PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Quick22 07.05.2013. 14:59

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2390667)
:D ludi ste :D

Ajde dobro, čekat ću akciju za Lidl i pogledati gdje ima za uzet onaj Tristar od Ammy :)

Thx, pa valjda budem i ja fine sokiće pio :)

EDIT: Eto ga u konzumu :D uzimam možda sutra..

Ok je taj Tristar, mada ima svoje granice (stariji model, ne taj s linka):D
Popustil je na šljivama za pekmez (veća količina bila u pitanju). Trebalo mu još veće pauze dati očito:fiju: :D
A inače mi se ne sviđa kaj je kod tog novog modela odmah i drugačiji onaj "zupčanik" kod spoja aparata i posude. Tako da se sasvim dobra stara staklena posuda neda iskoristiti. A i drugi proizvođači naravno svako ima svoje.
Jedino na ovaj mislim da pase posuda. A i jako mu je sličan, pa i isti po izgledu (vjerojatno tristar kopiral taj model).

Omerta 07.05.2013. 15:07

Ma da, skužio sam da meni zapravo ne trebaju oni full skupi sokovnici gdje se čaša stavi dole, a sa gornje strane ubacuju namirnice - zatim čisti sok "ultra sitne granulacije" izlazi u čašu :D

Vidim da neki vole upravo samo takve sokovnike, a ono gušće što ostane u stroju bace.. I zbog toga sam shvatio (bar se nadam :D ) da bi meni dobro došao taj blender iz Konzuma, jer je jako povoljan, ima 500W i sve što se samelje ostane u posudi, koja je btw staklena - bježim od plastike..

19.05. je majki rođendan, pa ću onda uzeti to (makar možda već i ovih dana uzmem pa će čekati do 19.05).. Izlika mi je da kupujem njoj poklon a zapravo ćemo ga cura i ja najviše koristiti :D

Roberto 07.05.2013. 16:06

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2391028)
Vidim da neki vole upravo samo takve sokovnike, a ono gušće što ostane u stroju bace.. I zbog toga sam shvatio (bar se nadam :D ) da bi meni dobro došao taj blender iz Konzuma, jer je jako povoljan, ima 500W i sve što se samelje ostane u posudi, koja je btw staklena - bježim od plastike..

Pa nekako mi je to i najlogičnije, kaša mi bude razumljiva za klince, ali ja ako želim jesti povrće i voće onda ću ga i jesti, te kaše mi baš nisu privlačne. A takav gusti sok iz multipraktika mi je jednostavno predobar :)

Omerta 07.05.2013. 16:23

Evo baš u ponedjeljak (13.05.) akcija u Lidlu.. Makar sam ja već gotovo odlučio uzeti onaj blender u Konzumu što ste mi preporučili, jači je duplo od ove sjeckalice od 260W..

http://imageshack.us/a/img842/8281/lidls.jpg

Ne nije slika tako loša, nego me nešto prca imageshack..

syss 07.05.2013. 16:24

osim što je slika loša to je takav kojeg ja imam... taj izvlači sok iz svega.

Roberto 07.05.2013. 16:36

Citiraj:

Autor syss (Post 2391084)
osim što je slika loša to je takav kojeg ja imam... taj izvlači sok iz svega.

Jel mu ostane puno kaše?

syss 07.05.2013. 16:37

pa ono nema tu baš kaše... dobiješ sok i kad se slegne je kašast onda na dnu, ali generalno dobiješ sok.

mislim ovisno kaj bacaš u njega.

Roberto 07.05.2013. 16:40

Citiraj:

Autor syss (Post 2391095)
pa ono nema tu baš kaše... dobiješ sok i kad se slegne je kašast onda na dnu, ali generalno dobiješ sok.

mislim ovisno kaj bacaš u njega.

Ne ulijeva mi povjerenje, ali ako daje gusti sok bez komadića i krutih ostataka, mogo bi ga ubost. Uglavnom radim sok od naranče + limun/banana/kivi/mrkva/rajčica.

Omerta 07.05.2013. 16:42

O kojem vi govorite? O ovom od 550kn ili o 100kn?

