PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Ammy 02.10.2012. 12:06

Jučer sam si radila njoke u umaku od vrhnja i to dosta ljutom umaku, uz to kiseli krastavci i sok od mrkve :D

Danas si nekak mislim da bi mogla šmarn, ali daleko je dok dojdem doma, pa uvijek postoji mogućnost izmjene.

Gablec na poslu oni burekići. Sir i špinat - odličan, krumpir - tak, za pojest.

Jelc 02.10.2012. 13:43

Danas je malo zahladilo pa sam hitil kuhat tri koščobe od šunke+jednu kompletnu od vratine, budem probal napravit ovo:

http://www.coolinarika.com/recept/ki...og-suhog-mesa/

ili nekaj slično na tu temu:)

Hamm 02.10.2012. 13:45

Danas grah i zelje. :D Sad ću se ubijati zeljem na sve moguće varijacije! :D

panoramix 02.10.2012. 13:50

U međuvremenu sam stavil da se grije ričet skuhan jučer, sa suhim mesom, vrganjima i grahom. Za manje od tri tanjura ne palim štednjak...:goood:

syss 02.10.2012. 14:31

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2247493)
Danas je malo zahladilo pa sam hitil kuhat tri koščobe od šunke+jednu kompletnu od vratine, budem probal napravit ovo:

ovo zvuči awesome i inače recepti dotične persone su stvarno zakon.

Jelc 02.10.2012. 14:53

Citiraj:

Autor syss (Post 2247552)
ovo zvuči awesome i inače recepti dotične persone su stvarno zakon.

Ovaj njegov:
http://www.coolinarika.com/recept/do...za-svakog8221/
ide uskoro u isprobavanje, čim zašljivi malo:)

Ni ovo mi ne zgleda loše:D

http://www.coolinarika.com/recept/ku...kulinova-seka/

Halos 02.10.2012. 18:34

Palačinke sa nutelom...

:rolleyes:

Jelc 02.10.2012. 20:20

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2247493)

Ovo je ispalo mrak, bilo je i kockica preprženog kruha i nešto mesa sa koščoba...rok...:D

trouble 02.10.2012. 20:26

ja tučem po četvrtini livanjca....živjela maščoba uz ligu prvaka i chardonnay :D

Ammy 02.10.2012. 20:32

Taj lik s coolke ima dobre recepte, svi ga hvale.

Sad malo mojih slika :D
Jučerašnji njoki.
Ipak je za ručak bio šmarn s preljevom od nesquika . Radila sam i kruh, malo promjene da nije uvijek okrugli.

A ovo je od neki dan, dragi htio probat kakav bi bio kruh od kupovnog tijesta za pizzu. Bio je super.

Sad radim zapečeni grah :goood:

Jelc 02.10.2012. 21:23

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2247806)
Taj lik s coolke ima dobre recepte, svi ga hvale.

Sad malo mojih slika :D
Jučerašnji njoki.
Ipak je za ručak bio šmarn s preljevom od nesquika . Radila sam i kruh, malo promjene da nije uvijek okrugli.

A ovo je od neki dan, dragi htio probat kakav bi bio kruh od kupovnog tijesta za pizzu. Bio je super.

Sad radim zapečeni grah :goood:

A bogte, nisam jel šmarn već 100 godina:D

syss 03.10.2012. 02:14

danas klopali pašta-fašol... tko je preživio, pričatče :D :D

flare 03.10.2012. 10:31

Ajme šmarn :)...to nisam jela godinama, desetljećima :D

Danas ću špinat na mlijeku, pire krumpir i šnicle na naglo. I nabavila sam boju za kolače pa se bacam u pečenje danas popdne - Red Velvet Cake :). Jedva čekam da vidim kako će izgledati i kakvog je okusa (na slici mi izgleda fenomenalno) :)

panoramix 03.10.2012. 19:57

Pošto su jutra malo zhaladila treba organizmu nešto više kalorija. Zato sam iz škrinje povukao svinjski jezik od kile i napravio ga na lovački sa mljevenim trubačama, a za prilog žganci.

Halos 03.10.2012. 20:01

Svinjski jezik...

... O.O

Ja sam sad napravil jednu Pizzu vulgaris, a drugu također vulgaris sa custom tuning rubom punjenim sirom.
Doma moji šute i jedu, mmmm.

mmmmm :D (imam i slike, ali sam i sebi vec dosadan)

Ammy 03.10.2012. 21:36

Citiraj:

Autor Halos (Post 2248452)
Svinjski jezik...

... O.O

Ja sam sad napravil jednu Pizzu vulgaris, a drugu također vulgaris sa custom tuning rubom punjenim sirom.
Doma moji šute i jedu, mmmm.

mmmmm :D (imam i slike, ali sam i sebi vec dosadan)

Ah ko i ja, ali slike ipak stavljam :D Guba mi je vidjet kak je nekome kaj ispalo. A kaj se pizze tiče to bi mogla gledat svaki dan i slinit po ekranu :D

Danas kod mene špinat i faširanci (dragi još ne zna kaj ima za jest, nadam se ugodnom iznenađenju kada dojde doma - barem za faširance) :D Kruh je danas sa heljdinim brašnom. A sutra za gablec sam si napravila bruskete.

