PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

housel 10.06.2013. 10:55

meni je granadir marš odličan ako ima dovoljno no ne i previše paprike.
Jučer probao juhu od koprive, iznenađujuće dobro

flare 10.06.2013. 11:15

Meni su krpice sa zeljem super ali ne na sve načine. Ja ih dinstam na luku sa šećerom i na kraju dodam malo koncetrata paradajza i senfa. To mi je jedan od najdražih ručkova :)

Danas imam kruh s paštetom i salatu od paradajza i mozzarele :)

syss 10.06.2013. 11:44

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2411227)
krpicer sa zeljem (tijesto i zelje).
Da se razumijemo jedem sve navedene stvari. Tunu, tjesteninu, kukuruz, krumpač, krastavce, zelje ...., ali neke kombinacije istoga ne podnosim.

BAN!!! :D

Mad_Duke 10.06.2013. 13:50

Ja volim krpice sa zeljem i to onak vulgaris, malo masnije. Ufff. Može i sa nekim umakom, ali većinu vremena. Solo to uz neku finu mesinu.

syss 10.06.2013. 13:54

ma joj krpice sa zeljem malo paprene, malo paprikaste od neke ljute paprićice, crvena paprika... mmm, raj.

Amdejac 10.06.2013. 17:23

Citiraj:

Autor syss (Post 2411608)
ma joj krpice sa zeljem malo paprene, malo paprikaste od neke ljute paprićice, crvena paprika... mmm, raj.

TOOOOOORRRRRRR!!!!!!!!!
Opet mu nemogu dati BAN. :fuming:

listerstorm 10.06.2013. 18:15

Meni su zakon knedličke s kiselim kupusom i kobasicom.

OuttaControl 10.06.2013. 19:53

morski pas(najbolja riba uz tunu :D ) na grill tavi, sa domaćim pohanim tikvicama ko prilog :)

Mad_Duke 10.06.2013. 19:57

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2411790)
TOOOOOORRRRRRR!!!!!!!!!
Opet mu nemogu dati BAN. :fuming:

Pazi da ne bi autoban kliknuo :P hihi

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 2411908)
morski pas(najbolja riba uz tunu :D ) na grill tavi, sa domaćim pohanim tikvicama ko prilog :)

Probaj lososa ;)

OuttaControl 10.06.2013. 20:12

ma jesam(doduse dimljenog) al nije mi toliko dobar :D nisam bas neki fan riba inače, pogotovo onih malih s puno kostiju, side dobijem od njih

Mad_Duke 10.06.2013. 20:24

Pa kakvog si ti lososa jeo sa puno kostiju :D hehe

Od morskih steakova, kaj bi dao za platu tune, lososa i cucka. Mljac. :)

panoramix 10.06.2013. 22:02

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2411828)
Meni su zakon knedličke s kiselim kupusom i kobasicom.

U tom duhu sam danas kupio glavicu pakiranog kiselog zelja ( nama više u kaci na balkonu ), narezao na fine trake, ubacio dobar komad dimljenih rebrica, tri šake graha i evo ručka za sutra...:goood:

Lagani anjpren na masti, lovorov list i malo paradajza iz tube se podrazumijeva.

Nek me neko banira ak' se usudi. Pozdrav Amdejcu ! :zdero:

Krpice sa zeljem su samo prelazna faza u odrastanju kandidata za Žderonje.

OuttaControl 10.06.2013. 23:36

ev ja za veceru sebi napravio manistru sa umakom od rajčica, gljiva, tikvica,paprike, mrkve i začinjnu sa mojim posebnim začinom "Ljuto, bog pomozi"

gustam :)

listerstorm 11.06.2013. 22:47

U lokalnoj mesnici 30 kn za kilu ovčetine. Kontam, il za čobija mjesto flama il za bosanski lonac (ovo drugo nisam probao al čuo da je super).

OuttaControl 12.06.2013. 01:10

pošto nije bilo ništa danas za jest, otišao u vrta, iskopa malo mladih krumpira, u mikrovalnu sa njima 10 min, na kraju ih polio maslinovim uljem soli i kajenskim paprom, za prilog krastavci sa tabaskom :)

Vaan 12.06.2013. 06:20

Burek sir trokut :) a kaj vi još spavate hmm :P

iNoob 12.06.2013. 07:10

Mali :offtopic:. Napravio sam 5L sirupa od bazge, 5 od limuna i 5 od naranče. Od čega vi još pravite sokove ako ih pravite. Imam još puno boca pa bi ih htio napunit. Podjelite svoje recepte. ja radim 5L vode, 2kg šećera i 50grama limunske kiseline, stavim 40 cvjetova bazge ili iscjedim par limuna i pustim 24 sata.

Ammy 12.06.2013. 08:31

Citiraj:

Autor iNoob (Post 2413124)
Mali :offtopic:. Napravio sam 5L sirupa od bazge, 5 od limuna i 5 od naranče. Od čega vi još pravite sokove ako ih pravite. Imam još puno boca pa bi ih htio napunit. Podjelite svoje recepte. ja radim 5L vode, 2kg šećera i 50grama limunske kiseline, stavim 40 cvjetova bazge ili iscjedim par limuna i pustim 24 sata.

