![]() |
ova tvoja salata mi ko kebap liči :D
|
volim puno salatu i volim pono salate i to razne.
|
Nakon brda šunke ovih dana jučer radio vepra na saft, nešto između gulaša i pašticade :)
2 kile vepra narezano na kockice, napacano 24h u kuhanom pacu od domaćeg crvenog vina, češnjaka, luka, mrkve, papra, i soli. Nakon pacanja prepržio meso na vrućem ulju, maknuo i popržio 4 velka luka sitno sjeckana na toj masnoći, maknuo pa prepržio jednu veliku sitno sjeckanu slatku papriku. Sve to ubacio u ekspres lonac, dodao 4 sitno ribane mrkve, pol litre paradajz sosa, pol litre vode, dva deci crvenog vina, soli, papra, klinčić, ružmarin, dva lovorova lista, sušeni peršin i mažuran, žlicu senfa. I naravno, malo praha Bhut jolokie za žestinu. Jedino sam zaboravio naribat malo jabuke i dodat par suhih šljiva, ali nije falilo. :D Sve se to krčkalo u ekpresu oko ćuku vremena (trebalo je biti vani na vatri u loncu, ali jbg, vrijeme nije dalo), fino se zgusnulo i okusi se proželi, a kao prilog njoki i zelje salata. Ubili se ko svinje, zaboravio sam poslikat, ali bilo je izvrsno :) Ostao mi bio jedan komad vepra malo masan, nije mi pasao u saft pa sam ga premazao senfom i speko u rerni s krumpirom i povrćem, isto ispalo super. Uglavnom, danas lupam po ostacima :D |
Danas francuski krumpir. Treba potrošit višak jaja. :D
|
|
Sendvič s piletinom sa žara u lepinji + zelena salata.
|
@flare... :D mrzim te. :D
Ja sam na sendviću: mortadela, sir, majoneza, bučino pecivo i paradajz. :) |
upravo si donio na posao kuvanu vratinu u kruhu, kuhanu plećku bez kruha, rotkvice, jaja i jedno 5 vrsta salate bučino, maslinovo i jabučni.
nemrem do tastature doći od posudica :D |
Danas kuham poriluk na čušpajz. :p
Prilog pečenice sa senfom. Domaći kruh od polubjelog brašna, sa dodatkom 1 žlice svinjske masti (koja miriše po prepečenom luku) i 3% mljevenog ječmenog slada (caramel 120) :Panorama_zna: i mala žličica crnog natur šećera. Inače slad ima miris i okus najsličniji prženom šećeru. Ove dvije komponente dat će kruhu tamnu boju. Zaboravio sam pripremit kiselo tijesto. Ono daje fenomenalan okus kruhu. Baš onaj starinski štih. |
valja ti ovaj kruh i bilo kaki takovih smjesova upriličiti na žderonjama da eto probam, pa možda i da drugi probaju :D
poriluk čušpajz mi je fenomenalan, možda zato što kad sam klinac bio lukovlje je bilo maltene banano iz kuće od strane starog, a češnjak i poriluk od strane stare. TRAUMA!!! :D |
Citiraj:
@ Organ : daj stavi bar fotku kruha da vidim kak je ispal. |
Nego, ždere? :)
|
pitaj matorog :jedinična_mjera_za_organizaciju_te_orijentaciju: :D
|
Matori je Pemzioner Neradnik. Totalno neorganiziran i dezorijentiran zbog nedostatka špeka, kobasa i alkohola. :D
|
Citiraj:
Citiraj:
No, životna mi je želja suknut na šanku kod Bake jedno tvoje fino ohlađeno pivo...:goood: :beer: U zamjenu donosim kefirne gljivice za Organku :zdero: |
Čuvam za neke buduće ždere 5 x 1 litara. Ali viš organizatora. Slike ti stavim, budem ... :)
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Uuuvijek mi takva ispadne dobra, pol stvari fali ali bude mrak, odmor od onih "dosadnih" :beer:. dobar. |
Muffini s okusom pizze. Pojeo valjda dvadesetak. :D
|
Juneći saft kojeg sam jučer skuhala u ekspres loncu (:care: za ekspres lonac) i jutros dogovotovila + domaći njoki :zdero: i onda frčkava salata.
Sad si razmišljam da bi baš bilo dobro malo zaleć :D (a ne skladištrarit) |
Lignje. Ijuft kako su bile dobre. :)
|
Ujutro sam skuhal domaći bažul za salatu. Oko podneva posegnuh u kacu sa kiselim zeljem na balkonu te izvadih lijepu količinu. Zajedno s grahom, bučinim uljem, biberom i mljevenim kimlom, stvori se prefina salata uz koju se predala dimljena kuhana kobasa.
Za početak sam suknul tanjur juhe od goveđih kostiju s mrkvicom , miloduhom (ljupčac) i domaćim rezancima. Ovo vrijeme vani jednostavno zove pod jorgan.... |
Čistim pastrve. 4 komada, kila i pol. Uvaljat ću ih u kukuruzno brašno pa na ulje. Prilog kuhani krumpač narezan na veče komade začinjen peršinom, češnjakom i maslacem. :)
|
Krmići pečeni u komadu, mlinci i šalata od svježeg crvenog zelja:)
|
Uf...super ti je ovo Jelc :) (dal si mi ideju kaj ću u nedjelju za ručak)
|
Citiraj:
|
Dragi peče pastrvu na roštilju, a ja sam napravila trgance s vrhnjem i špekom, mislim sigurno je sigurno :D
|
Isprobavanje Grill Bistro Tomislava sa Kvatrića. Bumo vidli. :)
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:05. |