![]() |
Ma malo sam se našalio. Budem svakako isprobao kada mi dođe u pon/uto pa da vidim koliko je tih/glasan.
|
Citiraj:
Tako da se slažem sa tobom. Stvarno ne treba neki bijesni cooler i za 3.6~3.7 GHz sa nekih max 1.3V naponom je stock sasvim dosta, IMHO. @mob |
Pa je,ja sam kupio hladnjak,a da sam znao sto sad znam nebi.ako hoces kupit posteni hladnjak ne gine ti 400 ili 500 kn.to je isto velika usteda,inteli sa zvakom na ihs,na stock cooleru nemogu ni na stock naponu drzati normalne temp,proc intelov sa hladnjakom dodje skoro 3 k kuna,govorim o ekvivalentu r5 1600
|
Slažem se s vama.
Gledam dosta po YT, ljudi s stockom rokaju i svi kažu da su zadovoljni. |
Eto, taj slabi OC potencijal barem ako ništa dozvoljava korištenje stock coolera.
Nisam ga probao, ali ovako djeluje ozbiljno i teško. AMD je uz AM4 Ryzen refresh za Q1 2018 najavio i X470 čipsete (vjerojatno i B450). Valjda ovog puta ne bude ovih pizdarija sa RAMom kod launcha. Osobno ploču ne budem mjenjao, ali ako CPU budem ako će kojim slučajem R5 2600 postizati 4.3~4.4GHz bez nekog pretjeranog silovanja naponom. @mob |
Citiraj:
..nije to intel ploca da zelis da bude top of the line jer kako mjenja platforme ko carape tako i starije ploce zadrzavaju vrijednost kao vino :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
ROG ploča za manje od 2 soma kuna. A i sad već lagano su godine života di stvarno više ne budem ulagao toliko u hardver. Ne jer nemam nego jer mi se više neda... Sa socketom s1155 i istim setupom sam preživio 5 godina. Tako nekako je i plan izgurat AM4 dokle ide, kao i grafu. To više ne diram. Eventualno kakav cloud zakupiti i monitor uzeti i to je to od mene ;) @mob |
Planiram se i ja prebacit na Ryzen. :D
Sto mislite o ASRock X370 Gaming X, AM4 ploci? U kombinaciji sa Ryzen 7 1700. :) I ako bi mi mogli preporucit bar 8gb RAM-a za gore navedenu MBO i CPU. :) Tnx. EDIT: Jel ova memorija ok? Corsair Vengeance LPX 8GB (2x4GB) DDR4 DRAM 3200MHz C15 Red |
|
Ova Asus mi se ne uklapa u crveno/crnu kombinaciju. :D :D :D
A sto se RAM-a tice koji bi onda bio ok? Moze link? P.S. mora biti iz Future. :) |
Ako hoćeš crno-crveno-svetleću, onda Crosshair VI Hero i bog da te vidi :D
https://www.asus.com/Motherboards/RO...SHAIR-VI-HERO/ Moj savjet: jača ploča, jeftiniji proc jer će ploča durat, a proc ćeš mjenjat za godinu do dvije ;) a DDR4 će ionako poživjeti još sigurno. |
Citiraj:
Moze neka preporuka za RAM? To me najvise muci. :D Da idem na 3200Mhz ili? Namjena - gaming. :) |
Što će ti onda R7 1700
|
Citiraj:
Dvije jezgre vise. Cisto da budem miran duze vrijeme. :) |
Kakva je situacija s coolerima? Da li su postojeci AM3 kompatibilni?
Koliko vidim, neki AM3(+) jesu? Edit: Coolermaster ima upgrade kitove za postojece neke, najs |
@QuidZz
Ako ti nije hitno, čekaj Pinnacle Ridge. Dođe za 4 mjeseca. Novi Ryzen procesori :) Za gaming R5 1600 sasvim dostatan. No, kako želite gospon ;) RAM, 3200C16 sasvim OK. @mob |
Za HTPC: piknuti sada R3 1200, jeftikaner ploču i grafičku, ili čekati APU i eventualno nove ploče odnosno čipsete?
