PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Hamm 19.12.2012. 08:41

Linolada FTW. :) Nikakve inostranske otrove ne trošim. :)

syss 19.12.2012. 09:11

ti si baš najgluplju odabrao... ako ćemo tako i srpski eurocrem je bolji od nje, a kamoli nutela brate.

Ammy 19.12.2012. 09:27

Bijela linolada je super...to je ljubav na prvu žlicu :D

Makar, meni su svi ti namazi dobri, pa i oni no-name iz konzuma, merkatora i sl., bitno da je čokoladno :D

Kad si se spomenuo eurokrema...kupili neki dan u Metrou čoksu eurokrem blok, to mi je bila čokolada odlična u djetinjstvu, a sada mi je tak čudnjikava...kaj se to okus promijenio ili smo se navikli na fine delicije pa je sad ovo izgubilo svaku draž? Makad eurokrem namaz je čist pristojan

syss 19.12.2012. 09:30

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2300346)
Bijela linolada je super...

still boring :D

što se eurokrema tiče, ja obožavam na blagajni već opjevanog brkinog marketa uzet tablu i definitivno me baca u djetinjstvo okusom... e sad jedino kad je bilo moje djetinjstvo, a kad tvoje :D :D :D :p

Hamm 19.12.2012. 09:36

Probao sam tih par no name ali nije to to. Nutella mi je bez duše. :D Ne znam ni to to. :)

Eurokrem je super. Slažem se. :)

To je hrana za tebe. :D Ti voliš te jeftine kupovne stvari. :D

Evo ja i bolja polovica radili keksiće za vikend. :p

Pohrani.com

Kad su bili gotovi spajali smo ih pekmezom od marelice i šljive. I to je home made siso. :D

Na pekmez mislim, a doduše i orasi su sa grunta. :D

Ammy 19.12.2012. 09:45

Citiraj:

Autor syss (Post 2300356)
still boring :D

što se eurokrema tiče, ja obožavam na blagajni već opjevanog brkinog marketa uzet tablu i definitivno me baca u djetinjstvo okusom... e sad jedino kad je bilo moje djetinjstvo, a kad tvoje :D :D :D :p

Paaaaa koju godinu prije od tvojeg, nije baš tako velika razlika :p

syss 19.12.2012. 09:49

@hamm... pa i čingač je homemade, eno prave pred tobom direktno :D

simpa su ti išleri, pogotovo ove zvjezdice desno :D :D :D

@ejmi... in jor drims! :D

za ozbać sad... meni je okus identičan koliko se sjećam, ali i da nije te tablice su mi najdraži slatki snack.

Hamm 19.12.2012. 09:51

Keksi su bili epic. :p Doduše malo predebeli ali ajde za prvu ruku se dalo gricnuti. :p

Sljedeći put direkt u tijesto umijesiti orahe i malo tanje razvući tijesto. :)

Ammy 19.12.2012. 09:52

Sad sam još i stara....kmeeeeeeeeee

@hamm super su ti keksići, me like :D

Nebi smjeli bit pretanki jer se jako posuše onda. A kaj ovo je posipano odozgora sa orasima, pa ona spajano s pekmezom ili su ti sami za sebe?

Hamm 19.12.2012. 09:58

Gore je posipano sa orasima i kasnije sam spajao s pekmezom. :p

I kasnije malo posipao sa staub šećerom. :)

I rol kod nje doma nije baš bajan. Termostat je u banani tak da ima dva moda - radi max - ne radi. :D

Mad_Duke 19.12.2012. 09:59

Jučer naručio pizzu, uff. Rekao malo jače zapečenu. Došla je taman. Fina (ne stavljaju zamjenski sir i dodatke), zapečena i masna (jebga, sa toliko kulena nemreš). Ubio se njasvi :D Super je kaj im je i šprek baš reš pečen, hrskav i nikad nisam dobio komad sa hrskavicom.

