![]() |
@ Syss : kad već ideš delat tzv. juhu dva hrpta užicaj kod mesarice koju juneću kost pa ubaci pride. Drastično mijenja okus juhe na bolje.
Na kraju dodaj angels touch muškatnog oraščića i to je to. |
jučer navečer oko 9 nigdi niš toplo po pekarama, a ostalo s nogu niš ispod quotera(glava/4=25) i ondak city burger ispred branimir centra: vrela pizzzacut.mješana=cenera > zakon; tjesta jedva ima pizza teška i debela -sira fest i vleče na gorgonzolu :zdero2:
|
Citiraj:
muškatni moram priznat da nisam nikada probao u juhi, ali hell... #YOLO :D edit: u lokalnom opg dućanu sa domaćim kokicama akcija 5kn/kg hrbata, domaća tarana 7kn vrećica i domaći obilati i maestralno složeni grincajg 8kn... 20kn za jedno 4-5l vrhunske juhe + globanje hrbata u slobodno vrijeme. da imam fejs otišao bi na podravku i napisao: jebite se :D |
Nema mi bolje juhe od juneće s komadom kosti.
Idealna kombinacija mi je šnita (ili više naravno ) juneće natkoljenica s kosti plus obrubi od ramsteka ili potrbušina. Naravno, ide i brdo povrća. Muškatni nisam nikad zafitiljil u juhu, ali mogel bi probati, thanks panorama ;) |
Ha, koliko god izgleda da su juhe banalni kulinarski produkt, treba im se ozbiljno posvetiti eda bi dobili fini rezultat.
U pravilu kuham kombiniranu juhu hrbat, želudac i dve nogice od piceka + dobra zglobna juneća kost. Sve sastojke obavezno u hladnu vodu. Od začina u startu ide sol, korijen peršina, mrkva, dobar komad ljuske od luka, korijen celera i obavezno par listova ljupčaca ( začin vegeta kako ga narod zove ) Kad je sve gotovo mesnu opremu izvadim na tanjur, zakuham domaćim rezancima i na kraju prije posluživanja ide muškatni oraščić i sitno sjeckani peršinov list. Može se staviti i korabica al' je svi baš ne vole.... |
Danas smo imali za ručak juhu minestrone od knorra :) , pureći zagrebački, pohani karfiol/šenon, zelena salata i umak od vrhnja
http://s29.postimg.org/kavzqc92b/DSC_1035.jpg A jučer smo se za večeru sladili fritulama :D http://s17.postimg.org/ez5tsqucr/DSC_1034.jpg |
O, majko mila, prema Bistri, Knorr !!!!
|
Citiraj:
Ja sam uzeo to, šogi čiz (s tim da unutra ima hrpa svega i podosta je velik), 2 kole, 2 pomfrija. 90 kn. |
Citiraj:
|
Tema je zamrla, a šta nije. Čitam vas od prvih dana, ali od kada i onaj syss, koji se zbilja trudi, krene prema instant juhama, gotovo je. Ova tamo, gospođa, nemre niti po danu, a niti po noći zići vun, po nekaj za normalnu juhicu (ak već svoje nema). Si su narodni običaji hmrli?
A ja se niti ne usudim savjetovati išta, mislim si, još sam mlad, na forumu, naravno,ne otvoriti temu "sir i vrhnje", iako sam radi toga spreman i biti baniran. A penzija samo što nije. Samo za Ammy, ostali ne smiju čitati. Kada sam imao krize i nisam mogao jesti, pogledado sam pokoji tvoj post, još rađe i slike, pomaže. |
Pa evo onda, da malo živnete :D
http://s1.postimg.org/v6pkugsuz/DSC_0038.jpg Disclaimer: Ne jedem knorr i podravka juhe, priznam samo domaću :D |
ja sam samo rantao o podravci :D
|
Ma, sisa svaku temu pokvari! :D
|
Citiraj:
Hvala ti ;) Nego, kupila sam nekoliko puter tikvi :D Mislila sam jednu za kolač iskoristit, a kaj s ostalima? Juha :D ili imate kakav drugi prijedlog. Navodno je fina kada se izreže ko pomfri i ispeče u pečnici. Prijedlozi su dobro došli. |
pol strane svi komentiraju juhu u vrećici, a nitko ne komentira komad mesa koji se pekao skoro cijelo radno vrijeme... tako da nije sve u mojim postovima, nego u selektivnom i kritičkom pristupu istima ako smijem primjetiti dav87gr ;)
@alfa_pas... to je istina :D |
Zna li netko mesnicu / ducan / dilera gdje se prodaje dobar spek do 60kn/kg?
