![]() |
Citiraj:
|
Zapravo, postoji razlika izmedju "oriđiđi" Seasonic dizajna i SilverPowera ... kondici na 12V railu (za razliku od Corsa).
http://img36.imageshack.us/img36/300...vsss500.th.gif Vrlo kvalitetni japanski Nippon Chemicon kondici su zamijenjeni jeftinijim tajvanskim OST-om ... plus na to, glavni "solid" 12V kondic iz S12II je zamijenjen sa obicnim tajvanskim elektrolitom ... :S Ima jos nekih izmjena, ali ova me najvise zasvrbila ... kud bas na 12V rail-u :stoopid: BTW i kablovi su kraci nekakvih 10cm (u odnosu na Cors i Sisu). Bas sad gledam u linksu 400W model ... 430 kn TNX, no TNX :) |
Da, puno košta za nešto za čega još nisam čuo.
Hvala, još nisam 100% siguran, al najvjerojatnije sjevne cors cx400... na kraju ćemo svi imat ista napajanja, pfffffffff ;) |
Nisi čuo jer je tek nedavno Links to počeo uvozit i prodavat no to je samo još jedan od brandova MaxPoint grupacije
|
Da istina je ... napajanja izgledaju ok i stvarno nisu losa, ALI ... Cors ipak nudi vise.
Znam da vam je svima vec pun kufer njegovog preporucivanja, ali jednostavno nudi vise za istu ili manju cijenu. Ako se nekome ne svidja ime, slobodno svi koji traze ok napajanje nece pogrijesiti niti sa drugim markama. Npr: Antec, Sharkoon, Fortron, Gigabyte, Chieftec, PC P&C, Cooler Master, Scythe, OCZ, XFX, Seasonic, Silver Power ... pa cak i LC Power (Huntkey) u najnizem segmentu ... ima ih jos hrpa. Vise manje sva ova napajanja su ok napravljena i nece napraviti stetu na vasim racunalima ukoliko dodje do kvara. Naravno u ovom trenutku Cors nudi najbolji omjer ulozeno dobiveno, no to ne znaci da je on jedini izbor :) |
Ako ces tiho i jako napajanje za malo love, ne gledaj dalje od Xilence RedWinga 420W u diskontu24....
|
Antec napajanje - iskustva?
Mislim kupiti Antec napajanje i izbor je pao na dva modela...
Antec TRUEPOWER TP-550 EC, 550w ili Antec TRUEPOWER TP-650 EC, 650w Jel itko imao iskustva sa ovim modelima? |
Koliko čujem, odlična napajanja, veoma tiha pri radu. Više o njima imaš u temi kvalitetna napajanja, gdje si i mogao postavit ovo pitanje.
|
Pozdrav svima.
Planiram uzest novu konfiguraciju, pa me zanima adekvatno napajanje za nju.Pokusao sam sa kalkulatorima, ali ogromne razlike u snazi su me prisilile da se javim strucnjacima na forumu. Ovako konfa je sljedeca: Proc:i5 -750 MB:asus p7p55d case:HAF 932 -4venta 2×2 DDR3 2×sata2 disk Ati 5850 1*Dvd 2 PCI uređaja Treba mi napajanje za ovu konfu i napajanje u slučaju nadogradnje na crossfire P.S. Po uzeo bi Corsair napajanje |
VX450W i više nego dovoljno. Ako te svrbi novčanik, možeš uzeti modulranu verziju HX450.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Pogledaj recimo VX550 HX520 TX650 To su napajanja koja će ti biti i više no dovoljna za bilo kakva kemijanja s navedenom konfiguracijom |
Previdio sam CF. Iskreno, raditi CF sa 5850 je bespotreban posao^2 jer je sama dovoljna za 99% trenutnih monitora i igara.
|
Ne mislim odma radit CF ali u buducnosti ce trebat zato bi radije uzeo jace napajanje da ne trebam kasnije mjenjat. Vjerovatno cu uzest TX650.
