![]() |
Citiraj:
Na moj mail im je trebalo preko sedam dana da odgovore |
ma ja sam od 24.2 cekao do neki dan trebalo im je 1mj i 2tjedna da dode paket do mene... pogledam datum na zigu je 24.2 nesto kineska posta steka...
|
Citiraj:
2/22/2012 8:42:59 PM shipped Čekam ih još do petka a onda ide refund |
ma doci ce samo budi strpljiv :)
|
Naručio 9.02,poslano 17.02,dok je 42.dan prošao, otvorio sam case i vratili su mi novce...
Sad je 10.04 i item je dosao... Vrijednost itema je 5$,da budem pošten i kažem da je item stigao i da ponovno platim? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Narucio bi si nekih gluposti i sitnica do 150kn,jel mogu ocekivati da oce ocariniti i pdv te gluposti ( totalna sam neznalica sto se tice toga ) ili mogu oznaciti kao gift pa da prodje bez carine ...
I koliko bi u prosjeku cekao ? |
Granica za davnja je 160 kuna ( cijena stvari plus shipping ), tako da si oslobodjen.
|
@blava
Naručuj stvari odvojeno, a ne u jednoj narudžbi, jer ionako ti je free shipping. Bit će manji paketi i više njih (više posla za Carinu, bolje za sve nas :D). |
oke hvala,nego znaci da odvojeno narucujem i recimo mogu odvojeno naruciti stvari u vrijednosti 300-400kn ( ne jedna stvar vec recimo 20 gadgeta odvojeno narucim kao sto @vedranzeman kaze u vrijednosti 400kn recimo ) bez bojazni da ce lupiti carinu ?
nego,jos samo jedan kveščn,sto trebam u banci otvoriti da je po mogucnosti jednokratno da mogu kupovati sa dealextreme.com ? |
Gleda ti se po paketu, ako cijena paketa nije veca od 160 kuna nece biti niti davanja.Znaci narucis 20 paketa u koji ne prelaze cijenu od 159.99 kuna i nece biti davanja na niti jednom.Jedino ce biti vise posla za carinu i postare.
|
aha hvala puno :)
jel ima mozda kakav sajt takav sa free shipingom osim ebaya gdje ima tih gadgeta jeftinih osim Deal extreme-a ? |
Neko je prije napisao, imaš Tmart....pa probaj...
|
Citiraj:
Ovo baš i nemora biti točno, pogotovo ako ti se paketi odjenom nađu na carini. |
ma naruciti cu u jednom tjednu do 160 kn,a onda za tjedan dana opet za 160kn tj.do 160kn valjda nece biti problema
kolika je carina za stvari do 700-800kn i jel svaki put bas "lupe" ? |
Naručivao pakete u vrijednosti od 200-250kn i nikad nisam ništa dodatno platio, tak da nije pravilo.
|
Citiraj:
dakle , bitna je samo vrijednost paketa |
ma necu uzimati svejedno nista preko 160kn,do 160kn,a i shipping je besplatan na Tmart i Dealextreme
btw.sto u banci moram tocno izvaditi ? znaci najosnovnije samo da uplatim pare u banci i da mogu kupovati na DX i Tmart ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako nekoga zanima Tmart, naručio sam 5.4, od njih otišlo 7.4, danas mi je došao paket.
Punooo bolje od DX-a. E da i sve je poslano :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
e sad , ja sam se referirao na :
"Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke." Isto sa carina.hr EDIT:sad sam išao pogledati točno koji dio si uzeo s carine..taj se dio odnosi na robu koja iznosom prelazi "zanemarivu vrijednost" , kako kaže i carina..što se tiče te robe (čija vrijednost prelazi 160,00 kn u poštanskom prometu), u njenu carinsku osnovicu ulazi naravno i vrijednost prijevoza robe.. |
...
...
|
Postoji www.dealextreme.com i sad vidim neki dx.com, jeli to neki scam ili šta?
|
To ti je jedno te isto.
DX je novo ime/brand koji guraju. Oba sajta egzistiraju paralelno, zasada. Dealextreme.com ce vjerovatno vremenom biti potpuno zamjenjen sa DX.com ... poput sustava trace-a posiljki. Jedno vrijeme su postojala 2 sustava, onaj stari i novi. Da bi nedavno stari potpuno ugasili. |
Aha, i ja bi se htio ubacit u biznis, pa me zanima samo.. htio bi kupit 4 sitnice po 1.2 $, pa me zanima hoće oni sve to ubacit u jednu onu kovertu i još me zanima ako uzmem nešto od 1 $ i piše free shiping, hoće oni to besplatno slati u hr?
|
Mozda u jednu kovertu, a mozda i ne, ovisi jel imaju na stanju sve.. I da, shipping je tolko kolko pise ...
|
Malo mi je to čudno, poštarina im ispadne veća nego što ima ja platim za taj proizvod.
|
Negdje sam procitao da Kina potice (financira) izvoz, tj. da im ona placa tu svu postarinu. Zato i je besplatna
|
A da vas pitam, na paypal-u mi stoji valuta da mi je dolar, jeli se to može kako promjenit jer bi trebao kupit nešto a cijene na tome su u eurima?
Također, frend bi mi poslao 50 € na paypal, ali kaže da moram čekat mjesec dana prije nego što mogu počet trošit te novce, jeli to tako ili? I jeli mogu ja uopće kupovat išta ako nikad nisam prijavio nikakvu kreditnu karticu na paypal? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
U kojim našim bankama se mogu računi povezat sa paypalom? Mislim da sam čuo u PBZ-u i još negdje, tkđ su mi rekli da si uzmem debitnu karticu, jeli to ok?
|
Imas posebnu temu o PayPal-u
|
Evo napokon sam si sredio karticu i paypal i regao se na dx, pa me zanima sad kad sam otišao na "add a shiping adress"
Ono prvo redom sve znam, pa neznam: State/province? Zip/postal code - to je npr za Zg 10000? I da, da ime prezime, adresu itd pišem sa Č i Ć ili C? I jeli ima još išta na što bi me mogli upozorit prije nego probam s nekim testnim kupnjama? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:43. |