PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275487)

mamutarka 21.04.2016. 10:17

nema zamjene ničeg, za sve ide novi, afaik

mamutarka 21.04.2016. 11:43

https://z-1-scontent-vie1-1.xx.fbcdn...11&oe=5778CA6D

:D

Davor2210 21.04.2016. 12:22

Ipak je to zlatan iphone. To treba cijeniti. Hehe.

Sent from my iPhone

Hrconja 21.04.2016. 13:50

iPhone mobiteli - 2. dio

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2917070)
Ajde super da je to dobro završilo :)

Moj 6S pak ima neku malu anomalijicu na ekranu, u gornjem desnom kutu. Izgleda kao mala skupina mrtvih piksela.

Telefon je kupljen u VIPu, i tamo su mi rekli da najbolje da ga otfuram direkt u Agram servis.

Ali pretpostavljam da mogu i najnormalnije u iStyle? Em su mi bliže, em imaju APSP (Apple premium service provider)...

I vjerujem da će biti zamjena cjelog telefona? Ne znam kako je prčkanje i mijenjanje ekrana sad kad je i 3d touch tu...

Ma nikakav Agram kloni se njih. Sve nosi u iStyle (ali samo u Ccone west jer je tamo servis koji radi 9-18h) i dobit ces novi mob. Ako je pod garancijom to se vidi po serijskom broju moba, nikakvih nadoplata nema, nemojte bulaznit.

Mileni 21.04.2016. 16:12

Citiraj:

Autor Hrconja (Post 2917178)
Ma nikakav Agram kloni se njih. Sve nosi u iStyle (ali samo u Ccone west jer je tamo servis koji radi 9-18h) i dobit ces novi mob. Ako je pod garancijom to se vidi po serijskom broju moba, nikakvih nadoplata nema, nemojte bulaznit.

Garancija ne pokriva razbijen ekran. Citaj malo s razumijevanjem :chears:

Sam Fischer 21.04.2016. 18:19

iPhone mobiteli - 2. dio

Pa nije razbijan ekran covjece, gdje sam to napisao?

Ekran ima gresku, a to sam skuzio tek nedavno. Izgleda kao skupina od 3 polumrtva piksela, pa ti to skuzi :D

Hvala na info 'rconja, furam u istyle onda.

Još mi je blizu :beer:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mileni 21.04.2016. 18:33

@Sam Fischer

Nisam ni rekao da ti je razbijen ekran. Evo da citiram samoga sebe:

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2917074)
Nema zamjene ekrana. Cak i kad ga razbijes, ne mijenjaju ekran, vec nadoplatis za novi mobitel, a taj ide Appleu. Naravno, prvo ti moraju odobriti zamjenu.

:chears:

Omerta 21.04.2016. 22:34

Cura i ja koristimo iPhone preko jednog (mog) accounta.
Njoj se u mobitelu prikazuje moje ime čim ode na Kontakte, jer se njezin uredjaj vidi kao moj.

To mi je logično no dali postoji riješenje da se to NE VIDI?

Još bolje bi bilo kada bi ona mogla to preimenovat u svoje ime?

RascaL 21.04.2016. 22:50

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2917390)
Njoj se u mobitelu prikazuje moje ime čim ode na Kontakte, jer se njezin uredjaj vidi kao moj.

Nije li jednostavnije da napravi svoj acc? Time usput izbjegne i ostale potencijalne komplikacije oko iClouda i slično...

nick praskaton 21.04.2016. 22:56

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2917390)

di ti pamet bila ic to radit :D

Omerta 21.04.2016. 23:33

Ma to mi vec tako nekih 2 godine, nikad problema, doduše nema ni razloga da bi bili neki problemi.

Uglavnom, ona neće radit svoj acc pa ako postoji neko riješenje da se njoj ne pojavljuje moje ime i prezime, pucajte :)

Mileni 22.04.2016. 00:16

Sumnjam da postoji rjesenje, a ako i postoji, sumnjam da ga netko i zna. Iz vrlo jednostavna razloga. Zasto dijeliti account? :D

buljo 22.04.2016. 00:57

Ma to ona njega provjerava da nije ni svjestan :D
Ak ne provjeravaju onda traze nacin kak bi mogle, zene jbg :D

Omerta 22.04.2016. 06:31

iPhone mobiteli - 2. dio

:D kakve su to teorije zavjere :p

Ok, kazete da nema riješenja. A vidim da se taj kontakt (moje ime i prezime) može uredit. Znači ona može promijenit ta naziv i napisat svoje ime?

