PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

webstartm 15.06.2024. 15:27

Nema ni u Puli vise, ostale samo one s malom drskom al su uske, 25cm...ova s velikom drskom je 30cm sirine

Inače peć spojena,upaljena,isprobana,i super je,ne vidim razliku od cozzea koji je duplo skuplji,i više. I ova ima vrata,lakse je ispec ne triba toliko vrtit pizzu tokom pečenja
Samo nema onu pecalicu na baterije za užgat plin,nego neku mehaničku kojoj triba par pokušaja da zapali,pa je lakse koristit onaj dugi upaljač

Zeryx 15.06.2024. 15:37

cak bi i ta mala bila dobra. ne radim velike pizze u obicnoj pecnici.

al eto ak neko od zg ekipe naleti nek uzme :D

VandaL.pr! 19.06.2024. 14:19

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3747381)
Pizza peć kaufland 80 eur, taman ugrabili zadnju u Puli. Dodje sa vratima,termometrom i regulatorom/crijevom za plin. Djabe deal. I odlična lopata za 8 eur ima, ona sa dugom drškom,inače su 25-30 eur okolo.
Plamenik je na U ,sa 3 strane + vrata, bit će top. Ima u katalogu pa pogledajte,mi slučajno naletili.

Cozze 13" sta smo uzeli u bauhausa na akciji 180 eur,nema vrata,nema termometar,nije imala ni crijevo/regulator

I jesi probao obe ili?

Ja sam uzeo zadnju u kaflandu ali nisam je jos otvarao, mislim dali da je vratim i uzmem tu Cozze 13 u bauhausa?

webstartm 19.06.2024. 16:56

Obe da. Slično jako, kaufland ima vrata,termometar... Cozze se manje zagrije izvanka onaj metal. U cozze plamen je "sakriveniji", manja sansa je da progori tijesto,ali nije problem ionako plamen smanjis na min kad ubacis pizzu. Kaufland prednost sta je "strop" i otvor viši, rijedje zapnem sa pizzom za strop. Kod cozze je kamen malo širi/duži, mislim 2-3 cm razlike.

Ugl verdict je da 10 od 10 puta bi uzea ovu iz kauflanda, jer je duplo jeftinija a li-la je sve,minorne razlike

VandaL.pr! 19.06.2024. 17:32

Fala ti, nista onda ostavljam ovu iz kauflanda :chears:

Amdejac 23.06.2024. 23:44

Danas, buffet Domagoj, Jakovlje. ��
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...830031f75c.jpg

Hamm 04.07.2024. 09:04

Ekipa, preporuka pizzerie u Sisku? Danas sam tam na nekoj sahrani pa usput da nekaj pojedem.

nick praskaton 04.07.2024. 09:11

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3750572)
Ekipa, preporuka pizzerie u Sisku? Danas sam tam na nekoj sahrani pa usput da nekaj pojedem.

zar nema domjenka iza sahrane ? ili ne želiš riskirati... :D

Hamm 04.07.2024. 09:23

Ne zelim na to. :) To je za uzu familiju.

Juice 04.07.2024. 14:05

Žderonje

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3750572)

Moslavačka priča
Samo kaj nije pizzeria :D

Zeryx 04.07.2024. 15:14

imas gemu u prvoj ulici. mislim da su nabavili novu pec. neki dan sam bio tamo lik fura drva u tackama za peć pizzu.
mozes i u modesto. on ti je usput ako ides s glavnog groblja prema zgu. ne moras u centar.

ak zelis u centar onda gema. sjedis uz kupu.

nadam se da nije kasno :D

Mario92 20.07.2024. 20:18

Ojla,

kupil sam prošli mjesec kuhalo za rižu, i stvar je brutalna :) E sad, nakon 10ak kuhanja (riže, ali i na pari) krepalo je đubre, Russell Hobbs sa amazon.de.

Znam da je taj Russel Hobbs kinesko smeće sa naljepnicom, ali me zanima jel ko ima kakva iskustva sa dobrim kuhalom?

Mislim, i ovaj je bil super, riža mi nikad bolja ni ispala, onak ljepljiva ko u kineskom restoranu.

Neki bang for buck, da nije baš Zojirushi (iako da imam para bi ga odmah naručil). Fala lepa :chears:

1v@n 20.07.2024. 20:41

Kupio najjeftiniji dostupan (Sencor) na Mall.hr prije 6 godina. Radi i dan danas.
https://www.mall.hr/elektricni-lonci...za-rizu-bijelo

buljaka 20.07.2024. 21:42

Koja je fora sa tim kuharima? Samo to što riža bude gnjacavija ?

