![]() |
Radi danas neki kebab u zg?
Mamurluk uzima svoj danak, a fridž prazan. |
Kebab u vidu te pogledu sarme. :D
Bio jučer u tuhelju...madre de dios koliko hrane. :D Ubio se ko njasvi. Unlimited hrane i cuge za cca 350kn. Milina. :D Vadio sam se iz bazena samo kada sam trebao refil cuge ili hrane. :D |
Ja na Krku,rostiljamo vec 2.dan,paskog prsuta maslina,kupanje u domacoj zlahtini...malo da se distanciram od uobicajenog
|
Bok svima :)
Sretna nova :) Prasetina i sarma :D |
ono sa kožicom i krtim mesom neću ni komentirat pošto takve postove treba zapalit, pokopat, zalit vapnom, betonom i onda na njima izgraditi superkonzum :D
btw. idući dan sam išao trančirati tu maestralnu tinejđersku svinju i dok je bio full hladan, meso je samo otpalo sa svih kostiju uz pomoć vilice... maestralno stvarno, jedan od boljih odojaka ikada. |
Tinejđersku svinju 😂
Danas sam bacio luk na maslinovo ulje, nakon par minuta piletinu koju sam posuo curryem, dodao frisko narezanu zelenu papriku i polio umakom od soje. Nakon 10-ak minuta dodao pancetu i prsut. pred kraj dodao sampinjone i na samom kraju dodao vrhnje za kuhanje. To sam jeo s tjestetninom i kupus salatom koja mi je 90% vremena na stolu. http://s1.postimg.org/oz29o2pqn/20160102_142612.jpg |
probaj ovo idući put sa kakvom god piletinom - u mužar ubaci sjemenke gorušice, kurkumu, mljeveni curry, krupnu sol i papar u zrnu ;)
kasnije ćeš mi zahvaliti :D nisam stavljao bukovače u pečenje nego napravio mali saftić, tek toliko da se stavi na kruh ili nešto sl. - bukovače na krupnije komade, na 3 fajn komada maslaca, malo ulja i soli popržio 3 režnja češnjaka, bacio nutra bukovače, malo vode (i duhovne slobode :D guglajte kale gospodar vremena :D), vegete, sušenog peršina i svježe mljevenog tricolore papra na najlakše. taman za podebljat božićni ili novogodišnji sendvič :D |
Citiraj:
Kaj ima slađe od rebrica na odojku. Onak reš pečena hrskava kožica, pa onda 1 cm onog masnog mekanog ko putar, a onda dolazi meso koje je s kontra strane nasoljeno. Ili hrskave uši, repić i nogice. Bogovi bi to jeli bogohulniče. :D |
ko da si jučer upoznao komade svinja i propisni način pečenja iste :D
|
Citiraj:
|
Krstaris po tankoj liniji... :)
|
Citiraj:
|
Ja jedem odojka iz pećnice i ne jedem kožu, ne znam kako vi to jedete i spremate no mene ona odbija. Malo mekana, pa negdje malo bude crnih dlakica koje nisu obrađene.
To sve ide u smeće kao i 1cm masti uz njih... |
Nisam ni blizu žderonja, ali ovo bacanje masti je svetogrđe. Pa to je kako su jednom rekli u Malcolmu, autoput za okuse. U najmanju ruku.
|
Ljudi, gdje kupiti pršuta, pancete, pečenice i slično u Zagrebu? Mislim baš na specijalzirane trgovine gdje ima drniškog, istarskog ili dalmatinskog? Hvala unaprijed.
