![]() |
Što su panko mrvice? Mrvice od palente?
|
Panko je slabo drobljene mrve od bijelog od kruha(nisam 100% al mislim da i riza tam negdje igra ulogu), ja ih osobno ne volim jer imam predivan polip na zadnjici(pa dobim musku mjesecnicu na wcu), ak je dobro napravljen mos se porezat na njega. Ja sam ga koristio u piplsu 2007 za kozice piletina mix.
Da nemam situaciju na svojoj strznjem dijelu slozio bi se s kolegom |
|
danas hamburgeri, prezadovoljan kako su ispali, doduse, tesko mos i pogrijesit s klasicnim hambijem
bilo je 900 grama svijezeg mljevenog mesa, unutra stvaio jedno jaje, dimljenog sira 30ak grama, pancete 30-ak grama, jedan luk, sol, papar, cili, crvena mljevena paprika, i grill zacin i sve izmjesao https://s4.postimg.org/tndyyhu7t/IMG_415d3.jpg https://s4.postimg.org/4qalhl5q1/IMG_41dd57.jpg https://s4.postimg.org/hk8naxj5l/IMG_41s59.jpg https://s4.postimg.org/x1w5empmh/aaaaaaaa.jpg |
Citiraj:
|
Trebam savjet...u koji restoran (lignje,hobotnica i slično) na Krku? Na Baški sam na godišnjem i nemam pojma što valja...
Da li je Tripadvisor dobar glede preporuka restorana? :kafa: |
Citiraj:
|
U centru Malinske kada se ide šetnicom, s lijeve strane za 50m ako se gleda prema moru imaš dobre velike hamburgere, 18kn.
Na raskrižju prema Šilu imaš konobu Šantek, doduše ona je skuplja. A vjerujem da se od 2003 puno promijenilo. |
Eto, bi ja, ali sam mislio da ću se sam sa sobom dopisivati :D
Fino sve izgleda :) Gdje je to bio kupanac? |
|
belo je brie?
|
nope, camembert... mislim da bi se brie malo puno prerano raspao.
|
Camembert mi je odličan, često si ga znam ispeć ;)
Nego, tri sastojka za divan obrok :D Je da smrdi ko vrag, ali je finooo https://s22.postimg.org/epglhipj1/DSC_1216.jpg |
Meni je OVO vrh!
|
to često znamo i mi raditi, samo stavim ono naranđasto vrhnje umjesto milerama + obavezno na kraju za kiselinu isipam vodicu kiselih krastavaca i to onda bude jebeno.
@ejmi... je, jako fina klopica ;) |
hrenovke...
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk |
hijaooooo igomate što si mi falijo <3 :D
ijopet vrhunski batchevi mesine kod njih... prejeben jeger i jedna od top 3 švargle koju sam ikada jeo, puna mesine, ljuta taman kako treba biti + ogromno iznenađenje u obliku škripavca iz nekog opskurnog mjesta u okolici zagreba koji škripi ko blesav i odličnog je okusa. ![]() da ne pričam o novim iznenađenjima koja su me dočekala - špek i kulen od one njihove slavonske crne svinje, to u idućem posjetu pada ko prozor :D |
|
koja smođevina, paljevina :D
|
Sta je taj uteko s raznja? :)))
|
Imam dosta slika žderačina od ovog ljeta, u gužvi sam i ne mogu fotke kačiti , ali evo par informacija koje će možda nekim žderonjama biti korisne, a možda su im promakle:
- pizzeria chello uskoro seli na novu lokaciju, nisam vidio gdje, ali nadam se da će dići i razinu kvalitete pizza jer u zadnje vrijeme su uglavnom kritike dobivali. - pizzeria O'hara izbacila romana (mlinac tijesto) iz ponude i rade samo orginalne napolitana pizze (s debljim tijestom). ovo deblje uzmite uvjetno, tijesto je i dalje tanko, ali mekše. deblji su samo rubovi, ali jako fini, nisu teški i kruhasti. sastojci su i dalje top klasa a meni je i novo tijesto prefino. bez obzira na kontroverze i porođajne muke koje imaju oko te promjene meni je ovo i dalje No1 pizzeria u ZG, svakako preporuka za probati svim pizzoljupcima - mesnice Ravlić u nekim poslovnicama počinju prodavat marinirane steakove - Igomat u Dugavama stavio komoru za suho zrenje, i imaju u ponudi ramsteke, bifteke, ribeye, t-bone... :) - Šakota i Medak otvorili su Santoku mesnicu pored Rougemarina u Folnegovićevoj. Prva mesnica u Hrvata koja prodaje isključivo obrađeno, porcionirano i marinirano meso, također nije prošlo bez kontroverzi uz otvaranje :D. obzirom na imena chefova koji ju vode meso je skuplje nego u klasičnim mesnicama. Nisam još bio, ali planiram otići probati nešto. - BeefShop preselio iz Petrinjske u Hondlovu 2 prije par mjeseci |
Citiraj:
Citiraj:
sada je tu frajer na ferenščici koji je bio u dugavama i ni pet ni šest veli još u dugavama dođe gazda i bubne - ti si slavonac i šta ti misliš o našoj švargli, a ovaj veli gle korektna je, jeo sam je tonu i sad mi se više pravo ni ne jede, ali ima par zamjerki + fali malo ljutine... zaboravi on na njihov tako usputni razgovor i nedavno uzme švarglu i veli ma jel moguće da ima veze taj razgovor sa toliko finom i taman ljutom švarglom :D jeger je i on potvrdio da je trenutno at it's peak okusa. i još novih stvari otkrio danas... češnjovka suha, kobasa i salama od crne svinje, ali to će u idući batch kupovine, a ne smijem ni onu konjsku salamu zaboraviti. uglavnom nakon ugodnog časkanja riješena večera: ![]() 100kn kulen, 82kn panceta kg jel... ima se izut iz cipela večeras od finosti :D |
Dali je tko probao ili uspio napraviti Mozarellu doma?
