PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Omerta 06.05.2013. 23:08

E pa sad :D (ne kužim se u te stvari)..

Da, treba mi sokovnik, jer bi volio sve to što smljevem (mrkva/salata/ itd itd) popit.. Mislim, može biti i onako kašasto, nije mi to sad neki problem. :)

Ovo što si dao je baš neka mrcina.. :care: Linkovi su me vodili, i naišao sam na ovo za preko 1000kn, ali i ovo puno pristupačnije cijene. Mislim ubit tako oko 500kn.. :stoopid:

Ammy 06.05.2013. 23:11

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2390609)
Upravo to što si sada nabrojao namjeravam i ja počet jest, odnosno mljet u nekom multipraktiku i onda popit.

Ne, to nije zato jer sam pogledao Hungry for Change i masu ostalih dokumentaraca o nezdravoj hrani, šećeru i sličnim stvarima, već stvarno zadnje vrijeme želim početi tako "živjeti" :)

Pošto sam već počeo skupljati lovu, pa ajde da iskoristim priliku i pitam za savjet koji sokovnik/multipraktik preporučate?

Znači, u onu "cijev" uređaja stavljam salatu/mrkvu/bananu/jabuku, a ispod u čašu izlazi isto to samo smljeveno..

Hvala

Ja radim zelene kašaste sokove u običnom vulgaris blenderu za 100 kn :D
Takvi sokići su mi puno bolji i zasitniji od samog soka i imam energrije na pretek. Najbolja kombinacija mi je špinat+banana+mango+jagoda+voda. Ako te to zanima može više kombinacija na pm :)

syss 06.05.2013. 23:12

ma ja sam sokovnik riješio sa 300-400kn i lidlom... radi ko veliki.

ovo kaj si ti stavio prvo što upada u oči je veliki otvor za stvari (znači jači motor koji može više toga probaviti) i razlika u samoj snazi je ogromna.

koliko para, toliko muzike... uzmeš ovaj jeftiniji i krpaš se jerbo nemre samljeti stvari poput mrkve i sl. pa onda na kraju popiydiš i daš soma za pošten(iju) stvar i na kraju si potrošio 1500kn.

za svakodnevno korištenje (ako planiraš) definitivno se ispruži koliko možeš financijski.

edit: ne slušaj ejmi jerbo je ona jednostavno škrta :D

ali da slažem se da dobar likvidajzer ti može napraviti isto tako dobar sok + nemaš "otpadaka" u kojima ziher ima hranjivih tvari.

Amdejac 06.05.2013. 23:20

Ajde da rezimiramo prošli tjedan.
01.05.
Roštilj - Vratina, ražnjići svinjski i pileći, roštilj kobasice, pileća krila i male boce, Pileći šnicli od batka i karabatka, šampinjoni. Domaći kruh, luk, ajvar .... i velike količine piva. Lacy zna. ;)
02.05.
Roštilj već u 11:00. Ostalo preko 2,5 kila mesine od jučer. Sve isto osim velikih količina piva, nestalo, recesija, mamurluk. :D
03.05.
Napokon dan odmora od mesa. Hranili smo se na LOVAČKI. Uhvatili smo 7 jaja u frižideru i nešto špeka. Kruh domaći i suh. Ostaci od 01.05. Ponovno ima piva. :)
04.05.
Jedva sam dočekao meso. Domaći slasno masni burek i litra tekućeg jogurta. Jogurt mi pokvario okus prve pive.
05.05.
Išli u goste na ručak i kuhanje 25 litara piva. Komad od 2 kg vratine našpikan sa češnjakom i špekom, pečeni krumpir u masnoči od mesa. Desert Kiflice i hrenovke u tijestu da se ima što prigrist dok se kuha i pije pivo. :) Bio je i neki puding kolač, ali ga nisam ozbiljno doživio.
06.05.
Napokon bezmesni dan. Barem je tako počeo. Žena kuhala kelj. Pomirio sam se s tim, zažmirio i pojeo dva tanjura zbog mira u kući. Čak ni pivo nisam popio, :( pa smo otišli do Ofertisime u kupnju plastike. Na povratku sam ju nagovorio da odemo nešto pojest. :D
Otišli smo u Pizzeria "Špiro", ona naručila ćevape, lepinja, luk, ajvar, a ja prvo Becks, a zatim 2 komada vratine sa žara, tu se dobije još lepinja, luk, ajvar i još sam dodao poveću porciju pomfrija i porciju zapečenog grafa (u krušnoj peći).
Sad ubijam "kjupek" PAN 2L. :D

Omerta 06.05.2013. 23:20

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2390632)
Ja radim zelene kašaste sokove u običnom vulgaris blenderu za 100 kn :D

Da, to je baš klasična "običnjava" ali daj mi reci što najtvrđe može terminirat? Nasjeckana mrkva?
Citiraj:

Autor syss (Post 2390634)

za svakodnevno korištenje (ako planiraš) definitivno se ispruži koliko možeš financijski.

edit: ne slušaj ejmi jerbo je ona jednostavno škrta :D

ali da slažem se da dobar likvidajzer ti može napraviti isto tako dobar sok + nemaš "otpadaka" u kojima ziher ima hranjivih tvari.

