PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Jelc 11.04.2013. 16:03

Prikurili Ismeta:D pa bude pljeska, bijelo meso, hrenovke i pečenice:)
Bogme sam ogladnil budući da danas nije bilo struje a žena odlučila da bi ispremještala dva najteža komada namještaja u kući:p

Mad_Duke 11.04.2013. 20:15

Citiraj:

Autor syss (Post 2375611)
ja od silnog uzbuđenja nisam slikao bbq, ali sam ga pravio i valjao je! :D

Zato ja čekam ovaj Google Glass, hebeš i kameru na svakom mobitelu ni to me nemre natjerati da se nekad maknem od "radnog mjesta" i kasnije od stola :D Ovak nek mi visi na glavurdi pa bum samo rekel "glass take a picture" pa nek si misli :D hehe

syss 11.04.2013. 23:02

ima i u tebi istine te pravednosti! :D

prvi bbq ove godine još i susjed bio, još pacanje on-the-fly jednostavno mjesta greškama nije postojalo i eto zaboravio dokumentirati taj epski moment.

nego :D

mladi krumpač, veliki smeđi šampinjoni, maslinovo, sol, biber, čikn vings u tex mex pacu, 40 minuta pod folijom i onda 20 minuta zapeć... ništa spešl, a opet epic :)

Pohrani.com

Jelc 12.04.2013. 14:55

Napacana vratina na Ismetu i rižoto sa bukovačama i smeđim šampinjonima:)

Hamm 12.04.2013. 15:13

Ja bum danas slično. Samo umjesto vratine idu kremenadle na naglo. :)

listerstorm 12.04.2013. 17:15

Ćevapi s lukom i kajmakom + osječko. :D

MeanBoss 12.04.2013. 21:04

znam da upadam bezveze...ali trebam jednu informaciju i siguran sam da ću je nać ovdje...jel slučajno netko u prošlom ili pretprošlom broju nedjeljnog juternjeg našao onaj recept za čokoladni desert s carolinesom..ako je može li mi ga poslat na pm! pls...hvala vam!:D

Amdejac 12.04.2013. 21:24

http://www.gastro.hr/Baileys-fudge-i...page%2Bstatusi

Jel to to.

MeanBoss 12.04.2013. 22:31

bio si blizu ali nije...i u pravu si s Baileys -om je ...krivo sam ja napisao,ali je više nešto kao puding!:D

syss 13.04.2013. 00:13

Pohrani.com

daklem grah (sa još par braće grahorica).

prvo na svinjskoj masti zdinstan luk sa malo soli da povene i 3 peperončina, nakon toga idu kožice na dinstanje da malo "prostakle", onda ide domaći špek i kobasa na sitno rezano da pusti malo svojega šta mora pustiti, pa onda ribana mrkvetina i junetina na sitne kockike, papar.

kad to sve prodinsta zadovoljavajuće ide pol tube konšerve i jedno 3 jušne žlice crvene paprike, ali ono muške. kad se sve stisne onda vode da prekrije sve.

prokipi.

komadi svježe i suhe kobase (domaće tak jasno), kolutići iste zbog zabavnosti te razigranosti uz kolutiće mrkve (manje naravo). kada se i to sve stisne onda vode da pokrije sve.

kad to sve prokuha onda redom - slanutak i crveni grah, malo vode od konzerve, malo vode iz pipe, 3 lovorova lista.

prokipi.

bijeli i smeđi grah (samo njegova voda) i leća i tap-vode da pokrije sve. poklopiti i prokipiti na sporoj vatri onak isto muški jedno pola sata minimalno, probati, popapriti, posoliti.

eto :D

Amdejac 13.04.2013. 07:04

Dok si ti kupovao namirnice ja sam izvadio iz škrinje rebrica nasjeckana na kockice koja su bila tri tjedna u pacu za sušenje, ali nisu završila u pušnici nego u škrinj. Fino ubacio u zepter tavicu, svinjske masti i podlijao sa vodom, da se odmrzne i onda fino ispeče. Prilog krumpirove pole. Ubio sam se ko svinja u tim slanim rebricama.

syss 13.04.2013. 15:28

dok si ti to smazao jučer jer si prasac ja imam još jedno 4 litre ovog božanstvenog graha... još odstajao hijaooo bit će navečer samo NJIIIII :D

trouble 13.04.2013. 16:46

DOmache lazanje :)

Amdejac 14.04.2013. 12:24

Paradajz juha, faširanci, pire krumpir, matovilac, friško pečeni domaći kruh. Za desert tapioka sa šumskim voćem i šlagom. Domaće svijetlo pivo.

flare 15.04.2013. 10:41

U subotu - goveđa juha s domaćim gris knedlima. Meso iz juhe, paradajz sos i pire :care:

Nedjelja - tikvice punjene mljevenim mesom i zapečene + pečeni krumpir i zelena salata

A za danas imam samo neki sendvič iz Pan peka - pršut, paradajz i rikola. I jogurt. :stoopid:

ToroRosso 16.04.2013. 09:31

Nisam mogao nac prikladnije mjesto pa eto da tu pitam :D

Jel zna netko gdje mogu kupiti mjerice u velicini cajnih zlicica znacni za mjerenje gramaže?

syss 16.04.2013. 14:44

city centar east my house dućan sam vidio... računaj da nije baš cheap kao i cijeli dućan, ali imaju kvalitetne stvari (wmf i ekipa).

