![]() |
Bogami, ja pronasao sveti gral. :D
http://www.pohrani.com/f/3c/hI/EgJ3Nlj/bp1020187.jpg http://www.pohrani.com/f/16/12D/1vP6YP5A/bp1020188.jpg Ja, zena, mali i frendica od zene. :D Ubijo sam se. |
@amd...zaboravi. +50 je kod mene na balkonu. Sve ispari. Kaj bu bu. :)
@nino...a da? Di ste to bili? |
Poreč, pizzeria Stari Saloon. :zdero:
|
nista, sljedece godine otvaramo temu za sijanje i tetosenje biljaka, a kroz koju godinu, tko zna, mozda kompjuterski dio zavrsi u svastari na forumu kak je krenulo :D
|
Citiraj:
Nisam bio 4 godine, ali izgleda da je pizza i dalje velka i dobra :) Citiraj:
Evo da se i ja pohvalim ![]() Odozgora prema dolje: West Indies Red Trinidad Scorpion Butch T Habanero Red 7 Pot Brain Starin Naga Bhut jolokia Red Savina Već me lovi nervoza, Habanero već počeo dobivat boju :D Taman kad se vratim u bazu bit će berba :) |
Citiraj:
Stavi posudice od sladoleda tak da se preko dana na +50 voda isparava i radi vlagu medju biljkama. Ja sam jutros feferone i paprike kompletno pospricao sa vodom jer preko noci nije bilo rose. Zametanje plodova je sigurno preko 80%. |
Citiraj:
|
Jel ko od vas jeo u Old Friends Pubu?
Naručio ćevape i mazalice, ogromna je porcija ćevapa i mazalice nisu loše. |
Danas za ručak smo podjeljeni. Dragi je jeo bolonez i kisele krastavce, a ja sam si radila brodiće od tikvica. Za sir sam koristila mozzarellu :D
|
Danas punjeni i pohani lungić, pire i kristalka:)
|
Citiraj:
|
Danas roštilj.
Istinabog električni al se nebum bunil:D |
Citiraj:
Ja kasnije slažem... :rtfm: |
DoruŠak! Posni sir, maslinovo ulje, krupna sol i papar.
|
večeras pred-ljetna roštiljada u lokalnoj birtiji... dečki već vrijedno rade na roštilju sa raznim komadima svinje, krave i peradi, stara je napravila papriku punjenu krumpirom, a ja zapečeni grah i možemo se svi pobit u hrani prije go :D
![]() - sve potrebno, recept maznuo od ove osebujne persone koja stalno roka mrak recepte ![]() - prije koju minutu prebacio u vatrostala lisinskog, posuo kobasama, pancetom i pršutom i sad čekam jedno pola sata da se zapeče ![]() - punjena paprika sa sitno sjeckanim krumpirom i zapačenim meggle vrhnjem final pics docnije :D |
Danas se natukao domaćih tortilji.Ajme meni,mogao bi se u Mexico preselit zbog njihove hrane:D
|
oooo syss zapečene paprike, to mi je tak fino makar papriku ne jedem, ali taj krumpir u tome.....mrak :goood:
Jutros sam pekla palačinke za doručak, pa smo bili u gostima ti je bilo neš rezanog domaćeg i sir z vrhnjem, a za desert bučnica, štrudla od jabuka, mramorni i kolač s petit keksima, pudingom i šlagom. Najela sam se bulnice of skroz, makar zadnjih dana je samo to na meniu :goood: A sad si idem složit topi sendvič :D |
samo kaj lijene guzice uokolo ribaju krumpir jerbo je 100 puta brže, ali to nije to ni približno... na sitne kockice treba narezati i onda ja volim još i kad je malo jače zapečeno - e to je posao.
|
Ista stvar je i sa krumpirušom. Obavezno na kockice i ja volim stavit malo na sitno sjeckanog domačeg špeka, Špek je u tragovima, ali daje dodatni šmek. :)
|
nakon šljake od 18 sati bez stajanja i predaha za klopu, dolazi vrijeme da to sve nadoknadim :D
krčka se punjena paprika, a popodne će pasti i nešto sa žara :D :beer: |
Danas za ručak goveđa juhica, koju si je organ malo začinil s panoraminim čilijem i lazanje, još jedan mali slatki grizić :D Uz to krastavci pobrani jutros i dobro ohlađeni.
Za desert je krema od čokolade, inaće sam to radila sa voćnim pudingom ali nisam imala pa isprobavam s čokoladom (skuhan puding uz dodatak jogurta, vrhnja i šlaga) pa sam dio stavila smrznut jer me zanima da li bi to bilo OK kao sladoled. |
|
Citiraj:
|
Jučer su sletjela dva domaća grahorasta (jedan 2.9 a drugi 2.7 kg:D) pa sam od sitniša napravil juhu a danas bude dinstana junetina "na lovački" sa šampinjonima i češkim knedlama.
Za desert slana štrudla od sira:) |
Polako su počeli plodovi u našem vrtu. Imam pravog vrtlara koji ima zlatne ruke :D Ona ljuta paprika je panoramina kanadska.
I uzgojili smo patliđane. Ovo je tek prvi plod ali je slastan. Neka sorta koja raste u dužinu pa je tako narastao 25 cm i onda sam ga odlučila pojest :D Bio je fantastičan. Eh da i dobila sam konkurenciju u patliđanima, naša nećakinja, sve se bojim kaj će biti kada dobije zubiće ;) Dakle danas za laganu večeru gore navedeni plodovi :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:D |
moj c/p sa drugog foruma:
ukiseljeni jučer krastavci na jedan dan... vrlo jednostavna i fina stvar. ujutro zarezati krastavce ne do kraja sa obje strane da se fino mogu trgati na četvrtine, zabiti ih u staklenku i natočiti vode da ostane još 2 prsta do vrha. tu vodu isipati u neku rajnglu, dodati soli i octa... vele ljudi 3 dijela vode i 1 dio octa, ja to od oka i probam dok nije fino kiselo i slano (ne pretjerati sa solju, to ne pomaže ukiseljenju). natrpati gore kopra, a ja ga obožavam pa sam uspio 3 pušleka zgurat nutra i zaliti sa kiselinom, poklopiti ofrlje sa tanjurićem i cijeli dan da bude na suncu i kuha. ostaviti preko noći da se fino ohlade i za doručak idući dan imate najjače kisele krastavce u regijonu. isti postupak je i za papriku. edit: meni je ostalo malo zelenog po krajevima krastavaca jerbo sam ljeno džubre i digo sam se tek oko 11 i oko 12 su čučnuli na sunce što je malo prekasno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:50. |