![]() |
A gle, Zagorje je još uvijek u banani, i nema naznaka da ce skoro biti bolje. Nije meni tolki problem za neko svakodnevno surfanje, al me bode jer skupa sa telefonom i adsl-om 15GB ja mjesecno bacam 260,00-290,00 kn. Nebi reko riječ da mi ispodtavljaju uslugu kao što piše u ugovoru, i kad ih malo zagnjavim onda mi nude raskid ugovora ili po novom ovaj max net mini.
Zbog toga pitam ovdje dal to netko ima pa da mi kaže iz prve ruke kak stvar radi, jer prošo sam previše patnje s t-comom da im tako olako potpisujem ugovore. Kažem, nemam alternative... Homebox bi mi bio odličan, ali VIP mi je na EDGE-u, a unazad par mjeseci su pojačali mobilni signal t-coma-a tako da mi je na mobitelu gotovo stalno čvrsti 3G |
Probaj izmjeriti brzinu na mobu pa vidi kako ce ti biti. Ako na mobu budes imati oko 4 Mbit onda neces imati problema. Oni nigdje ne navode maksimalnu brzinu, ali je ona 3,6 Mbit.
|
Citiraj:
|
Stigao mi poklon iz Tcoma. :)
![]() https://www.hrvatskitelekom.hr/paketi/ultra-max Za 320 kn 100/20. Nadam se da neću napraviti preko 250 gb prometa. :D |
Citiraj:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...2011.09.15.jpg Ne kuzim po cemu smo razliciti, telefon njihov imamo oduvjek a adsl i tv vec barem 7 godina... |
Amdejac je bolje testirao :D
|
Ako se ne varam vi testeri ste dobili one E4200, bilo bi steta da vam ih uzmu. :D
|
Citiraj:
Nije mi jasno zašto tebi ne nude iste uvjete. :stoopid: |
Ah t-scum ko će ih znat, ja sam inace dobio neki ericsson i siemens sx763
|
može li bit da nije dobio iste uvjete zato što ima neki max 3 paket, a u njima su različite brzine od onih u optičkim paketima?
meni su isto ponudili da uzmem 40/10 za "samo" 40kn više a i ovo mi je bilo preskupo, a preko 10 mb mi stvarno ne treba, bilo bi mi i ovih 4 dosta, da mi se ne spajaju stalno s raznim laptopima ipadima mobitelima i slično |
Kod koga i na koji nacin se ostvaruje garancija za T-com Galaxy Tab 2 ?:chears:
|
Imaju zapisan serijski broj i datum isporuke, pa ako se pokvari odneseš u t-centar, ali za svaki slučaj sačuvaj i račun na kojem je jednokratno naplačen.
|
Citiraj:
http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan...oglas-10225219 ? Imam taj shugavi ADB router, i veza je uzasna. Prije sam bio na amisu, veza fenomenalna i nikakvih problema. Presao na tscum radi maxtv-a (zenina ideja...) i sad patim sa stvarno uzasnim netom. Veza puca barem 4-5 puta dnevno, izgubio sam sve zivce sa njihovom SZK. 100ak kn nije neka velika lova ukoliko ce pomoci da rijesim ove probleme. |
Meni je došao tehničar prošli tjedan, nije očitao nikakve probleme s vezom, ali mi je Thomsona zamijenio Siemensom.
Dosad još nijednom nije pukla veza, PES2013 odjednom proradio online...svi problemi nestali |
imao siemensa 763. sada imam adb-a.
rezime cijele price - adb uspjeva imati bolju propusnost, veza ne puca niti na jednom, ali testirano jedan pa drugi - adb daje bolje rezultate. eto, malo plusa za ADB :D. |
Citiraj:
|
Dobio odgovor:
"Potreban je račun na kojem je uređaj obračunat ili jamstveni list. Uređaj možete poslati na servis u T-Centru ili izravno serviseru za Samsung Europatrade - Centralni servis d.o.o. Sesvete (10360) Rimski put b.b., 01-2004-186 ili MESC Zagreb (10000), Heinzelova 96 01-6188-513. Servis ovisi o datumu kada je uređaj kupljen. Stoga molimo za dostavom broja linije te OIB-a na kojem je ostvareno produljenje. " Pa da i ostali znaju ubuduce. :chears: |
Jel ima ko MAXtv preko satelita i kak vam radi?