Ja većinom jedem integralnu rižu , i volim aldente. Jel to za mene?🤣

Poslano sa mog

Amdejac 20.07.2024. 22:26

Prije par godina kupili plastični lonac za kuhanje riže u mikrovalki u kauflandu. Najbolje uloženih 25 kn.

1v@n 20.07.2024. 22:51

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3753192)
Koja je fora sa tim kuharima? Samo to što riža bude gnjacavija ?

Ja većinom jedem integralnu rižu , i volim aldente. Jel to za mene?🤣

Staviš rižu, staviš vodu, stisneš tipku, radiš dalje nešto drugo, a riža je savršeno kuhana i suha kao u restoranu.

Miki9 25.07.2024. 01:24

Nečeg sam se sjetio, što je s onim grupnim popustima ala Crno jaje, i ono prije, kako li se zvalo već hmm?
To kad se pojavilo iirc 2009,10, su stalno bile akcije, tipa plata za 4 umjesto 300 - 100 kn i slično, a sad već maaaasu godina nisam čuo da je itko na tako nešto išao. A žderorana ko nikada prije posvuda. Malo sam i gledao na CJ pageu, ponuda nikakva, nekakvi ivanić gradovi.

Gdje i zašto je s tim zamrlo ?

Amdejac 25.07.2024. 02:37

Citiraj:

Autor Miki9 (Post 3753917)
Nečeg sam se sjetio, što je s onim grupnim popustima ala Crno jaje, i ono prije, kako li se zvalo već hmm?
To kad se pojavilo iirc 2009,10, su stalno bile akcije, tipa plata za 4 umjesto 300 - 100 kn i slično, a sad već maaaasu godina nisam čuo da je itko na tako nešto išao. A žderorana ko nikada prije posvuda. Malo sam i gledao na CJ pageu, ponuda nikakva, nekakvi ivanić gradovi.

Gdje i zašto je s tim zamrlo ?

Kako nema. Evo gledam na Črnom Jajcu :D
Top Ponuda.
Cezar salata i čaša pjenušca za 2 osobe samo 19 eura. :D

zkljaja 30.07.2024. 15:14

Pozdrav uživateljima gurmanskih delicija.

Zanima me zna li tko gdje ima readily available ukiseljenih Jalapeno papričica?

Postoji verzija iz Volim ljuto. Te mi nikako nisu ukusne, fali mesa na njima i nisu kisele. Forma im je kao standardnim pizza feferonima koji su nasjeckani.

Žena je jednom prilikom kupila neke u mesnici Igomat na Središću i bile su perfekcija, ali nisam zapisao/spremio proizvođača.

Ako je netko jeo GoodFood Desperado bowl, vjerujem da će znati o kakvim se jalapenosima radi. Mesnati su, hrskavi kao ukiseljeni krastavci i adekvatno ljuti. Ovako nešto.

Moshus 30.07.2024. 16:01

meni su ove iz Spara ok: LINK
doduše ne vjerujem da su sad neka ekstra kvaliteta koju ti tražiš.

zkljaja 30.07.2024. 18:27

Nisam znao da ih tamo ima!

Nije da trazim kvalitetu, više je do vrste ili tipa kiseljenja ja bih rekao.

Roberto 06.08.2024. 17:24

https://i.ibb.co/wJXbp67/Screenshot-...a41cc2d2e6.jpg

Praznik dostojno proslavljen.

Pupo 13.08.2024. 19:59

Može preporuka za neki midrange wok?

U zadnje vrijeme stalno naručujemo "kinesku" pa bi htio pokušati spremiti nešto i doma prije nego bankrotiram.

PS Imam na štednjaku dupli plamenik.

