

bdw-na žalost sve sam krvavice davno riješio pa danas uz krumpač na kockice i dinstano zelje sa suhim mesom idu samo pečene kranjske...

:beer:

mitzek 15.06.2005. 15:58

koja crna dijeta, koji bakraci...

dijeta????????

da, al ne pri meni...hehehe,Jelc tera vodu na svoj mlin jel mu njegva draga nece vise oblizeke spremati, zato ga tera da brzo slazemo Party Zderonski...problem je u mom poslu, a ne u meni i mojoj zelji, pak i sami znate da se navek lacen i gladen,da nema tog dana u koji ja gladan ne osvanem, ustvari , kaj da vam vise govorim kad moje trbusne obline govore same za sebe-dijeta? jok!!!:rolleyes: :D

daklem, of vikend su Brijuni pak sam se moral malcice psihofizicki pripremat, da moje jadno tijelo izdrzi teeske napore kusajucui delicije shefa kuhinje i Valsabbiona u puli....:rolleyes: :D :D
moze miting vu drugi petek?ha?:D :D

eh, evo vam malcice za misliti , kak mi je tesko delati ...:rolleyes: :rolleyes: :D

http://www.valsabion.com/restaurant_hr.html

Trek 15.06.2005. 19:19

Re: koja crna dijeta, koji bakraci...

Citiraj:

Originally posted by mitzek
dijeta????????

da, al ne pri meni...hehehe,Jelc tera vodu na svoj mlin jel mu njegva draga nece vise oblizeke spremati, zato ga tera da brzo slazemo Party Zderonski...problem je u mom poslu, a ne u meni i mojoj zelji, pak i sami znate da se navek lacen i gladen,da nema tog dana u koji ja gladan ne osvanem, ustvari , kaj da vam vise govorim kad moje trbusne obline govore same za sebe-dijeta? jok!!!:rolleyes: :D

daklem, of vikend su Brijuni pak sam se moral malcice psihofizicki pripremat, da moje jadno tijelo izdrzi teeske napore kusajucui delicije shefa kuhinje i Valsabbiona u puli....:rolleyes: :D :D
moze miting vu drugi petek?ha?:D :D

eh, evo vam malcice za misliti , kak mi je tesko delati ...:rolleyes: :rolleyes: :D

http://www.valsabion.com/restaurant_hr.html

drugi petak? MOZE :D ajmo zderat :D

mitzek 17.06.2005. 11:26

hint:......

Baka je porucila da je spolirala Tanjur za Kotlovinu(TM).....;) ;) ;)

ajmo sad jedno cist demokracko laganini glasofanje za Zderačinuuu????:rolleyes: :D :D

Petak24 06. od 15-1600 pa nadalje? sa Bela turnirom pod brezama i hljadnom ŽUJOM (TM) ko prirodnim hlađenjem?

ajde prije nek se svi ko Rakova deca ne rayijdemo po morima i pljaninama...:rolleyes: :rolleyes: :beer: :beer:

Zond 17.06.2005. 11:59

Ja sam za. Prosli ispiti i treba se relaksirati :clap:

Trek 17.06.2005. 12:00

broj me, to mi je zadnja postena zderacina prije 16-te, sto je 25.6 :D ak nis bar cu u šesnetu uč punog želuca!

Jelc 17.06.2005. 14:48

Pa, baš bi i mogli nekaj prigrist:D
Popit koju hladnu:beer: :beer: :beer: i tako to...

Ivan_1 17.06.2005. 14:50

eh...da bar mogu doći, to bi mi bas pasalo, bio bi to lijep i potpun vikend, dobra žderačina u petak...rođendan u nedjelju.....al kaje tu je, bit ce jos takvih mitinga siguran sam:D .......najedite se i za mene:D :D

Jelc 17.06.2005. 16:08

Prvo svi kukaju kak već dugo nismo napravili skup Žderonja-a sad nema nigdje nikoga...ccc...:rolleyes:

Costa 17.06.2005. 16:22

Ja sam tu, spreman i gladan, a bome i zedan.

Codiac 17.06.2005. 17:36

Ja jos moram biti malo dobar prema svojoj "boljoj" polovici pa dodjem :D

Tj ici cu ziher :D

panoramix 17.06.2005. 20:20

Ako nisam na putu, dolazim sigurno.

Isus 17.06.2005. 20:55

Ok sad samo kakve pripreme treba obaviti
opcija a) dijeta do 24.6
b) hrandibene pripreme

nakon kratkog i neopseđnog razmišljanja odlučio sam primjeniti opciju b.:D

Jelc 18.06.2005. 16:05

Citiraj:

Originally posted by Isus
b) hrandibene pripreme
Ja počinjem danas laganom šalaticom od krastavaca, rajčice, paprike...malo ulja gore, naribano na to malo ovčije fete:)

Da mi se ne baci-na kockice idu unutra dva teleća krmića kaj su ostali od sinoć:D :D :D

Već se hladi pol vure, još pol i to je to:)

Sutra imam...nešto...
Ne znam kak bi to nazvao:confused:

Ono-nit je snijeg, nit su labudovi:D

Komad krmića sa kožicom gore.
Za odojak je preveliko, za dobrog starog pu-ajceka premalo.
Po mom stručnom oku bilo je oko 50-60-tak žive vage max...

Nema veze-već sam ga sad nasolio i stavio u hladnjak, još me samo muči dal bi pečeni krumpač sa tim ili mlince...

:beer: :beer: :beer:

panoramix 18.06.2005. 21:23

Bolje ti je deti uz to mlince, jer je maščoba od takvog pajceka k'o stvorena za mlince a krumpač je bolji uz maloljetnika...

Fleks 18.06.2005. 23:06

dragi moji drugovi ja dolazim 200%' :D

Jelc 18.06.2005. 23:47

Citiraj:

Originally posted by panorama
Bolje ti je deti uz to mlince, jer je maščoba od takvog pajceka k'o stvorena za mlince a krumpač je bolji uz maloljetnika...
Ma najbolje je mlince delat kad je guskica i patka:)
Ali ne bude ni ovo loše.

Isus 19.06.2005. 02:03

iako krumpači zrezani na četvrtine i frknut u ror skup z ovim : nuts :. tak da zvana budu fino zlatno žuti, i da se tope na jeziku mmmh...

A kak panorama veli mlinčeki su isto jako jako fini kad ih fino zvaljaš u maščobu kaj ti ona mesina pusti.

Uf..
Idem ja nekaj prigricnut :D

Zond 19.06.2005. 05:00

Citiraj:

Originally posted by panorama
A najbolje je jelte oboje, i krumpaci i mlinceki ... odmah zidarskom po mesini :D

flare 19.06.2005. 12:26

mitzek, jelc ili vec netko od nadleznih :)...kad je tocno taj sastanak? u petak? sad ovaj petak?

horza, beren i ja dolazimo...:)...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:21.