|
Potrazi takve informacije na nekom satelitskom forumu, recimo:
http://novisf.com/index.php/Board/85-MAXtv/?4d654637 |
ovo sa maxtv-om preko satelita ti nema veze sa ovom temom po meni, ali imam ti njihovu ulugu preko satelita pa cu ti pomoci :)
Znaci koristim oko godinu dana. Mani se reciver zblesira svakih 5-20 dana i moras ga iskopcati iz struje, cekati dok se upali i dodje ksebi pa tek onda opet upaliti i onda trazi nove programe. Ja taj revicer prakticki nikada niti ne gasim bas zbog toga sto kada upalim tv da nemoram cekati dok se upali reciver. Mislim da je nemoguce nikako spojiti nikoji reciver osim njihovoga sa njihovom karticom. Daljenski je pomalo glup, nemas koliko znam snjimalice ili premotavanja i tih fora(nisam gledao previse) ali sam ono sto je najbitnije zadovoljan uslugom zato sto usluga radi kako spada kada gledas tv. Znaci nema da krepa, da ti opterecuje adsl liniju. Mozes naici na problem jedino ako je lose vrijeme ali to opet ovisi kakva ti je satelitska antena. Meni mozda jednom godisnje krepa signal ako je bas veliko vani nevrijeme sa oblacima. Koristim 90cm antenu i 2 lnba 0.3 sum neke kineske. Prijevodi vecinom rade ok. Uzeo sam najvise maxtv preko satelita jer je bila fora godinu dana u pola cijene. Kod sebe niti nemam mogucnosti da mi trpi parica net i tv zajedno a i da imam opet bi uzeo preko satelita samo zbog toga da mi linija nebude zagusene od interneta i radi kako spada sve. Nadam se da sam malo pomogo. Pitaj ako sta treba jos |
Citiraj:
|
Ovo je dosta zgodna informacija. tnx. Moro bi vidjeti dali mogu sa svojim tv-om. Imam Lg55lm660s
|
Na satelitskim forumima se moze nac informacija koji sve uredjaji isprobano podrzavaju njihov modul+karticu. Ove sam nasao na brzinu:
http://novisf.com/index.php/Thread/9...vera/?pageNo=1 |
Citiraj:
Osnovni Extra programski paket za 80 kn preko tv-a,ima arenu sport,zvuči zanimljvo. nego onima kojima je telefon spojen preko rutera thompsona,u zadnjih tjedan dan samo lampice prestane svjetlit,telefon mrtav naravno,moram ruter prestartat onda ok bude neko vrijeme. |
Citiraj:
|
Može pitanje, koje je vjerovatno već negdje odgovoreno?
Uzeo bih (možda) jedan malo bolji modem/router (sa USB, DLNA, 802.11ac, itd.) podrškom - hoće li to raditi ako ga spojim umjesto trenutnog Thomsona? Vjerovatno neće, ali može li raditi općenito, ako se podesi? Ako može, koji mi podaci trebaju za podesiti ga i jel to mogu ja napraviti sam? |
Ovisi koje T-Com usluge koristis. Naravno da ima boljih routera od ovih jeftinjara koje oni dijele i radit ce ti uredno, ako podrzavaju potrebni anex i sve njihove usluge koje koristis.
