PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Ammy 12.02.2013. 19:16

Moje današnje igre u kuhinji :D

Pohrani.com Pohrani.com

flare 13.02.2013. 09:27

Kaj je to? Izgleda prefino (kao i sve kaj ti pečeš :))

Ja sam jutros skuhala špinat na mlijeku pa ću za gablec to + pohani kruh.

dav87gr 13.02.2013. 11:36

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2335467)
Daj "link" na dobre krvavaice. Ove godine katastrofa za katastrofom, skoro da su mi se zgadile.

Ako nije dovoljno anonimno, molim brisati.
Tržnica Dolac, odma na početku lijevo do kraja (to je red mesnica) druga mesnica desno prema sjeveru.
Za bolje ne znam, ali bi volio čuti tuđe mišljenje za krvavice i za prezvušt.

syss 13.02.2013. 11:47

ja sam na dolcu čest gost jednog od štandova - slavonska kuća... probao razne kobase i sad nedavno naletio baš na kulen to jutro stiglo iz slavonije, 200kn/kg i bio je epski fin.

Ammy 13.02.2013. 12:03

Citiraj:

Autor flare (Post 2336439)
Kaj je to? Izgleda prefino (kao i sve kaj ti pečeš :))

Ja sam jutros skuhala špinat na mlijeku pa ću za gablec to + pohani kruh.

Hvala.

Prepečni kozji sir i prepečeni kruh :D Fantazija okusa

Halos 13.02.2013. 20:07

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2335441)

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=uOD_I2g-7mg

Zašto ne :) Možda bi sira ubacio još. Recimo paškog naribanog po vrhu malo :D

ššššššš...finoooo :D

Hamm 13.02.2013. 20:23

Ubio musaku nakon valjda godinu dana. :) Prefino. :)

syss 13.02.2013. 21:28

Pohrani.com

Pohrani.com

Pohrani.com

pljeske - full junetina, sol, papar, luk, češnjak, ljuti feferoni, tabasco, crvena paprika, peršin.

:p

:D

Mad_Duke 13.02.2013. 21:59

Citiraj:

Autor Halos (Post 2337018)

ššššššš...finoooo :D

Ja sutra. Danas gljive kupio :D

Pa nisam nikaj rekel :) Samo da bi naribano paškog bacio na vrhu. Obično za takve stvari iskoristim kada se već korica napravi oko sira osušena pa taj dio naribam pa onda natrag sa sirom u krpu lagano namoćenu u maslinovom.

Nego da pitam. Koji je vrag "Vegetable stock". Mislim, temeljac pretpostavljam ali od čega :D

Vidiš, nisam nikad delao te temeljce, a baš bi mogao. Mogao bi za vikend uzeti kakvih sat, dva i opsrbit se sa time.

syss 13.02.2013. 22:01

povrtni brate mili :D

Ammy 13.02.2013. 22:04

syss kaj je ono desno?

syss 13.02.2013. 22:06

to su ti pofurene žute mavune i onda povezane sa malo obogaćenog bešamela ;)

puterica začinjena sa sojinim sosom, bučinim, suncokretovim i limetom... sve to naizgled izgleda ovako plain, ali je zapravo prepuno ludim okusima :D

Ammy 13.02.2013. 22:11

Fino, fino....samo mi se ne sviđa soja sos ;)

syss 13.02.2013. 22:12

iskreno... imam šit soljenku i ne da mi se nadrkavat s njom preko salate jer to traje godinama, pa se dosjetio soje ono jedan krug samo tek toliko i taman je, a da malo azijatski šmek i salata je zakon ;)

osim ako ne voliš soju, onda nije zakon nego obrnuto od zakona, tj. KRIMINAL!!! :D

Mad_Duke 13.02.2013. 22:12

Citiraj:

Autor syss (Post 2337118)
povrtni brate mili :D

No shit Sherlock :D Kaj ide?

Ja bi stavio peršina, luka, zrna papra, celer, mrkvu. Ne znam kaj još bi pasalo. Zato pitam :D

syss 13.02.2013. 22:15

ja stavim povrtnu kocku u pol litre vode and then set and forget :D

gle napravi malo veću povrtnu juhu i odvoji neki dio pa zamrzni i imat ćeš uvijek stocka.

inače ja u juhu stavljam zeleni dio poriluka umjesto luka... manje agresivan i finiji imho. zapravo ti neću reć kako radim juhu jer je to najbolja juha na svijetu :D

Ammy 13.02.2013. 22:20

Citiraj:

Autor syss (Post 2337138)
iskreno... imam šit soljenku i ne da mi se nadrkavat s njom preko salate jer to traje godinama, pa se dosjetio soje ono jedan krug samo tek toliko i taman je, a da malo azijatski šmek i salata je zakon ;)

osim ako ne voliš soju, onda nije zakon nego obrnuto od zakona, tj. KRIMINAL!!! :D

volim one sojine popečke, faširance i ine stvari, ali mi taj sos nikako ne paše....nemam pojima, makar ako je zakamufliran s još nekim azijskim umacima i ne osjeti se onda mi je OK.....ah čudna sam ja biljka :D

syss 13.02.2013. 22:22

ukratko voliš krive stvari i ne voliš prave stvari :D

ma daj kad se ulovim te soja sos bočice nad rižom bude haosa te kaosa... da ne spominjem kada radim kinesku u woku, maltene podlijevam sotim sosom :)

Halos 13.02.2013. 22:56

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2337116)
Ja sutra. Danas gljive kupio :D

Pa nisam nikaj rekel :) Samo da bi naribano paškog bacio na vrhu. Obično za takve stvari iskoristim kada se već korica napravi oko sira osušena pa taj dio naribam pa onda natrag sa sirom u krpu lagano namoćenu u maslinovom.