|
Citiraj:
|
dan prije radnog dana nakon ovih praznika, idem ja napraviti rasni sendvič, kak i dolikuje ostacima :D
![]() - tak jasno purica i mlinci sa dodatkom zelenog tabasca... malo za kick ![]() - crna rotkva koja je vrhunska salata ako se dobro napravi, a radi se tako da se nariba na što tanje slajsove i dooooooobro nasoli te tako odstoji minimalno dan/noć... super slana, poluhrskava, ljutkasta rotkvica + malo senfa just for kicks :D ![]() - lagano i dugo dinstane bukovače na češnjaku, vegeti, soli i papru ![]() - bez krastavca na vrhu ništa, a došla je i jedna mala domaća paprika punjena zeljem skupa sa odličnim punjenim kruhom što sam prije spominjao, ali nemam pojma kaje nutra :D ![]() - zima upoznaje proljeće :D |
Moćan sendvič, nema što :)
Nakon beskrajnih dana obžedaravanja kod kuće i u gostima, ja sam danas odlučio laganini ručak. Pa sam uradio orade pečene u pećnici s povrćem, podlijane vrbničkom žlahtinom. Uz to krumpir salata i pire od cvjetače i poriluka. Orade su iz konzuma na radničkoj, i usprkos mojoj skeptičnosti, jako su fine :) |
da moćan... premoćan, a sada sam u napasti da napravim još mlinaca sa onom maščobom od odojka :D
dobro zvuči i to tvoje moram priznat ;) znam da sam spominjao par puta vamo, ali nije zgorega još jednom - svježi file bakalara, sol, papar, maslinjak, vino, komadi peršinovog lista, krumpir i klasika dalje pod folijom pa zapeć ;) |
Ja sma trenutno na apstinenicji od kruha jerbo sam ga jučer satro uz sarmu nenormalnu količinu.
Suseda BTW napravila jednu od najboljih sarmi ikad, finu i ljutkastu, s komadom šunke u saftu. Ali čim se oporavim, bit će neka sendvičetina/hamburgerčina s brdom mesnih prerađevina i svježeg povrća. E tako slično kao ti bakalar sam ja orade napravio, jedino sam umjesto krumpira ubacio mrkve, luk, češnjak i papriku. Jerbo žena obožava krumpir na salatu uz ribe :D |
mi 50ak sarmi sa jedno 4-5 plahte kompletne kože kuhanog bunceka... prigovori su bili - malo previše sarma vuče na dimljeno :D
reko oke i ispričavamo se :D |
Danas je konačno na red došla lajna bijelog.
http://i.imgur.com/sfgxMGn.jpg?1 Tko isključivo voli arome dima ne bio baš zadovoljan no, ovakav način priprave suhomesnatog s dodatkom plemenite plijesni daje neke nove okuse i arome. http://i.imgur.com/k4R9qq1.jpg?1 |
točno znam na kaj misliš ;)
|
Kaj je, je, crna rotkva na salatu je odlična stvar. Baš sam nabavila tri komada iste od kolege :D
Danas smo se izveli na ručak. I tak smo prošli pol grada i sve je u nedjelju u 5 popodne zatvoreno pa smo završili u WG u Steakhouse Nook, izbor im i nije nešto pa smo provjerenom taktikom uzeli zagrebački :D |
jel je ti isto napraviš na (pre)slanu?
meni je to genijalna rotkva onda... tim više što je ona u startu fajn žilava i onda kada malo popusti, a ostane lagano hrskava - milina ;) |
Citiraj:
|
Ja dam tati pa ju on napravi a ja si mudro odnesem u zdjelici doma :D
|
Steak haus na Savskoj nedjeljom ne radi.
R&B u Puljskoj u nedjelju radi do 16:00 Batak Gril mi nije ostao baš u nekom "High" sječanju. Nije loše, onak prosjek, od njih očekujem više. Poslije 16:00 nemaš kaj poštenoga pojest. Osim pizza, kebaba, hambya i sl. I tak smo iz ZG otišli gladni. Na kraju ajmo vidjet Steakhouse NOOK u Westgateu. Od nekakvog steaka i S, nema niti rebrica. Ima biftek i ramstek, naravni. Na kraju smo išli na zihericu Zagrebački. Pristojni zagrebački, ali i pristojna cijena, pivo nisam ni uzimal jer je cjena ko da sjedim na rivi u Splitu, a ne u trgovačkom centru. |
Citiraj:
ipak ja više volim "plahtice" na ručnom ravnom ribežu, ali ostalo sve će biti riješeno! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
švabski juicy fruit slikovitog imena :D paklene boje, nezgrapno pakiran, otrovan, punica glavom i bradom :D
http://i.imgur.com/1WEYO1os.jpg |
1 privitaka
Njupa njupa....oboren sa dushkom :)))
|
probo ko https://www.facebook.com/ChevapRolls/ ?
