PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

panoramix 23.08.2012. 21:22

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2221041)
Ček malo?:)

Stavio si hrpu tjestenine, pola kile konzumnog vrhnja, tubu majoneze, fetu, paradajz, kisele krastavce (i vodu iz njih da ti sjebe već razrjeđenu smjesu vrhnja i majoneze) i na to si našodral dvije konzerve sardina u šatromaslinovom ulju (valjda da daju karakterističan buquê konzervi riba) i još se hvališ sa time???:p

Ne kužim ni parmezan u svemu tome ali nema veze:D

U stvari je po originalnom Baskijskom receptu trebao ići acetto balsamico, žlica prezli da malo zgusne i po vrhu se popraši origanom i kurkumom. :D

Kaj, na moru ? Bi rekli Dalmoši : E,a ? si puka ? :D

Odi doma i trpi ovu jaru skup s nama :D

Ammy 23.08.2012. 21:26

Aj pustite čovjeka....dajte komentirajte moje kekse :D sustavno ignoriranje ne trpim :roller:

Jelc 23.08.2012. 21:30

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2221044)
Aj pustite čovjeka....dajte komentirajte moje kekse :D sustavno ignoriranje ne trpim :roller:

Pa, ok. ti je slika:)
Jedino to i možemo komentirati...osim toga ganjaj one koji su i probali za komentar a ne nas:D

Ammy 23.08.2012. 21:33

Pa i mislila sam na sliku i izgled keksa...prijetiš se neko vrijeme da ćeš navratit vidjet organov vrt, ali te nema na vidiku nigdje, tako da niti nemreš degustirat kosti :D

Jelc 23.08.2012. 21:38

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2221049)
Pa i mislila sam na sliku i izgled keksa...prijetiš se neko vrijeme da ćeš navratit vidjet organov vrt, ali te nema na vidiku nigdje, tako da niti nemreš degustirat kosti :D

A ne:)
Dogovor je da kad se matori vrati sa GO i dođe sebi da idemo u kontrolu tog 2x1m vrta:D

Ammy 23.08.2012. 21:39

Pa kaj se nije vratio? I to je gredica krastavaca tih dimenzija :D

Jelc 23.08.2012. 21:47

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2221053)
Pa kaj se nije vratio?

Rekel je javt kad dođe.
Ali buduči da je to ipak jedan Pasa-rić za očekivat je da prvo poŽdere sve kaj je dovlekel iz BiH i CG:D

A i ja sam do kraja tjedna na radnom GO.

flare 24.08.2012. 09:21

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2221041)
Ček malo?:)

Stavio si hrpu tjestenine, pola kile konzumnog vrhnja, tubu majoneze, fetu, paradajz, kisele krastavce (i vodu iz njih da ti sjebe već razrjeđenu smjesu vrhnja i majoneze) i na to si našodral dvije konzerve sardina u šatromaslinovom ulju (valjda da daju karakterističan buquê konzervi riba) i još se hvališ sa time???:p

Ne kužim ni parmezan u svemu tome ali nema veze:D

:roller: točno si i ja to mislim :D

Danas ću za gablec salatu od paradajza, paprike i mozarele a za ručak planiram kuhati tjesteninu sa šunkom i šampinjonima. Kupila sam jutros na placu one zlatne šampinjone. Kažu da su finiji od ovih "običnh". Bumo vidli :)

A kako mi danas dođe svekriva popdne na kavu onda sam jučer napravila kakao kocke s rumom premazane domaćim pekmezom od šljiva i gore debela glazura od čokolade koja krcka kad se reže :zdero:

panoramix 24.08.2012. 10:19

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2221057)
Rekel je javt kad dođe.
Ali buduči da je to ipak jedan Pasa-rić za očekivat je da prvo poŽdere sve kaj je dovlekel iz BiH i CG:D

A i ja sam do kraja tjedna na radnom GO.