Nego da pitam. Koji je vrag "Vegetable stock". Mislim, temeljac pretpostavljam ali od čega :D

Vidiš, nisam nikad delao te temeljce, a baš bi mogao. Mogao bi za vikend uzeti kakvih sat, dva i opsrbit se sa time.

Iz druge sam pogodio u sridu, prvi puta nisam dobro složio...nije bilo "kao u restoranu" :D . Ugl., ubio sam se.
Uz to bi se naaaravno dala pilećafiletćina ubiti ili sl.,
Sir deefinitivno može gore, ali kad probaš šampinjon onako iz umaka...ja obožavam gljive. :D
A temeljac ono, što imaš od toga napraviš temeljac i dobro. Možeš fušat kao syss sa kockom, ili kao pravi gurman napravit temeljac sa potpisom :goood: . Za sve ostalo skokni na kulinarku i čitaj.

Samo znam da sam fulao profesiju, a kad sam htio ić za kuhara nisu dali. :offtopic:

Edit: Sve 5, zajeb. se, kocka je super stvar...tko ima vremena za finese danas.

syss 13.02.2013. 23:02

samo kaj u day-to-day kuvanju nećeš imati vremena ni volje za pravi stock... oke kada se rade neke delikatnije namirnice pa onda ćeš si dat vremena za temeljac, da ne spominjem riblji.

međutoa ako samo tu glupu kocku i vodu uneseš u svakodnevno kuhanje gdje treba bilo kakovo podlijevanje umjesto vode - imaš pobjedničku strategiju :D

panoramix 14.02.2013. 05:55

Citiraj:

Autor syss (Post 2337214)
samo kaj u day-to-day kuvanju nećeš imati vremena ni volje za pravi stock... oke kada se rade neke delikatnije namirnice pa onda ćeš si dat vremena za temeljac, da ne spominjem riblji.

međutoa ako samo tu glupu kocku i vodu uneseš u svakodnevno kuhanje gdje treba bilo kakovo podlijevanje umjesto vode - imaš pobjedničku strategiju :D

Je, potpisujem gore navedeno. Za pravi temeljac treba vremena i dobre sirovine.
Usput, kak' si oblikoval pljeske ? S obje ruke il' na prsima...:D:D

Ladybug 14.02.2013. 12:52

Soja sos is the shit people! Pogotovo u woku, ili sa kus kusom ili rizom.

Roberto 14.02.2013. 14:20

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 2337483)
Soja sos is the shit people! Pogotovo u woku, ili sa kus kusom ili rizom.

Prošli vikend u Konzumu naletio na akciju: Kikkoman umaci - Soja sos, Teryaki, Sukiyaki na akciji po cijeni ispod 30kn (40% popusta na sve kikkoman umake). I brdo drugih artikala s polica kineske hrane također je bilo na akciji, ako i dio asortimana meksičke kuhinje.

Fino sam se opremio :D

Djelovalo mi je kao da se rješavaju tih nekih artikala i da ih više neće imat u ponudi.

domis 14.02.2013. 14:24

neznam za vas, al meni soja odvratna :D

nema boljeg od dobrog komada mesine...jedva cekam da dojdem doma slijedeci tjedan :D
ima da se tri dana gozbim goveđom juhom, kuhanom govedinom s pire krumpirom i paradajz sosom :zdero::zdero::zdero:

Jelc 14.02.2013. 14:46

Žderonje 15.02.2013 - petak

Odgođeno

Veli baka da joj nije baš najbolje, da su svi bolesni itd...ako netko ima rezervnu soluciju neka napiše...

Jelc 14.02.2013. 22:00

Danas pekarski krumpač i pohanci a za sutra sam napravil malo sataraša

Pohrani.com

pa bum to samo pomješal sa rižom, malo nekakvog mesa tranu i bude kobog:)

Hamm 14.02.2013. 22:03

Staraš, pečena pileća prsa, zapečene palačinke sa sirom, malo paliačinki s nutelom i dve buteljke vina. :D ETO! :D TAMAN! :D

syss 15.02.2013. 12:15

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2337305)
Je, potpisujem gore navedeno. Za pravi temeljac treba vremena i dobre sirovine.
Usput, kak' si oblikoval pljeske ? S obje ruke il' na prsima...:D:D

nakon miješanja smjese, pustio sve da odstoji... malo valjalo popit i zapalit i onda u kugle veličine šake, pa na foliju i šamarčina otvorenim dlanom po kugli :D

trouble 15.02.2013. 12:22

Heb ga,dođem na cugu! poremetilo me nešto! Skoro i zaboravih....

Hamm 15.02.2013. 12:27

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2337578)
Žderonje 15.02.2013 - petak

Odgođeno

Veli baka da joj nije baš najbolje, da su svi bolesni itd...ako netko ima rezervnu soluciju neka napiše...

Citiraj:

Autor trouble (Post 2338111)
Heb ga,dođem na cugu! poremetilo me nešto! Skoro i zaboravih....

Sam ti daj. :D :D NEMA ŽDERA! :D

Ja čekam lignje. Nema i vuru vremena. Umirem! :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:53.