![]() |
Gotovo nikakva! REVIEW!
|
Kolike su normelne tenp. za 9800 GTX+ i e8400?
Dok vrtin mark (nista nije oc) grafa je na cca 62c, a proc cca 47/48c (bigTyphoon je na njemu). Do koje tenp mogu bit miran? I jos jedno pitanje, jel i vama grafa cini cudne zvukove dok je pod opterecenjem (recima 3dMark, nisan jos igra igre)? |
Citiraj:
Općenito novije grafe znaju 'cviliti' pod opterećenjem. Btw., te temperature su ok. |
meni temp 9800GTX+ ne prelazi 50 stupnjeva vent je na 50% a ni ne cvrci...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@ Smarty - imam stock hladnjak ( onu turbinu :D ,nafrljio ju na 50 % u rivi)
@ Generic - i meni radi stalno na 3D,valjd je tako do kartice.. |
Citiraj:
Jel zna netko kolike su normalne tenp i do koje tenp se nemoran brinit za moju grafu i proc? Jel kad buden oc da znam dokle mogu ic :) |
pa to su normalne temp, tu oko 60tak, meni isto tak radi, i grafa nije uopce bucna, cak sto vise po meni je jedna od tisih koje sam imao...
za max se ne trebas brinuti, vec je bilo neke price o tome (netko je rekao da je slao mailove nvidiji), navodno mogu one radit i preko 100tinjak |
Meni također oko 60 sa 50% venta koji se sasvim blago čuje pri toj brzini. Međutim, ja bih 2D taktove :hitthewal:
|
kao prvo, pozdrav svim forumašima!
imam jedno pitanje u vezi 9800tke.. nasao sam palit 9800gt sa 512 rama za 110 eura (novu), pa me zanima sta mislite kakva bi to bila akvizicija i da li je neko vec imao iskustava sa doticnom grafom (ili bilo kojom drugom od tog proizvodjaca, jer mi se cini malo..hmm upitnog kvaliteta) ? |
niko nista?
malo mi je frka s vremenom pa dajte bar neko misljenje.. |
Nemaš se zašto ustručavati...Palit je poznat i kvalitetan proizvođač, inače je vlasnik Gainwarda. Na kraju krajeva, ionako je najbitnije da ima garanciju.
|
Citiraj:
mislim da ces tu nac odgovor |
Citiraj:
8800GT |
hvala na odgovorima.. e upravo sam i gledao gainward 8800gt kao prvi izbor, pa se onda tu nasla i ova.. nisam znao da je brza od 9800, al super :)
vidit cu nju da ugrabim |
ja bi isto isao rade na taj gainward 8800gt radi visih taktova i dobrog hladenja..
ja imam isti takav hladnjak na 9600gt i mogu reci da je izvrstan, cuje ga se samo dok se bootaju winsi, a u idle i u loadu u igrama je necujan |
evo, vec je pala odluka, sutra idem po 8800tku :)
|
Bolje požurite, jer 15komada ode samo tako.
|
mmm, zamislite SLI od takve 2 8800GT... :D :p
|
A hgspot se valjda oče riješiti svih starih zaliha...GTX 999kn, GTS 899, GT 799, nekak su dobročudni :D ! Kakav Božić!
|
Citiraj:
ali stvarno imaju dobru bozicnu rasprodaju :respekt: :chears: |
evo stigla makina, idem namontirat jos malo.. :)
samo jedno pitanje (malo sam n00b za neke stvari) - vidio sam da pise u system requirements da treba 450w napajanje, a ja imam 400w.. jel se moze desit neko sranje? :stoopid: |
Nemože. Zapravo ovisi koje napajanje imaš. Ako ima PRAVIH 400W onda nema problema, dakle ak imaš Chieftek, Fortron ili slično napajanje
I 350W je dosta za tu karticu. Ak imaš MS ili COdegen napajanje ja bi se razmislio o promjeni :) |
imam platinum ms 400atx p4
jebo ga pas :D |
Ma upogonit češ ju, samo nemoj zaboraviti priključiti napajanje na grafu.
Samo razmišljaj o promjeni napajanja, tek toliko da možeš mirno spavati noću. http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=017542 I više nego dovoljno, 280 kn |
Koji hladnjak imate?
Malo gledan sta ima u ponudi i pari mi se da i nije neka ponuda hladnjaka za 9800GTX+. Po meni vlada prava diskriminacija te grafe :D |
Evo kupio sam GB 9800GT OC pa bi htio pitati za onaj "Power cable" ona strana s 6 pinova ide u karticu i to kužim, e sad, na drugoj strani su dva 4-pinska molexa.... da li treba prikopčati obadva na napajanje ili samo jedan?
|
da i ne, ali ipak ti za svaki slucaj potegni sa 2 razlicite grane po jedan molex da ti nebude samo 1 grana opterecena
|
Stavi oba molexa! Pogotovo ako ces ju OC-at..
a ako ces ju OC-at i ako ti jezgre nejde preko 820 onda grafa nista nevalja!! :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:53. |