Hvala svima na brzom odgovoru! |
Citiraj:
Ako ne mislis vrtjeti sve one silne torture testove bilo koje od predlozenih napajanja je i vise nego dovoljno :) |
Unaprijed isprike za, možda n00b pitanja, ali takav sam po cijelom tijelu :)
Napajanje je VX450, a pitanje je o naponu na 12V (a i ostali), barem kako pokazuje CPUID hardware monitor (slika dolje): http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_6a8a1fe5.jpg da li su to "normalne" vrijednosti, mislim na ovih 11,58V-11,65V na +12 ili je možda problem u senzorima. Koje su prihvatljive oscilacije napona i da li je to uopće "problem" napajanje ili možda matične. Kako čim točnije to provjeriti (osim multimetrom) ? |
Citiraj:
|
Izmjeri ak ne vjerujes :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Na konfi iz siga (proc na 3100, grafa clocknuta samo u CCC-u) u nekim igrama ili benchevima konfa povuče i do 360W iz utičnice. Sa jednom grafom. |
Cini se da bum moral skoknut po jednu i5 konfu :)
BTW jedno je potrosnja iz zida, a drugo kaj napajanje daje konfi ... razlika je oko 20%. |
Ali ja još ne kužim od kud ti da dvije 5850 troše manje od 350W u igrama:)
Mislim-kad već savjetujemo nekog koliko mu jako napajanje treba... |
Radio sam na vise wattage kalkulatora većina ih izbacuje rezultat oko 400-500 W za CF,ali neki asusov mi je izbaci 850W minimum pa sam posta malo skeptican. Jos jednom hvala svima
|
Citiraj:
i5 i ne troši puno ali ziher ne budeš kupil njega i 5850 i držal sve na default frekvama:) Tak da ti je bolje uzet nekaj od onog kaj ti je Wolv napisao. |
TDP brojke su poprilicno pouzdane po tom pitanju sto bi znacilo ~150W po kartici u najvecem mogucem opterecenju, a i5 750 ima 95W TDP (max load) sto dovodi do brojke od 400W.
Eventualno dodas nesto za maticnu, rame i ventove ... uvrh glave 450W da mu ne znam kaj radis. U igrama ta konfa ne dodje ni blizu toga, sto bi znacilo oko 350W, eventualno nesto vise ako se natrpa konfa s hardovima, karticama i lampama ... i5 fakat ne trosi ni blizu koliko ljudi misle. Domaca recenzija. |
Citiraj:
|
Ako posudis grafe moze :)
Inace ne bi ih uzimal za ove novce sad, jer se bas i ne isplate ... |
Jelc je sretnih iz feniksa za 1400 kn :)
|
Sve te wattage calculatore možeš mačku o rep. Po njima se moja konfa ne bi ni pokrenula sa sadašnjim napajanjem, a u stvarnosti bi moglo tjerati 2 takve.
|
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_a1fd1ed1.jpg |
U programima je problem jer uzimaju vrijednosti od tko zna kud.
Na VX 550 je multimetar pokazivao 12.1V u idleu i nisam ga uspio natjerati da se promijeni u loadu (Intel konfa). Dakle, multimetar u ruke i peglaj, jer ipak je on jedna od najpreciznijih mjernih metoda. |
Hm. Evo kako kod mene stoji...
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_23c80fcb.jpg p.s. Prije jedno 10ak dana sam nešto malo žešće opterećivao komp, i sa trenutnom konfom grafom naklokanom na 925/1060 procem na 4.6ghz@1.6v nije išlo preko 350W. (cisto da ljudi imaju nekakvu orijentaciju na koliko moja konfa čupa, pa da znaju sebi gledat napajanja :) ) A sjecam se da sam sa 8800Ultra čupao 372w na amd konfi. p.s. imam multimetar ali neznam kak izmjerit taj napon?:D |
Hehe nije bed ... upali napajanje na kratki spoj zelene i crne zice (24-pin konektor) ili dok je komp upaljen preko maticne.
Zatim pikni crvenu od miltimetra u zutu od molexa, a crnu od multia u crnu od molexa (12V rail). VX 450 ima samo jedan 12V rail, pa nemos fulat rupu :D Za 5V rail samo izvadi crvenu od multia i pikni u crvenu od molexa. Za 3.3V rail izvadi crvenu od multia i stavi u narancastu od 24-pin konektora (ovo mozes samo kada je odspojeno napajanje, osim ako ne zarezes taj kabel). I to je to :) |
Uzmes bilokoji molex i bodes, nemos nista sjebati osim ako kratko ne spojis pipalice na instrumentu :) Prebaci naponsko podrucje na instrumentu 24V istosmjerno za pocetak.
Usput, moja ploca mjeri i koliko struje vuce PWM regulacija. Oko 8-9A u idleu, a u loadu se popne i preko 45A... |
glasam za instrument metodu. Melani i ja smo mjerili 12v na mojem 400w eneru kad smo na njemu vrtili 2 4870 i i5 na 4.3GHz i u čmarku je na jednom dijelu padao na 11.68V Al boli te đon na kolko je, ak je sve stabilno.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Istina, ove moje su malo deblje ... morao bi ih malo jace ubost :D
Bas cu probat slijedeci put ... pa sta bude hehe |
Citiraj:
|
Wolv, što ti misliš o ovome
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=326 jel normalno i da li to ima kakvog utjecaja recimo kod malo "jačeg" overkloka negdje sam čitao da je neka rulja radila nekakve modove na napajanjima da bi dobila na +12V nešto veći napon ("overvolt the 12V rail to reach better CPU OC") |
Multimetar u ruke i mjeri. ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:47. |