![]() |
Citiraj:
|
Za ručak repa grah i češnjovke...njam...
A sad malko uz neko vinčeko režem neku Bovizolu od Vindije...mogu reć da je sasvim korektan sir za globat.... |
Danas bude malo "na žlicu", svinjska srca i krumpač onak srednje gusto i mrvičak kiselo i ljuto (tekućina od fefača iz staklenke, tak jasno):D
|
Pobrao sam ostatke feferona i paprika. Našlo se je žutih ljutih feferona, neki su još zeleni :( , kajenskih crvenih ljutih, žuti habanero i nešto zelenih, nedozrelih zelenih jolokia, Panoraminih ljutih paprika, crvenih mađarica pa ću to sve fino pomješat i nakiselit. Bit će za tri velike flaše od 2,5 litara.
Pitanje. Kak bi bilo da pomješam i zrelih, ali i još zelenih paprika kurtovskih kapija u taj mix. Definitivno bi dobile ljutinu. Jel bi to valjalo. |
napravil eksperiment, u cupajz grasak, mkrvica, celer s noklecima hitil rebrica i tri kolutica polusuhog habanera :) nesto novo, nesto divlje :) zanimljiv spoj, slatkog, slanog i ljutog...
|
Grah i zelje! :) Mmmmmm. :)
|
Citiraj:
Nadrogiral sam se s dva tanjura + skrajc kruha. |
Knedle od sira, posipane s prezlima i vrhnjem. Fenomenalno :goood:
Diže se tijesto za kiflice s čokoladom, to će biti desert. Kuham za sutra kelj :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ja mislio jučer ukuvat malo graha, no došla određena mućka đubrad u posjet i omela me u planu :)
|
Danas će pasti jučerašnji grah sa zeljem i uz to faširanci! (ne da mi se čekati čušpajz) :P
Kaj se tiče ćevapa. Izbjegavati u širokom luku. Em nisu jeftini, em nisu dobri. Srednja žalost. Probao ćevape i punjenu plesku! |
Ja sam za danas šnicle u umaku od češnjaka i paradajza + palenta.
Navečer mi dolazi neko malo društvo pa sam napravila štrucu od lisnatog punjenu špinatom i sirom + francusku pizzu (slična je slanoj piti, masno tijesto na koje se poslaže kaj već hoćeš + kiseli krastavci na sitno narezani i zalije se kiselim mlijekom i jajima):care: |
Imam pitanje za vas sve žderonje :)
Cura će mi za vikend pripremat mljeveno meso u tijestu sa nekim dodacima (neznam kak se točno to sve zove :) ) E sad, trebao bih nabavit mljevenog mesa, pa mislim da je najbolje otiči u mesnicu i tražit tamo da mi od nekog komada to naprave. Pitanje: O kojeg komada mesa uzet mljeveno meso? Obavezno mora biti svinjetina :) |
Odi u Konzum, imaju odličnu vratinu, samo mora biti friška i traži da ti samelju pred tobom (imaju mašine). Gotovo za taj čas posla. Doma samo umijesiš začine (papar, luk, sol, papriku, votever hoćeš) i voila!
|
Znači od vratine? :)
Ja sam mislio da to mora biti od buta ili tak nešto |
to je mljevena vratina... ja za sve takve stvari uzmem 60-70% junetine i ostatak svinjetine, a delove zemem na licu mjesta kad vidim kakvi su.
|
Ja volim od lopatice za sflajšat:)
|
Ma ne mora bit, možeš i but, samo mi je to prefino meso za mljet, to više volim na šnicle.
Ovo s junetinom je odlična fora, pogotovo ako ćeš ćevape/pljeskavice delat. |
but na šnicle, vratina u mljevenje... ne želim živjeti na ovom planetu anymore :D :D
|
Fina je i meni vratina na šnicle, pogotovo ako je dobra marinada, ali za mljeveno raj i to kakav...
|
Ja imam doma jedan ručni i jedan električni strojček za mjevenje pa bar znam kaj mi je na tanjuru:)
Električni je onaj jeftinjak iz Lidla, dobro dela a pravi Žderonjski feature je onaj nastavak za kobasice kojim tak jasno radim šiš-ćevape:D |
Citiraj:
:care::care::care::care::care: jebate, ovo mi nije nikad palo na pamet i uvek se mucim rolanjem po plehu :hitthewal::hitthewal: |
Citiraj:
Pa da, smjesu samo pustiš da ide, nožem režeš na duljinu kakve već imaš štapiće, natekneš ih i gotovo:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ajde napokon i od tebe neke koristi na forumu :D :D
+3 za ideju ;) |
Ja sam prvo valjao, onda prešao na električnu flajš mašinu, a sad sad prisvojio od žene jednu poveću (65 cm) silikonsku vrećicu za ukrašavat torte. Odrezao plastični nastavak na fi 15 mm od navedene vrećice. U vrećicu ide skoro kila mljevenog mesa i napravim ćevape za 2 minute. :D
|
Za gablec Cezarova salata, to mi je novo otkriće :D U nekoj ljetnoj kuharici o salatama sam vidla taj recept, malo ga prilagodila sebi, nešto dodala nešto izbacila u dobila jedan ukusan obrok :goood:
|
Danas pečemo pol domaćeg grahorastog ćiknšita od 1.5kg, krumpač i za šalatu matovilac:)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:53. |