![]() |
Hvala Ammy! :)
|
Citiraj:
|
|
Kod mene danas neka kakti musaka. Sirovi krumpir sam narezala na skroz tanke ploške, zdinstala sam meso s lukom i stavila u plitki protvan - jedan red krumpira, pa meso i onda opet krumpir odozgo u jednom redu. Zalila sam s jajima i mileramom.
Pečem kad mi muško dođe doma :) da bude toplo Uz to - kristalka na salatu :) |
Mi smo jučer napravili gusti bolonez, skuhali špagete pa to sve pomiješali. Vatrostalnu zdjelu malo premazati maslacem u to staviti tu smjesu, preliti bešamelom i odozgora sira. U vruću pečnicu na nekih 20-30 minuta da se sve lijepo zapeče. Uz to salata.
Danas sam zdinstala malo luka, na to špek i kad se prepeče hitila na to njoke, kratko prepekla i zalila vrhnjem. Kuhalo se par minuta dok se ne zgusne i uz to iceberg salata iz vrta :D U originalnom međimurskom receptu su špecle, ali kak sam smrznula hrpu njoka iskoristila njih. Dragi priprema hrpu povrća - mladi sitni krumpir, ljubičasti mladi krumpir, mlade mahune, grašak, mrkva, mladi češnjak, mladi luk, kocen od blitve (ono bijelo), paprika, paradajz, peršin, celer, kadulja, origano, crno vino, šareni papar u zrnu, gorušcica u zrnu i pečenice, pa će to sve skupa zapeč. Svo povrće je mlado i iz našeg vrta :D |
Jel ko za neko žderanje kod dede il bilo kaj ovaj il slijedeći petak
|
Već je ljeto. Ako je ekipa za, mogli bi actually neki roštać nabacit :P Vikend ofkors.
|
Ja danas kuham krpice sa zeljem. Zelje je domaće. Iz maminog vrta :)
|
|
|
|
Ma to je mama navrla na paradajz a ja reko nemoj, neće biti kako treba ali eto, gladne oči :D :D
BTW. kakav je to kolač? Izgleda mi poznato i kao da sam već jeo ali nikako da se sjetim što je to! :D |
mramorni sa višnjama, inače nice looking hambiji ;)
ama šta vam je izbacivati paradajz iz hambija, pa mora biti svježeg kontrasta umacima i mesu! prestrašno! :D |
A super, sad mi je lakše, tebi se isto sviđaju hambiji, sad je lakše :D
Neznam, meni taj paradajz samo smeta, dok curi iz hambija ona voda iz njega, ili kad ispadne, meni to smeta!! :P |
zato fino iznutra zapečeš peciva sa obje strane i staviš drito na peciva paradajz prvo - neće popiti vodu jer su zapečena, možda malo kapne sa strane, ali znamo da ako se ne cijedi niz laktove jednostavno ne valja, a drugo imaš frikšn od zapečenog peciva i paradajz nema kamo bježati.
science - use it! :D |
A kaj je syys neki gastro kritičar :p
Ja nevolim paradajz pa eto meni uvijek smeta :D |
Well, zapeko sam iznutra, malo i i previše, no opet, hmm, drugi put ću probati tako.
kemija - na popravnom, but ima nekih dijelova koji mi se sviđaju :3 :D ma syss nas našao zajebavat jer mu je dosadno :P Edit: oprosti ali mi ne radi tipka y i onda moram palit virtual keyboard i tražit y uff, oprosti neće se više ponoviti :D uh, sad vidim da je ammy pogriješila.. |
ja sam prehrambena vertikala, porota i sudija :D
eh sad nemreš tak, ti nekaj ne voliš i onda sada to nije dobro... svi koji nešto ne vole imaju onu drugu temu koja mi preko jezika neće preć :D edit: ni nick nemreš točno napisati ccc :D |
ah tipfeler :p
Toorop (aaaa ovaj sam pogodila :p) kolač je biskvit s višnjama, umjesto brašna ide griz. Syss (eto pogodih i tebe) kaj mramorni nije onaj crno-bijeli :p |
Grazie :) budem rekao staroj da to napravi (nisam baš spretan sa kolačima) :D
|
Mogu ti napisat kasnije točan recept. Meni je bio fini. I nema na čemu ;)
|
Citiraj:
|
ammy, bio bih ti zahvalan :)
syss vidiš! i ti imaš nešto što ne voliš, je*em ti sve al' sam se nasmijao! |
Citiraj:
Ak nije domaće pecivo, niš ti od toga ne priznam. :) http://www.pohrani.com/t/2D/wp/3sGrc...0629211440.jpg |
Nije domaće pecivo, nismo imali vremena. Nego, ti ne topiš sir? mislim ovo nije onaj topljivi?
|
Nope, klasika, onako kako je napisano u bibliiji.
EDIT : Ne znam, meni ti to sve isti kujac, kad već moram jesti zelenjavu... :D |
I vidiš još nisam probao matovilac s hambijem, kako to izgleda?
|
matovilac se izgubi po meni u tom moru okusa, sigurno nije loš, dapače i sam bi ga stavio uz recimo radič, ali po meni nutra treba nekaj hrskavo ići tipa kristalka (koje se inače grozim i jedem samo ako nema niš drugo).
|
Ma meni bo cak i pasao u hambiju.. Sada sam se prejeo deserta! Zdjela jagoda prelivena secerom i onda na vrhu slag, klasika..
|
Torrop evo recepta :)
Kolač s višnjama 4 bjelanjka 4 žutanjka 15 dkg šećera 1 vanilin šećer 20 dkg pšeničnog griza 2 dcl kiselog vrhnja mrva soli višnje/trešnje.... Od bjelanjaka istuči čvrsti snijeg. Žutanjke, šećer i vanilin šećer izmiksati pjenasto, zatim dodati vrhnje, gris i sol i dobro izmiksati. Na kraju lagano umješati bjelanjke. Smjesu izliti u protvan (premazan masnoćom i posipan brašnom) na to posložiti voće i staviti peći. Peče se 20-30 minuta na 200 C (najbolje provjeriti čačkalicom). Ohladiti. Posipati šećerom u prahu. Eto to je to. Brzo i fino :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:08. |