|
Citiraj:
Ne znam što bih rekao, ćevapi bez fine sočne lepinje su meni skroz meh jelo, tak da... Brijem da bi iz znatiželje mogao probati, vjerojatno i budem :D |
moram podić nepotrebni rant jer mi toliko ide naqrac ovo više da nemrem ne šutit... naravno riječ je o bitnom problemu :D
pobornik sam instant juha i to nije neka sada tajna niti vidim belosvetsku zavjeru u tome da bolje pojest neku juhu "s nogu" svakih par dana, nego apsolutno nikakvu i unositi samo solid food u sebe... naravno ništa nemre nadjebat domaću juhu koja se (obično) vikendom kuha u velikim količinama na polako satima. ali eto... nekada nema. danas mrtav umoran poslije posla odvučem debelo dupe u spar i browse-am naokolo šta bi mogo raditi za večeru (na to znamo odgovor kad ne znaš šta raditi - đuveč tak jasno) i prolazim pokraj juhi i dvije mi upale u oči - fini mini krem od crvene leće i tjestenine i krem juha od koprive i sira ma reko zvuči toliko ludo da mora biti dobro makar je podravka. napravio si sada ovu fini mini i prvo što mi je prošlo kroz glavu: pa koliki ti jebeni idijot moraš biti da se 10 puta sjebeš sa "kupujmo hrvatsko" proizvodom i misliš da će 11ti put biti bolje?!? 1. juha se preporuča zaliti sa vrućom vodom - meni je strujni bojler na max i pod vruća je skoro aparat-za-vodu razine vruća, rezultat: kompletna juha je al dente 2. kakva je to mrtva juha albino ko ona zmijetina, a od crvene leće koje nema u tragovima?! 3. stavim cijeli taj mix još u mikrotalasni pekač na jedno 1m full snage - crvena leća se odjednom pojavila na dnu u obliku taloga kojeg treba dobrano promiješati da bi ličilo na išta 4. okus je onak prosjek, meh kak bi se reklo 5. ta napaćena šalica mi sada stoji na peći pored mene i grije se i miješa da se to sve uniformira u nešto šta je netko u ne znam kojim uvjetima zamislio da bi trebalo tako izgledati - e taj netko treba dobiti doživotnu kaznu na jedenju ove patvorevine do kraja života nakon ove teške priče i očekivanja da će sutra biti ova kopriva juha predvodnik jušnih djela ručka, odluka je pala da ću uzet 2 domaća pileća hrbta, domaći grincajg, domaću taranu i napravit propisnu juhu dok ovo može biti samo experiment. suma sumarum - mala instant podravka: 5kn, instant velika: 9kn minvajl mala instant knorr (oke kako koja, ali većina): 3kn i okusom iz PARALELNOG SVEMIRA za ova podravka govna, a velike krem su 8+kn. usipam im sve te njihove kvazi proizvode makar u tesline bukse za brisanje šajbe, pa ti vozi miško sotim patvorevinama. |
Uvijek se nasmijem na te tvoje postove opisa kada nešto nevalja :D
Podravka je loša. Par puta probala davnih dana i nikako mi nije bilo fino, sve nešto umjetno, a i to kaj veliš, glavnog sastojka u tragovima. Maggi i knorr su zakon. Danas smo za večeru imali šampinjone punjene sa šunkom, špekom i sirom, pa sve skupa zapečeno. Uz to vrhnje sa češnjakom, se razme ;) |
Jedino od podravke kaj valja je lovacka, to mi je najbolja kupovna juha. Okus mi je odlican a i ljuta je sto nikak nemre bit minus :D
Danas sam bio u dubravi u novom big boys restacu na sendvicu, uzeo pohanu piletinu (ne znam koji mi je drek bio) i pomfri. Bome od sendvica i pomfrija se fino da najest, cijena je onak, ni vrit ni mimo. Dve porcije, sa pomfrijem i kolom je 90 kn. Al sam izasao debelo sit. Sumnjam da bum isao skoro jer mi nije neki izbor sendvica a dodatke osim u jednom, najskupljem nemres birat. |
Citiraj:
maggi i pogotovo knorr (zna i maggi kiksat nekada) vs podravka su ono nebo i zemlja razlika pošto potonji očito ne mogu u najbazičnijoj juhi dehidrirati kokošku sa malo vegete kak spada, a kamoli experimentirati sa nečim novim. baš me zanima kak zgleda taj proizvodni proces na kojem amen daje finalni jušni sommelier (vjerovatno u obliku zaštitara na ulazu u zgradu) koji kaže - da, to je taj okus juhe koji tražimo i onda na putu doma napuše 3.33 promila jer je pijan od 2005 :D Citiraj:
ček, ček... dao si 90kn za 2 x pohano pile sendviča? :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:52. |