Drugi tjedan idemo kad malo zahladi. Ko bu pil domaće pivo po ovoj vrućini...:D

Hamm 24.08.2012. 13:12

@sys..ova tjestenina izgleda užasno/odurno. :D Pa to ni cucak ne bi pojel! :D

Ja ću danas laganini vinski gulaš. :p

Jelc 24.08.2012. 16:53

Možda je to i delal za Pucka da ga iznenadi kad se danas vrne sa mora:)

Ja danas paradajz, crvenu papriku, fetu, masline, malo špeka i šunke.

Amdejac 24.08.2012. 16:59

Dok se vi docukate piva se bude pokvarila.

Jelc 24.08.2012. 17:47

Plesnivec škrti, a boga moliš da se ne dotepemo:D

panoramix 24.08.2012. 18:54

Citiraj:

Autor AMD (Post 2221506)
Dok se vi docukate piva se bude pokvarila.

Niš se ti ne brini za pivo. Kod mene u podrumu još živi jedna boca kuhana 5.5.2011. predzadnju sam probal prije dva mjeseca i bila je bar 30% bolja nego kad je bila stara tri mjeseca.
Samo ti pripremi, i to najstariju...:goood:

syss 24.08.2012. 20:27

smećad od kolega, eto šta ste!!! :D :D

tako zabit nož u leđa dok se spremam kućama... a znam da bi prvi ovaj amdo prase podero tu tjesteninu ko linić stopu pdv-a :D

inače su bile susjede sinoć na cugi i onda smo klopali i onda su se udavile! ETO VAM SAD NA! :D

Jelc 24.08.2012. 20:32

U tom kvartu "frigaju" glavoče i manule pa se ni nije za čudit:p

panoramix 24.08.2012. 20:34

Citiraj:

Autor syss (Post 2221597)
smećad od kolega, eto šta ste!!! :D :D

tako zabit nož u leđa dok se spremam kućama... a znam da bi prvi ovaj amdo prase podero tu tjesteninu ko linić stopu pdv-a :D

inače su bile susjede sinoć na cugi i onda smo klopali i onda su se udavile! ETO VAM SAD NA! :D

Ak' je kaj ostalo, nemoj nosit doma jer u ZG ne radi odvoz smeća :D

Naj se srditi, vidimo se uskoro na Žderonjama. :goood:

Jelc 24.08.2012. 21:13

Jebemu, bolestan sam ko pes, vruće je za popizdit al bi sad dal prkna za dva tanjura grah-variva...:)

Taman bi leglo uz dan staru domaću proju (valjda bar 50% Ždera zna kaj je to)

syss 24.08.2012. 21:15

ajde, ajde trpajte samo :D :D :D

panorama očekujem tvoj umak na žderoanjama, ali sa mojim imenom na bočici... ne treba biti prešarf ;)

Jelc 24.08.2012. 21:34

Napravit umak je pd, meni je ispal super osim zajeba sa puničinim češnjakom koji je ove godine bil malo većii a ja radio po receptu matorog:)

Taman šarf, blag dok se jede. malo opakiji kad uđe u grlo ali sve u granicama prihvatljivog.

panoramix 25.08.2012. 05:53

Citiraj:

Autor syss (Post 2221620)
ajde, ajde trpajte samo :D :D :D

panorama očekujem tvoj umak na žderoanjama, ali sa mojim imenom na bočici... ne treba biti prešarf ;)

Sljedeci tjedan je berba pa ce da bude umaka do Zderonja a mogla bi i koja svjeza na stol pa tko voli...

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2221637)
Napravit umak je pd, meni je ispal super osim zajeba sa puničinim češnjakom koji je ove godine bil malo većii a ja radio po receptu matorog:)

Taman šarf, blag dok se jede. malo opakiji kad uđe u grlo ali sve u granicama prihvatljivog.

Znas i sam da je najbitnije kaj se dogodi kad stisnes exit :D

Amdejac 25.08.2012. 09:37

Pohrani.com

Suši se 21 komad ljutih, a bit će ih još.
@Panorama
One lijevo su mi se prevrgle. Izgleda da su se još kod tebe pomješale sa paradajzericama. Kak mi se čini samo jedna paprika bude onak špičasta. Da li bi i one trebale biti ljute? Jer meni nisu niti ove moje niti one koje si mi lani dao.

