PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

listerstorm 07.10.2012. 13:57

Danas sarmica, punjeno pile na krumpiru, za salatu kupus i pečena paprika, za "varenje :D" beljska graševina.
:zdero: :beer:.

syss 07.10.2012. 18:59

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2250370)
Ocisceni vrganji, prokuhani i isprani.
Kiselina: ocat, malo balsamica, lovor, papar u zrnu, sol, ruzmarina malo... Kolko se sjecam, mozda je jos neceg bilo unutra.

Pustiš par dana da stoje u tome i savršeni su. Uz nareske, jaooo.

Al gamad se stisne u kuhanju, metneš ih pune lonce, oči se sjaje, a ono izađe dvaput manje. :D

e dobro da si napisao recept, sad još samo mi provajdaš vrganje :D :D :D

danas neko azijatsko čudo... čiketina odležana u soji, vorčesteru, kariju, đumbiru, pa porženo sa par komada špeka i svježim šitakama, poriluk i kineski kupus, a sa strane riža kuvana u vodi sa sojom, vegetom i šafranom.

salata nvidia, radič, matovilac i šta već je na slici, dresing limun, par kapi octa, bučino, sojin umak, suncokretovo.

AZIJA FTW :D

Pohrani.com

riceburner 07.10.2012. 19:05

Citiraj:

Autor syss (Post 2250978)

danas neko azijatsko čudo... čiketina odležana u soji, vorčesteru, kariju, đumbiru, pa porženo sa par komada špeka i svježim šitakama, poriluk i kineski kupus, a sa strane riža kuvana u vodi sa sojom, vegetom i šafranom.

salata nvidia, radič, matovilac i šta već je na slici, dresing limun, par kapi octa, bučino, sojin umak, suncokretovo.

AZIJA FTW :D

http://www.pohrani.com/t/w/qc/1oXHi6ef/dsc0118.jpg

jebemu di je pesja noga i zenine slape????? :banned:

syss 07.10.2012. 19:07

peso vani laje na gavrane, žena tek u dolasku... ovo kao iznenađenje :D

Ammy 07.10.2012. 19:20

Danas za ručak je bila paradajz juha s rižom, pohana krilca i pire, pita od tikvica uz to vrhnje.

A sad se peče krumpiruša :D

@flare kakva je bila torta? I knedle od kruha obožavam!

@syss super ti ta azija izgleda

panoramix 07.10.2012. 19:38

Citiraj:

Autor syss (Post 2250978)

Lijepa kombinacija i dobro izgleda. nemoj se posle žalit' kad ti se oči ukose...:D

O pesjoj capi i šlapama neću više prigovarat, uzaludno je, a tak je bilo dobro dok je trajalo...

syss 07.10.2012. 19:49

LOL :D :D

inače to je jedan modificiran recept sa kulinarike... tak jasno :)

na dosta maslaca i malo ulja bacim šitake da puste vodu, onda doslovno par komada adidasa, i kad sve skupa počne kopniti nutra bacim sitno nasjeckan bijeli dio poriluka i meso koje je stajalo u navedenom pacu jedno pol sata i malo paca da ga pas ne popiški :)

kad meso bude bijelo i pusti sve sokove skupa sa ostatkom, prebacim u drugu posudu i poklopim, naravno da masnoća i sokovi ostanu u kazanu.

e tu masnoću bacam seljački narezanu glavicu kineskog kupusa i zeleni dio poriluka. kad malo povene dodam jedno kiselo vrhnje obično i neka se malo dinsta.

vratim natrag ovo prvo, malo soje da reguliramo slanost, papra i đumbira, dinstam i boli glava :D

panoramix 07.10.2012. 20:07

Citiraj:

Autor syss (Post 2251029)
LOL :D :D

inače to je jedan modificiran recept sa kulinarike... tak jasno :)

na dosta maslaca i malo ulja bacim šitake da puste vodu, onda doslovno par komada adidasa, i kad sve skupa počne kopniti nutra bacim sitno nasjeckan bijeli dio poriluka i meso koje je stajalo u navedenom pacu jedno pol sata i malo paca da ga pas ne popiški :)

kad meso bude bijelo i pusti sve sokove skupa sa ostatkom, prebacim u drugu posudu i poklopim, naravno da masnoća i sokovi ostanu u kazanu.

e tu masnoću bacam seljački narezanu glavicu kineskog kupusa i zeleni dio poriluka. kad malo povene dodam jedno kiselo vrhnje obično i neka se malo dinsta.

vratim natrag ovo prvo, malo soje da reguliramo slanost, papra i đumbira, dinstam i boli glava :D

