![]() |
Prikurili Ismeta:D pa bude pljeska, bijelo meso, hrenovke i pečenice:)
Bogme sam ogladnil budući da danas nije bilo struje a žena odlučila da bi ispremještala dva najteža komada namještaja u kući:p |
Citiraj:
|
Napacana vratina na Ismetu i rižoto sa bukovačama i smeđim šampinjonima:)
|
Ja bum danas slično. Samo umjesto vratine idu kremenadle na naglo. :)
|
Ćevapi s lukom i kajmakom + osječko. :D
|
znam da upadam bezveze...ali trebam jednu informaciju i siguran sam da ću je nać ovdje...jel slučajno netko u prošlom ili pretprošlom broju nedjeljnog juternjeg našao onaj recept za čokoladni desert s carolinesom..ako je može li mi ga poslat na pm! pls...hvala vam!:D
|
|
bio si blizu ali nije...i u pravu si s Baileys -om je ...krivo sam ja napisao,ali je više nešto kao puding!:D
|
![]() daklem grah (sa još par braće grahorica). prvo na svinjskoj masti zdinstan luk sa malo soli da povene i 3 peperončina, nakon toga idu kožice na dinstanje da malo "prostakle", onda ide domaći špek i kobasa na sitno rezano da pusti malo svojega šta mora pustiti, pa onda ribana mrkvetina i junetina na sitne kockike, papar. kad to sve prodinsta zadovoljavajuće ide pol tube konšerve i jedno 3 jušne žlice crvene paprike, ali ono muške. kad se sve stisne onda vode da prekrije sve. prokipi. komadi svježe i suhe kobase (domaće tak jasno), kolutići iste zbog zabavnosti te razigranosti uz kolutiće mrkve (manje naravo). kada se i to sve stisne onda vode da pokrije sve. kad to sve prokuha onda redom - slanutak i crveni grah, malo vode od konzerve, malo vode iz pipe, 3 lovorova lista. prokipi. bijeli i smeđi grah (samo njegova voda) i leća i tap-vode da pokrije sve. poklopiti i prokipiti na sporoj vatri onak isto muški jedno pola sata minimalno, probati, popapriti, posoliti. eto :D |
Dok si ti kupovao namirnice ja sam izvadio iz škrinje rebrica nasjeckana na kockice koja su bila tri tjedna u pacu za sušenje, ali nisu završila u pušnici nego u škrinj. Fino ubacio u zepter tavicu, svinjske masti i podlijao sa vodom, da se odmrzne i onda fino ispeče. Prilog krumpirove pole. Ubio sam se ko svinja u tim slanim rebricama.
|
dok si ti to smazao jučer jer si prasac ja imam još jedno 4 litre ovog božanstvenog graha... još odstajao hijaooo bit će navečer samo NJIIIII :D
|
DOmache lazanje :)
|
Paradajz juha, faširanci, pire krumpir, matovilac, friško pečeni domaći kruh. Za desert tapioka sa šumskim voćem i šlagom. Domaće svijetlo pivo.
|
U subotu - goveđa juha s domaćim gris knedlima. Meso iz juhe, paradajz sos i pire :care:
Nedjelja - tikvice punjene mljevenim mesom i zapečene + pečeni krumpir i zelena salata A za danas imam samo neki sendvič iz Pan peka - pršut, paradajz i rikola. I jogurt. :stoopid: |
Nisam mogao nac prikladnije mjesto pa eto da tu pitam :D
Jel zna netko gdje mogu kupiti mjerice u velicini cajnih zlicica znacni za mjerenje gramaže? |
city centar east my house dućan sam vidio... računaj da nije baš cheap kao i cijeli dućan, ali imaju kvalitetne stvari (wmf i ekipa).
|
|
Mene privlači Tripl-Dabl Zloburger :D
|
Citiraj:
|
Za gablec sendvič s pohanom piletinom i uz to jogurt od borovnice :D (volim takve kombinacije ali na zgražanje ostalih :roller:)
|
Faširanci i salata od matovilca, radiča i rikule (sve domaće iz vrta od svekrve :))
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Paštetu zajedno s pekmezom za doručak oduvijek znam pojest+jogurt, mlijeko il čaj sa strane. |
za one koji ne znaju pašteta i senf ko ruka i rukavica ;)
|
Citiraj:
Citiraj:
A moram probat i s marmeladom, zvuči zanimljivo. Citiraj:
|
Citiraj:
A ovo, pašteta i marmelada najbolje da se može preklopiti kruh ili pecivo, pa na jednu stranu paštetu, an drugu marmelada. Također, navečer dok imam domaćeg suhog sira s jabukom obožavam pojest. Možda nije neobično toliko, ali kad me vidlo par ljudi zgražali su se :D Da, i banana+čvrsti jogurt mi dobro isto a ovo od syssa ne bi baš htel probati :D |
Veliki čevosi iz rubelja. :D Ko sacpra. :D
|
probaj... možda na prvu liči kao čudna kombinacija, ali je genijalno.
praktički više ne jedem paštetu bez senfa gore i preporučam ovaj. |
Bil sam jednom prilikom u restoranu Sermage i apsulutno su mi se zgadile kombinacije tipa svinjetina s pekmezom i sl.. Ali nista ne mrzim vise od grozda sa kruhom.. Senf i pasteta i nisu neke suprotnosti.
Za gablec je bila klasika, gulas od divljaci.. Za veceru cu testirat tovu Teflonku sa par jajci na oke, vratinom i malo curryia preko toga da zamirse uz vratinu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:56. |