![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Ono kak je Sysa objasnio razrezati krastavce, a ako su fakat debeli može ih se narezat i na kolutiće. Na 1 dcl octa ide 4 dcl vode. Vodu zakipit i ubacit unutra ocat. Prokipit cca 1 minutu, staviti prstohvat šećera i prstohvat soli. Pustiti da se ohladi tako da se može držati prst. U flašicu staviti 1 cvijet kopra, 3,4,5 komada papra u zrnu, složiti krastavce i zalijati sa octom. Flašicu ne zatvoriti do kraja ili samo pokriti tanjurićem. Staviti ujutro na sunce i kroz dan povremeno okretati. Navečer u frižider i kad se ohlade spremni su za jest. |
pa kaj nije to najjači recept za kiseljenje ikada + radiš ga po ljeti isključivo :)
|
Je. Kak pojedemo flašicu tak napravimo drugu, a ove ostale kiselimo klasika za zimu. :)
Ove smo godine pobrali većinom 1., nešto malo druge i rijetko koji 3. klase (ne vidim nešto dobro :) ) 7 kg sa gredice od 2 kvadrata. A sa gredice od 1 kvadrata dnevno beremo 5 do 10 krastavaca za salatu. Krastavci su mi uz paradajz nejrodnije biljke iako se nemogu požaliti niti na ciklu i mrkvicu. Paprika isto dobro rodi, ali je dosta zaj......je oko nje. Patliđan ne loš. Tikvice i patašoni čisti promašaj :( . |
Citiraj:
|
I nedonoščad je već preljuta. :)
|
Suha hrana danas, mesnjak, masline, rajčica, fefači i raženi:)
|
|
e pa pričao sam o tome da sam ih vidio prije koji tjedan u kauflandu... napokon da su se sjetili.
ali naravno kao i sve što valja prvo u hrvatistan moraš 6 mjeseci prije uvest izvana. |
Ja imam još zalihe od matorog:)
|
a ko nema... nemreš jest/trošit ono zlo prirodnim putem :D
|
@sys..po pitanju kiseljenja. Je mora da su dobri kao i zelje kaj se na brzaka ukiseli. :) Naravno da zelje ne valja. :)
Bum ti ja isfurao krastavce za dva tjedna kad budu gotovi da probaš kaj valja. ;) |
samo tebi može past na pamet kiseljenje zelja na jedan dan :D :D
krastavci su odlični štagod ti tu sad baljezgao... uostalom ostalo je još samo 3 komada :D |
Citiraj:
Navodno da se može intravenozno uzeti a za manje hrabre, subkutano s produženim dejstvom...:D Ajde kupi Scotch bonnet sa AMDejčeve fotke pa javi dojmove. Organ tak nema petlje za to... Upravo sam si složil dva topla sendviča od podrigooshe sa sirom, curryjem i obilnim premazom umaka od gore navedene. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Treba prvo trenirati sa vulgaris ljutom u prahu pa postepeno prelazit' na jaču robu. |
Juha od paradajza, pohano pureće bijelo meso, pomfrit i ja sam pojela četiri krastavčića :D
|
Citiraj:
|
Lijeći bronhitis i astmu te ako imate problema s pamćenjem cijeli život proleti pred očima tak da se sjetite svega! :D
Danas kad se vrnem doma idem si delati pečene hrenovke. Uz to ću si složiti neki mega ljudi umak i hrpu povrća. :p @panorama...umak je bio vrhunski. :) |
Citiraj:
|
|
Konacno sjeo za komp, pa reko da si nesto prigricnem. :D
http://www.pohrani.com/f/3/Qo/4GKE0Raw/p1020190.jpg http://www.pohrani.com/f/47/nm/4u44aPZm/p1020191.jpg :zdero: |
samo umjesto dinje stavi lubenicu ;)
naravno ne zna n00b iz umaga :D |
Nemas ti pojma ca je dobro. :p
|
vidi ejmi gore kako radi delicije, a ne ove loše taljanske kopije :D
|
|
Citiraj:
Zagorci bi rekli da si svinjske buče narezal uz šunku i k tomu Dragec sira...:D |
Danas za francuski doručak croissant i kavica :D
Ručak je lovački, a kasnije je u planu pohanje patliđana, patišona i tikvica :goood: |
Mi danas malo roštilja (električnog:D), bijelo meso, jetrica, šampinjoni i ćevapi a za sutra sam napacal carsko i vratinu:)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:18. |