PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Brko 26.07.2017. 21:59

Ovo na otoku dođe sigurno 300 kuna.

vorda22 26.07.2017. 22:27

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3084694)
Ovo na otoku dođe sigurno 300 kuna.

150 :)

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Brko 26.07.2017. 22:47

Isuse... na mojoj svadbi je takva količina hrane u ovakvoj kombinaciji bila hladno predjelo u jednoj porciji po glavi.

Jel se barem malo osjećaš opljačkano :D ?

vorda22 27.07.2017. 00:11

na moru sam, ne da mi se ciganit i jest parizer i pastetu :P

panoramix 27.07.2017. 06:23

Citiraj:

Autor matija.gubec (Post 3084233)
Jučer bili u Sremskoj Mitrovici na sastanku.

Mnogo lepo :D

https://drive.google.com/file/d/1Qg2...ew?usp=sharing

Obratite pažnju na hrskavost korice. To je neka lokalna sorta. Ful je masnno, ali mast je slatka za popizdit :D
Ubio se :)

@Panormaix daj da riješimo začine ovaj tjedan, ako još netko hoće neka kaže, dobio sam neka čuda sa Tajlanda (tipa 6 vrsta Curry-a, šafran, šafran mljeveni...

Pozz

Hvala na ponudi, šafran i curry imam a pošto Ammy nema galang prepuštam joj svoj dio...:goood:

listerstorm 30.07.2017. 23:42

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3084702)
150 :)

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3084707)
Isuse... na mojoj svadbi je takva količina hrane u ovakvoj kombinaciji bila hladno predjelo u jednoj porciji po glavi.

Jel se barem malo osjećaš opljačkano :D ?

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3084732)
na moru sam, ne da mi se ciganit i jest parizer i pastetu :P

:D

Ja sam prije desetljeće i kusur u svatovima platio:

- goveđa juha
- meso iz juhe uz sos od rajčice/kopra
- pohana piletina i svinjetina
- prasetina
- janjetina
- čobanac 2. večera

125 kn po osobi uključujući i najam sale i konobara

E$DIT: U te je pare bio uključen i nedjeljni ručak za cca 50-ak osoba.

Kako su sramotni današnji meniji i cijene pa to je...(doduše ja sam imao situaciju da su kolači izašli više od cuge :D)

IcyTexx 31.07.2017. 00:04

Konzum opet ubija kvalitetom mesa. Ovak sivu junetinu ne znam kad sam vidio (slikano 29.08.)... Slikano kraj svježijih.

http://www.deviantpics.com/images/20...MG_3109.th.jpg

syss 31.07.2017. 00:23

ma oni prodaju maglu svima kroz medije da su super i da će to sve biti oke... face it - dužni ste OGROMNE količine para, ja sam tamo svaki dan i oni u flagship centru nemaju fakin robe, žena otvara kutiju sa cigarama, ne da samo nemaju već mjesecima moje cigare, filter 160 zlatni dugi pošto nije tajna, nego nemaju NIŠTA, prazno sve maltene.

nemrem kupit zewa dupe papir NE MA, sokovi ono fakin sokovi gledam svaki dan kako slažu da izgleda ko puna polica, a realno imaju TRI SOKA... jebote ja dva kupio i idući dan očito još netko i PUF nema više tog soka u ponudi.

listerstorm 31.07.2017. 00:39

A tek slaganje kutija s proizvodima dijagonalno kako bi smanjili praznine na policama.

No ostaje činjenica da će dobar dio malih proizvođača teško do polica ostale ekipe.

syss 31.07.2017. 00:49

ma to je počelo već prije ovog cijelog sranja.

no da ih ne popljujemo skroz, neki dan sam pričao sa direktorom igrom slučajnosti - https://hr-hr.facebook.com/MCL-Mesni...1818260220236/

svježi tatarski i zaseka... majko mila što je fino, tatarski 36kn, 10 dana drži, zaseka 12kn, a finaaaaaaaa majko isusova da me nije bilo sram tražio bi još.