EDIT: sad je probala ali kad klikne na taj moj kontakt pojavi joj se samo moj broj i ne može uredjivat naziv.

buljo 22.04.2016. 09:24

Napravi joj acc, uzmi mob uz izgovor da ces to sredit i ulogiras se na novonapraljen acc, vidi svoje ime i vecer ce bit lijepa :D

Hrconja 22.04.2016. 13:54

Citiraj:

Autor buljo (Post 2917458)
Napravi joj acc, uzmi mob uz izgovor da ces to sredit i ulogiras se na novonapraljen acc, vidi svoje ime i vecer ce bit lijepa :D

Ovo se cini kao sjajna ideja :D

A.J. 22.04.2016. 17:58

Joooj koje komplikacije.. Mogli ste napravit jos 5 accounta dok ste tražili rješenje. xD

Dottore 23.04.2016. 17:32

Pošto moj Ip 5S nije pokvaren, nude mi zamjenu za Ip 6 zapakiranog.

Razmišljam o tome. Meni je bitna izdržjivost baterije.

bubimir13 23.04.2016. 18:18

Ako je baterija, onda uzmi. Al osobno mi se više sviđa dizajn 5S, a ništa posebno ne dobivaš osim većeg ekrana i neznatno bolje baterije.

Mileni 23.04.2016. 18:44

Pitanje je i baterija. Ja sam imao 6S sa samsungovim chipom, i baterija me iritirala. Prebrzo se trosila, brze nego bilo koji drugi iPhone kojeg sam do tad koristio. Kolega imao tsmc chip, zamjenili se na 3 dana i preporodio sam se. Kod samsungova chipa cesto bih pred kraj dana (oko 20h) trazio punjac, sa tsmc chipom sam bez vecih problema izdrzao do ponoci i ostalo bi mi cca 15%.

Osobno sam tu pricu sa chipovima smatrao gluparijom koja nije vrijedna spomena. Ali na zalost je. I tek kad sam isprobas skuzis koliko je. Dakle 2 ista mobitela, napravim backup na itunesu samsung verzije, isti stavim na tsmc verziju i razlika je i vise no ocita.

No opet, zavisi i koliko je 5s star, tj. koliko je baterija istrosena. Ono gdje me 6s ocarao je ekran na suncu. Meni osobno bez premca u toj kategoriji.

IcyTexx 23.04.2016. 19:01

Uzeo bi šesticu bilo kad prije 5S... Jednostavno je sve bolje na njemu.

gin.tonic 23.04.2016. 19:45

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2917848)
Pitanje je i baterija. Ja sam imao 6S sa samsungovim chipom, i baterija me iritirala. Prebrzo se trosila, brze nego bilo koji drugi iPhone kojeg sam do tad koristio. Kolega imao tsmc chip, zamjenili se na 3 dana i preporodio sam se. Kod samsungova chipa cesto bih pred kraj dana (oko 20h) trazio punjac, sa tsmc chipom sam bez vecih problema izdrzao do ponoci i ostalo bi mi cca 15%.

Osobno sam tu pricu sa chipovima smatrao gluparijom koja nije vrijedna spomena. Ali na zalost je. I tek kad sam isprobas skuzis koliko je. Dakle 2 ista mobitela, napravim backup na itunesu samsung verzije, isti stavim na tsmc verziju i razlika je i vise no ocita.

No opet, zavisi i koliko je 5s star, tj. koliko je baterija istrosena. Ono gdje me 6s ocarao je ekran na suncu. Meni osobno bez premca u toj kategoriji.

Zanimljiv komentar, tvoja tvrdnja je da postoji veća razlika u čipovima glede potrošnje nego što Apple tvrdi :kafa:

Mileni 23.04.2016. 20:17

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2917869)
Zanimljiv komentar, tvoja tvrdnja je da postoji veća razlika u čipovima glede potrošnje nego što Apple tvrdi :kafa:

Da, stvarno je cudno da firma koja proizvodi i prodaje odredjeni mobitel ne priznaje vlastitu pogresku. A mozda je i slucajnost da sam imao takve rezultate, ili sam jednostavno imao onaj slucaj 'you're holding it wrong' :fiju:

Hrconja 23.04.2016. 20:44

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2917885)
Da, stvarno je cudno da firma koja proizvodi i prodaje odredjeni mobitel ne priznaje vlastitu pogresku. A mozda je i slucajnost da sam imao takve rezultate, ili sam jednostavno imao onaj slucaj 'you're holding it wrong' :fiju:

Ja sam sad dobio mob sa TSMC i baterija je bolja. Ne puno ali zamjetna razlika.

Brko 23.04.2016. 20:57

Jel to lutrija ili ima neka caka za prepoznat po kutiji tj nekoj oznaci na kutiji?

Mileni 23.04.2016. 21:19

Lutrija. Ne mozes ni po kutiji, ali ni po kucistu prepoznati.

JuiceBox 25.04.2016. 18:11

Ja imam TSMC i ako imalo pripazim mogu izdrzati od danas ujutro do sutradan navecer s jednim punjenjem baterije bez problema.

