![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
I da, na gen 2 je automatski kad dignem bclk... Sad sam spustio BCLK na 104 i sad je na gen3. Ram clock mi ovisi o bclk... Kad je BCLK na 100 i kad biram brzinu rama, do 2666 boota, a 2933 i 3200 uopce ne zeli doc ni do biosa... No ako odaberem ovih 2666 i onda dignem sa bclk na 3100 i nesto, bez problema ce bootat... Dalje nece zbog bclk, a ne zbog rama... Tako da eto sad sam postavio setup na bclk 104, cpu je na 3.9 i ram na 2773 uz 16-15-15-25 1T s time da sam CL postavio na 15 ali iz nekog razloga je na 16... |
nemoj da te moj kometar sprecava, znam da je to gustanje pogotovo kad dodje novi komad hardweraja :)
uskoro ce doc novi biosi pa nebi bilo lose pricekati dok se stvari dodatno ne speglaju nego gazit novu bebicu |
Citiraj:
Kod mene ista stvar, nece boota na strapu vecem od 2666, samo ja imam puno manje rama nego ti :) |
Citiraj:
http://valid.x86.fr/x0ay6j Evo ovo prolazi intel burn test... I tako cu ostavit dok ne izade novi bios... Ne diram vise nista... |
Voli parne brojeve, bar za cas.
|
Citiraj:
Ajd svaka čast, drago mi je da imaš i tako dobar overclock. Javi ako provrtiš kakav benchmark. |
Citiraj:
View post on imgur.com Vracam se na bclk133 jer se vidi da je bolji |
ja vidim dva ista rezultata :)
|
pa pogle gore i dolje
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Prebaci razliku u postotke
|
Citiraj:
Hrvatski jal na najjače :D |
Za 0.64% zanemariti sugestiju stilta, stvarno mislis da je to pametno?
Ili ako ti nes prdne, pa bus bez kompa xyz vremena, pa ponovno sve slazi i namjestaj...jel to isplativo? |
Ma ostavio sam na stocku bclk i ram furam na max kolko ide nazalost a to je 2400 mhz.Furam tak do daljnjega dok se ne promijeni nesto da mogu na jebenoj nazivnoj frekvi radit
|
Citiraj:
Citiraj:
S podizanjem bclka dobijem nekih 300Mhz na ramu i to je to, nije velika razlika pa cu cekati dok novi bios ne stigne na default bclku. |
Kaj vas košta čekati AGESA May updates koji tjedan kad će biti mogući strapovi do 3600 bez dizanja BCLKa? Ujebat ćete si nešto uređaja bezveze.
Osobno ga ne diram. Na 100 stoji i basta. Sve ostalo tu je AiSuite za napone i množitelje on the fly. Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Fascinantno kako još uvijek nema R5 1400 recenzija od iole relevantnijih portala...
No evo još jedan video sa yt Ryzen 5 1400 vs Intel i5 7400 CPU Showdown - Which Is Better? RYZEN 5 1400 vs i5 7500 - Gaming, Rendering, Encoding |
Ja sam zadovoljan sa svojim chipom
Stabilan na 1.373v i ne mice ni gore ni dolje pod max loadom sa llc 3 postavkama u biosu a temp u stresstestu max 75c.U igrama ne dode do 55c.Cekat cemo may agesa update. Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Vidi se da je brko bio na intelu, tamo je prije 5 godina bila peica kad se pretjera s bclk da ostali uređaji na sabirnici više nemogu pratit korak. Ostali već budu naučili.
Koliki vam je uopće boost u postotku između nekog normalnog bclk-a i tog dok vam već počnu krepavat uređaji? |
Jel se to Ryzeni rade u razlicitim zemljama ?:stoopid: Kina i Malezija
|
Tamo se "sastavljaju", proizvode se u USA.
Sent from my LG-D405 using Tapatalk |
Ja bi prije reka da se tamo proizvode (kao i sve ostalo) a dizajniraju u USA :)
|
Baš gledam sad, pa brza mema uopće nije skupa. Recimo ovaj kit nije ni 100kn skuplji od najjeftinijih "solo" 8gb kekova bez heatsinka x2
|
Yup, nije skupa. Mislim da je to Hynix ram, single sided. U svakom slucaju nelose.
|
Još se praktično svaki ram može barem još jedan rang brzine dignit (neki i više). Osim patriot viper 4, pogledao sam 2 reviewa različitih brzina, oba nisu mogla ni prdnit
|
Viper 4 su većinom ili možda čak isključivo micron, ali nisam imao tako loša iskustva sa njim kao što kažeš da review tvrdi.
2400c15 kit se klokao na 3000c15 bez kapi znoja, na istom naponu uz malo tweakanje subtiminga. Osobno mislim ako se ide na ryzen da se isplati dati 200kn za bolji kit rama (b-die) koji će sad biti skoro plug&play, a još si usput ostavljaš mogućnost dodatnog klokanja u budućnosti, moguće već sa may update-om. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kad smo vec kod prenapuhanih cijena rama, evo dobrog objasnjenja zasto je to tako...
https://youtu.be/mMGawQgv1e8 Btw, vezano uz moj problem s ramom, definitivno mi je jedna plocica defektna. Komp nece boota s tom plocicom, nebitno o voltazama i postavkama u biosu opcenito... Samo izbaci kod "0d" i tako stoji. Zanimljivo, kad ubacim obe plocice dobijem boot (malo duzi post zbog ram treninga) ali u windowsima imam efektivno samo 8gb (sa ispravne plocice) jer drugih 8gb (sa neispravne) bude "hardware reserved"... Tada ne mogu dobiti ni 1mhz vise od 2133 jer svaki boot vraca na default jdec brzine neovisno o postavkama i voltazama u biosu. Cpuz pokazuje dual channel i prepoznaje obe plocice :stoopid:. Srecom imam garanciju, pokusat cu sutra reklamirati u Linksa. Posto sam siguran da ce uzeti obe plocice jer su kupljene kao kit, nadam se da cu uspit uzicati neki zamjenski ram jer drugog nemam :) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:12. |