![]() |
Roštilj je bio ovaj vikend idući bi mogao biti kotlovina. :)
|
ja još nisam sezonu otvorio majka mu stara i zbog toga sam žalostan.
eto mi žalosti -> :( :D |
|
hm... jel mogu staviti sliku svog psa? :D :D :D
amdo druže svaka ti dala za recepturu požutjelog papira, ima da pravim one madžarske čevapčiće sve će se prašiti od peckajućih ispušnih plinova :D |
Josipovo. Kod uje na imendanu. Meze (najviše po švarglu) i špricera na sve strane. :)
|
Pred par tjedana sam kupila ekspres lonac u Intersparu za 200 kn (bila neka akcija) i od onda skoro sve kuham u njemu. Oduševljena sam :)
Pa sam tako jučer kuhala sekeli gulaš i bio je gotov za 25 min :goood: tako da je danas za gablec bio sekeli + pire (naravno) Doma me čeka još jedan komad čizkejka koji je zaostao od nedjelje :care: |
Ta ručak svinjska jetrica na saft.
|
Citiraj:
Ali sam već zaboravil kuhat u tome, moral sam davit matorog Panoramu... |
Citiraj:
Jučer sam u ekspresu naravno, skuhal špeka s kožom i složil poriluk čušpajz. Ubil se danas, 3 tanjura. U ekspresu se kuha grah, hladetina, govedska juha, buncek sa zeljem, ričet, hobotnica, vajngulaš, fileki, peče se carsko i pileći bataci, dinsta junetina s graškom, kuha kuruza, mahune, krumpač i krčka bolonjez. |
A kako pečeš meso nutra? Staviš vode išta ili ništa?
Ja sam do sada kuhala kelj, sekeli i juneći gulaš. I sve je bilo super brzo gotovo i jako jako fino. Danas za gablec - govedska juha i sendvič sa šunkom, sirom i kuhanim jajetom (uz to malo zelene salate i koja rotkvica) A jučer navečer sam napravila panna cottu i jedva čekam da dođem doma popdne pa da probam da li valja :) |
Pečeni batak-zabatakx2, senf, kukuruzni kruh.
|
Citiraj:
Meso u međuvremenu ipak pusti nešto tekućine koju pustim da se pokuha do kraja. Nakon toga podlijem s 3 dl vode ili temeljca, zaklopim i provjerim za 10 minuta da ne ostane na suho. Podlijem opet po potrebi dok meso ne bude mekano, pustim da ispari tekućina i na laganoj vatrici ka zapečem sa svih strana. Posebno dobro uspjeva carsko, jer se koža fino zdinsta a potom zapeče. No, ja s ekspresom radim već 35 godina :fiju: tako da su i nekdašnji promašaji nužni dio skupljanja iskustva. |
Citiraj:
Bila u kantini na ručku - kuhani krumpir, pileći raznjići i zelena salata |
|
gruntam si u RougeMarin na kamenice.... da stojan poludi :D
|
Citiraj:
|
|
Najbolji recept, ikad :D hahaha
http://dobrahrana.jutarnji.hr/recept...anceta-i-tost/ |
Hruskava slanina. :)
Pa to bi mlatio ko pringlse. |
Citiraj:
Panorama - hvala! Probat ću jedan dan peć meso pa ti javim kako je ispalo :) Danas - grah salata s bučinim uljem, naravno :) i faširanci :zdero: |
Citiraj:
|
A jadan, je ti teško. Baš mi te je žao. :D
|
A je ljuto... :p
|
šta si na kraju napravio od navedenih smjerova?
pretpostavljam ništa :D |
Ja sam napravio paradajz saftić sa kockicama mesa od pajceka i čekam ženu da dođe s posla pa ću stavit kuhat tjesteninu. Prilog kiseli krastavci.
Još se kuha krumpirova juha. Imao sam dvije mrkve i šaku graška u škrinji, narezao dva veća krumpira na kockice, jedna goveđa kocka, papar, sol i litra i pol vode. :p [QUOTE=Jelc;2363900]Sj**o nogu pa moram bit doma.../[QUOTE] Jer si se natrpal one mesine i špeka i noga je popustila pod težinom tvoje mješine. :D |
Citiraj:
To je pravi Žderonja. Prvo napaca meso, čeka 5 dana , onda si sjebe nogu da može na miru kuhat i žderat...:D |
Citiraj:
Super je bilo, malo više šarf veli žena ali je meni bilo taman. |
Ja sam u subotu radio pljeskavice i to posta njih! :D
Sastojci: 450g miješanog mljevenog mesa 450g junećeg mljevenog mesa tri zelene paprike dvije poveće glavice luka (crveni) četiri češnja češnjaka crvena paprika (slatka) - ja sam stavio četiri žlićice - pune do vra chili - dodavao sam dok nisam u smjesi osjetio da lagano peče :p papar - stavljao sam svježi papar iz mlinca - šest obrtaja sol (ne previše) vegeta 30dkg sira (podravec npr...) buco sir - za mazanje - pikant - paprika špeka - količina po ukusu Paprike izrezati na kockice pol centimetra sa pol centimetra kao i sir, a luk i češnjak na sitno. Sve to fino uvaliti u mesinu i dobro promiješati! Soli, papra, paprike, chilija i vegete dodajte po šmeku. Isr isto kao i papriku izrezati na pola sa pola centimetra kockice. Bilo bi super kad bi radili miješanje u nekoliko navrata. Izmiješate jednom, pustite pol vure i onda opet, pa pustite i onda opet izmiješate pa oblikujete. Radio sam dvije vrste. Prva je bila sa buco sirom, a druga bez. Uzmite u obzir da je buco sir slan i stoga bi bilo dobro napraviti dvije odvojene smjese pošto su meni ove u koje sam stavio buco sir ispale malo slanije. :) Meni ne smeta ali bolja polovica nije baš najbolje privatila. :D :D Nakon kaj sam oblikovao pljeske pustil sam ih cca 40ak minuta i fižderu da se malo dobiju. One u koje stavljate buco sir napravite što tanje pošto se buco sir stavi na jednu, malo se "razmaže" i prek nje se baci još jedna pljeska. Još dvije napomene. 1. Ovo je puno bolje na roštilju pošto pljeska povuče ulje iz tave i nije to to. :) 2. Ozbiljno pazite na količinu soli pošto su sir, špek, i buco slani. :) S ovom količinom mesine i ostatka sastojaka ispale su dvije mrcinske pljeskavice i cca 9-10 običnih. :D |
jab tu izbacio čili... rađe ljutu crvenu ili ono čudo panoramixovo što ubija glavu.
ma i vegetu van PA NIJE TO JUHA!!! :D da ne spominjem onaj moj trinidad doma što je otrovo bulju, bakija i mene :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:41. |