![]() |
Nisam nesto previse po ZG, ali se sjecam da sam dobro jeo u onoj menzi na Zitnjaku kod Agramservisa. Jel radi to jos uvijek?
Drugo sto mi je ostalo po sjecanju kao dobro je neki restoran gdje me Trouble vodio prije nekih 4-5 godina na rostilj i bilo je prejebeno. Jos sam negdje jeo predobre pohane lignje sa odlicnim tartarom, ali se vise ne sjecam gdje, mada to nije ni vazno za ovu pricu jer se ne radi o rostilju :D |
Za sve ljubitelje posebnih prasećih dijelova: danas za ručak sv. jezici na saft sa senfom i pire krumpač. Posebno fina delicija.
|
Citiraj:
Jedini problem je sto ti to ovi homo-eksperti ne konzumiraju, oni su prefini za svargle ili non-x86 arhitekturu. To su sve fina gotovanska djeca. |
Citiraj:
Za drugi tjedan već imam u planu juneće srce na kiselo ! Jes' da priprema dugo traje čak i u ekspres loncu ali je vrijedno truda. |
Citiraj:
Ma to je sve zavjera dentista, koji su, lakoćom, uvjerili domaće, da ne treba čistiti. |
|
U ime pravila igre Mikado, predlažem da se igraču panoramix, radi nepridržavanja pravila o tome da štapići za tu igru moraju biti raznobojni, oduzmu sredstva za igru.
Pozdrav, Predsjednik međunarodnog odbora komisije za Mikado. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
e to ne bih znao, ali da ima tamo neka birtijetina desno... inače agram ti više nije tamo nego u zgradi prek puta, tj. lijevo od lokacije di je bio (da ne zalutaš :D).
|
I tako se jučer roštiljalo :D
Vratina, piletina, čevapi, carsko i uštipci sa špekom punjeni mozzarellom :) šampinjoni, pomfri, ajvar, majoneza, salata.... http://s23.postimg.org/beou3pb0n/DSC_1058.jpg I desert torta Biskvit je čokoladni bez brašna, a krema je sirno-šlagasta :D http://s11.postimg.org/62x7fhugf/DSC_1055.jpg |
Skuhano ( jezikova juha...:D ), slijedi guljenje pa na puno dinstanog luka, lovor, klinček u prahu, piment i šarf senf iz Lidla. Na kraju se umuti malo kiselog vrhnja i posipa nasjeckanim peršinom.
Juha u kojoj su se jezičine kuhale se procijedi ( kompletan grincajg) pa se povrće doda u saft. http://i.imgur.com/ST9gNJ8.jpg?1 |
Citiraj:
Šta,okus pjeska i pola krepane ribe unutra? :D |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Thanks ;) Pogača prekrasno izgleda, probat će se ziher. Koji su otprilike omjeri i koliko dugo pečeš? Jučer za ručak žderanje u gostima - naresci, salata od tjestenine i maslina, pa od leće i paradajza, pa jedna od lignji i svakojakog blaga, također i neke domaće pogačice, fine. Za večeru sam ubio kajganu od 4 jaja s lukom i friškim šampinjonima. Obzirom da je još nešto šampinjona ostalo danas ih planiram upariti sa špekom i tjesteninom ili rižom :D |
Citiraj:
|
Dragi moji, počela nova sezona čili papričica. Prve su već zasađene za osobne potrebe no ostalo mi viška sjemenja pa ako netko želi nek se javi. Imam jalapeno, habanero red, habanero orange, ornamental, thai, 7 pot i bird eye.
|
Citiraj:
ako laže ona mene, lažem i ja tebe :D |
Sviđa mi se ta pogača :) čekam da ju netko napravi pa me pozove na degustaciju :D
Za večeru trokuti sa sirom :goood: http://s11.postimg.org/6pwko933j/DSC_1061.jpg |
ejmi... proljeće dolazi, znaš da će biti nekih random majmunovo fešta, napravimo to bez greške :D
|
Taman prical s Fizixom preko PM-a i mam me glad ulovila, malo mi je poletilo chillija, mrvicu previse :D
http://i.imgur.com/KXkrfY1l.jpg?1 |
Citiraj:
Ajde, drago mi je da guštaš. Sljedeće sezone tj. za dan republike nafilaj si par kila i obesi na balkon. Know-how dobiš gratis...:D |
a ne ne ne... ne bu to išlo za glad, to bu išlo isključivo za desert ili predjelo gdje neće biti glavnog jela da aftertaste traje :D
hvala još jednom! |
Jbg, "dijeta" :D
|
nego... krenimo sada na bitne stvari, panoramix slušaj :D
dakle svi smo jeli u kineskim restoranima i uvijek na stolu imate neke naše balkanske gluparije + "kineski ajvar" i soja sos. kineski ajvar = sambal oelek što sam saznao na teži način thx to teta u kineskom koja mi je rekla da je to običan chilli umak kojeg ima svuda. ima onaj neki nordijski kuhar koji ide na telci i koji je u nedavnoj emisiji prezentirao jelo njegova oca koji je to jednostavno jeo uz kruh, a dotični kuhar veli da paše uz svaki roštilj (i nema razloga da mu ne vjerujem). jedan debelomasni jogurt, žlica-dve sambala paste nutra, pola iscijeđenog limuna i ja bi iskreno još dodao par okretaja mlinca mljevene himalajske soli. zvuči jako dobro i prvom idućom prilikom radim taj umak. |
|
|
Imam zarazu doma zvanu 2 kile lešnjaka....serem češere doslovno
|
KREK :D
evo baš kolega u firmi dila 1kg/70kg očišćenih ovih dana. nego... bitne stvari :D u ričet sam dodao soli, papra, mažurana i kima - jako, jako dobro, nisam mogao stat žderat. u konzervirani đuveč sam dodao kuhano tijesto, bosiljak, peršin, sol i papar - ZAJEBI to je fino! :D idemo dalje sa novim okusima :D |
Citiraj:
|
hijaoooooooo nikad se tih vrganja vražjim ne sjetim, a brijem da doma imam još malo... svaki put imam mental reminder - sjeti se panorame :D
|
|
Umrle žderonje? Unti bogca....
Bio u Batku nakon duuuuge pauze,klasika...čevosi punjeni sa sirom su top....mod disanja poslje: som na suhom |
Citiraj:
|
Nebi znal. Nisam neki ribs lover.
|
|
Kaj se desilo sa lignjama po dostavama? Više niko nema lignje u ponudi.
Tu i tamo ih se zaželim. :D |
Danas lignje in forno sa patatama. Domaci kruh, odnosno lepinja.
Ak ne zaboravim, puknem slikicu koju kasnije. Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:39. |