![]() |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Citiraj:
Otkad su mi se windowsi srusili pri pokusaju boota na 4.25ghz s*ebala se particija, sad sve isponova instalirati :hitthewal: |
Citiraj:
pa meni se zrusili stoput kod neuspjesnog klokanja i nista.da ti nije od prevelike voltaze nekaj shebalo? imas m.2 disk? Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Citiraj:
Ma u windowsima je bila upaljena buffer flushing opcija... Moja krivica, nista drugo. |
Citiraj:
Dobro odradjeno. I ne treba ni ponavljati ryzen i u ovom razredu jako dobar :chears: |
Bome sasvim dobro izgledaju i ti quadovi (+ onaj što sam linkao sa R5 1500X), samo naravno kao što sam rekao ranije nisu "deal" kao 1600 i 1700 (kom trebaju jezgre), no i dalje primamljiviji od i5-ica. U dilemama sam
Speaking of that Ryzen 3 1200x (Sim) vs Ryzen 5 1400 Cpu Showdown - R3 or R5? Citiraj:
BTW gdje nađeš ono na cpu-z siteu da imaš samo R5-ice u listi? EDIT U bespućima youtubea ponovno sam naletio na miku :D |
Ja se jos uvjek nadam da ce prije nego kasnijw r3 ryzen doc na nekih 900kn :)
|
Citiraj:
Za listu odredjenih cpu-a, u ovom slucaju R5, samo kliknes na screenshot :) |
Vidim imaš drugi najbolji primjerak (ona 2 sa dušikom i abnormalnim voltažama ne računam)
|
Citiraj:
Primjecujem da novi cpu-z ne prikazuje cpu vcore vec core vid, iako hw-info uredno prikazuje sve. Trenutno testiram 4050Mhz@1,33v i stabilan je. Pokusat cu smanjit voltazu da nadjem novi sweetspot Edit: ipak prikazuje vcore nakon restarta... |
Ako odabereš extreme oc validation onda ti cpuz očitava vid a ne vcore. Isključi (ili editaj config file) i restartaj cpuz.
@brko Čitaš li o problemima sa rgb memorijom? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Citiraj:
|
|
To te ja pitam ak je istina.
Ja sam naletio na zid na 4.2 ghz trazi vise od 1.45v a to od mene nebu dobio dok je 4.1 validacija prosla na 1.395v al se srusio odmah na intel burn testu.Probat cu kasnije 1.4v da vidim jel stabilan.llc level 3 za soc i vcore. Gledam malo po netu i rulja uglavnom kloka sa vcore Offset+ i kazu da su temp manje i do 15c i da je moguce postici veci takt. Ja koristim fix vcore u biosu. Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Koje drivere za chipset instalirate... oficijalne od AMD-a, ili od proizvođača ploče?
Imam ASUS Prime B350-plus... |
Skini sa AMD stranice
BTW PCB Breakdown: MSI B350M Gaming Pro Najjeftinija msi b350 mbo (2 ram slota itd.) Volio bih od ovog momka čuti (kada ih sve istestira) koje su best buy B350 mbo |
Na ocn izasao bios 1106 za c6h
probao tko? ja sam na jobu pa nemrem Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam isto na poslu do 22h, tako da nist prije sutra.. |
oprez
kazu na forumu da se nemoze vratit niti jedan drugi bios ako se ovaj 1106 stavi. jedino preko usb flashback braca Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Citiraj:
Nikako sad nać taj link, a nada sam se bar 200/300kn manjoj cijeni u nas -.- |
Drvoje takav R5 1300 ne postoji (osim eventualno na onim prvim leakovima), a ako se radi o R3 onda je čisti quad. Inače nije cijena 4c8t ryzena loša, nego je cijena hexi predobra da bi se ignorirala.
Razlika 1400 vs 1600 - 30%, a 1500X vs 1600 - porast od 15%. Pogledaj na primjeru intela (prije g4560) - entry i3 2c4t - entry 4c cca 50% razlike, 4c - 4c8t - cca 65% razlike naplate samo HT... |
Citiraj:
Problematican je oc, dosta ljudi javlja nemogucnost overclocka nevezano uz postavke u biosu... Nist, cekam drugu verziju. |
Nema šanse da napustim 0082 koji je za sada meni odličan... doduše ja ne tražim zadnji herc iz procesora. Bitno mi je da sam postigao ono što sam želio i prije upogonjenja komponenti - 3,9GHz za gaming i handbrake i 3200 CL14 po XMP-u.
Moj sljedeći BIOS update će biti kada će se garantirati 3600 strap i kad će to sigurno raditi, dakle kroz 2-3 tjedna. Sve radi i ne diram ništ :D nema cold boot problema, nema bsoda, nema crash to destop iz igara. Sve rock solid stabilno. |
Citiraj:
Citiraj:
I što reći na ovaj benchmark - igre u potpunosti ignoriraju SMT, R5 4c/8t potpuno nepotreban za gaming... Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:39. |