![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
A s druge strane paradajz je na suncu cijeli dan i sprži se prije nego uspije dobiti farbu. |
|
Delam si sataraš sa malo domaće ljute da bude fajn šarf, pola budem mrknul danas a druga polovica prekosutra za ručak pomješana sa rižom i mesom:)
Nema mi žene blizu pa mogu opalit po šarf klopi:p |
Sataraš (malo ljući), riža i pohana piletina. :p
Sad lagano preživanje. :) |
Upravo dosel s plaze i udri po tijestu sa pestom genovese, ribanim sirom a sve obilno zaljuceno sa Scotch bonnet. Crno vino se razme...
|
Napravil sam si i prvi umak od papričica...zgleda ko ajvar ali je taman:)
|
Recept? :)
|
Od matorog Panorame-12 papričica sam imal, 3-4 češnja češnjaka i kakti kečap za gustoću...kečap nisam imal pa sam stavil malo one pasate ali sam zgleda stavil previše.
|
Veli stara da ima na trešnjevačkom za kupiti papričica za gotovo ništ love. :) Pošto mi je propalo ove godine bum kupil i napravil umak i čili kad se vrnem z mora. :)
|
Prekjučer je dragi radio umak od ljutih papričica, koji je razrijedio sa malo ljutog ajvara :D To tak da se ima malo uz roštilj, ali to je bilo samo za puno-punoljetne. Uz roštilj klasika, paradajz, paprika i krastavci. Uz sve to naravno hektolitri pive ;)
Nakon klope je došao red na slatko. Moja tortica i ista u presjeku. Još je bio i kolač, schwarzwald kocke i još jedna malo bliže.One nisu baš fotogenične :) Danas ostaci jučerašnjeg roštilja i kolača. I danas je bio dragi u maloj berbi paradajza pa se to sad ukuhava :) |
Citiraj:
Kolači izgledaju moćno, šlule mi šline :D. |
Ukuhavamo sos u što manje, jer nemam toliko flaša. Inače je bilo 57 kg u današnjoj berbi :D
A kolači su bili prefini, torta se pojela odma, a kocki je još 3 :D |
Napokon gotovo. Dobro smo ukuhali paradajz i ispalo je 25 litara. Kak smo i prošli vikend kuhali za zimu je spremno 30 litara. :)
Ostatak paradajza bude išao u dinstanje sa paprikom i lukom za sataraš, a kaj ostane ide na plac. |
Brzinska vecerica. Jednostavno i fino. Krumir je malo nasaftan u maslinovom ulja a picek u ciliju..
http://www.pohrani.com/f/1N/LQ/3fveGMw8/untitled.jpg |
Svaki pravi Zderonja mora bar jednom negdje hodocastiti. Ja sam svoje za ovu godinu obavio.
Ovdje : http://maps.google.com/?ll=42.433957...13797&t=h&z=16 Dokaz : ![]() |
Danas bu se radila pileća jetrica na luku ali na saft, samo mrvicu abštrajbana.
Ide i malo friškog umaka tranu, nema smisla da se ne isproba:D |
U subotu - faširanci i grah salata s bučim uljem (meni je to bučino ulje tak dobro da ga ja na sve salate stavljam :):fiju:
U nedjelju - pečena teletina + krumpri, mrkva, luk, paprika s ružmarinom :care: Desert: kremšnite (nije ni jedna ostala za danas) :D A danas je kolegica imala rođendan pa nas je častila domaćom tortom od sira s eier likerom sastrane (isto domaćim). Jako jako fino :chears: |
Danas za rucak sam slozil svjeze Stonske dagnje ( 10 kn kila ) na buzaru i litricu domaceg plavca. Vec mi je prsuta i rostilja sasvim dosta.
|
slažem se s tobom :D :D
|
Citiraj:
Sutra bum pofrigal nekog brancina pa mogu doma...:goood: Usput, nalazim se upravo ovdje : http://www.jutarnji.hr/snimili-morsk...jescu/1047452/ pa mi bas danas nije bilo do kupanja...:wtf2: |
ja sam danas napravio neki ludi vajngulaš... sa piri-piri umakom... na španjolku :D
fino je u tri qrca :D |
Citiraj:
|
jel ti moram kaj više reć? :D :D
isti taj sam i ja kupio... a chorizo? hijaooooooooooo :D :D |
Citiraj:
Nedavno sam njoke nakon kuhanja prelijevao uljem da se ne zalijepe, i odlučio ih preliti malo bučinim uljem. Na kraju sam punu zdjelicu njoka pojeo samo s uljem :D |
Potpisujem za bučino ulje, predobro je!
Da podijelim s vama cijenu novih peciva kod nas u kantini. Koga god pitam procijenio bi na cca 6-7 kn po komadu. http://www.pohrani.com/f/A/PU/2Fj7CY...-14-091918.jpg |
Citiraj:
Danas jagnjetina,al iz rora....jbiga :D |
ja po novom napravim dresing od vrhnja, soli, bučinog, malo octa i malo crvene paprike... probajte ;)
|
Ja najviše volim za bažul-šalatu, pogotovo sa jednom vrstom tamnog Aceto Balsamica...uzmem samo šnitu kruha i ubijem se ko njasvi:)
|
i bažul i krumpirska... bučino u oba je must.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:33. |