Recimo, ako ti treba router za Maxtv, moras stavit neki s podrskom za Iptv, a ako koristis IMS, treba ti router koji podrzava Voice. Routeri, pogotovo bolji, se mogu podesiti na puno nacina i nema razloga zasto ne bi radili umjesto Thomsona. Podaci koji ti trebaju ovise o uslugama koje koristis, jer net trazi jedne podatke, a IMS druge. Za obe usluge trebas username/pass koje ili znas ili ih izvuces iz postojeceg routera. |
Znaci moze se, ok hvala :)
Ova u korisnickoj podrsci nije znala nista pa je rekla da posaljem mail tehnickoj sluzbi. |
Koje usluge namjeravas koristit? Kako ti je spojen telefon?
|
Zasad samo net i telefon (prebacili su me na IMS iako je telefon neki vulgaris).
|
Onda ti je dovoljan neki router koji podrzava VOICE. Svoj username i password za pristup internetu ili znas ili ce ti to SZK reci. Medjutim imat ces problem sa korisnickim imenom i lozinkom za spajanje na IMS, jer te podatke oni ne daju, cak ih i potpuno nepotrebno, skrivaju...
Da bi uspjesno konfigurirao svoj novi router za IMS, trebas iz postojeceg tocno prepisat sve potrebne podatke upisane u konfiguraciji za telefoniju. Znaci, moras se logirat se u router kao administrator da vidis sve potrebne podatke. Jedini nevidljivi (maskirani) podatak je tvoja lozinka za IMS. Iz Thomsona se ona moze jednostavno saznat/otkrit. Sad, jel se znas/mozes logirat u router kao administrator i vidit sve podatke za konfiguraciju IMS-a i koji tocno model Thomsona trenutno koristis? |
Citiraj:
Kad mi je tehničar htio staviti onaj ADB router trebao je nešto napraviti preko T-coma,zvao ih da mi kao "aktiviraju" ovaj router ali nešto ih je zezalo tako da mi je vratio stari router,nije se više vračao jer su mi riješili problem s netom,ali zbog ova dva primjera ne vjerujem da možeš staviti neki drugi router bez neke asistencije T-coma. |
Aha. Imam admin pristup, router je Thomson TG782.
Vjerovatno treba backupirat config file i iz njega to izvući ili ? |
Citiraj:
Drugo, osim tocno upisanih podataka za usename/pass potrebno je upisat jos niz drugih podataka da bi IMS uredno radio. Osobno, koristim stari Thomson ST780 koji se uredno spaja na net i IMS, iako nikad nije bio ni prijavljen na njihov ACS server, niti je ikad povukao neke podatke sa njega. Upisani podaci su prepisani iz jednog ADB routera koji je povukao te podatke koristene za konfiguraciju ST780. Na isti nacin sam konfigurirao jos jedan ST780 i nekoliko SX763 routera i na svima uredno radi i net i IMS. |
Citiraj:
|
Good info, thanks :)
|
Huawei B203 - POSTAVKE
Posto sam zadnjih dana poceo primeti upite od ljudi koji su navedeni ruter resetirali i uspjeli pobrisati sve postavke, evo ovdje onih potrebnih za spajanje na internet:
Setings -> Dial up -> Profile Name:-> MAXnet mini ------------------------> Dial up number -> *99# ------------------------->APN -> (Static) web.tbox -------------------------> IP -> dynamic -------------------------> Authentication -> None -------------------------> Connection Mode -> On demand ------------------------->Max Idle Time(s) -> 600 ------------------------->MTU: -> 1500 |
Imam nekih problema sa routerom u zadnje vrijeme (Thomson speedtouch t-comov), brzina 4mbit. Znala mu je svijetlit samo power lampica, nakon resetiranja čačkalicom su se upalile sve. Nakon drugog rikavanja sam prijavio kvar i onda mi je djevojka rekla da nešto ne valja na centrali. Mislim da su pobrisali sve iz rutera i prebacili me na neki divlji profil. Evo izlistaja iz rutera. Kao što vidite brzina mi je pala na neku mizeriju od 2.8 megabita (po speedtestu). I SN Margin mi je masno pao nakon njihovog prčkanja. Prije je bio 12/11 itd itd... ima li tu spasa ili mi je parica ultimativno smeće (iako ne vidim kako bi u par dana propala potpuno) ?
Code:
Link Information |
Ne valja ti linija.(parica)
|
Citiraj:
Kaj ja sad tu mogu po tom pitanju napravit ? edit: ove sve govnarije su počele otkad su me nedavno prebacili na voip. da li je moguće da poždere toliko bandwidtha ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:15. |