@Jelc
Krastavci uz svakodnevno navodnjavanje još uvijek rode i sa današnjim danom pobrano je na 2,5 kvadrata 27,5 kg što je prinos od 11 kg po kvadratnom metru. Dok je u industrijskom uzgoju prinos od 2,2 do 5,5 kg po kvadratnom metru zbog većeg razmaka između krastavaca. Konstantno ih berem od 01.07.

panoramix 25.08.2012. 11:51

Citiraj:

Autor AMD (Post 2221833)
Pohrani.com

Suši se 21 komad ljutih, a bit će ih još.
@Panorama
One lijevo su mi se prevrgle. Izgleda da su se još kod tebe pomješale sa paradajzericama. Kak mi se čini samo jedna paprika bude onak špičasta. Da li bi i one trebale biti ljute? Jer meni nisu niti ove moje niti one koje si mi lani dao.

@Jelc
Krastavci uz svakodnevno navodnjavanje još uvijek rode i sa današnjim danom pobrano je na 2,5 kvadrata 27,5 kg što je prinos od 11 kg po kvadratnom metru. Dok je u industrijskom uzgoju prinos od 2,2 do 5,5 kg po kvadratnom metru zbog većeg razmaka između krastavaca. Konstantno ih berem od 01.07.

Ha, očito da se nekaj pomešalo...
Ove dugoljaste bi trebale biti dosta ljuće od Mađarica kojima se oblik skroz promjenil. Više sliči na babure, pa ako budu bar donekle ljute i dovoljno mesnate, bit će dobre za ukiseliti. Od ovih šest s lijeve strane, zadnja s desna je jedina pravog oblika. Općenito, čini mis da si mogel malo pričekati s berbom. Bar na slici, ne djeluju mi dovoljno crveno. Zato slijedi inspekcija drugi tjedan poslije srijede jer nemrem prije.

Jelc 25.08.2012. 12:03

Kod nas u vrtu je totalna katastrofa:suicide:

Vidla jučer punica lika sa našeg brega koji ima ogromno gospodarstvo i isto katastrofa, žena mu taman išla nekam kupit par vreća paprika i patliđana da si naprave nekaj ajvara i pinđura budući da ih nemaju ni za salatu...

I ono malo kaj je moglo bit uz sve ono navodnjavanje je tuča ubila do kraja.

Danas vratina na naglo, pire i kristalka.
Maline za desert:)

Amdejac 25.08.2012. 12:14

Maloprije pobral pol hampera žutih paradajzerica i babura. Jedan dio babura i nešto većih žutih rog paprika ide u škrinju za filanu papriku, a od ostatka ću sa paradajzom i lukom napravit sataraš i spremit u škrinju.
Čekam da mi se rog paprike zacrvene pa ću kuhat ajvar. Iako se još nisam odlučil između ajvara i pinđura.

riceburner 25.08.2012. 12:42

ja prekjucer napravil par tegli ajvara, patlidane moral kupit u bili...

Z-man 25.08.2012. 18:25

Kupio sam upravo ovaj umak da pokapam po tortiljama kad budu gotove? Jedini kojeg je bilo i na blef sam uzeo. Netko probao kakav je?

Amdejac 25.08.2012. 18:51

Citiraj:

Autor Z-man (Post 2222117)
Kupio sam upravo ovaj umak da pokapam po tortiljama kad budu gotove? Jedini kojeg je bilo i na blef sam uzeo. Netko probao kakav je?

Vodica za ispiranje usta. Jače peče i žari dobra brlja nego kupovni čili sosevi. :D

Ludy 25.08.2012. 19:08

Jel valjaju sta ovi gotovi umaci/prah s ebaya? Ima netko iskustva ?

npr. ovo http://www.ebay.com/itm/Wicked-Tickl...item1e6a8175c6

Ammy 25.08.2012. 19:12

Pošto je ručak bio lovački i pojeo se sav kruh, onda sam napravila neka brzinska peciva, samo se zamijese i peku. Par komada sam probala s mozzarelom ali je nje dosta iscurilo van. I radila sam brzinski desert, roladu s marmeladom.
I jedna probna slika da su u istom kadru kolač i pecivo :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:02.