![]() |
meni je granadir marš odličan ako ima dovoljno no ne i previše paprike.
Jučer probao juhu od koprive, iznenađujuće dobro |
Meni su krpice sa zeljem super ali ne na sve načine. Ja ih dinstam na luku sa šećerom i na kraju dodam malo koncetrata paradajza i senfa. To mi je jedan od najdražih ručkova :)
Danas imam kruh s paštetom i salatu od paradajza i mozzarele :) |
Citiraj:
|
Ja volim krpice sa zeljem i to onak vulgaris, malo masnije. Ufff. Može i sa nekim umakom, ali većinu vremena. Solo to uz neku finu mesinu.
|
ma joj krpice sa zeljem malo paprene, malo paprikaste od neke ljute paprićice, crvena paprika... mmm, raj.
|
Citiraj:
Opet mu nemogu dati BAN. :fuming: |
Meni su zakon knedličke s kiselim kupusom i kobasicom.
|
morski pas(najbolja riba uz tunu :D ) na grill tavi, sa domaćim pohanim tikvicama ko prilog :)
|
Citiraj:
Citiraj:
|
ma jesam(doduse dimljenog) al nije mi toliko dobar :D nisam bas neki fan riba inače, pogotovo onih malih s puno kostiju, side dobijem od njih
|
Pa kakvog si ti lososa jeo sa puno kostiju :D hehe
Od morskih steakova, kaj bi dao za platu tune, lososa i cucka. Mljac. :) |
Citiraj:
Lagani anjpren na masti, lovorov list i malo paradajza iz tube se podrazumijeva. Nek me neko banira ak' se usudi. Pozdrav Amdejcu ! :zdero: Krpice sa zeljem su samo prelazna faza u odrastanju kandidata za Žderonje. |
ev ja za veceru sebi napravio manistru sa umakom od rajčica, gljiva, tikvica,paprike, mrkve i začinjnu sa mojim posebnim začinom "Ljuto, bog pomozi"
gustam :) |
U lokalnoj mesnici 30 kn za kilu ovčetine. Kontam, il za čobija mjesto flama il za bosanski lonac (ovo drugo nisam probao al čuo da je super).
|
pošto nije bilo ništa danas za jest, otišao u vrta, iskopa malo mladih krumpira, u mikrovalnu sa njima 10 min, na kraju ih polio maslinovim uljem soli i kajenskim paprom, za prilog krastavci sa tabaskom :)
|
Burek sir trokut :) a kaj vi još spavate hmm :P
|
Mali :offtopic:. Napravio sam 5L sirupa od bazge, 5 od limuna i 5 od naranče. Od čega vi još pravite sokove ako ih pravite. Imam još puno boca pa bi ih htio napunit. Podjelite svoje recepte. ja radim 5L vode, 2kg šećera i 50grama limunske kiseline, stavim 40 cvjetova bazge ili iscjedim par limuna i pustim 24 sata.
|
Citiraj:
Samo 5L od bazge????? :D Mi ispod 2 gajbe ne radimo ;) A kak radiš te od limuna i naranče? Radim još i od bobica bazge. Recept ti mogu napisat kada dojdem doma ako te zanima. |
Da li ovaj od naranče praviš klasično kao i limun, ili blendaš cijele naranče s korom? Možeš od višanja pravit, to mi je najomiljeniji sok :)
|
Citiraj:
Jedem neke zobene s tropskim voćem, odlične su :D |
Sirup. Budem stavio kroz koji dan, moram pitati mixmajstora za recept :)
Ja tamanim kruh namazan s domaćim pekmezom od šipka. |
Citiraj:
|
kad smo kod toga ovaj vikend pazario u sparu neke ćevose 87% junetina i 10% ovčetina... uf šta su dobri bili, jedni od boljih ikada.
go try! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Neki dan sam namjerno napravila previše bolonjeza pa sam onda od ostatka jučer navečer složila lazanje i jutors ih zapekla. To ću danas za gablec + cikla na salatu.
A popdne idem kod frendice sadit paradajze u tegle na balkonu :D i nosim crumble od jabuka :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nekad su jednostavne stvari fakat fine :) Pogotovo kad nemam vrhnja doma pa si nisam mogel sa sirom pojest :P
![]() Hitil na dno kriške (mrvu deblje) narezane sira. Preko toga dva jaja. Njih sam posolio, popaprio, hitio mrvu češnjaka u granulama i mrvu currya. Preko toga nabacio šunke kaj je ostalo. Treseš wok da ulje ide i malo iznad po stvarima, a na kraju pojačao na full da se sir dolje jače zapeče. ![]() Zapekel malo lepinju i prerezal ju (te pojeo dio sa strane dok sam delal ovo hehe) Kasnije to ovak zgleda ![]() Uff. ![]() Anyway. Poanta je to na slaboj temperaturi početi da se sir stigne otopit, a da svejedno polagano toplina dojde do jajca. Na jačoj temperature ode sve u q :P |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:33. |