@flare javi dojmove kakva je torta ispala....a može i slikica. Čula sam samo pohvale za istu pa me zanima jel to jednostavno/komplicirano/dobar recept itd :D

IcyTexx 03.10.2012. 22:16

Spremaju se vrganji u octu:

http://www.pohrani.com/f/1y/Iz/2e2Dsz46/img0018.jpg

syss 04.10.2012. 00:39

kakva kiselina ide nutra i koliko je vrijeme inkubacije? :)

inače razbolih se danas i napravio juhu sa skoro 2kg junetine (rebra i ramstek) i povrća tonu na jedno 3h kuhanja... mother of god koliko volim domatju juhicu :)

panoramix 04.10.2012. 05:51

Citiraj:

Autor syss (Post 2248645)

inače razbolih se danas i napravio juhu sa skoro 2kg junetine (rebra i ramstek) i povrća tonu na jedno 3h kuhanja... mother of god koliko volim domatju juhicu :)

Mali objection : u juhu od junetine ili govedine ne ide ramstek već navedena rebra ili flam a ako se hoćeš još i mesa nakrkat, uzmi komad vratine, mišića s natkoljenice ili eventualno lopatice. Svaka koščurina sa zglobovljem je uvijek dobro došla.
Ramstek uz adekvatno odležavanje je za ispeći na nagle...:goood:
Zakaj ne kuhaš u ekspres loncu ?

riceburner 04.10.2012. 09:24

jucer bio u bakinoj kuhinji na proslavi doktorata :D morat cu skemijati jednom da dodem na zdere :D

syss 04.10.2012. 10:51

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2248708)
Mali objection : u juhu od junetine ili govedine ne ide ramstek već navedena rebra ili flam a ako se hoćeš još i mesa nakrkat, uzmi komad vratine, mišića s natkoljenice ili eventualno lopatice. Svaka koščurina sa zglobovljem je uvijek dobro došla.

volim ramstek iz vodice :D :D

volim ramstek i sa tavice :D

volim gledat juhicu kak se kuha :D

edit: rižanamlijeku... pa mogo bi se baš dovuć jednom ;)

riceburner 04.10.2012. 11:06

Citiraj:

Autor syss (Post 2248790)

edit: rižanamlijeku... pa mogo bi se baš dovuć jednom ;)

ko za inat zadnje 4 zderonje sam bil na terenu :hitthewal:

flare 04.10.2012. 12:04

@ ammy - jučer sam pekla navečer i nije komplicirano za napraviti. Izgleda fenomenalno. Biskvit stvarno podsjeća na baršun :)

Nisam još probala no danas popdne ću. I nisam radila okruglu tortu nego četvrtastu, kao šnite npr. Slike neću sigurno stavit jer mi se neda uploada negdje pa onda linkat ovdje :P (zato nikad i ne stavljam fotke :D)

Jutros sam napravila za ručak zapečene tortilje s piletinom i povrćem pa sam si to uzela za gablec. I salatu od zelja uz to :)

Ammy 04.10.2012. 15:15

Citiraj:

Autor flare (Post 2248852)
@ ammy - jučer sam pekla navečer i nije komplicirano za napraviti. Izgleda fenomenalno. Biskvit stvarno podsjeća na baršun :)

Nisam još probala no danas popdne ću. I nisam radila okruglu tortu nego četvrtastu, kao šnite npr. Slike neću sigurno stavit jer mi se neda uploada negdje pa onda linkat ovdje :P (zato nikad i ne stavljam fotke :D)

Jutros sam napravila za ručak zapečene tortilje s piletinom i povrćem pa sam si to uzela za gablec. I salatu od zelja uz to :)

Jooj ljenguze :p (šala-mala)
Javi dojmove oko okusa pa mi linkaj recept.

listerstorm 04.10.2012. 20:58

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2248708)

Močing "Über Alles". :)

Kad ga maznem s hrenom, umakom od češnjaka ili paradajz sosom.

Ajme divote. :D

Ammy 05.10.2012. 19:56

Danas pizza.

Jel netko pekao marshmallows na vatri onak ko snoopy? :D Kupila sam ih danas p bi baš htjela probat...help

Halos 05.10.2012. 20:00

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2250227)
Danas pizza.

Izazivanje netrpim :D

Ja sutra pečem opet..., danas pita od krumpira fat edition with jogurt.:amen:

Ammy 05.10.2012. 20:03

Citiraj:

Autor Halos (Post 2250232)
Izazivanje netrpim :D

Ja sutra pečem opet..., danas pita od krumpira fat edition with jogurt.:amen:

Hahaha....ja sam mislila radit krumpirušu, ali sam ju ostavila ipak za sutra jer mi je ovo bilo brže gotovo.

IcyTexx 06.10.2012. 01:52

Citiraj:

Autor syss (Post 2248645)

Ocisceni vrganji, prokuhani i isprani.
Kiselina: ocat, malo balsamica, lovor, papar u zrnu, sol, ruzmarina malo... Kolko se sjecam, mozda je jos neceg bilo unutra.

Pustiš par dana da stoje u tome i savršeni su. Uz nareske, jaooo.

Al gamad se stisne u kuhanju, metneš ih pune lonce, oči se sjaje, a ono izađe dvaput manje. :D

flare 07.10.2012. 13:55

Meni je u pećnici pilence punjeno smjesom od prepečenog kruha, jaja i peršinovog lista. Uz njega se peče krumpir i mrkva.

Juhica od povrća već čeka na stolu a kakao kocke se hlade :)

Dobila sam vrganja od frenda pa smo jučer i danas doručkovali vrganje s jajima (bit će i za sutra za doručak :)) a za sutra ću saft od junetine i vrganja uz knedle od kruha :care:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:38.