![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uz onu sisovu rapsodiju masti i mesine ti kvoto picu? :D |
Danas tortilje cura sprema :)
Mljevena govedina, grah, kukuruz, paprika, tabasco, ribani sir i kiselo vrhnje s češnjakom i naravno, to sve u tortilje :) |
@halos... nije bilo poslije :D :D
kako sam koju pekao tako smo je devastirali i ulazila je druga u proces :) |
Stavio u lonac pol kokice, grincajg i koščobu, želučeke...nakon pol vure izvadio koku, odrezao joj vrat i prkno:D
Kokicu posušio i natrljal mješavinom vegete, crvene paprike i masti pa u protvan sa mladim roza krumpačem:) Za to vrijeme ostrugal i hitil tranu mrkvu i jetrica pa bu bilo danas za predjelo srž iz kosti na raženom, juha sa taranicom i za glavno kokica sa krumpačem. Taman:D |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Bijele su obične, a crne s kakaom i koricom naranđe :goood: |
Citiraj:
hijaoooo danas dinstano rezano zelje (za amdiju: opet jelenko ali rezano... stvarno vrh kupovnih što sam se sada uvjerio jerbo nakon valjda sat vremena dinstanja nije posustao u kašu i generalno se ponaša ko domaće), krvavice sa kolinja od stranu prije i pire. krvavice su tako fine, tope se u ustima... ma san snova :) |
Radim laganu večericu.
U ostatak boloneza od čiste junetine, ubacio sam kukruza i paprike iz konzerve, dodao kečapa, ljuti fefač i ljute tucane paprike. Saftić je prefini. :D Naribao sira, sitno nasjeckao špeka. Tortilju premazao vrhnjem sa dodatkom češnjaka u granulama, na razmazao saftić, posipao sirom i na kraju špekić. Stavit ću u pečnicu na 280 stupnjeva na 2 minute i čim se izvadi dok je sir još vruć i rastopljen zarolati u palačinku. :D Uz to Vam preporučam mrzli gemišt od graševine. |
ja imam mrzli gemišt za sada, a saftić ćemo nekom drugom prilikom :D
zvuči awesome svakako ;) inače ja sam sinoć delao ovo - http://www.coolinarika.com/recept/pe...og-dede-lede-/ svaki put me iznenadi kako tako jednostavno jelo može biti tako dobro! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pizza danas :) Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
U crnim šlag i preljev od čokolade, bijele klasika nutella. Izgleda da šlag ne poznate u tom obliku:roller: |
Citiraj:
|
Jučer sam skuhal u kiselom zelju iz vlastite proizvodnje par kostiju s obilnim naslagama mesa ( ostatak od kolinja ) koje su bile 6 dana napacane s solju, češnjakom i biberom. Dodao ukuhanog paradajza i kečapa i oždrao se iz pire krumpir.
Pošto ide zima, upravo pristavih lončugu kožica, par nogica, dva bunceka i sv. repić da se kuhaju. Sutra za ručak je hladetina. Uz sve to, hladno bijelo vino ( sivi pinot+chardonnay 70:30 % ) donešeno iz mog podruma. ps. Trebal bi Syso probat domaće zelje da shvati gdje Jelenko živi....:goood: |
ma jeo sam ja domaćih i radili smo mi to doma prije, ali brate iz podruma to smrdi u kuću i zajebancija stalno nekog boga... a da se razumijemo jeo i sam i crap domaćih.
to mene amdo stalno prca za ovo kupovno, a nije ni probo... velim za kupovno je to top topova. |
Danas krem juha od tikvica, pečeni odojak, krumpir i salata.
Za desert Irski browniesi :D |
Citiraj:
2. ne smije smrdit ni u podrumu ako se poštuju pravila igre a onda nema nikakve zayebancije. Kad ti treba samo si natrpaš kol'ko treba. Nikakvo čišćenje i pranje, nikakve bijele i štajaznamkakve prevlake i kožice na vrhu...:goood: Istina. Od kupovnih, Jelenko je best for money, no najbolje je imati svog plac-dobavljača. Kaj Amd zna kaj je k. zelje ( jedan od procesa fermentacije ) kad svaku drugu turu domaće pive nekaj syebe...:D:D |
Fermentaciju imam u malom prstu.
