![]() |
Boli te kiton za iskustvo ako imas jamstvo uz nju ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma znam, zato sam i trazio mjesec dana 9800GTX+ polovnu, ali 150kn razlike izmedju 9800GT i ove GTX+ nije vrijedna za polovnjaka :)
|
XFX GTS 250 1 gb , na Nvidia strani...na ATI mi se čini najisplativiji 4770 , svega je 5-7 % slabiji od 4850 , a daleko manje troši i grije se
|
Dali full cover blok vodenog hladenja za 9800gt pase na gts 250??
|
http://www.tcmagazine.com/comments.php?id=31181&catid=2
WooW, sweet stuff, low profile GTS 250. :) Jedina bedara je kaj ima dosta niže taktove od referente, ali i to se da srediti. :D |
s tim coolerom tesko bez da postane preglasna za htpc, i moju "hladi" takav komad aluminija pa bez da vent ide na 200 tisuca okretaja nema hladnoce :D
|
Citiraj:
|
a ok, barem kod nvidie nema problema s takvim stvarima, problem je jedino sto su ljudi postali opsjednuti akceleracijom videa preko grafickih cak i kada za tim nemaju bas nikakve potrebe sto samo po sebi obicno grafu prebacuje na 3d taktove i eto buke :D
Ali mislim da je i bez diranja taktova ovo posve dovoljno za neke osnove gamerske potrebe. Ionako je ovdje poanta u low profile a ne u 3d karakteristikama |
Potpuno se slažem. :D
Još da znam koliko ovo čudo kod nas košta.. Najjača LP grafulja koju sam kod nas vidio je 9500GT. A jedina koju sam nekad kupio HD4350.. :) |
koju od ove dvije kupit:
Sparkle Geforce GTS250 1024MB ili XFX GeForce GTS 250, 1024MB DDR3 narucio sam ovu prvu (ovu drugu nemaju trenutno na skladistu),al do sutra u podne mogu jos promjenit |
|
Super kartica,imao sam ju doma:). To je Zalman VF1000 gore,u biti 1050 tako nešto ako se dobro sjećam?
Nije bila moja nažalost,pa sam ju morao vratiti.Ali jako dobar performer za 900kn,tih i hladan. Obična je bila,isto oko 1099kn,Konikom. |
wolv, koja je od ove dvije?
GV-N250-1GI ili GV-N250OC-1GI (Rev. 2.0) po opisu sa protisovih stranica (gv-n250-zl-1g) bi rekao da je rijec o prvoj nazalost....... |
Niti jedna
U nazivu mora stajat ZL (jer ima Zalman VF1050) Dakle ova Iako na Gigabyte stranicama taj cooler ima i OC verzija |
Uzeo OC verziju od Gigabayte-a :beer:
Fortron propjevao na početku, lol. Cvrši pri loadu 3D mark testova, a tokom testa proizvodi zvuk..kao da vribrira nešto, slično kad su mi ventovi vibrirali s kućištem..Uglavnom, gladna kartica...gladna. :fuming: 2D Core clock: 300 Mhz Memory Clock: 100 (200) MHz Shader Clock: 600 Mhz Fan: 4% Temp: ~35 °C 3D Core clock: 765 Mhz Memory Clock: 1100 (2200) MHz Shader Clock: 1912 Mhz Fan: 4% Temp: ~55 °C Iako fan ima samo 2 žice, mislim da se može podesiti jer je prije instalacije drivera radio poput turbine, sad je, naravno, nečujan... So..I'm back on green..zadnja nVidina kartica mi je bila TNT2 :) |
Citiraj:
hehe, ma nisi ti vidio kakve sam ja gladne kartuše na još slabijem fortronu teral:zdero: Kak se grije napajanje?Jako ili, ja sma svog bivšeg u vrelo stanje dotjerao:beer: |
Citiraj:
|
to zavojnice osciliraju , neki to rijesavaju vrucom plastikom ...
|
969kn je dotična GB u Linksu.:)
|
skupo ali ako se vec ide na gts onda bolje ici na nesto s postenim hladjenjem
|
A kaj fali Zalmanu koji je na onoj Điđabajtici?