Nije mi hitno... |
Grafičku ako bi npr. uzeo neku low profile polovnu od 100-150kn onda da, ali ako bi davao 100 eura za kojekakve gtx 1030 i sl. pizdarije IMO bolje cekat apu, samo tko će to dočekat...
Zar ti nije najpametnije zvekit ovo? https://www.adm.hr/procesor-amd-a8-9...m_medium=click |
Citiraj:
@mob |
Manuel Calavera
Štima, no špekuliram da će APUi (Pinn.Ridge) u grafici imati hard dekodiranje svih codeca i tehnologija (HEVC, VP10, pa čak i HDR) te da će ploče napokon imati HDMI 2.0 ili veći. A osim toga, ipak bi CPU dio trebao biti nešto jači nego R3, možda čak i sa više jezgri. |
Nije 2.0 ni bitan za HTPC.
|
Naravno da jest, kako inače dobiti UHD signal u 60 fps na TV?
DP na telkama za sada ima jedino Panasonic i to samo na eksorbitantno skupim modelima. A za DP na HDMI 2.0 konvertere sam se načitao kojekakvih problema... |
Citiraj:
HDMI 1.4 ima bandwidth 10 gpbs i može prikazat uhd 24p. A filmovi se gledaju na 24p |
Jesi li kad probao imati desktop na 30 fps?
Horor je, vjeruj mi... |
Citiraj:
Necu cekati, uzimam odmah. :D Znaci ova ASRock X370 Gaming X, AM4 je ok? Zna li se hoce li nova generacija CPUa bez problema ici na AM4 ploce? :) |
Citiraj:
ali posto ti jedino igra hdmi 2.0 , ja bi onda čak i pričekao :fiju: |
Pričekali budemo.
Možda me APU izađe skuplje nego r3+grafička ali neka, izgleda više futureproof. Bilo bi zgodno da bude 4c8t i neka vega11... |
Citiraj:
|
Kakve LEDice idu na ovu plocu za osvjetljenje? Neke posebne ili?
P.S. narucen AMD Ryzen 7 1700, ASRock Fatal1ty X370 Gaming X i Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 3200MHz C15 Red. Grafa ce cekat sljedecu placu. :D Eto i mene u Ryzen klubu. :D |
Dobro došao, javi se u Owner temu da te ubacimo kad dođe sve i kad upogoniš.
Iskreno, za ovu ploču koju si uzeo prvi puta čujem. |
Tnx. Budem cim slozim sve u utorak. :D
Pa ova koju sam prije imao ASrock Fatal1ty P67 Performance mi je bila odlicna sa 2500k. Tako da se nadam da ce i ova. :D |
Je, ASRock je digao kvalitetu ploča za AMD. AM3+ ploče su im bile kriminalne. Za Intel u to vrijeme su bile puno puno bolje.
Sad su OK, generalno su ljudi zadovoljni njima. Savjet: drivere za čipset nemoj sa ASRock stranice nego sa AMD-ove - LINK |
Odlicna informacija. Tnx. Jos neki savjet?
Sto je sa ovim AMD RAIDXpert Utility? Da i to instaliram ili? :D |
Jedino, ako trebaš/hoćeš softverski RAID. BIOS je dio koji ti uistinu treba sa stranice proizvođača matične ploče.:)
|
Citiraj:
APU pffffff :D http://i67.tinypic.com/kbskjo.png |
Citiraj:
Citiraj:
@mob |
Citiraj:
recimo 5050 sa 60 ledica po metru u tih metar troši ~14-15W.. - 1 x AMD Fan LED Header* - 2 x RGB LED Headers* *Supports in total up to 12V/3A, 36W LED Strip The AMD Fan LED Header supports LED strips of maximum load of 3A (36W) and length up to 2.5M. |
Tnx. :)
|
"Nemrem bilivit" da netko radi boje ili ledica uzme lošiju mbo. :D Ono što ti je smartic linkao je best-buy (x370 pro od asusa), po faznoj regulaciji i biosu ostale entry x370 mbo su socijala naspram te
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:54. |