1v@n 13.08.2024. 20:27

Asian Cash & Carry u Ivanićgradskoj ti imaju u ponudi wokove i odlični su.
Pošalji im poruku, preporučit će ti koji ti paše
https://www.facebook.com/AsianCashAn.../?locale=en_GB

kopija 14.08.2024. 10:42

Svakako što teži gusnati wok s poklopcem.
Nikakvi aluminiji/tefloni.
I educirati se jerbo wok spada u easy to learn, hard to master kategoriju.

prileee 14.08.2024. 12:17

Ja sam svoj, doduse debuyer "mineral b" za indukciju, uzea u lonci i poklopci, pa baci oko i tamo: https://www.lonciipoklopci.hr/posudj...nado=-1&sort=1

panoramix 17.08.2024. 19:41

Citiraj:

Autor kopija (Post 3756704)

Ako se kuri na plinu, wok mora biti limeni i sve se mora odvijati brzo, uostalom svi video zapisi o spravljanju hrane u woku prikazuju obične limene wokove.
Imam guseni wok težak skoro 4 kile, treba vremena za zagrijavanje, nemoguće je miješanje sadržaja trzajem kao što se to radi s limenim.

kopija 17.08.2024. 20:40

I limeni je ok, samo treba svladati tehniku "trzanja".
Ja povrće u svom gusnatom monstrumu "trznem" s dvije kuhače.

Gusnati/limeni i edukacija za efekt kineskog restorana.

Amdejac 17.08.2024. 23:29

Nego jeste primjetili da se je pokvarila kvaliteta brašna. Jedino još brašno od čakovačkih mlinova valja. Imao mlinetu i tjesto se ne diže i kad se razvlači puca.

chief_wolfinjo 18.08.2024. 11:41

ne znam dali ste pili ovaj sok: https://www.konzum.hr/web/products/f...a-kruska-0-75l

ali sok je odličan

ono što mene zanima kako dobiti tako gusti sok od jabuke ?

jer piše da su samo koristili voće...

rendula 18.08.2024. 11:43

Nisam ga nikad pio, ali ocito iz sastava:
kaša kruške 48%

Sokovi od kruske su uvijek gusci i kasasti.

chief_wolfinjo 18.08.2024. 11:46

Citiraj:

Autor rendula (Post 3757282)
Nisam ga nikad pio, ali ocito iz sastava:
kaša kruške 48%

Sokovi od kruske su uvijek gusci i kasasti.

znači kada bi zmiksao samo jabuku, sok nebi tak bio gust ?

Guls 18.08.2024. 13:20

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3757245)
Nego jeste primjetili da se je pokvarila kvaliteta brašna. Jedino još brašno od čakovačkih mlinova valja. Imao mlinetu i tjesto se ne diže i kad se razvlači puca.

S budget meni trenutno najbolje bijelo tip 550

Mario92 19.08.2024. 08:02

Citiraj:

E vidiš, ja sam mislil da sam lud ili da germa ne valja kad sam neki dan kiflice radil. A taman prekjučer pokupil novu vreću od 5kg Mlinete, još sam sretan kaj je bilo na akciji.

Znači Čakovečki mlinovi za ubuduće. BTW skužil sam isto da ak pratim američke recepte u koje ide brašno, da obavezno moram dodati manje vode nego kaj piše u receptima jer imam filing da brašno koje oni koriste upija više vode nego naše.

Nego, još pitanjce - koju basmati rižu kupujete? Za sad kupujem one najjeftinije bez brenda jer su mi bile OK, pogotovo sad s kuhalom za rižu, rezultati jako dobri.

E da, kaj se wok-a tiče, imam od deBuyera wok, za sad sam dost zadovoljan. Treba ga pripremiti, zapeći ulje (ili kak god bi se seasoning prevel na hrvaški) i održavati, ali mi fino ispadnu stvari, pogotovo velveting meso.

adaksinjo 19.08.2024. 08:33

intersparovo 00 manitoba brašno je odlično, za pizzu, kifle, fokaču je no brainer. obično oštro koristim samo da se ne lijepi za podlogu dok se valja/mijesi.

okarm 19.08.2024. 13:16

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3757423)
Znači Čakovečki mlinovi za ubuduće. BTW skužil sam isto da ak pratim američke recepte u koje ide brašno, da obavezno moram dodati manje vode nego kaj piše u receptima jer imam filing da brašno koje oni koriste upija više vode nego naše.

zato jer su americka brasna puno jaca od nasih, tj. imaju vise proteina i podnose vecu hidrataciju.
kod nas su tek nedavno polako pocela takva brasna biti popularnija. uz vec spomenute cakovecke mlinove za pizzu, farina ima svoje 00 i manitobu, a i konzum ima svoje 00 s 12% proteina i manitobu s 13%
https://ibb.co/my5Z21S

Amdejac 19.08.2024. 22:47

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3757423)
E vidiš, ja sam mislil da sam lud ili da germa ne valja kad sam neki dan kiflice radil. A taman prekjučer pokupil novu vreću od 5kg Mlinete, još sam sretan kaj je bilo na akciji.

