![]() |
AMD Takes Meaningful CPU Market Share From Intel For The First Time In 3 Years
Q2 će biti boom, u Q1 se ryzen prodavao samo zadnji mjesec, samo high end (R7) i to uz nestašicu mbo. Evo i report iz Južne Afrike http://www.fudzilla.com/news/process...-in-the-dubans |
Pa da nisu ovi panjevi što štampaju ploče ovako epično zakazali iz samo njima poznatih razloga, rezultati bi bili još i bolji.
Ali nema veze. Ryzen je pun pogodak u kojem god segmentu ga gledamo i iz kojeg kod kuta...osim kroz plave naočale. Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Citiraj:
EDIT Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Za ryzen je bolje ganjat frekvu umjesto latencija na memoriji zbog fabrica.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Citiraj:
Puni pogoci : r5 1600 i r7 1700 + x verzije ostalo prosjek ... Manja potrošnja i zagrijavanje su veliki plus. Ps. nego kakva je memorija , postoje programi koji namješaju izgled memorije tj. kako će svjetliti ... Prijatelju ću morati sastavljati komp i prvi put se sa tim čudom susrećem, već vidim priču nakon koje pive ma može se podesiti boja memorije kako bi bila u boji kluba kojeg navijam... :P |
Mislio sam na Ryzen općenito kao proizvod, a ne seciranje pojedinog procesora. Cijene će se ustabiliti. Pogledaj samo da je Crosshair VI Hero cijena pala za 50 eura u mjesec dana.
Za razliku od Intela koji nije skinuo cijene ni 50 lipa. Što se sinkronizacije lightninga tiče, osobno, za nebitniju i irelevantniju stvar na systemu odavno nisam čuo. Kad sam slagao build i imao stranicu otvorenu da vidim jel sve radi, skoro sam dobio epileptični napadaj. Elmor savjetuje da se i dalje sa tim ne drka jer se mogu ujebat keksi. Ili nek svijetli po defaultu ili nek bude ugašeno (ako već ne treba svijetliti). Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Citiraj:
Ali da, Gigabyte izgleda jedini ugradjuje 2 cipa na jeftinije modele i dobro reklamira taj feature... |
Citiraj:
Izgleda da su oni nasli nacina za to stavit na svoj hardware. Dual bios je odlicna ideja, a ako Gbyte to moze stavit na plocu od 600-800kn onda je prokleti asus mogao platit i taj feature nabit na Rog serije od 2500+ kn a ne nasrat ledice da ti ploca svjetli ko betlehem. Il neka stave 3 bios cipa ako G ima patent na 2, taj usrani cip sigurno ne kosta u nebo. @snake Da, biostar ima dual bios. To use Dual BIOS, select the desired ROM (ROM1/ROM2) via the onboard switch and power on the system. Izgleda da su uzeli shemu sa manualnim switchem ko na grafama, mozda taj sistem ne podleze patentu od gbytea. Edit - nasao i MSI ploce sa dual biosom i manuam switchem. |
Kakav patent?
Pa to su samo dva identična flash čipa i jedan switch kojime biraš koji će biti fizički spojen i s kojega će se BIOS loadati i to je to. |
Fini patent. Ako su se prvi toga sjetili i zastitili ideju, njihova je, i ako hoces taj sistem koristit plati im. Pa usrani apple je patentirao slovo "i", iShit, iCrapOnCustomers, itd...
Linky A glede switcha, gbyte ne koristi switch, sve je automatski. Ako faila boot, boota se sa read only cipa, onda flashas onaj R/W cip (il ga on sam kopira sa R-only cipa). Ovi drugi sa dual biosima imaju fizicki switch za biranje. Mozda je to caka za stavit 2 biosa a ne doc u konflikt sa patentom od gbytea. Interesantno, asus ima svoj dual bios patent, uredno registriran... Linky |
Citiraj:
Nego nazad na citat. Jedino što mogu patentirati jer automatski failover |
Slazem se.
