PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Amdejac 19.03.2013. 09:59

Roštilj je bio ovaj vikend idući bi mogao biti kotlovina. :)

syss 19.03.2013. 10:17

ja još nisam sezonu otvorio majka mu stara i zbog toga sam žalostan.

eto mi žalosti -> :(

:D

panoramix 19.03.2013. 11:44

Citiraj:

Autor syss (Post 2361408)
ja još nisam sezonu otvorio majka mu stara i zbog toga sam žalostan.

eto mi žalosti -> :(

:D

Uz sliku hrane, ovo bi trebala sadržavati svaka tvoja sljedeća fotka eda bi izbjegao opravdane drugarske kritike vezane za šapice i šlapice...:D:D

Pohrani.com

syss 19.03.2013. 11:51

hm... jel mogu staviti sliku svog psa? :D :D :D

amdo druže svaka ti dala za recepturu požutjelog papira, ima da pravim one madžarske čevapčiće sve će se prašiti od peckajućih ispušnih plinova :D

listerstorm 19.03.2013. 21:13

Josipovo. Kod uje na imendanu. Meze (najviše po švarglu) i špricera na sve strane. :)

flare 20.03.2013. 12:45

Pred par tjedana sam kupila ekspres lonac u Intersparu za 200 kn (bila neka akcija) i od onda skoro sve kuham u njemu. Oduševljena sam :)

Pa sam tako jučer kuhala sekeli gulaš i bio je gotov za 25 min :goood: tako da je danas za gablec bio sekeli + pire (naravno)

Doma me čeka još jedan komad čizkejka koji je zaostao od nedjelje :care:

Amdejac 20.03.2013. 14:17

Ta ručak svinjska jetrica na saft.

Jelc 20.03.2013. 15:19

Citiraj:

Autor flare (Post 2362408)
Pred par tjedana sam kupila ekspres lonac u Intersparu za 200 kn (bila neka akcija) i od onda skoro sve kuham u njemu. Oduševljena sam :)

Ja sam isto nema dugo zel, nakakav turčin pa ga zovemo Onur ili Suljo Veličanstveni:D

Ali sam već zaboravil kuhat u tome, moral sam davit matorog Panoramu...

panoramix 20.03.2013. 21:27

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2362529)
Ja sam isto nema dugo zel, nakakav turčin pa ga zovemo Onur ili Suljo Veličanstveni:D

Ali sam već zaboravil kuhat u tome, moral sam davit matorog Panoramu...

Kad bi meni neko uzel moja tri expresa, ja bi bil gladan...:fuming:
Jučer sam u ekspresu naravno, skuhal špeka s kožom i složil poriluk čušpajz. Ubil se danas, 3 tanjura.
U ekspresu se kuha grah, hladetina, govedska juha, buncek sa zeljem, ričet, hobotnica, vajngulaš, fileki, peče se carsko i pileći bataci, dinsta junetina s graškom, kuha kuruza, mahune, krumpač i krčka bolonjez.

flare 21.03.2013. 11:57

A kako pečeš meso nutra? Staviš vode išta ili ništa?

Ja sam do sada kuhala kelj, sekeli i juneći gulaš. I sve je bilo super brzo gotovo i jako jako fino.

Danas za gablec - govedska juha i sendvič sa šunkom, sirom i kuhanim jajetom (uz to malo zelene salate i koja rotkvica)

A jučer navečer sam napravila panna cottu i jedva čekam da dođem doma popdne pa da probam da li valja :)

Amdejac 21.03.2013. 12:21

Pečeni batak-zabatakx2, senf, kukuruzni kruh.

panoramix 21.03.2013. 12:36

Citiraj:

Autor flare (Post 2363091)

Ja sam do sada kuhala kelj, sekeli i juneći gulaš. I sve je bilo super brzo gotovo i jako jako fino.

Danas za gablec - govedska juha i sendvič sa šunkom, sirom i kuhanim jajetom (uz to malo zelene salate i koja rotkvica)

A jučer navečer sam napravila panna cottu i jedva čekam da dođem doma popdne pa da probam da li valja :)

Stavim dosta masnoće, meso zapečem sa svih strana da se ne pogube sokovi i aroma, zatvorim poklopac do 10 minuta na ne prejakoj vatri.
Meso u međuvremenu ipak pusti nešto tekućine koju pustim da se pokuha do kraja. Nakon toga podlijem s 3 dl vode ili temeljca, zaklopim i provjerim za 10 minuta da ne ostane na suho.
Podlijem opet po potrebi dok meso ne bude mekano, pustim da ispari tekućina i na laganoj vatrici ka zapečem sa svih strana.
Posebno dobro uspjeva carsko, jer se koža fino zdinsta a potom zapeče.
No, ja s ekspresom radim već 35 godina :fiju: tako da su i nekdašnji promašaji nužni dio skupljanja iskustva.