Pizzeria Stross - Slavonska - sa Martinovke
Pohrani.com
rajčica, sir, kulen, špek, ljuti feferoni, ajvar/vrhnje

Inače, pizza fakat oscilira koju uzmeš, ali ova je najbolja. Uzeo sa vrhnjem, a može se birati sa vrhnjem ili ajvarom.

Ammy 19.12.2012. 12:07

Za gablec pašteta i onaj kruh od sinoć.

Kad se već Jelc hvali presjekom kruha eto budem i ja :D
http://www.pohrani.com/f/40/dd/4eX3kIFE/2012-12-19-115439.jpg

trouble 19.12.2012. 12:44

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2300411)

Inače, pizza fakat oscilira koju uzmeš, ali ova je najbolja. Uzeo sa vrhnjem, a može se birati sa vrhnjem ili ajvarom.

Ovo sa slike je baš moj pojam slavonske...šteta kaj nisu bliže :zdero:

Danas čobanac takodje! :D

panoramix 19.12.2012. 12:53

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2300398)
Sad sam još i stara....kmeeeeeeeeee

@hamm super su ti keksići, me like :D

Nebi smjeli bit pretanki jer se jako posuše onda. A kaj ovo je posipano odozgora sa orasima, pa ona spajano s pekmezom ili su ti sami za sebe?

Nisi ti stara nego nisi bila u JNA gdje se je Eurocrem dijelio za užinu. Ak' su "časni" oficiri previše pokrali za doma, onda se dijelio jedna pločica Eurocrema na dvojicu...

Jelc 19.12.2012. 14:42

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2300517)
Za gablec pašteta i onaj kruh od sinoć.

Kad se već Jelc hvali presjekom kruha eto budem i ja :D
http://www.pohrani.com/f/40/dd/4eX3kIFE/2012-12-19-115439.jpg

Moj je veći:p

Danas katastrofa od dana, obišli plac i dva dućana, žena zabila zadnji čavel u lijes nepostojećeg kućnog proračuna i i još mi mrtva hladna rekla da si napravim sendič ak sam gladan:D

flare 19.12.2012. 15:39

Nutela iz Milera u City Centru (ali samo iz tog Milera) je kvalitetnija od Nutele kupljene bilo gdje drugdje. Uspoređivala sam sastojke i ova iz Milera ima više kakaa i lješnjaka i made in Italy je a sve druge su iz Poljske ili Češke.

Isto tako je Ariel iz Milera kvalitetniji od Ariela kupljenog u drugim dućanima.

Inače, meni ništa od tih namaza nije baš :D (da, znam, blasfemija) :D Meni je sve to prejako. Jedino kaj mi je bilo dobro je bio onaj Viki namaz (ako se netko toga sjeća :) dok sam bila klinka.

Sad si radije namažem paštetu na kruh ili putar i neki domaći kiseli pekmez nego bilo kakav čokoladni namaz :D

panda505 19.12.2012. 17:13

Citiraj:

Autor flare (Post 2300741)
Nutela iz Milera u City Centru (ali samo iz tog Milera) je kvalitetnija od Nutele kupljene bilo gdje drugdje. Uspoređivala sam sastojke i ova iz Milera ima više kakaa i lješnjaka i made in Italy je a sve druge su iz Poljske ili Češke.

Isto tako je Ariel iz Milera kvalitetniji od Ariela kupljenog u drugim dućanima.

Inače, meni ništa od tih namaza nije baš :D (da, znam, blasfemija) :D Meni je sve to prejako. Jedino kaj mi je bilo dobro je bio onaj Viki namaz (ako se netko toga sjeća :) dok sam bila klinka.

Sad si radije namažem paštetu na kruh ili putar i neki domaći kiseli pekmez nego bilo kakav čokoladni namaz :D

A tek probati nutele i recimo milke iz austrije i njemačke ?

joj, nemre se ni usporedit s ovim sranjem kaj nama prodaju :D

Ammy 19.12.2012. 17:28

Umak od gljiva, vratina njemu, piletina meni i pomfri :D

trouble 19.12.2012. 21:14

Kod bake....pohani svinjeci....umak od vrganja,makedonski ajvar....neki kolac...foot loose :-)

sirupdzija 19.12.2012. 21:41

ima netko postupak salamurenja da ga može prepisat, tj napisat tu?
hvala unaprijed.