Samo 5L od bazge????? :D Mi ispod 2 gajbe ne radimo ;)
A kak radiš te od limuna i naranče?

Radim još i od bobica bazge. Recept ti mogu napisat kada dojdem doma ako te zanima.

Pupo 12.06.2013. 08:39

Da li ovaj od naranče praviš klasično kao i limun, ili blendaš cijele naranče s korom? Možeš od višanja pravit, to mi je najomiljeniji sok :)

Ammy 12.06.2013. 09:48

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2413149)
Da li ovaj od naranče praviš klasično kao i limun, ili blendaš cijele naranče s korom? Možeš od višanja pravit, to mi je najomiljeniji sok :)

Kak radiš taj od višanja? To bude sok ili sirup?

Jedem neke zobene s tropskim voćem, odlične su :D

Pupo 12.06.2013. 10:06

Sirup. Budem stavio kroz koji dan, moram pitati mixmajstora za recept :)

Ja tamanim kruh namazan s domaćim pekmezom od šipka.

panoramix 12.06.2013. 12:48

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2413043)
U lokalnoj mesnici 30 kn za kilu ovčetine. Kontam, il za čobija mjesto flama il za bosanski lonac (ovo drugo nisam probao al čuo da je super).

Pošto se bosanski lonac dugo kuha pokriven, jako ostaje specifičan miris ovčetine ( probah samo jednom i nikad više ) tako da bih se ja ipak odlučio za čobanac. :goood:

syss 12.06.2013. 12:53

kad smo kod toga ovaj vikend pazario u sparu neke ćevose 87% junetina i 10% ovčetina... uf šta su dobri bili, jedni od boljih ikada.

go try!

syss 12.06.2013. 18:11

Pohrani.com

omlet pripremljen na pravi način, sitno rezan zeleni dio mladog luka, maslac, vrhnje zbregov 25%mm, sol... nutra tvrdi dimeljni sir sa dolca.

domaći smeđi šampinjoni, bijeli dio mladog luka, pečena paprika, peršin, maslac, sol, papar, to vrhnje.

tjestenina isto domaća punjena tartufima u bešamelu rađenom u mojoj režiji sa malo gore spomenutog vrhnja.

povrće.

krepajte :D

Mad_Duke 12.06.2013. 18:35

Citiraj:

Autor syss (Post 2413730)
Pohrani.com

omlet pripremljen na pravi način, sitno rezan zeleni dio mladog luka, maslac, vrhnje zbregov 25%mm, sol... nutra tvrdi dimeljni sir sa dolca.

domaći smeđi šampinjoni, bijeli dio mladog luka, pečena paprika, peršin, maslac, sol, papar, to vrhnje.

tjestenina isto domaća punjena tartufima u bešamelu rađenom u mojoj režiji sa malo gore spomenutog vrhnja.

povrće.

Kaj ovo veliko zeleno debelo kasnije za desert? :D

listerstorm 12.06.2013. 20:33

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2413328)
Pošto se bosanski lonac dugo kuha pokriven, jako ostaje specifičan miris ovčetine ( probah samo jednom i nikad više ) tako da bih se ja ipak odlučio za čobanac. :goood:

I meni čobanac bliži jel ga radim provjereno (znači razne mesine, obavezno jagnjeći flam, dosta papaka i juneći rep) al jednom i to moram probat. :)

flare 13.06.2013. 10:14

Neki dan sam namjerno napravila previše bolonjeza pa sam onda od ostatka jučer navečer složila lazanje i jutors ih zapekla. To ću danas za gablec + cikla na salatu.

A popdne idem kod frendice sadit paradajze u tegle na balkonu :D i nosim crumble od jabuka :)

syss 13.06.2013. 12:03

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2413754)
Kaj ovo veliko zeleno debelo kasnije za desert? :D

ma to sam ovak iz ruke maznuo... na "bosanca" jel :D

OuttaControl 13.06.2013. 16:00

Citiraj:

Autor syss (Post 2413730)
Pohrani.com

povrće.

lipo izgleda, al jos kad procitam domaći, odma mi je još bolje :D

Mad_Duke 13.06.2013. 22:46

Nekad su jednostavne stvari fakat fine :) Pogotovo kad nemam vrhnja doma pa si nisam mogel sa sirom pojest :P

Pohrani.com

Hitil na dno kriške (mrvu deblje) narezane sira. Preko toga dva jaja. Njih sam posolio, popaprio, hitio mrvu češnjaka u granulama i mrvu currya. Preko toga nabacio šunke kaj je ostalo.

Treseš wok da ulje ide i malo iznad po stvarima, a na kraju pojačao na full da se sir dolje jače zapeče.

Pohrani.com
Zapekel malo lepinju i prerezal ju (te pojeo dio sa strane dok sam delal ovo hehe)

Kasnije to ovak zgleda
Pohrani.com

Uff.
Pohrani.com

Anyway. Poanta je to na slaboj temperaturi početi da se sir stigne otopit, a da svejedno polagano toplina dojde do jajca. Na jačoj temperature ode sve u q :P

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:33.