IcyTexx 31.07.2017. 00:56

Citiraj:

Autor syss (Post 3086256)
ma oni prodaju maglu svima kroz medije da su super i da će to sve biti oke... face it - dužni ste OGROMNE količine para, ja sam tamo svaki dan i oni u flagship centru nemaju fakin robe, žena otvara kutiju sa cigarama, ne da samo nemaju već mjesecima moje cigare, filter 160 zlatni dugi pošto nije tajna, nego nemaju NIŠTA, prazno sve maltene.

nemrem kupit zewa dupe papir NE MA, sokovi ono fakin sokovi gledam svaki dan kako slažu da izgleda ko puna polica, a realno imaju TRI SOKA... jebote ja dva kupio i idući dan očito još netko i PUF nema više tog soka u ponudi.

Da, al da mi prodaju ovakvo meso "pred istekom roka" (u Radničkoj kod tebe), a prepakirano je u drugo pakovanje i naljepljen fejk datum (tj. taj dan kad je prepakirano)... Nema boga da je u par dana totalno posivilo. Igrom slučaja su mi prije ti burgeri stajali u frižideru dulje od roka trajanja i nisu tak posvivili.

http://www.deviantpics.com/images/20...MG_2189.th.jpg

Vidi koliko artikala, a zapravo 5 različitih proizvoda na slici. :D

I u Sparu se nekaj dešava, nisu isto imali pol marki otkad su mi preuzeli Billu u Banjavčičevoj.

syss 31.07.2017. 01:02

ma velim ti kani se njih što se takvih stvari tiče, stvarno su u banani.

evo sutra idem na go i odlazim u igomat po svježe meso za roštilj, niti ne pomišljam na bilo koji centar.

ma spar je još ko metak, neki dan bio u city east - preporod od nečega što je bio top topova dućana imho.

Alph4Dawg 31.07.2017. 12:21

Citiraj:

Autor syss (Post 3086272)
ma velim ti kani se njih što se takvih stvari tiče, stvarno su u banani.

evo sutra idem na go i odlazim u igomat po svježe meso za roštilj, niti ne pomišljam na bilo koji centar.

ma spar je još ko metak, neki dan bio u city east - preporod od nečega što je bio top topova dućana imho.

Nadam se da isto tako znas da roba u Sparu nije svjeza. Svjeze od pretprosle subote je stiglo tek u petak. ;)
Insider info, jebi ga.
Preuzeli su Bille, a nisu zaposlili jos ljudi, niti povisili satnicu pa je trideset ljudi na centralnom skladistu dalo otkaz u istom danu.

vorda22 31.07.2017. 14:57

di je dobra janjetina na pagu? ovaj kraj blize mostu :)

Mommistake 31.07.2017. 16:28

Evo pitao kolegu s posla, on je rođen pažanin.

Prvo što imaš od mosta ti je u Dinjiška-i. Nije najbolja, ali je ok kaže kolega, tipični buffet uz cestu, uvijek je svježe.

Sve ostalo je dalje, ali i skuplje.

Najjači restač navodno je Boškinac, ali je i skup.

Imaš fine janjetine i u Kolanu, ali je dosta daleko.

To je ono što sam saznao.

adaksinjo 31.07.2017. 16:40

molim te da pitaš kolegu gdje je najbolje kupiti svježu ribu na sjevernom dijelu otoka.

zgmmax 31.07.2017. 16:57

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3086271)
I u Sparu se nekaj dešava, nisu isto imali pol marki otkad su mi preuzeli Billu u Banjavčičevoj.

Ovo sam i ja primjetio u Sparu u Supernovi u Buzinu.
Neke stvari kaj mogu nac u konzumu ovdje nemaju.
Police isto poluprazne cak nisu niti razvukli proizvode po policama ko u konzumu

vorda22 31.07.2017. 17:50

Bas sam tamo bio i janjetina je bila super. Mekana i ukusna. 220kn kila.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6a847ab9ed.jpg

Nybelung 01.08.2017. 10:00

Gdje dva debela ljudova mogu fino ručati u Virovitici? :D

adaksinjo 01.08.2017. 10:35

https://www.facebook.com/RestoranDvorac/

Mommistake 01.08.2017. 10:41

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3086480)
molim te da pitaš kolegu gdje je najbolje kupiti svježu ribu na sjevernom dijelu otoka.

