![]() |
o'hara je čisto sra*e. Ne kužim hvalenje te pizzerije. Kada sam bio bila je prazna, pa i to valjda govori o popularnosti. Pizza žilava da se nije mogla žvakati. a košta ko svetog petra kajgana. Duksa nije isti tip pizzerije, ali jedno dva koplja ispred o'hare.
|
Eto, Dukse nema nigdje, ali tu su dvije pizzerije s cijenama od 100+kn
https://plavakamenica.hr/2019/11/06/...a-2019-godinu/ |
Meni je O'hara top. BIo par puta, uvijek fino, ukusno, topi se u ustima, žena i ja više nego zadovoljni, top 3 pizze koje sam jeo.
|
O’hara je bila okej na početku. Al sad nema više veze s vezom, kao ni cmoljenje njenog vlasnika.
Bio sam 10-ak puta otkad je otvorena, svaki put je sve lošije i prođe dulji period prije nego što se odlučim vratiti. A ni onaj jeftini ishabani ambijent mi ne paše nikako. Puno više puta sam bio u Francosu, Duksi i Publicu. |
Citiraj:
Citiraj:
Bio par puta u toj O'Hari jer je skvo čitala da se tamo hebena pizza peče. Na kraju nam je došlo da zadavimo nekog tom pizzom...a kakvo je tijesto bilo komotno smo i mogli. Chello je podosta pao od onih slavnih dana,zadnji put sam maznuo baby gothamicu u osmom. Nije to to. Od kvalitetnih predstavnika zagabrianke ostaje još Žac i Pizz Up za nas sa brega...ako ima ko kakve prijedloge slobodno neka napiše. |
Ja se s brega spustim u "verona due" u dubravi, meni je odlicna.Dobre namirnice, dobra cijena.Po defoltu je valjaju na kuruzi koja kasnije lijepo hrusta.
|
Citiraj:
samo riječi hvale za red apple pub |
Kome u zg odnesti tunjevinu na dimljenje,i postoji li tako nesto uopce.
Imam cca 10 do 15 ak kg smrznutih fileta divlje tune. Neznam di da stavim post,najprikladnije mi se cinilo u zderonje. |
mozda bolje da na nekom ribolovnom forumu to pitas, ovo je carstvo kolesterola i visokog tlaka :D
za vikend odigrano prvo kolo, kao i lani pala dva lagana komada od 200kg kompletno u preradu. https://i.imgur.com/ahrkk4s.jpg |
Citiraj:
Recepte za pacanje ćeš naći na netu :goood: |
Ma znam za to,,ali ja sam u zg,treba mi nešto tako u zagrebu
|
Citiraj:
|
da, od 50kg smjese ispalo 20ak komada, neki su popucali pa smo ih prepakirali u ova dugacka umjetna crijeva i sad prolaze pod kulenove seke :D
https://i.imgur.com/TqR3cOO.jpg |
Citiraj:
No, nije baš najsretnije s obzirom da je tuna smrznuta. Kod odmrzavanja će izaći odveć stanične tekućine pa još kad nasoliš u pacu i to će dodatno osušiti meso. Tuna ima ionako krto meso pa bi gotovi uradak mogao ispasti "drven". Također se moraš odlučiti želiš li toplo ili hladno dimljenje. Od hladnog ćeš dulje čekati, 30-60 dana da meso sazrije tzv. tuna-pršut, a toplodimljeno se može odmah jesti ali nije podesno za dulje čuvanje pa ga treba vakumirati te čuvati u hladnjaku. Dimio sam pred par godina ( na toplo ) par dana prije Božića šarana od kile i nekoliko pastrva. Sve je nestalo na Badnjak...:goood: |
Najbolje da ti to izdimis,dam ti pola tune za uslugu....