|
Citiraj:
Zato bi temperature morale biti nešto bolje,a sama kartica tiša. Samo eto, poželjnije je srediti stvar sa 2 venta,bar ja tako smatram,80mm najmanje naprijed i 120tka iza neka tiha,i riješena stvar. Kod mene pali.:) A i vent od PSU-a i Frizerka doprinose. Ali dobra je kartica,sad je li preskupa ili nije..a nešto je,da..100kn recimo,150. Uvijek se može uzeti 4870 VTX ili nešto slično,za 870kn,sa plastičnjakom pa vidjeti,kako se drži. |
ne znam kako ste samo svi shvatili da sam rekao da ne valja? mora da sam negdje neki zarez propustio :D
ti si onako iz vedra neba naveo cijenu, moj dojam je bio da pucas na to da je skupa i pomalo neisplativa. Kao sto i je. cudim se da nvidia nije izbacila neku 40nm zamjenu za i za nju, vjerojatno ne znaju kako bi ju nazvali. Nedavno su mi tu svi na takvu ideju tupili kako je to tesko i neisplativo ali ako im se isplati praviti jeftinije (za sad samo za njih istina) verzije 9600/500/400gt moralo bi i ovo doci na red. Tako bi i sam cooler postao manje bitan, sto opet ide u smjeru nize cijene. |
Citiraj:
|
Citiraj:
U 2D-u je bez bada nadglasa HDD. Temp su oko 50°Ci razina buke je ko npr VF700 ili VF900 na 5V. Pod opterećenjem temp budu oko 65-70°C iznimno je Furmark može natjerat na 75°C. Vent se ubrza tek kada pređe kakvih 70-72°C i tada se čuje ko VF700 ili VF900 na 12V što i nije ništa čudno pošto je gore isti ventilator :) |
Citiraj:
Citiraj:
Vrlo slični,turbači. Dok sam isprobavao ovu karticu nisam nikad 68c probio u igri,a vent je bio na driver postavkama,nisam ni imao Rivatuner instaliran tj. obrisao sam ga. Dobar je Zalmanko. Citiraj:
U igrama mi nikad nije prešla 68c,i pad temp je bio odličan,po izlasku iz igre,uz rock solid drivere i nijedan friz. Ok kartica,nemam neki prigovor osim 100-150kn veća cijena,ali 1gb memorije i aftermarket cooler imaju svoju cijenu. |
@Wolverine
Malo si zbrku napravil sa tim Gigabyte karticama. Neznam kolko si gledal ili nisi gledal po netu o njima, odnosno zabunil oko tog Zalman hladnjaka. Postoje ukupno 4 modela, s time da 3 modela imaju taj Zalman VF1050 na sebi te se razlikuju po radnim taktovima jezgre, memorije,shadera. Odnosno 2 verzije su tvornički OC (rev 1.0 i rev 2.0), a ona sa ZL u nazivu nije. U principu isti drek manje-više. Kutije su im praktički iste, samo je donji rub na kutiji drugačije boje (ljubičasti ili sivi). Dok je još jedan model potpuno drugačiji (i u principu najslabiji po tvorničkim radnim taktovima, prvi u tablici na tinku ispod) http://www.gigabyte.com.tw/Products/...Memory=&Page=1 Na prvoj stranici su 3 modela, a 4.model je na page 2 (onaj sa ZL u nazivu) |
Nisam se niš zayebo, reko sam da VF1050 dolazi ziher na modelu koji u PN-u ima ZL, tu karticu imam i sam pa valjda znam kaj dolazi s njom :D
Također za nju nikad nisam rekao da je overclockirana ;) A za OC kartice sam reko da prema slici proizvođača dolaze sa Zalmanom ali nisam ziher jel to tako jer je nisam imao u rukama. Citiraj:
Dakle imaš GV-N250-1GI GV-N250OC-1GI GV-N250OC-1GI rev2 GV-N250ZL-1GI |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:29. |