Ej, nema ti pojma, on ti živi u VŽ već 5 godina, nije bio dolje dosta dugo.

Za jagnjetinu zna, ipak je stari gurman :D

matija.gubec 01.08.2017. 13:27

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3086480)

Što je sjever?

Ja imam viksu u Mandrama, bio ove godine u 6. mjesecu i svako jutro je dolazio lik sa svježom ribom, cijene su bile u redu.

Pozz

adaksinjo 01.08.2017. 13:49

Jakišnica, Potočnica, najjužnije Novalja :D

Roberto 01.08.2017. 13:50

Na Pagu sam s ribom najbolje prolazio rano ujutro (oko 6-6:30h) u Novalji kad bi koćarice došle s ulovom. Kvalitetno, povoljno, pregovaraš za cijenu i biraš od onog kaj je te noći friško ulovljeno :)

Doduše nisam na Pagu ljetovao zadnje dvije godine, pa ne znam jel se što promijenilo.

Jakišnica i Potočnica, tam nemaš kaj kupit, zapravo, znam jer sam godinama blizu ljetovao :D

Ili Novalja ili sjevernije Lun.

adaksinjo 01.08.2017. 14:03

još bolje Lun, samo trebam info gdje staje barba s ribom :D

Master_Hrc 01.08.2017. 14:04

Evo da se pohvalim, poslusao sam vase savjete i navratio u grill kod marka....moram priznati prva liga....e da vodio sam skvo na rebarca u r&b food i moram priznati, prva liga...:)

Roberto 01.08.2017. 14:42

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3086724)
još bolje Lun, samo trebam info gdje staje barba s ribom :D

Eh, za Lun ne znam, i mislim da ti je Novalja bolja i sigurnija opcija.
Možda ranom zorom u Novalji sretneš i koju golu pijanu engleskinju :D

Mirkopoter 01.08.2017. 18:02

Već dugo želim probat Nachose u Cinestaru pa me zanima koje vrste postoje i koje vrste umaka i što preporučate nekome tko voli ljuto?

nick praskaton 01.08.2017. 18:05

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3086853)
Već dugo želim probat Nachose u Cinestaru pa me zanima koje vrste postoje i koje vrste umaka i što preporučate nekome tko voli ljuto?

Boze dragi ko da isprobavas beluga kavijar, a ne 1000 puta precjenjene nachise iz cinestara, koje imas kupit svih vrsta sa svim imacima u bilo kojem intersparu i sl.

Mirkopoter 01.08.2017. 18:50

Hahaha, neda mi mala da jedem to pa je ovo jedinstvena prilika i ko zna kad ću opet moći pa da ne pogriješim :D

Roberto 01.08.2017. 21:25

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3086866)
Hahaha, neda mi mala da jedem to pa je ovo jedinstvena prilika i ko zna kad ću opet moći pa da ne pogriješim :D

Sačuvaj Bože, radije ni ne jedi. Nema do onih koje ćeš si doma sam napravit, ovo sve gotovo je uglavnom umjetno smeće. Ja i žena ih 2-3 x tjedno radimo za laganu večeru.

nick praskaton 01.08.2017. 21:43

Citiraj:

Autor Roberto (Post 3086934)
Sačuvaj Bože, radije ni ne jedi. Nema do onih koje ćeš si doma sam napravit, ovo sve gotovo je uglavnom umjetno smeće. Ja i žena ih 2-3 x tjedno radimo za laganu večeru.

nachosi przeni u ulju te umakani u sos i lagana vecera je oksimoron :D osim ako ne mislis na tanko narezani krumpir pecen u pecnici s nekim laganim umakom :goood:

a @Mirkopoter, barem javi sutra jesi uspio pojest te nachose ali brate baš si pička :D, dodi tamo za pult cinestara i reci teti dva dupla nachosa sa umakom od luka i pola litre cole i dok idete u dvoranu lupiš dragu po guzici , tako ja radim, i volimo se ludo :D