Amdejac 19.12.2012. 22:49

Citiraj:

Autor sirupdzija (Post 2300960)
ima netko postupak salamurenja da ga može prepisat, tj napisat tu?
hvala unaprijed.

Baš sam sam danas malo presložio meso i zalijao hladnom vodom i stavio uteg.
Mokri pac za sušenje špeka i mesa
(Za 10 kg)

Potrebni Sastojci:

5% soli (0,5 kg ili 50 dkg)
1 jušna žlica papra
1 jušna žlica šećera
1 jušna žlica crvene slatke paprike
½ (pola) jušne žlice ljute paprike
1 lovorov list (razmrviti ga)
0,5 dcl alkoholnog octa ili crnog vina
10 režnjeva češnjaka (izmiksati u kašu sa dodatkom malo vode)

• Meso – špek sa ovom smjesom dobro utrljati i složiti u posudu. Potrošiti svu smjesu.
• Nakon dva dana presložiti meso u posudi. Staviti odozgora uteg i zalijati običnom hladnom vodom da pokrije meso 1 – 2 cm.
• Držati u pacu 3 tjedna i povremeno ga presložiti u posudi.

Hamm 19.12.2012. 22:52

Mislim da u subotu delam pizzu. :) Ovo kaj je mad duke stavio od tog mi cure sline i sad bi dao 100kn za takvu pizzu. :zdero:

listerstorm 20.12.2012. 06:32

Citiraj:

Autor syss (Post 2300332)
ti si baš najgluplju odabrao... ako ćemo tako i srpski eurocrem je bolji od nje, a kamoli nutela brate.

Meni su svi ti namazi...pa...meh...kad se sjetim najdražeg namaza iz djetinjstva :D

Hamm 20.12.2012. 12:14

Ima tko za preporučit dostavu chevosa u centar (uži centar), a da su fini i da dostava ne traje sat vremena. :)

RAUL 20.12.2012. 12:46

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2300558)
Nisi ti stara nego nisi bila u JNA gdje se je Eurocrem dijelio za užinu. Ak' su "časni" oficiri previše pokrali za doma, onda se dijelio jedna pločica Eurocrema na dvojicu...

i pasteta je bila na dvojicu:fiju:

riceburner 20.12.2012. 15:15

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2301228)
Ima tko za preporučit dostavu chevosa u centar (uži centar), a da su fini i da dostava ne traje sat vremena. :)

nemres do dolca odsetat?:stoopid:

Hamm 20.12.2012. 15:24

Ma treba mi više od pol sata za to. :) Nisam u državnoj firmi pa da imam pauzu od koliko mi se da. :p

riceburner 20.12.2012. 15:51

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2301354)
Ma treba mi više od pol sata za to. :) Nisam u državnoj firmi pa da imam pauzu od koliko mi se da. :p

onda ti nis pametno nemrem preporucit u uzem centru kaj se tice cevosa :nono:

Hamm 20.12.2012. 15:57

Kaj na dolcu valjaju? :) Koji? Znam da je svojevremeno dok mi je majka radila tamo zabranila da jedem tamo čevape jerbo su određeni kupovali loj i maltene smeće kaj ostane iz mesarni i od toga radili "cevose". :)

riceburner 20.12.2012. 16:09

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2301363)
Kaj na dolcu valjaju? :) Koji? Znam da je svojevremeno dok mi je majka radila tamo zabranila da jedem tamo čevape jerbo su određeni kupovali loj i maltene smeće kaj ostane iz mesarni i od toga radili "cevose". :)

a kaj ja znam, meni su bolji nego od rubelja...:goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:38.