![]() |
3,8GHz i 1,575V na gigabyte 770-ds3 rev2.0 radilo stabilno, na asrockici neće treba još više napona,a onda se stvarno pregrijava.
|
decki, dajte mi recite s kojim programom pratite temp phenomima II?
naime, u everestu mi za cpu prikazuje 10C vecu temp od CPU CORE 1/2/3 tak da neznam sto bi gledo |
onda u biosu pogle :D
|
Čuks nisi jedini...meni je isto 5 stupnjeva CPU CORE veci nego CPU TEMP...
|
Citiraj:
Nego, jel možeš napisat batch? Pretpostavljam da ga nisi otključao čim to ne spominješ? |
batch nisam zapisao...zaboravio -,-"
BIOSTAR je nesto sjebao sa BIOSOM pa ACC mi zadaje probleme...kad god ukljucim ACC samo imam BIOSTAR logo na ekranu i nece bootat dalje,tako sam imao i sa Athlonom 7750+ |
U svakom slučaju, novi procevi su phenomenalni;-). Ja svog sad držim na 3.4 s obzirom na ljeto. Bilo bi lijepo nabaviti ponovo neko vodeno, ali prevelik izdatak a premali dobitak. Ceka se 5000 ati pa da konačno vidim koliko ju moze pogurati.
|
Ja sam svog X2 550 otključao (4 jezgre) i vrtim ga na 3.4GHz bez dizanja napona, stock cooler pa se dosta zagrije ako npr zavrtim prime95 (a AMD-ov alat pokazuje -256 stupnjeva C, lol)
|
Citiraj:
kolko jako se grije? Skroz stabilan? Batch? Mijenjaš za x3 720? :fiju: |
Citiraj:
Vrtio sam 6 sati Prime95 na sve 4 jezgre, sad bi možda neku igru trebalo bacit, al tek sam windowse instalirao, prebacivanje svega kod mene traje tjednima :) Batch je 0921apmw Ne mijenjam :D |
inače apmw su clockeri iznad prosjeka, trebao bi i kao x4 više pogurati od 3.4, vodi računa da je default napon za x4 1.35V a za x2 1.30V, znači stavi 1.35V i pogledaj do kuda ide, 3.6 bi trebao bez problema skinut, da ne kažem 3.8 jer je to više manje normala za 955 i 550 (kao X4 sa 1.35V i kao X2 sa 1.30V)... naravno ne prime stabilno, samo za bencheve...
|
Citiraj:
Ali Prime vrti stabilno, jučer sam i Warhammer Online odigrao par sati u komadu, mislim da sam imao sreće i da bi proc mogao izdržat 2-3 godine u kompu ako ne izađe nešto zbilja revolucionarno :) |
Citiraj:
Ja san se raspitiva u Linksa, al trenutno imaju samo 0920GPMW (bar su me tako informirali) pa san odusta jer toj seriji nema pomoći:D Čak je ni Šešelj nije otključa:D Lovim batch dalje, bar dok ne kupim ostatak, a ako kupim ostatak komponenata, a ne kušim procesor onda uzmen prvi s reda pa šta dobija da dobija... |
Citiraj:
Uzeto preko web-a u Diskont24, na slijepo :) Meni su isto tako rekli u Linksa, a još ga nije ni bilo u ZD nego je trebalo naručivati i čekati, a 120kn je bio jeftiniji u Diskonta, i eto... |
Citiraj:
Ali pada jedan ubrzo i za mene. Čak i da se ne otključa proc je jebački. Zbootao sam ga odmah iz prve na 3.7Ghz bez dizanja voltaža :eek: E da, i ovog Šešelja ću prijaviti na XS-u. Ili se regati kao Ante Pavelić iz Beograda :D |
Citiraj:
Citiraj:
Je, je, proc je zvijer, taman ono šta mi triba za smišno male pare... |
:goood:
Dobar proc se cini taj 550,nadam se da ima vishe batcheva koji se daju unlockat nego kod X3 |
Mislim da nije ni jedan batch 100% sigurna oklada, ali ima boljih i lošijih.
Evo dobar popis s batchevima i uspjesima otključavanja: http://www.xtremesystems.org/forums/...41&postcount=1 Ima i ekipe s ovog foruma, ali bez puno uspjeha :D |
Ma cijeli taj "batch" je precijenjen:D
Ionako nitko od nas (ili malo tko) ima tu privilegiju da u dućanu bira koji će, da ne govorim da onda recimo vraća ako ne uspije i mjenja za drugi... Tako da se na kraju sve svodi na sreću, pukneš s reda pa šta dobiješ. Ako uspiješ ok, ako ne, jebat ga. Al šta je, je, ima masu "dobrih" batcheva što pokazuje i link koji je dao kolega poviše, iako i njega treba uzet s rezervom, jer jel, ipak je ovo balkan na koji svašta dolazi:D Sve u svemu, nije ni X2 na nekakvih 3,6 GHz loše za 700 kn.:) |
Citiraj:
Što se samog biranja batcha tiče, to sam radio samo jednom, prilikom kupovine Opterona 144 i tad mi je tip u Linksu posložio desetak procesora na pult da si izaberem :D Priznajem da bi me bilo sram vraćat i mijenjat procesor nakon toga :) Mada znam tipa koji je to napravio tri puta u King računalima. Ono, bez trunke srama - nisam zadovoljan procesorom i hoću drugi :D |
Citiraj:
|
Meni baš hiperx bija u užim kombinacijama.
Šta uopće na kraju da uzmen, a da radi na 1066 MHz? Samo mi to triba, šta jeftiniji (cca 500 kn max.) 2x2 kit, a da radi na 1066:D Za Kingmaxe ekipa govori da također ne rade na 1066, jeftiniji Corsair navodno isto ne štimaju baš na DFI+AMD kombinaciji, skuplji su mi overkill i precijenjeni za ono šta trebam. Sa G.Skillom ekipa isto nije oduševljena, Transcend su mi isto preporučili da preskočim:D Znan da nije teme, al ni na pravoj temi nisan dobija nikakav odgovor. Tj. dobijen preporuku koju onda neko drugi demenatira i tako u krug dok mi nisu demantirane sve preporuke svih mogućih memorija:D Glupo mi je kupit 1066 pa da mi rade na 800, iako nije neka razlika u cijenu, al ono, rađe onda uzmen 800 u startu pa sam svoj na svome... Ovako nešto? LINK ili LINK ili možda LINK |
Evo još jedan uspješni 550 0921APMW na Asrockici A790GXH/128M
http://img31.imageshack.us/img31/3207/550x4.th.jpg |
baš me zanima kolko bodova daje taj cpu u 3dmarku06 :D
|
Pošto?:D
|
a eto..da usporedim malo s intelom :D
|
|
Citiraj:
Pitan njega pošto, jer šta će mu 550 kad ima 940, a pikira 955:D |
Imam još jednog kojeg sam upravo otključao.... 0918BPMW :)
EDIT: 4 quada u akciji, izbacite uljeza iz black edition konjice :D http://img269.imageshack.us/img269/7...0008wgk.th.jpg |
Evo kad se vec prica o kvadovima, dobio sam od celeta njegovog zlatnog 940 na test, i mogu rec da je stvarno odlican primjerak, pogledajte sto moze sa sve 4 jezgre pod vodenim iako se radi o samo 1.55v kolko ploca moze dat.
http://valid.canardpc.com/cache/banner/578008.png |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:33. |