Roberto 01.08.2017. 22:03

Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 3086943)
nachosi przeni u ulju te umakani u sos i lagana vecera je oksimoron :D osim ako ne mislis na tanko narezani krumpir pecen u pecnici s nekim laganim umakom :goood:

a @Mirkopoter, barem javi sutra jesi uspio pojest te nachose ali brate baš si pička :D, dodi tamo za pult cinestara i reci teti dva dupla nachosa sa umakom od luka i pola litre cole i dok idete u dvoranu lupiš dragu po guzici , tako ja radim, i volimo se ludo :D

Za pravog žderonju to i je lagana večera :D

Dok ju lupa po guzici još i podrigne od finog obroka, i to je to, ljubav samo takva :D

Mommistake 01.08.2017. 22:06

Nachosi chilli, sir umak.

Dobitna kombinacija. Nisam neki fan ljutog, ovo nije ljuto, a fino je.

syss 01.08.2017. 23:09

Citiraj:

Autor Alph4Dawg (Post 3086385)
Nadam se da isto tako znas da roba u Sparu nije svjeza. Svjeze od pretprosle subote je stiglo tek u petak. ;)
Insider info, jebi ga.
Preuzeli su Bille, a nisu zaposlili jos ljudi, niti povisili satnicu pa je trideset ljudi na centralnom skladistu dalo otkaz u istom danu.

o pa fino... e kad mi je to na oko bolje nego konzum, onda znaš di smo ;)

udarnik60 02.08.2017. 00:35

Danas je završila avantura koja je započela prije 21 dan... Kupili smo u mesnici goveđi kare koji je odležao već sedam dana, te smo ga vakumirali i držali na rešetci u hladnjaku još 21 dan. I danas smo ispekli to meso. Prvi put smo probali nešto tako i jeli nešto tako. Bilo je fantastično, a ujutro tko živ, tko mrtav :P

http://i.imgur.com/qGHRZ7U.png

Mirkopoter 02.08.2017. 00:45

Citiraj:

Autor Roberto (Post 3086934)

Daj neki recept ako imas :)

Roberto 02.08.2017. 08:02

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3087005)
Daj neki recept ako imas :)

Dva osnovna koja radim:

crveni - paradajz sos/pelati, kečap, sol, šećer, tabasco ili drugi ljuti umak, origano, drugi začini po želji (ja imam neki mix začina za crveni dip koji ovdje stavljam) (omjer pardajza i kečapa je 90-10%)

sa senfom - vrhnje/mileram, senf, sol, šećer, provansalske trave (omjer vrhnja i senfa je 70-30%) - ovo može i bez senfa ali sa svježim vlascem kao treća skroz lagana varijanta

Radim ponekad guacamole - 1 ready to eat avokado, pola luka, malo češnjaka, sjeckani svježi korijander, sol - sve se pomiješa u blenderu i ostavi u frižideru da se malo ohladi

Umake od sira ne volim. Puno bolja opcija mi je nachose ili tortilja chips posložiti ih na papir za pečenje u protvanu, staviš gore sitno sjeckanog luka, čili papričice, naribaš sira i zapečeš desetak minuta na 180 stupnjeva.

syss 03.08.2017. 11:41

ja sam maloprije išao u reviziju frižidera i povrća koji stoji od subote sa placa, par gotovih bacio, a ove mekane upogonio... sitno sjeckani šljivar, crveno-zelena paprika, ukiseljeni šampinjoni, sol (stavio sam osjetno više vode), minestrone iz vrećice, dodatno tjestenine, pred kraj mljeveni papar i kad sam zgasio oganj pol pušleka svježeg peršina i poklopio i to sad stoji do prirodnog hlađenja i konzumacije.

recite vi šta hoćete protiv juhe u vrećici, ali ovako pojačana je whole new level.

Roberto 03.08.2017. 13:45

Za juholjupce - gazpacho. Savršena ljetna juha.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:57.