|
Citiraj:
Apsolutno savršentvo okusa, ja sam malo pojednostavio i prilagodio: - tikva i kisela zelena jabuka su must - prepržio špek na maslacu, pas dodao sitno sjeckanog luka, a jabuke i tikvu, maslinovog ulja, malo finog vinčeka, ubaciti kuhanu rižu, promiješati i naribati na to friško parmezana, ništa drugo ne treba :) Negdje sam vidio origigi recept u kojem ide kruška umjesto zelene jabuke, ali me nije impresionirao. Ovo ide s misiračom ili putericom. Jeo ove jeseni 5-6 puta, i neki dan kupio butternut, hvala ti, sad si me podsjetila, budem to delal opet :) |
@Roberto hvala.
@syss, super ti je krumpir :p |
Citiraj:
Citiraj:
to znaš da se u određenim dijelovima slavonije "natrajba", pomiješa sa malo šećera i cimeta i na kraju na tu kašu stavi žlica-dve šlaga. to je delicija deluxe ;) Citiraj:
|
Mislila sam napravit chessecake, pa usrećit goste za vikend :D
A ta je neka buća je slatkasta? Nisam nikad nju jela pa nemam pojima kaj očekivat |
očekuj vrhunstvo buče :D
probaj svakako i naginji ka slatkim kombinacijama ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Znam za to slatko ali nisam jos probao. Ovaj rizoto mi je vrh. I juha od misirače. Ali samo misirača , malo soli papira i ulja. I mrvu vode ili vrhnja da ublaži intenzivni okus. |
sine moj :D ovo ti je isključivo maltene desert u mojim krajevima... obavezno probaj ;)
evo ti iz prve ruke recept moje prabake koja je bila seoska kuharica za svako veće okupljanje. tradicionalno, a naše :D |
Ajde super, probat će se kad opet nabavim misiraču :D
Zapravo, sačuvao sam sjemenke, bit će domace za pol godine :D |
mislim priča ti netko tko ne jede slatko uopće... ovo je stvarno elementaran recept za dotičnu :D
pošaljem još ultimativni recept za pogaču i pole za ova zimska dane u kojima stavimo par komada špeka na krumpir i jedemo pogaču :D |
Citiraj:
Bilježim se za jednu domaću :D |
Citiraj:
Citiraj:
Može, dapače :) |
Već opjevanu buču najbolje je ispeći u kori izrezanu na frtalje ili polovine na backpapiru u pećnici dok lagano ne posmeđi na prerezu. Tako će sačuvati bogatstvo arome.
Poslije s njom radiš čuda no, za neke kombinacije i za moj ukus ima previše slatkoće pa se čovjek lako zaigra s dodavanjem soli. |
true dat... tak se i radi po našoj recepturi.
|
@syss - pitao si me jednom za onaj moj nož, evo detaljnije u članku.
http://dobrahrana.jutarnji.hr/covjek...mpaign=rss_box |
Da pitam ak je ko probao,jel se treba puno oznojit da se mazne tripl-dabl zloburger naspram običnog?
Već zadnjih par puta prije odlaska u mekpers velim budem pa kud puklo,al kad dođem velim sam sebi da nije potrebno baš toliko žderačit :D |
Citiraj:
prošli čet - kolega kaže da kupuje nož, tu večer se ja sjetim dotičnog karla i šaljem mu poruku da prouči to prije naručivanja izvana prošli pet - euforija oko noževa, još jedan kolega kupuje, svi gledamo videje, nagađamo cijene (uključujući i tvoj post prije godinu dana ako se ne varam) i nakon svega toga izlazi članak koji si linkao i kojeg svi čitamo i kolega se javlja te dobiva odgovor sa cijenom danas - ti se javljaš sa ovim postom :D :D :D Citiraj:
- syss :D |
@syss - posto su mu nozevi?
|
Santoku je bio cca 500,00 kn kad sam se raspitivao prije godinu dvije. Siumnjam da im aznačajno jeftinijih noževa. Kome je to bitno, mislim da vrijedi.
Brutalno dobre noževe radi :) |
22cm chef nož imena gyto22, troslojni a u sredini tzv. plavi čelik, 950 kuna.
Vrijeme čekanja na izradu, mjesec do dva. |
Citiraj:
|
šta ja znam, pa nisam ja mesnica :D
samo znam da za 60kn nemreš kupit s-budget špek. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:26. |