Ja ću se razljutit i uzet onaj od 550kn :D Makar mislim da mi je overkil

Roberto 07.05.2013. 16:46

Ja o onom od 550kn, ovaj drugi je klasični blender :D

syss 07.05.2013. 16:48

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2391096)
Ne ulijeva mi povjerenje, ali ako daje gusti sok bez komadića i krutih ostataka, mogo bi ga ubost. Uglavnom radim sok od naranče + limun/banana/kivi/mrkva/rajčica.

ma kakvi ostaci... to ide u kantu na guzici uređaja.

pričam o ovom lidlovom (možda, ako autor stavi sliku normalne veličine) :D

Omerta 07.05.2013. 16:52

syss, pa daj se malo vrati na moj oglas gore.. stavio sam odmah fotku normalne veličine.. ne zezaj me :D
Dovoljno su me danas razhebali ovi na sudu (nisam mogao podignuti uvjerenje o nekažnjavanju a trebalo mi je za natječaj koji traje do danas) a i oni kreteni na HZZ-u.. Jbt, koja država..
Odmah sam morao pojest nešto slatko, bacio sam se na one kekse iz lidla :D

syss 07.05.2013. 16:55

ne, to nije ono što ja imam doma... ja imam:

http://aldi.us/us/media/offers/12_26...xtractor_D.jpg

Omerta 07.05.2013. 16:57

Joj to je moj san :(
Čini mi se da će biti nedosanjani.. Još jedan keksić u usta......

syss 07.05.2013. 17:11

pa velim ti strpi se dok u lidlu ne dođe ovakav stroj i za 300-400kn imaš ga... nije to sad nekaj nedostižno.

kian 07.05.2013. 23:30

Malo pojašnjenja o sokovnicima, Buying Your First Juicer.

Koji je sokovnik najbolji za Vas?

U vezi blendera dosta ljudi koriste Vitamix blendere samo su skupi.
Jedimo zdravo emitirano 20.11.2012. i Boutenko preporuča Vitamix.
@ Vrtlarica i Vitamix
@ Večera za 5 koriste svakakve

Uglavnom pošto imam stari blender gledam neki juicer i zapeo mi je za oko Gorenje JC4800VMX neka kopija Hurom Slow Juicer-a, ali dosta je to love pa najvjerojatnije ću uzeti neki kao u filmu Fat, Sick & Nearly Dead.

flare 08.05.2013. 09:55

Jučer sam ostala bez dva zuba :( i sada sam na kašastoj prehrani dok to ne zaraste. Tako da za mene samo čokolino, sir i vrhnje, puding i sladoled :( u idućih par dana.

syss 09.05.2013. 00:13

sinoć, panoramix sunac ti tvoj :D

Pohrani.com

Pohrani.com

panoramix 09.05.2013. 09:33

Citiraj:

Autor syss (Post 2391975)
sinoć, panoramix sunac ti tvoj :D

Pa sam ti rekel da je zhladilo i da treba nekaj konkretnoga pojesti. Evo npr, u subotu bude zahladilo pa sam pribavio sve potrebne sastojke za jednu ɸ 90 cm kotlovinu. Skoro dvije kile šnicli od lopatice i dva paketa roštiljki. Još bum nutra pricufuknul 4dm2 kože od carskog da dobijem onu finu ljepljivost na žlici...:goood:
Trebala je sudjelovati i gajba Nikšićkog ali je fuckin' trgovac malo naručil pa je razgrabljeno.

Omerta 09.05.2013. 13:33

Može neki provjereno dobri link (hr, engl) o pripremama/kombinacijama namirnica (za blender)?
Inače volim eksperimentirat ali za početak da ipak vidim što ide/ne ide sa čim.. Thx

Ammy 09.05.2013. 13:54

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2392193)
Može neki provjereno dobri link (hr, engl) o pripremama/kombinacijama namirnica (za blender)?
Inače volim eksperimentirat ali za početak da ipak vidim što ide/ne ide sa čim.. Thx

Najbolje znaš kaj voliš pa to skombiniraš, jer po neki stručnjacima sve ide sa svime :)

Ako misliš na kombinaciju povrća i voća imaš na youtube filmića - Raw food ili green smoothies ili samo smoothies. Ja sam si ovdje našla ideja http://www.alternativa-za-vas.com/in.../zdrav-dorucak

Samo moj savjet ti je da si radiš onoliko koliko ti treba za doručak, jer stajanjem se promijeni okus.
Meni je super špinat ili salata+banana+mango+jagoda+malo vode i malo mlijeka.

Danas za gablec zdjela zelene salate s nekim jogurt preljevom i riža s crvenim grahom, kuruzom u ljutom umaku (malo mi se oteo papar i ljuti umak kontroli :D ) To sam si radila sinoć za večeru pa ostatak ponijela za gablec.