|
kakav je chevo's grill?
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk |
|
jao siso :D
sad si me kupio za jeger, jučer ga je netko u društvu spomenuo i sjetio sam se djetinjstva u zagorju, domaćeg kruha i paradajza plus ivanečki jeger. večera za deset :D bio danas u igomatu na ilici, pao ramstek za ručak samo tako, a sutra je izgledno da se vraćam po jeger ako bude prilike :) |
znam ivanečki, vjeruj mi do koljena mu nije... go buy ;)
|
Upravo sam došel iz Igomata u Središću s kotačom jegera a paradajz i papriku imam iz vl. vrta.
Tko želi može probati odličnu ljetnu salatu: paradajz, paprika, luk, krastavac + sitne kockice jegera. Izvorno je s mortadelom ali s jegerom je također fino. |
ajd javi kaki ti je jeger... meni je ovaj bio fenomenalan i vratio me u proper childhood okus jegera.
|
Ivanečki je ok, ali nekad prije je bio još bolji. Probat ću ovaj, baš me zanima. Ionak nemam ideje kaj danas radit za jesti :D
|
panorama, roberto... di je zapelo momci? :D
nego nabrzaka večera, svakom tko je skuhao par hrenovaka u životu će odmah biti jasno kakva kukavna rabota se večeras odvila :) ![]() super su ove ćebase čak i iz tave, uz malo senfa će to bit ko bog... uglavnom 10ak min prepekao na malo ulja i onda na to ulje i sokove koje je pustio hibrid bacio šaku špeka iz igomata i kad se to malo dobilo bacio gljive na krupno (extra dobra stvar u saftu su krupni komadi gljiva imho), sol, mljevenog papra, suhog peršina i vegete malo, poklopit i pustit dok ne pusti skroz sok i počne se reducirat, otklopit, popraviti začine dok se lagano ne počne hvatat za rajnglu i malo po malo vrhnja da svaki put lagano prokrčka, našao kuhane njoke od prekjučer pa i to bacio, još peršina i soli prije finalnog krčkanja... voila ![]() večera je servirana uz napomenu kako je ovo možda najbolji umak od šampinjona kojeg novac može trenutno kupiti na ovoj našoj napaćenoj planeti :D |
Di je zapelo? :D
- pljeskavice s talijanskim sirom, lungic punjen lardom, azijski sis, rib eye rolice iz santokua - juha od jelena, gulas od divljaci, mesna struca sa sirom i jajima, svinjski kare premazan pikantnim dzemom od paradajza i punjem povrcem, razni prilozi i salate - torta od milerama, medena pita, raspuknutici... - 2x pizza u ohari To je samo zadnjih pet dana, a u fridzu je jos u ulju na cekanju, friski juneci biftek :D Skupilo se festi, dobit cu sto kila :D |
Citiraj:
|
To nije ćevap, nije kobasa... To je ćebasa!
http://deviantpics.com/images/2016/0...MG_1002.th.jpg Inače... :D http://deviantpics.com/images/2016/0...MAG0130.th.jpg |
Black rock - Cibona? Bio sam tamo jednom i fora je filinag kad sam sebi u resotranu radiš klopu. :p
|
sisoje, ovo koristenje vrhnja za kuhanje je meni nedopustivo...
ili od kumice ili vindi ona kanta od 900g... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
na koju vindi kantu misliš? |
Citiraj:
https://www.konzum.hr/klik/images/pr...jpg?1466059248 |
mogao si mi i donijet kantu kad si već toliku sliku okačio :D
to je u biti u manjem pakiranju ono naranđasto pretpostavljam... prejebeno mi je to vrhnje. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:54. |