Rastezo bi se ja bez brige, "da mogu, al ne mogu" - Massimo :D

Dobro, što sada? Ajde daj neki onako prosječni, koji će moći mljeti nasjeckanu mrkvu (ako gledamo da je mrkva najtvrđa), i fino usitniti da bude što bliže soku (no kao što sam rekao nije uvijet)..

syss 06.05.2013. 23:24

velim ti lijepo te jasno :D

čekaj lidl akciju za 3-4glave taj može ubit sve živo... nije marka, ali ubija - provjereno.

samo velim to je baš juicer, znači "otpatci" u jedno, sok u drugo.

uzmi ovak nekaj kaj ti ejmi preporuča i ona malo po malo bacaj unutra jerbo ziher nemreš u taj tristar nakrcat pol bukse i stisnuti "melji".

Ammy 06.05.2013. 23:24

Ja sam bademe i smrznute banane. Do mrkve još nisam stigla, ali mi je u planu probat.

Nebi vjerovao ali može. Ja sve pobacam unutra i pustim ga da melje par minuta...dotle napravim kavu, probudim pola susjedstva..... :D

Ebi te se nisam škrta nego mi je trebalo neko čudo kaj melje led za ledenu kavu...e da i to radi bez problema.
A inače imam neki preskupi od philipsa, sa 100 čuda :D

Aha da imam dva edita :p

Amdejac 06.05.2013. 23:30

@Ammy
Vičem, al me nečuješ.
Molim te jel bi mi htjela otić u šupu po pivo? :)

syss 06.05.2013. 23:33

da, daj odi čoveku po pivo, a priču o snazi blendera ostavi tehničkom osoblju :D

Ammy 06.05.2013. 23:35

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2390657)
@Ammy
Vičem, al me nečuješ.
Molim te jel bi mi htjela otić u šupu po pivo? :)

Nemere, kiša pada :p

Citiraj:

Autor syss (Post 2390659)
da, daj odi čoveku po pivo, a priču o snazi blendera ostavi tehničkom osoblju :D

Tu snagu je izabrao amdejac, daklem on je škrtac ali se valjda kuži u snagu :D

Omerta 06.05.2013. 23:37

:D ludi ste :D

Ajde dobro, čekat ću akciju za Lidl i pogledati gdje ima za uzet onaj Tristar od Ammy :)

Thx, pa valjda budem i ja fine sokiće pio :)

EDIT: Eto ga u konzumu :D uzimam možda sutra..

Ammy 06.05.2013. 23:38

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2390667)
:D ludi ste :D

Ajde dobro, čekat ću akciju za Lidl i pogledati gdje ima za uzet onaj Tristar od Ammy :)

Thx, pa valjda budem i ja fine sokiće pio :)

Mi kupili u Konzumu. A mrkvu kupim sutra i probam pa javim.

syss 06.05.2013. 23:39

škrti prigorec... ili je to matori možda? :D

uglavnom oboje su škrti :D

Amdejac 06.05.2013. 23:42

Presudila je staklena čaša jer ne navlači mirise na sebe kao plastika, a 375 W je i više nego dovoljno za blender. Treba negdje štedjeti.
P.S.
Koru na domaćem kruhu smije zažariti (reš pečeno) samo prvu subotu u mjesecu. :Panorama_zna: :D

syss 06.05.2013. 23:44

staklo je plus svakako ;)

ovo sa korom mi je nepoznato te ćeš me morati uputiti detaljnije... jedino što ja znam je ono sa lomljenjem hljeba i novčićem, a tu amdo redovito pobjeđuje :židov: :D

Ammy 06.05.2013. 23:46

Upravo ubih ritter sport - cookies & cream, predobra čoksa.
I odoh spavat, moram ujutro na posel gotov godišnji :(

syss 06.05.2013. 23:47

vidim to familijski ide :godišnji: :bolovanje: :D

Amdejac 06.05.2013. 23:52

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2390689)
Upravo ubih ritter sport - cookies & cream, predobra čoksa.
I odoh spavat, moram ujutro na posel gotov godišnji :(

Hijaoooo. Nastavljam sa godišnjim, a iz ladice izvlačim Ritter Sport "Kakao-Mousse". :p Neide baš uz kjupek Pan, ali želudac ne pita. :D

syss 06.05.2013. 23:53

LOL :D :D :D

neka si ti nama gladan samo :D

Amdejac 07.05.2013. 00:02

Samo da znaš da je kod "Dede" onaj zapečeni grah - "Gravče" bolji nego ovsj danas šta sam naručio u "Špiri". Bio mi je nekako neslan i nezačinjen, ali plus je jer je zapečen u krušnoj peći. Pojeo i popio u 18:30 za 92 kune i već sam gladan. :D

syss 07.05.2013. 00:04

ja u koji god restoran dođem prvo naručim gravče, zapečeni grah ili tematiku na temu... čisto da vidim o čemu pričamo.