Omerta 09.05.2013. 14:00

Hehe, tek sad vidim da sam već bookmarkirao taj link na alternativa za vas..

Da, zadnje dane gledam masu filmića na YT o svemu tome, ali baš sam htio sve "napisano".. počet ću čitat taj link..

E da, pa ček, ti blendaš špinat? (svježi).. Hmm, super, ionako je taman sve spremno u vrtu za berbu, od salate, rikule (riga ili kako već), špinat.. itd...

Znači, kao mogu kombinirat recimo špinat, jabuku, naranču i bananu da sve to poveže? Fora..

Ammy 09.05.2013. 14:07

Banana ti je super, jer ona daj tu kremastu strukturu i fino poveže sve.
Ja sam probala s naranđom i nije mi to baš nešto jer je ona onak vlaknasta, ali nije loše ako ti taj dio ne smeta.
I da zaboravila sam ti reć da to ima relativno jak miris, pa ako ti to smeta pij na slamku (tak ja radim sa salatom jedino) i na prvu je to relativno fujkast okus pa nemoj odmah odustat :D

Omerta 09.05.2013. 14:12

U vezi mirisa misliš na špinat?
Ma znaš što, pošto znam da je zdravo itekako ću se prisilit/naviknut :D

Pogledao sinoć "Fat, Sick & Nearly Dead" - odličan je i nevjerojatan :)

A onda pročitam na portalima kao da Coca-Cola ne prepruča mlađima do 12 godina piti to sranje (ili tako neš).. hehe, kako nas truju već godinama..

Ammy 09.05.2013. 14:16

Ne špinat i blitva su po mirisu OK, ništa posebno, nego zelena salata, pa nisam mogla vjerovat da je ona tak smrdljiva kad je zmiksana :)

Omerta 09.05.2013. 14:27

Pa evo ni ja nebi nikad reko da je bljuv, svašta :) Valjda će ovo drugo ublažiti :)
enivej thx, bacit ću ovdje fotku prvog blendanja, ali tek za par dana..

Mad_Duke 09.05.2013. 14:49

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2392222)
U vezi mirisa misliš na špinat?
Ma znaš što, pošto znam da je zdravo itekako ću se prisilit/naviknut :D

Pogledao sinoć "Fat, Sick & Nearly Dead" - odličan je i nevjerojatan :)

A onda pročitam na portalima kao da Coca-Cola ne prepruča mlađima do 12 godina piti to sranje (ili tako neš).. hehe, kako nas truju već godinama..

Nitko te ne truje coca colom. Problem je jednostavan (kao i kod svih soft drinkova). Šećer. Coca cola ima otprilike 10.5 grama brijem na 100ml. Znači ako strusiš litru cole (najmanji problem) efektivno si strusi preko 100 grama šećera. I ne radi se ovdje o nekom složenom šećeru jelte. :P

Amdejac 09.05.2013. 22:11

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2392049)
Pa sam ti rekel da je zhladilo i da treba nekaj konkretnoga pojesti. Evo npr, u subotu bude zahladilo pa sam pribavio sve potrebne sastojke za jednu ɸ 90 cm kotlovinu. Skoro dvije kile šnicli od lopatice i dva paketa roštiljki. Još bum nutra pricufuknul 4dm2 kože od carskog da dobijem onu finu ljepljivost na žlici...:goood:
Trebala je sudjelovati i gajba Nikšićkog ali je fuckin' trgovac malo naručil pa je razgrabljeno.

Napokon normalna hrana. :) Nego bolje je metnut svinjsku nogicu.
E i ne zaboravi grašak i mahune. :Buljo: :D

Halos 09.05.2013. 22:21

Jučer s frendom skočio do pizze DG.

Ja neznam, ali s obzirom da sam dao 45 kn za njihovu najjaču pizu mogu reć da sam turbo razočaran, i da mi je zasada dosta testiranja pizzamajstora po gradu.
- pršut koma, sos im je bljak, to sve skupa nema smisla, a mješana je čisti prosijek

Dok ja neotvorim pizzeriju... :D

Mad_Duke 09.05.2013. 23:04

LOL :D Frend si spigao koljeno i živi 20 metri od tam pa mislio otići sljedeći tjedan do DG-a sa njim na pizzu, ali izgleda da nula bodova :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:52.