![]() |
Nego...
Skuhao kilu graha, tek toliko da provrije (ne do kraja), izvadio, isprao Na zlici svinjske masti zdinstao luk Ubacio 400grama friske mljevene junetine, poprzio, zdinstao, dodao sitno sjeckani cesnjak, pola litre pasate, malo soli i secera, i malo prokuhao Na zlici svinjske masti poprzio frisku junecu koljenicu s obje strane. Deglazirao s deci grasevine, ubacio i provrtio celer i mrkvu sjeckane na kolutice. Sve gore navedeno ubacio u 6 litri fisslera, dodao pol litre vode, jos pasate, komad bijelog speka, domace dimljene cesnjovke, soli, papra, velku zlicu meksickog zacina iz harisse. I naravno, jedan ukiseljeni arabibi gusanito cili. Lagano se krcka. Cili con carne con sve ikad. To jedes kad se hoces obzderat :D |
Poz ekipica.
može par prijedloga dobrih restorana u Vukovaru... :chears: |
Otvori TripAdvisor i pogledaj
https://www.tripadvisor.com/Restaura..._Slavonia.html |
Znam da će sad neki prosvjedovati ali po ovakvoj vrućini jedino me može ohladiti dobar i primjereno ljuti fiš pa zato prilažem sliku šaranove glave kao dokaz.
U društvu je također bio i jedan tolstolobik podjednake težine cca. 2,5 kg. Pene rigate umjesto širokih reznaca, domaći ukuhani paradajz i litra hladnog Kapistrana, što za pripremu jela a što za kuhara. https://s24.postimg.org/l11md0zrp/P5281438.jpgupload img |
Jučer je pao hajdučki ili vinogradarski ćevap :dobartek:
https://s12.postimg.org/8ch7vp2zx/hajdu_ki.jpg edit zbog slike. hvala panoramix |
pozdravljam izvedbu ćevapa a za fotke probaj https://postimage.io , sve ti piše.
|
igomat meso jucer, jedan od boljih rostilja koje sam napravio :)
Sent from my Mi Max using Tapatalk |
Pa mogao si i koji komad mesa poslikati :)
|
E, poludio jučer u jebenom InterSparu.
Čuo sam da imaju Ben & Jerry's sladolede, jeo sam ih u Austriji, dosta pratim te sladolede i oni su kao jedni od najboljih sladoleda na svijetu. I iskreno, jesu. Ako ste probali onaj američki sladoled iz Lidla, koji je odličan, ovaj je bar duplo bolji. Nema ga za kupiti nigdje kod nas ni u Sloveniji, i kaže mi žena neki dan kako su ih dobili u Intersparu. I ja sav sretan idem kupiti sladoled, kad ono 470ml sladoleda 49,99kn, niti jebene pola litre.... U Austriji sam ga platio 4 EUR... Smradovi. |
Ima ga foodness shop u zagrebu vec godinu dana , e sad neznam koja je cijena
|
je samo moraš doslovno doć na dan kad ga dobe, odmah je prazna škrinja...
|
pa i hageen-dasz je isto ona kantica mala 50kn negdje.
udarniče kakav ti je to gigantski ćevap? vorda vidiš da nismo uzalud te savjetovali :D |
I u foodnessu je pol litre kantica 50kn.
DOabr je slatkač, ali ne toliko :D Inače Spar ima neki svoj tog tipa s čokoladom i komadićima, jako je fin. Probao sam i neki njihov karamel s pekanima, dobar je. Ti njihovi su po 30kn pol litre. |
|
čeljust mi otpala :D
|
Citiraj:
inace od sad samo igomat peglam :) rolano carsko sa spekom :zdero2: |
Danas je u lidlu američki 16kn, idem po 2 odmah :)
|
Ja bio po vanilija višnja i orah. I imao sam u planu probat oba, al me orah oborija s nogu da ovaj van/viš nije ni stigao na repertoar.
I tnx na info da je na akciji. Nisam upratio |
Citiraj:
Probaj pacani ramstek. Redovito ga tamo kupujem vec dvije godine, nije omanuo ni jednom :) |
|
Dajte mi preporuku za neku dobru pizzeriju ili restoran u Osijeku. Planiram za vikend ( u nedjelju) tamo pa da malo pomezim. Živio sam prije u OS duže vrijeme pa znam grad dobro, samo se u međuvremeno pitaj boga što pootvaralo i pozatvaralo. Znam da je dobra ona na brodu i AS ( kad sam ja bio prije godinu i pol ). Pa eto, udarajte :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my Mi Max using Tapatalk |
Citiraj:
|
Budem onda do Rustike.
|
Citiraj:
|
Baš sam se sinoć vratio iz Osijeka. Ovaj put sam išao probati nešto drugo, na preporuku.
Uzeo punjenu vješalicu (2 komada u porciji), pomfrit (uključen u cijenu porcije), miješanu salatu i zlatni pan (izbor piva je ograničen na Pan i Budweiser) 93 kn sve skupa, hranom i veličinom porcije sam jako zadovoljan. https://s26.postimg.org/fr1ldviv9/19...81522738_o.jpg Meniji su sa slikama, kao na webu, tako da se fino vidi što se dobije. http://corner-restoran.hr/vrsta/rostilj/ Prekjučer bio u Rijeci. Otišao napokon kod legendarne Fadile (pečenjara Park). Kažu najbolji ćevapi u Rijeci, ja bih rekao i dosta šire. Jedni od najboljih koje sam jeo u ohoho vremena. Ne očekujte luksuz kao nož i vilicu. Čisti oldskul, samo prstima ili čačkalicom za one koji se ne bi malo zamastili. Nemam fotku, nestali su brzinom svjetlosti :) |
Nema slike, al preporuka ako ste u Zadru, tamo pokraj Kulta, ima Teta Feta. Uzmite "motani". To vam je nako vreli sendvič sa vrhnjem. Simplicity>all al dobro. Ja se u tome mogu ubijat cijeli dan, nebi mi dosadilo.
|
Navratio u petak opet do Graše, navečer oko 20h.
Evo, prva mana im je ova nova terasa koju su natkrili. Ne možeš mi staviti staropramen stolove u takav restoran, imao sam feeling da sam u pečenjari na Viru na plaži ili na auto sajmu, ali što je tu je. Čekali hranu gotovo 50min, 2 plate. Ostalo sve na razini kao i inače. 2 plate za dvoje, nas 5, ostalo prilično toga. Cuga, salate, 2 plate kajmak itd. oko 370kn sve zajedno. Omjer cijene i kvalitete po meni jedan od boljih u našem kraju. |
|
To je tvoj rad?
|
@mamutarka totalno pederski, ostaviti ovakvu sliku bez detalja i pobjec s foruma. :D
|
ukro sam im sliku s fejsa, inače odličan roštilj, Master Grill by Marko
|
TIMATER... evo mi gladi :D
|
Prodao bi sestru Saudijcima za to
|
Citiraj:
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
molim prijedlog za krkanluk u Rijeci ili Opatiji.
|
za rijeku će ti morat netko drugi, ali za opatiju plavi podrum nemreš omašit ;)
|
Bio nekidan u orogoru sa ženom, jeli pizze i moram priznat da nit smrdi nit miriše. Jeo sam oro goro pizzu koja je bila premasna, kapalo je s komada. A ni njena zagorska nije bila dalek od tog. Ogromne jesu, i šteta što su bile premasne. Nadam se da smo tak pogodili, da inace nije tak.
|
je.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:13. |