Sam Fischer 26.04.2016. 10:37

Otfurao sam mob u istyle servis zbog te male anomalijice na ekranu, i ono, bio je frajer relativno skeptičan. Kao zna se to dogodit od pada mobitela bla bla. A pao mi je ravno jednom u case-u na donju stranu, i ima malu ogrebotinicu na donjem desnom kutu od tog pada.

Ako će sad zbog toga nešto prtljat sa priznavanjem garancije, stvarno ću popizdit :)

Fucking pizdarija od 6 iljada kuna, nećemo se šalit...

I samo dijagnostika kao traje 3 dana.

Jebate, vratio sam se na ajfonet 4s sad tih par dana, #božesačuvaj, samo živce ostavljam okolo. A u ruke kao da si uzeo penisić neki :D

dzajko 27.04.2016. 00:53

Došlo mi je vrime zamjene 4s, konkretno gledam 5s, sta bi triba gledat kod polovnih koje su im mane??

Omerta 27.04.2016. 07:08

Power tipka i home tipka.

dzajko 27.04.2016. 11:44

Kako provjerit icloud, jeli moze sljedecim nacinom znaci da se lik odlogira sa svog i ja prijavim sa svojim na mobitel??

Dottore 27.04.2016. 11:54

Citiraj:

Autor dzajko (Post 2919311)
Kako provjerit icloud, jeli moze sljedecim nacinom znaci da se lik odlogira sa svog i ja prijavim sa svojim na mobitel??

Gledaš u opcijama da li uključen find my phone. Ako je uključen i zamoliš ga da isključi pa napravi tvornički restart.

Samo izgbjegavaj one spike : neznam password, izgubio lozinku. Slobodno zaobiđi prodavača.
Također poželjno da ima kutiju i pripadajuči punjač i kabel.

Hrconja 27.04.2016. 15:51

Citiraj:

Autor dzajko (Post 2919311)

Nek se izlogira sa iclouda i find my iphone.

Onda odeš ovdje i uneseš IMEI --> https://www.icloud.com/activationlock/

Ako je sve ok, kupiš mob :chears:

Sam Fischer 29.04.2016. 21:30

iPhone mobiteli - 2. dio

Stvarno pohvala istyle servisu (hvala hrc na preporuci). Furajte tamo sve vezano uz Apple. Ipak nisu bezveze njihov premium service provider.
Dobio sam novi 6s za dva dana (imao sam malu anomalijicu na displayu).
Ovaj je cak sa TSMC chipom, pa me zivo zanima da li cu skuzit razliku u bateriji...

P.S. Stavio sam i oglas, ako se nekome mijenja 6s plus, neka se javi. (Sorry, znam da se nije uobicajeno referirat na oglase u temama)

LP!

Hrconja 30.04.2016. 14:20

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2920414)
Stvarno pohvala istyle servisu (hvala hrc na preporuci). Furajte tamo sve vezano uz Apple. Ipak nisu bezveze njihov premium service provider.
Dobio sam novi 6s za dva dana (imao sam malu anomalijicu na displayu).
Ovaj je cak sa TSMC chipom, pa me zivo zanima da li cu skuzit razliku u bateriji...

P.S. Stavio sam i oglas, ako se nekome mijenja 6s plus, neka se javi. (Sorry, znam da se nije uobicajeno referirat na oglase u temama)

LP!

Super da je tako ispalo :)

Kako se čini zasad, mobovi sa Samsung chipom su neka šrot roba za istočno tržište..

Omerta 04.05.2016. 21:49

Odlična ponuda http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...da2dffbc6d.jpg

JuiceBox 04.05.2016. 22:12

Ma bas je odlicna. Mobitel predstavljen prije 3g kosta kao novi g4/s6 na njuskalu. Sto je previse je previse.

Omerta 04.05.2016. 23:05

iPhone mobiteli - 2. dio

Ne kuzim te.
2600kn za trenutno najjači mobitel sa 4" ekranom, iPhone 6s u manjem kućištu.
Za nekoga poput mene tko želi zamjenit iP 5s sa brutalnim hardwareom a sa ostane na 4"................
joooooj sorry, tek sad shvatio da je ovo iPhone 5s a ne iPhone SE.

U tom slučaju nije dobra ponuda. Mogu modovi brisat ove postove.

nick praskaton 04.05.2016. 23:17

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2922327)
Ne kuzim te.
2600kn za trenutno najjači mobitel sa 4" ekranom, iPhone 6s u manjem kućištu.
Za nekoga poput mene tko želi zamjenit iP 5s sa brutalnim hardwareom a sa ostane na 4"................
joooooj sorry, tek sad shvatio da je ovo iPhone 5s a ne iPhone SE.

U tom slučaju nije dobra ponuda. Mogu modovi brisat ove postove.

Ne citas dobro, radi se o 5s, a ne o SE

Omerta 04.05.2016. 23:56

A što sam napisao u postu koji si kvotao? Upravo to :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:31.