Ammy 21.03.2013. 13:29

Citiraj:

Autor flare (Post 2363091)

A mogu i ja doć probat jel dobra :D

Bila u kantini na ručku - kuhani krumpir, pileći raznjići i zelena salata

Jelc 21.03.2013. 13:57

Došla viroznom i artritičnom posjeta iz zigorja zelenog, dobil sam bukvicu da "kak ti nebu sla-be kad samo krto jedeš...kak buš od tog ozdravil":D

Ko da je znala da mi je nestalo špeka a došla i dva komada vratine...

Pohrani.com

Izdržal sam kakvih pol vure, zaključio da je i to puno da se dohvatio nožine

Pohrani.com

trouble 21.03.2013. 14:40

gruntam si u RougeMarin na kamenice.... da stojan poludi :D

Brko 21.03.2013. 14:42

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2363213)
Došla viroznom i artritičnom posjeta iz zigorja zelenog, dobil sam bukvicu da "kak ti nebu sla-be kad samo krto jedeš...kak buš od tog ozdravil":D

Ko da je znala da mi je nestalo špeka a došla i dva komada vratine...

http://www.pohrani.com/t/3X/bz/2gxAhDmO/snack.jpg

Izdržal sam kakvih pol vure, zaključio da je i to puno da se dohvatio nožine

http://www.pohrani.com/t/3A/Aj/l0wrVsy/snack2.jpg

Uz sve kaj te je8e, još bu ti se i giht nahaklal :) polaganije sa nožem po tome :D

Jelc 21.03.2013. 14:46

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2363256)
Uz sve kaj te je8e, još bu ti se i giht nahaklal :) polaganije sa nožem po tome :D

Makaki, pa vidiš da se zdravo hranim:)

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2357757)
Uf, taman juhuca za malo poluprileć i Žderat i čitat:)

Pohrani.com

Pohrani.com

:p

Mad_Duke 21.03.2013. 17:37

Najbolji recept, ikad :D hahaha
http://dobrahrana.jutarnji.hr/recept...anceta-i-tost/

listerstorm 21.03.2013. 22:35

Hruskava slanina. :)

Pa to bi mlatio ko pringlse.

flare 22.03.2013. 09:49

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2363196)
A mogu i ja doć probat jel dobra :D

Bila u kantini na ručku - kuhani krumpir, pileći raznjići i zelena salata

Dođi danas popdne. Još je malo ostalo. I jako je dobra :):goood:

Panorama - hvala! Probat ću jedan dan peć meso pa ti javim kako je ispalo :)

Danas - grah salata s bučinim uljem, naravno :) i faširanci :zdero:

panoramix 22.03.2013. 12:59

Citiraj:

Autor flare (Post 2363684)
Dođi danas popdne. Još je malo ostalo. I jako je dobra :):goood:

Panorama - hvala! Probat ću jedan dan peć meso pa ti javim kako je ispalo :)

Danas - grah salata s bučinim uljem, naravno :) i faširanci :zdero:

Pretpostavka je da meso napacaš bar dan ranije. Ak' treba još koji savjet, sam' se ti javi.

Jelc 22.03.2013. 14:14

Sj**o nogu pa moram bit doma, kaj bu drugo Žderonja nego skuhat nekaj:)

Crvena, zelena i ljuta papričica, korjen peršina i celera, obična i svinjska mrkva (bez luka i češnjaka nebili i nečastivi pojel nekaj:D)

Pohrani.com

Srnetina iz petodnevnog paca

Pohrani.com

Na pol-pol masti i ulja popržio prvo divljač pa maknuo na stranu meso, stavio povrće, prodinstao, vratio meso, stavio crvene paprike i lovor iz paca, malo soli papra i vegete pa nek se kuha polako.