Budi faca i reci sve do kraja : di je litra i voda ? :no2drug:

syss 07.10.2012. 20:22

lijevo od stola trenutno jerbo ne stane na stol uz konzumaciju azijskog jela :D :D

azija feat. špek & zagorje :D :D

Jelc 07.10.2012. 20:44

Prije pola vure pala dva tanjura domaće goveđe juhice sa žličnjacima a nakon toga sam zel hren i kruh i poglodal rep:D

Ammy 07.10.2012. 20:59

Ubih se u krumpiruši, bila je predobra :D

Hamm 07.10.2012. 23:47

Prvo u 12h roštilj (carsko i vratina), a uz to normalno krumpač, salatica i ajvar. :) Kasnije kod bolje polovice goveđa juhica, svinjsko pečenje, krumpač, grah salata, zelena salata i matovilac. :p

Predivan dan. :D

panoramix 08.10.2012. 11:56

Danas za obed : juha od govedskih kostiju, dinstana pileće jetrica sa žgancima i kristalka.

Hamm 08.10.2012. 12:11

Za sada samo kokošja juhica, a kasmije ostaci roštilja. :p

syss 08.10.2012. 13:23

dan je made for bbq... hm... :D

riceburner 08.10.2012. 13:30

meni i zeni je godisnjica, idemo sad u čajniz na zagrebackoj :D

Jelc 08.10.2012. 15:04

Dočepal sam se kiseliša pa punica i ja imamo mali eksperiment-sarmu od 60% srnetine a ostalih 40% veprić i gujda vulgaris i u rezanom sa strane komad suhog mesa:p

Brijem da bum se ubil ko zadnja njasvi:D

Amdejac 08.10.2012. 15:52

Za ručak bažul sa kiselim zeljem i friškim svinjskim kožicama + friški domaći kruh.
Sad idem vužgat roštilj i speći kostajne i sljezove kolačiće.

flare 09.10.2012. 08:59

@ ammy - torta/šnite (jer nisam radila u okruglom nego u četvrtaskom kalupu) su mogle biti bolje :D...biskvit je bio malo pregorak i boja je previše pustila u kremu (za drugi puta točno znam što treba promijeniti) ali inače OK

Za danas nisam ništa kuhala pa ću gablat sir i vrhnje. A donesla sam i zdjelicu malina i par mandarina.

Jelc 11.10.2012. 15:35

Nakon ovoljetne katastrofe u vrtu prošlogodišnji minjak ničim izazvan u srpnju izgmiljio na kompostu i stara ga iz zajebancije presadila u vrt-brstimo ga već 10 dana:p

Pohrani.com

Danas domaći grahorasti ćiknšit, krumpač i kristalka:)

riceburner 12.10.2012. 14:51

nino jel bude pizza danas?

nino 12.10.2012. 14:54

O da, zaboravijo.

Znaci, veceras tekme (Hokej, nogomet), znaci pizza . :D

Halos 12.10.2012. 14:55

Citiraj:

Autor nino (Post 2253698)
O da, zaboravijo.

Znaci, veceras tekme (Hokej, nogomet), znaci pizza . :D

+1 :beer:

:D

riceburner 12.10.2012. 14:57

ja idem sad nakon posla u marinero :) jel tam vredi kaj pojest?

Vuco 12.10.2012. 15:02

Kaj nije tamo roštilj kao bio super. Čevapi i to ? Ja sam bio i ok, s obzirom da se ne sjećam previše, rekao bih da je bilo prosječno...

riceburner 12.10.2012. 15:06

a pise po netu svasta, nekima je fino nekima ne...
bum videl :)

Jelc 12.10.2012. 15:07

Danas ostatci ćiknšita i rizi-bizi:)

Sa brega sam dovlekel krasnu glavicu kelja pa brijem da bu za koji dan palo varivo i faširanci:D

panoramix 12.10.2012. 19:33

Večeras kuham klasičnu žuljbu sa špekom i mrkvicom.
Da bi u kuhinji bio djelotvorniji, nabavio sam na Jakuševcu "novi" nož.
Brand "CHRISTOFLE" Baguette, Francuska , drška posrebrena, oštrica hrđajuća, godina proizvodnje 1880. Cijena, prava sitnica...
Reže k'o britva samo ga poslije uporabe treba oprati i odmah osušiti.

Pohrani.com

Jelc 13.10.2012. 10:17

Danas bude nekakava pohana puretina i pire.

Za desert (Bok Zrinka:p)

Pohrani.com

Hamm 13.10.2012. 14:06

Danas tri pizze.

1. paradajz, šunka i sir
2. paradajz, sir, kulen, kuruza i fefači
3. paradajz, sir i vratina

IMA DA SE OBŽDEREM! :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:57.