Amdejac 17.04.2013. 00:13

Bio danas u Mekpersu i uzeo Zloburger sa pomfrijem i jedno 4 - 5 raznih umaka za probu. Frend je uzeo "Štrencli bake Drage" i mogu reći da je prefino.

Mad_Duke 17.04.2013. 00:58

Mene privlači Tripl-Dabl Zloburger :D

Amdejac 17.04.2013. 01:05

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2379671)
Mene privlači Tripl-Dabl Zloburger :D

Nemoj. Jedva sam pojeo zloburger. :D

Ammy 17.04.2013. 12:37

Za gablec sendvič s pohanom piletinom i uz to jogurt od borovnice :D (volim takve kombinacije ali na zgražanje ostalih :roller:)

flare 17.04.2013. 13:09

Faširanci i salata od matovilca, radiča i rikule (sve domaće iz vrta od svekrve :))

flare 17.04.2013. 13:58

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2379829)
Za gablec sendvič s pohanom piletinom i uz to jogurt od borovnice :D (volim takve kombinacije ali na zgražanje ostalih :roller:)

Ja se ne zgražam :) jer ja imam još gore kombinacije :fiju: npr. "švedski sendvič" (jer su to jeli u jednoj knjizi od švedskog autora) - kruh, pašteta i gore sir i na sir mrvica nekog kiselog pekmeza :D

Juice 17.04.2013. 14:02

Citiraj:

Autor flare (Post 2379864)
Ja se ne zgražam :) jer ja imam još gore kombinacije :fiju: npr. "švedski sendvič" (jer su to jeli u jednoj knjizi od švedskog autora) - kruh, pašteta i gore sir i na sir mrvica nekog kiselog pekmeza :D

Pa kaj je tu za zgražati se?
Paštetu zajedno s pekmezom za doručak oduvijek znam pojest+jogurt, mlijeko il čaj sa strane.

syss 17.04.2013. 14:03

za one koji ne znaju pašteta i senf ko ruka i rukavica ;)

Ammy 17.04.2013. 14:08

Citiraj:

Autor flare (Post 2379864)

Citiraj:

Autor Juice (Post 2379867)
Pa kaj je tu za zgražati se?
Paštetu zajedno s pekmezom za doručak oduvijek znam pojest+jogurt, mlijeko il čaj sa strane.

Ja volim paštetu, sir, salamu (može i bez nje), kisele krastavce i voćni jogurt uz to :D

A moram probat i s marmeladom, zvuči zanimljivo.

Citiraj:

Autor syss (Post 2379868)
za one koji ne znaju pašteta i senf ko ruka i rukavica ;)

A i ovo probam :D

Juice 17.04.2013. 14:22

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2379873)
Ja volim paštetu, sir, salamu (može i bez nje), kisele krastavce i voćni jogurt uz to :D

A moram probat i s marmeladom, zvuči zanimljivo.

Voćni jogurt mi paše uz bilo koji sendvič.
A ovo, pašteta i marmelada najbolje da se može preklopiti kruh ili pecivo, pa na jednu stranu paštetu, an drugu marmelada.

Također, navečer dok imam domaćeg suhog sira s jabukom obožavam pojest. Možda nije neobično toliko, ali kad me vidlo par ljudi zgražali su se :D
Da, i banana+čvrsti jogurt mi dobro isto

a ovo od syssa ne bi baš htel probati :D

Hamm 17.04.2013. 14:42

Veliki čevosi iz rubelja. :D Ko sacpra. :D

syss 17.04.2013. 14:59

probaj... možda na prvu liči kao čudna kombinacija, ali je genijalno.

praktički više ne jedem paštetu bez senfa gore i preporučam ovaj.

MAGARAC 17.04.2013. 15:36

Bil sam jednom prilikom u restoranu Sermage i apsulutno su mi se zgadile kombinacije tipa svinjetina s pekmezom i sl.. Ali nista ne mrzim vise od grozda sa kruhom.. Senf i pasteta i nisu neke suprotnosti.

Za gablec je bila klasika, gulas od divljaci.. Za veceru cu testirat tovu Teflonku sa par jajci na oke, vratinom i malo curryia preko toga da zamirse uz vratinu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:56.