Još si gruntam kaj bu na kraju od toga, mogu dodat odmah žlicu-dvije riže koja bu se raskuhala, poslje domaćeg paradajza, začine i taranicu ili žličnjake da bude više onak na žlicu...mogu sa strane skuhat krumpač na osmine pa njega ili izvadit meso, ubit povrće štapnim da sve bude gusto i knedle od kruha ili....ajd ti znaj:D

Uglavnom brijem da bu dobro:)

Za onaj komp koji slažem usput i nisam tak ziher:p

Amdejac 22.03.2013. 14:47

A jadan, je ti teško. Baš mi te je žao. :D

Jelc 22.03.2013. 15:43

A je ljuto... :p

syss 22.03.2013. 15:51

šta si na kraju napravio od navedenih smjerova?

pretpostavljam ništa :D

Amdejac 22.03.2013. 15:51

Ja sam napravio paradajz saftić sa kockicama mesa od pajceka i čekam ženu da dođe s posla pa ću stavit kuhat tjesteninu. Prilog kiseli krastavci.
Još se kuha krumpirova juha. Imao sam dvije mrkve i šaku graška u škrinji, narezao dva veća krumpira na kockice, jedna goveđa kocka, papar, sol i litra i pol vode. :p

[QUOTE=Jelc;2363900]Sj**o nogu pa moram bit doma.../[QUOTE]

Jer si se natrpal one mesine i špeka i noga je popustila pod težinom tvoje mješine. :D

panoramix 22.03.2013. 16:15

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2363900)
Sjebo nogu pa moram bit doma, kaj bu drugo Žderonja nego skuhat nekaj:)

Crvena, zelena i ljuta papričica, korjen peršina i celera, obična i svinjska mrkva (bez luka i češnjaka nebili i nečastivi pojel nekaj:D)

Srnetina iz petodnevnog paca

To je pravi Žderonja. Prvo napaca meso, čeka 5 dana , onda si sjebe nogu da može na miru kuhat i žderat...:D

Jelc 22.03.2013. 20:25

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2363997)
To je pravi Žderonja. Prvo napaca meso, čeka 5 dana , onda si sjebe nogu da može na miru kuhat i žderat...:D

Zeznul sam se pa sredio onu zdravu:p
Super je bilo, malo više šarf veli žena ali je meni bilo taman.

Hamm 25.03.2013. 13:02

Ja sam u subotu radio pljeskavice i to posta njih! :D

Sastojci:

450g miješanog mljevenog mesa
450g junećeg mljevenog mesa
tri zelene paprike
dvije poveće glavice luka (crveni)
četiri češnja češnjaka
crvena paprika (slatka) - ja sam stavio četiri žlićice - pune do vra
chili - dodavao sam dok nisam u smjesi osjetio da lagano peče :p
papar - stavljao sam svježi papar iz mlinca - šest obrtaja
sol (ne previše)
vegeta
30dkg sira (podravec npr...)
buco sir - za mazanje - pikant - paprika
špeka - količina po ukusu

Paprike izrezati na kockice pol centimetra sa pol centimetra kao i sir, a luk i češnjak na sitno.

Sve to fino uvaliti u mesinu i dobro promiješati! Soli, papra, paprike, chilija i vegete dodajte po šmeku.

Isr isto kao i papriku izrezati na pola sa pola centimetra kockice.

Bilo bi super kad bi radili miješanje u nekoliko navrata. Izmiješate jednom, pustite pol vure i onda opet, pa pustite i onda opet izmiješate pa oblikujete.

Radio sam dvije vrste. Prva je bila sa buco sirom, a druga bez. Uzmite u obzir da je buco sir slan i stoga bi bilo dobro napraviti dvije odvojene smjese pošto su meni ove u koje sam stavio buco sir ispale malo slanije. :) Meni ne smeta ali bolja polovica nije baš najbolje privatila. :D :D

Nakon kaj sam oblikovao pljeske pustil sam ih cca 40ak minuta i fižderu da se malo dobiju.

One u koje stavljate buco sir napravite što tanje pošto se buco sir stavi na jednu, malo se "razmaže" i prek nje se baci još jedna pljeska.

Još dvije napomene.

1. Ovo je puno bolje na roštilju pošto pljeska povuče ulje iz tave i nije to to. :)
2. Ozbiljno pazite na količinu soli pošto su sir, špek, i buco slani. :)

S ovom količinom mesine i ostatka sastojaka ispale su dvije mrcinske pljeskavice i cca 9-10 običnih. :D

syss 25.03.2013. 13:30

jab tu izbacio čili... rađe ljutu crvenu ili ono čudo panoramixovo što ubija glavu.

ma i vegetu van PA NIJE TO JUHA!!! :D

da ne spominjem onaj moj trinidad doma što je otrovo bulju, bakija i mene :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:41.