Kiselim zelje, repu, vino, pivu .... :D |
Bile pizze, njih 3...
http://www.pohrani.com/f/3X/137/xid5fI9/img04651.jpg http://www.pohrani.com/f/1D/17/30iXIYGB/img04671.jpg Može proć :D |
Danas sam radila ovaj sir. Mislim da to nema veze baš sa skutom, jer bi ona trebala biti mekana, ako se ne varam, ali svejedno fino je, uz friški kruh i paštetu,odlična večera :D
|
Citiraj:
nemam pojma oko pravila igre, sjećam se da je to moja pokojna babetina kiselila dolje i to je bazdilo kako u kući, tako i na dvorištu ko krepane krave sa demiglasom od ukiseljenih ribljih jetara. moraš onda ić do placa, pa to ne radi stalno, pa ajde u auto, pa nema parkinga (volovčica plac)... ovako ja fino u šlapicama preko ceste kod brke i bacim jednu od 2.5kg na pult i ajmo :) slažem se da amdo generalno nema pojma :D |
:D
Javio se "gurman" koji ne zna doma složiti zimnicu. :D Sramota i stid te treba biti. :D I to kaj panorama veli ak se sve napravi po psu zelje ne zaudara. :) To kaj elementarno u obitelji nemate pojma to je drugi par rukava. :D Danas je pao pekarski krumpir i vratina. :) Uz to zelje na salatu. :) |
Život nije fer,danas sam imao poslovne partnere na ručku i napravili smo masakr u Zelenjaku sa zagrebačkima,juhicom i desertom i to tak da još sad ne dišem kak spada.....
I usred spektakla javi sestra da je baka poslala kilu tatarskog bifteka.... |
Citiraj:
Za večeru klasika od sira i vrhnja, domaći kruh i malo šarf kobase:) |
FALIT ĆU TI JOŠ!!! :D :D
|
Citiraj:
Em bi Đizs imal više vremena da s Petrom dogovori ustroj buduće Organizacije na Zemlji, em bi bilo više vremena da Filipu pojasni detalje oko jedinstva Oca i Sina. Tomo bi čekajući hranu malo više popio i odagnao svoju poslovičnu sumnjičavost a Juda bi zakasnio na dogovoreno preuzimanje kuverte s 30 srebrnjaka pa bi nastavno tome, pred Farizejima šutio k'o zaliven. Birtaš bi fajn zaradil na pijači a kuharu bi jedino prijetila frka od Šimuna koji bijaše nagle naravi pa bi mogao nahrupiti u kuhinju da vidi zakaj večera toliko kasni i naklepat kuhara jer će mu zbog njega pobjeći zadnji brod na Genezaretskom jezeru. Srećom, Đizs je i sam nakon nekog vremena skužio da klopa ne bu tak skoro i pošao osobno do kuhara te učinio još jedno od svojih čuda, tzv. Galilejsku junetinu na naglo. Nakon prvotnog naguravanja s kuharom oko noža i daščice, Đizs mu objasni da junetinu treba rezati sitnije, napacati dan prije u marinadi bez soli te prije dinstanja zapržiti naglo na masnoći. Izvaditi privremeno iz posude, ubaciti lukac te dodati na vrh noža sode bikarbone eda bi se ljepše raspao i karamelizirao. Još mu Đizs naglasi da podlijevanje safta sa paradajzom produljava vrijeme kuhanja zbog kiseline u njemu i da ga bez frke može dodati u zadnjih 5 minuta kuhanja. Kuhar bijaše žalostan zbog kritike te zavapi : "Rabi, Juda ima uže viška pa se idem objesit' ! Đizs ga odgovori od nauma blagim riječima: Pođi natrag u kuhinju i nemoj više griješiti. Za mnogo vremena bit ćeš opet na Zemlji, baviti se informatikom i biti jedan od boljih kuhara na Forumu. :goood::goood: |
Evo trenutno jedem, isklijali pšenicu sa lješnjacima :).
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:09. |