Ja nemam blage veze sto hocu,toplo,hladno itd |
Citiraj:
Toplo dimljeno je termički obrađeno na 80-130 C, meni je takvo bolje jer se može odmah jesti. Problem je što ti za toliku količinu tune treba dosta prostora za čuvanje i dobra vakumirka. Hladno je dimljenje klasika kao i za ostalo meso i tuna mora fermentirati mjesec, dva ali je poslije možeš fino tanko rezati a i okus je drukčiji nego kod toplog dimljenja. Ako voliš tunu iz konzerve ja bih ti preporučio da bar dio ispečeš u rolu, u komadu, samo nasoljeno pa kad se ohladi natrgaš na manje komade bez kože, složiš u staklenke od krastavaca da ne ostane puno prostora/zraka te zaliješ isključivo običnim suncokretovim uljem, steriliziraš u pećnici u vodenoj kupki sat vremena na 120 C, zavrneš poklopce i može se dugo čuvati. Puno je bolje nego ovo smeće u konzervama koje se prodaje. Tako sam radio palamidu i bila je odlična |
Ugodan drugi advent želim 😅https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e2d269a7d3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...721d4f397b.jpg
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk |
Gdje u Zagrebu kupiti smrznute fornete? Predpostavljam da bih se nagodio s lokalnim prodavacem da mi ustupi vrecicu, ali ima li neka "sluzbena" metoda?
|
bas fornete ili izvedenice od toga?...ako trebas izvedenice,imas tog au metrou,fluxus,zitoproizvod,klara
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Odaj nam mjesta i mi bi se zamastili :D |
Preporuka za Zwilling noževe kaj se sad prodaju u kauflandu..vjerovatno najbolji noževi koji su bili u sličnim akcijama.Za kučnu upotrebu bolje za te novce ne ide.
|
Tko voli steakove i kvalitetno meso - Utrine, Gastro Branimir.
Rubia Gallega govedina, crna spanjolska svinja, vlasnik zaljubljenik u meso, cijene jako prihvatljive, kvaliteta odlicna. Probao sam odlezane steakove svuda, ali od sada kupujem samo tu, odlicno nesto |
Napiši da su cijene Rubie 250-300kn/kg pa neka ljudi sami procijene jel im to jako prihvatljivo ili ne.
|
Citiraj:
Ako usporedimo to sa ostalim ducanima koji prodaju odlezano mesto to je povoljnije. Ne usporedjuje se sa mesnicom kod Franca nego sa Meat the kingom, beef shopom i slicnima |
Za 165kn eventualno flank steak, leđa su koliko sam napisao. No da me krivo ne shvatiš moja kritika je bila samo da ako daješ informaciju da daš punu informaciju pa neka ljudi sami procijene hoće li otići ili ne. Inače o Branimiru sve najbolje.
|
165 kn za flam, evo letim.
|
Citiraj:
|
možda će nekog zanimat
|
Zanimljiv video ali imam jednu zamjerku. Recimo da nisi upoznat sa temom, autor se poprilično potrudio da obeshrabri gledatelja da pokuša doma napraviti vlastiti kruh. Starter je kao nešto oko čega stalno moraš voditi brigu, a kruh se radi do 7 dana. Jedno i drugo nije istina. Ima malo više posla nego oko klasičnog kruha ali nije ništa ekstremno i neizvedivo. Sve u svemu video mi se čini više kao reklama za industriju izrade sourdougha, nego kao neko iskreno informiranje. Povijesni dio mi se svidio neke stvari nisam znao.
|
ma mislim da ovo nije DIY video, nego više dokumentarac o sourdough kruhu
puno vše će se nać na jutubu kad se baš traži how to |
Dokumentarac koji više pristran industriji nego DIY. Ali dobro možda je to samo mene zasmetalo, ako je cilj da na kraju dana ljudi jedu manje smeća onda je nebitno jel ćeš kruh raditi sam ili kupiti u pekari.
|
u svakom slučaju prema grafovima unutar videa, izgleda da je trend da se smeće smanjuje, ako je vjerovati
|
U Americi, a kod nas ovih instant-tramvajska-stanica-šoping-centar pekara nikad više..
Ali zato vidim da se otvaraju u Zagrebu i Splitu artisan pekare koje prodaju kvalitetne proizvode. |
Ne znam gdje bi pitao.. zna li netko gdje je najpovoljnije nakupovati veću količinu žestice tipa Jack D., Jeger i slično i bude li katkad kakvih akcija za to?
|
jedino mi vrutak pada napamet
|
Metro mislim ponekad ima takve akcije...
|
uz napomenu da je potrebno kupovat na firmu onda
|
Citiraj:
Vrutak. Roto. Vestok. |
Kartica je moguće dobiti na firmu, obrt, udrugu ali može se posuditi od susjeda, udruge kojoj si član,...
Kupovine nemaju veze sa poslovanjem firme na koju je kartica pa nema nikakvih ograničenja... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:16. |