Nego, još pitanjce - koju basmati rižu kupujete? Za sad kupujem one najjeftinije bez brenda jer su mi bile OK, pogotovo sad s kuhalom za rižu, rezultati jako dobri.

E da, kaj se wok-a tiče, imam od deBuyera wok, za sad sam dost zadovoljan. Treba ga pripremiti, zapeći ulje (ili kak god bi se seasoning prevel na hrvaški) i održavati, ali mi fino ispadnu stvari, pogotovo velveting meso.

Prvo tijesto napravio sa satarim brašnom od Mlinete. Nije se diglo. Bacio. žena ode gore na Poljanicu u Konzum i uzme kilu friškog brtašna od mlinete jer drugog nije bilo i friški kvasac.
Stavim pola kvasca na pola kile brašna i dva prstohvata soli. Ma ni milinetra se nije diglo i još mi je pucalo dok sam htio razvuč 25 cm za pizzu. Užas,

Pupo 20.08.2024. 14:36

Citiraj:

Autor kopija (Post 3756704)

Citiraj:

Autor prileee (Post 3756726)
Ja sam svoj, doduse debuyer "mineral b" za indukciju, uzea u lonci i poklopci, pa baci oko i tamo: https://www.lonciipoklopci.hr/posudj...nado=-1&sort=1

Citiraj:

Autor panoramix (Post 3757220)
Ako se kuri na plinu, wok mora biti limeni i sve se mora odvijati brzo, uostalom svi video zapisi o spravljanju hrane u woku prikazuju obične limene wokove.
Imam guseni wok težak skoro 4 kile, treba vremena za zagrijavanje, nemoguće je miješanje sadržaja trzajem kao što se to radi s limenim.

Citiraj:

Autor kopija (Post 3757226)
I limeni je ok, samo treba svladati tehniku "trzanja".
Ja povrće u svom gusnatom monstrumu "trznem" s dvije kuhače.

Gusnati/limeni i edukacija za efekt kineskog restorana.

Limeni mi je bio u planu, jer ovi svi wok plejsovi po šoping centrima vrte limene u krug.
Hvala svima za tips n tricks, uzet cu nesto pa se bacam na kuhanje.

Citiraj:

Probaj, ako uopće možeš nabaviti brašno vulgaris iz nekog mlina lokalnog da vidiš razliku. Baka uopće ne želi koristiti takvo brašno, jer je ovo kupovno sa svim mogućim aditivima bolje za raditi. :D :D

Tako da, you win some, you lose some :)

panoramix 20.08.2024. 22:25

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3757561)
Prvo tijesto napravio sa satarim brašnom od Mlinete. Nije se diglo. Bacio. žena ode gore na Poljanicu u Konzum i uzme kilu friškog brtašna od mlinete jer drugog nije bilo i friški kvasac.
Stavim pola kvasca na pola kile brašna i dva prstohvata soli. Ma ni milinetra se nije diglo i još mi je pucalo dok sam htio razvuč 25 cm za pizzu. Užas,

Nema brašna koje se ne bu diglo ak je kvasac ok, neko manje a neko više.
Svakako si trebal taj svježi kvasac nadignut uz malo vode i šećera prije dodavanja u brašno pa bi znal jel aktivan ili nije.
To što je kockica kvasca naizgled živa niš ne znači dok se ne zapjeni i poveća volumen.

zkljaja 21.08.2024. 09:21

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3756610)
Može preporuka za neki midrange wok?

U zadnje vrijeme stalno naručujemo "kinesku" pa bi htio pokušati spremiti nešto i doma prije nego bankrotiram.

PS Imam na štednjaku dupli plamenik.

Iz istog razloga sam krenuo doma radit "Desperado bowl" iz Good Fooda i P10 opciju woka iz China Housea :D

Kupio sam wok preko onih naljepnica iz Konzuma, nekih 3mm debljine, nema šanse za "trzanje" s Youtubea.
Napacano meso pospem krušnim mrvicama, skupa s kikirikijem u mrvicama isprzim na svinjskoj masti, odvadim iz woka i na istoj masti popržim papriku luk i sjeckanu mrkvu, kad povrće dobije glazuru dodam Blue dragon umak iz Konzuma i kad se malo isprži bubnem nazad meso. Obično bude dovoljno za 4 porcije pa bude za večeru i za gablec idući dan :zdero:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:19.