Sta opet povlaci pitanje, ako gbyte nema prava totalna na tu tehnologiju, zasto drugi ne stavljaju dual bios? Doduse neki stavljaju a neki nisu. U svakom slucaju, vidi se da ima nacina implementirat to i na druge ploce, a zasto to neki ne rade, to je sad pitanje tvrdoglavosti i/ili ljenosti. |
Zato jer Asus zivi na staroj slavi i naplacuju masno svoje ime. Gigabyte dual bios ima na najjadnijim plocama i kod flashanja nema stresa.
|
Na (boljim) asus pločama imaš flashback sa kojim možeš flashat bios u velikoj većini slučajeva, ako nešto nije fizički oštećeno.
|
Citiraj:
Meni je pregledajući net zapela za oko puno manje razvikani Biostar (kojega nema kod nas , jer je gotovo bio jedno vrijeme krahirao...) npr Racing serija https://www.youtube.com/watch?v=ozfWG_cvBgA Uz to imaju vrlo dobru podršku za update BIOS-a što govori da je tamo se krenulo ozbiljno raditi, a to je dobro za informatičku scenu. PS. tko je ljubitelj LED-a oni imaju neku bjesnu seriju sve svjetli u šesnaest kao Las Vegas ili MAcau :D ... https://www.youtube.com/watch?v=JVKP6HZv2XI |
Nastavljam tu da ne spamam previše temu sa bazom ryzen korisnika :), početak je tu
Citiraj:
Probati ću staviti neki vent ispod čisto da vidim kako će ići sa nekom cirkulacijom zraka, ali si sve mislim da ću kupiti drugu, u tom cjenovnom rangu mi Asus Prime X370-Pro izgleda OK. Ova tvoja je malo paprenija :). Citiraj:
|
Citiraj:
Inače sa popustom R5 1400 u uzishopu bi sada bio negdje 1370kn, a R5 1600 1770kn. Sve bolje i bolje. Još kad dođe R3, te intel izbaci ove kvazi entuzijast quadove na s2066 bit će zanimljivo EDIT Ryzen 5 1600 vs i5 7600K Showdown - Price to Price Comparison! (2933mhz ram i gtx 1080) *kod nas je 1600 jeftiniji za jednog LC-CC-120 |
Na koliko novca procjenjuješ R3 kad dođe u nas? :)
Citiraj:
|
i3 7100 cijene :D +/-
Jer je svaki ryzen "priljepak" na neki intelov, što se vidi i po imenima. R5 1600 je zapravo konkurent i6 7600 (non K) |
Držim te za riječ, "varane" :D
|
Citiraj:
|
Kad intel izbaci s2066 AMD će vjerojatno barem malo pojeftiniti ryzene R7 :D
Koju stotinu kn. Intel vjerojatno neće mnogo spustiti broadwell-e cijene, a kad ovi još izbace x399 (mnogo pci-e lanes i quad channel procesore) bit će show. |
Uspio je Ryzen uzet dio kolača, al moram priznat da nisam mislio da je baš tako loša situacija.
http://imagescdn.tweaktown.com/news/...anks-ryzen.png Da li priprema što amd po pitanju mobilnih cpu-a? Moram priznat da se nesjećam kad sam zadnji put vidio notebook pogonjen amd procesorom. |
Prema onom linku od Emissary krajem godine tek mobilni
U serverima je još gore, intel ima 99%, tu ako, odnosno KAD maznu 10-20% bit će ogromna lova za firmu veličine AMD-a Tih 18-20% na desktopu je IMO bilo poprilično dobro budući da nisu imali high end, a u mainstreamu cpu i arhitektura po nekoliko godina stari tj. moglo je biti i puno gore |
Moje osobno mišljenje je da r5 1400 mora još ići dolje jer se neće prodavati , e sada ako su u AMD toliko blesavi neka guraju cijenu od 170$ volja im...
R5 1500 bi se trebao pozicionirati cijenom gdje je sada r5 1400 i onda bi se nekako ta dva procesora isplatila kupiti. Čekam tih 1200,00 kn za r5 1400 to mi je neki limit , a stvarno ne igram previše pa mi ne treba r5 1600 koji smo svi ustvrdili da je daleko najbolji danas procesor za novac. R3 procesori će koštati od 600-1000 kn nikako ne više , jer bi veća cijena donijela promašaj. |
R5 1400 za 1200 je super ..pa to je maltene i7 :)
Nego ako je i3 ispod 900kn , pa onda ce i r3 ispod 900 valjda :D |
|
kad je may update tocno?
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:47. |