finalisti su deda i šparka na trešnjevci.

panoramix 07.05.2013. 07:17

Citiraj:

Autor syss (Post 2390675)
škrti prigorec... ili je to matori možda? :D

uglavnom oboje su škrti :D

Kolko ja znam, kontrolor troškova kod cijenjene forumašice :goood: je škrti Prigorec. Za kuhat pivu se ima plina/struje pa i nuklearke ak treba a za reš koricu ne !
Matori niš nema s tim. Ja samo prigovaram kad Ammy napravi bljedunjave kiflice a pouzdano znam da su prefine jer sam probao. Bile su fino pečene jer sam kontrolora zašprehal pa nije izbacil glavnu sklopku. :beer:
Ja sam Zagorec u više generacija i sa škrtim prigorcima nemam nikakve veze. :D

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2390681)
Presudila je staklena čaša jer ne navlači mirise na sebe kao plastika, a 375 W je i više nego dovoljno za blender. Treba negdje štedjeti.
P.S.
Koru na domaćem kruhu smije zažariti (reš pečeno) samo prvu subotu u mjesecu. :Panorama_zna: :D

Prvu subotu i samo ako je parni datum i prestupna godina...:D

Roberto 07.05.2013. 09:41

Kad ste se već dotakli sokovnika/multipraktika, moram se andovezati.

Apsolutno najbolji koji sam imao je bio neki polovni jeftinjak iz neckermana. Stara ga je kupila u nekom dućanu u VŽ gdje je Neckerman prodavao vraćenu/poluispravnu/nekompletnu robu. Bio je potpuno ispravan, samo bez poklopca, a koštao je nebuloznih 80 kn :D

To čudo je imalo plastičnu posudu s nožem, i posebnu metalnu čašicu s finim sitnim rupicama koja se stavljala u plastičnu posudu oko noža. Davao je čisti guuuusti sok kroz te rupice, a nešto kaše bi ostalo unutra za one koji to vole :D

Nažalost, nakon 5-6 godina intenzivne upotrebe morali smo ga umiroviti, a nit jedan drugi koji sam vidio na djelu do nekakvog normalnog cjenovnog ranga (recimo do cca 1000 kn), nije davao toliku količinu soka i to čistog bez ikakvih mrvica. Gutao je i mrkvu bez problema.

Nešto ovako
Samo što je ovaj iz Neckermanna tu unutarnju posudicu imao naopako okrenutu - bila je šira na vrhu, a uža oko noža.

Interpol 07.05.2013. 11:25

Baš gledam jel ima neka tema s multiprakticima :D

Biće uskoro ppotreba za malo ozbiljnijim komadom hardvera, za svakodnevnu upotrebu. Ima neko iskustva s makinama od 1000-1500 kuna? Ono, da može iscijedit sok, ali i isjeckat sve živo. Naravno, ako noname iz Lidla može sve to za 500 kuna, još bolje :)

panoramix 07.05.2013. 12:33

Ovih je dana zahladilo pa sam posegnuo za reziduama kiselog zelja s balkona i složio jedan fini sekeli gulaš s dodatkom zelenog papra iz teglice.
Prilog : restani krumpač na luku i hladno Nikšićko pivo za 5,35 kn.

syss 07.05.2013. 12:45

uuuuuuuuuj sekeli... matori svaka, ali baš svaka ti dala, ima mi kuhat danas :D

panoramix 07.05.2013. 12:53

Citiraj:

Autor syss (Post 2390984)
uuuuuuuuuj sekeli... matori svaka, ali baš svaka ti dala, ima mi kuhat danas :D

Imal sam kroz godinu ozbiljnu namjeru da ti isporučim paket kiselog zelja s balkona, no sve se požderalo tako da si na listi za prosinac.
Ak' si zainteresiran, nudim know-how za kiseljenje na balkonu ili bilo kojem hladnom vanjskom prostoru. Kvaliteta je zagarantirana. :goood:

Hamm 07.05.2013. 12:53

Panorama, uzalud ti trud. :D Taj nije ni krastavce u stanju ukiseliti. :D

Danas će pasti njoke u umaku od gljiva i neka piletina. :p

syss 07.05.2013. 13:01

krastavce kiselim, zelje kategorički ne... ali donacije PRIHVAĆAM! :D

unaprijed hvala drugaru panorami, dok se amdiji ne zahvaljujem za ništa :D

Hamm 07.05.2013. 13:08

Amdija ti je dofurao ajvar i sokić od bazge. :D Sad znaš da je to bilo zadnji put. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:39.