PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

riceburner 24.04.2012. 13:52

rebrica na pol kuhana, sad idem u drugom loncu bazul dovrsit pa ubacit kobase i rebrica da se sve zajedno krcka :D

edit:

evo i slike :D

Pohrani.com

trouble 25.04.2012. 13:30

neznam dal da ga kresnem denes il da malo pričekam? :D

syss 25.04.2012. 13:32

među dva kruha :D :D

Ammy 25.04.2012. 22:48

Citiraj:

Autor trouble (Post 2151044)

Ajme kak je sjatkiiiii. Nikad :D

Danas za kasni ručak čevapi, a za gablec je bio sendvić od dimljene vratine i sira, punooo sira :D

Amdejac 25.04.2012. 23:06

Citiraj:

Autor trouble (Post 2151044)

A di je crni?

U kauflandu akcija pive u bačvicama.
Paulaner pšenični i Paulaner lager 5 lit. 79,99 kn i Stephansbrau lager, 4,8% alkohola 59,99 kn.
Žena me počastila sa dvije bačvice i još imam u friđu bačvicu Heinekena. :)

panoramix 26.04.2012. 06:51

Citiraj:

Autor AMD (Post 2151429)
A di je crni?

U kauflandu akcija pive u bačvicama.
Paulaner pšenični i Paulaner lager 5 lit. 79,99 kn i Stephansbrau lager, 4,8% alkohola 59,99 kn.
Žena me počastila sa dvije bačvice i još imam u friđu bačvicu Heinekena. :)

Imas ti jos toga samo si smotal kaču oko flasa da cuva....:D

listerstorm 28.04.2012. 21:25

Ćevapi s kajmakom i lukom za večeru. :nuts:

Amdejac 28.04.2012. 23:51

Danas krstitke od sestre i lagana klopa od Tomice u restoranu "Špiček". Samo pohvale na klopu, a i vino mu je OK. Od juhe do deserta sam maznuo pola litre vina.
Stigli doma pa nastavili u revijalnom tonu.
Borim se sa tipkovnicom. Idem spat.

Ahha. Sad trebam napisat "Ček malo". :D

syss 28.04.2012. 23:52

Citiraj:

Autor AMD (Post 2153038)

MUHAHAHAAHA :D :D :D

LOL :D

^SuperUnknown^ 29.04.2012. 00:00

Citiraj:

Autor AMD (Post 2153038)

:D:D

trouble 29.04.2012. 02:26

Citiraj:

Autor AMD (Post 2151429)
A di je crni?

Crni je zabrijal da je let kokošima moguć pa je okušao sreću bjegom iz gajbe i skokom sa stola...... bolje da nije :lol2:

Danas sam za čakru ošel na neki gablec.....zapečene palačinke punjene špinatom i sirom....a večera klasik kod bake....sir vrhnje,rotkvice i sva sila narezanih kobaja....

panoramix 29.04.2012. 11:12

Danas se za obed sprema pureći zabatak bez kosti s krumpirom, lukom, češnjakom i žutom mrkvom u ovome :

Pohrani.com

Najpovoljniji Roemertopf tj. zemljana neglazirana posuda kupljena u Mađarskoj.

http://www.m-glass.sk/predaj/25/UNIV...ky-hrniec-11L/

Amdejac 29.04.2012. 11:21

Za doručak čaj od kamilice bez šećera. Za ručak ajmprem juha. :(

panoramix 29.04.2012. 11:25

Citiraj:

Autor AMD (Post 2153172)
Za doručak čaj od kamilice bez šećera. Za ručak ajmprem juha. :(

Pa daj guglaj malo...:D

http://hr.wikipedia.org/wiki/Mamurluk

listerstorm 29.04.2012. 11:39

Za takve slučajeve meni je najbolji recept 2 malo žešće čaše cedevite.

Situacija se brzo pročišćava.

Ammy 29.04.2012. 12:37

Danas sam solidarna sa svojim bolesnikom pa sam jela pečene hrenovke i pomfi :)

Jučer je klopa bila odlična, najela sam se toliko da danas i nisam baš nekaj gladna.
Krenulo se s juhom. Kod Špičeka mi se sviđalo to kaj su svi komadi mesa mali, pa onda možeš probat sve i zaustavit se na onom što ti je najfinije. Još je bio rizi-bizi, domaći kruh i mješana salata.
I šnita torte

Amdejac 29.04.2012. 12:47

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2153176)

Ne muči mene mamurluk. Još sa petka na subotu po noći počeo me je bolit želudac malo desno od žličice. Bolilo me je samo kad bih jako udahnuo, progutao nešto i podrignuo se. A podrigivalo mi se dost često. Ko da mi je netko stavio kamen u želudac. Vjerojatno sam nešto pojeo ili prehladio sa ledenom pivom.
Subota liječenje. Odmah ujutro controloc, kruh pašteta i sve nekaj lagano. Popodne krenuo po špeku, kobasice, šunka. Pa nastavio kod "Špička", pa gemišti. Pa došli doma i opet po narescima i gemištima. Oko pola noći nisam više osjećao niti želudac, ni glavu ni ruke ni noge. :D
Budio sam se svakih dva sata, a u ustima ko da mi je netko stavio ljepilo za tapete. Liječio se mineralnom, usput pojeo jedan zagrebački i oko 4 ujutro vidim pun tanjur kolača u frižideru. Probao jedan drugi treći, pa zalijao mlijekom i probudilo mo oko pola šest kad sam otrčao do kupaone i zagrlio školjku.
E zato pijem čaj i jedem ajmprem juhu.

panoramix 29.04.2012. 13:34

Citiraj:

Autor AMD (Post 2153205)
Ne muči mene mamurluk. Još sa petka na subotu po noći počeo me je bolit želudac malo desno od žličice. Bolilo me je samo kad bih jako udahnuo, progutao nešto i podrignuo se. A podrigivalo mi se dost često. Ko da mi je netko stavio kamen u želudac. Vjerojatno sam nešto pojeo ili prehladio sa ledenom pivom.
Subota liječenje. Odmah ujutro controloc, kruh pašteta i sve nekaj lagano. Popodne krenuo po špeku, kobasice, šunka. Pa nastavio kod "Špička", pa gemišti. Pa došli doma i opet po narescima i gemištima. Oko pola noći nisam više osjećao niti želudac, ni glavu ni ruke ni noge. :D
Budio sam se svakih dva sata, a u ustima ko da mi je netko stavio ljepilo za tapete. Liječio se mineralnom, usput pojeo jedan zagrebački i oko 4 ujutro vidim pun tanjur kolača u frižideru. Probao jedan drugi treći, pa zalijao mlijekom i probudilo mo oko pola šest kad sam otrčao do kupaone i zagrlio školjku.
E zato pijem čaj i jedem ajmprem juhu.

A ja sam baš nekaj mislil da ti donesem jedno dobro ohlađeno vrhunsko pivo da dođeš k sebi...:goood:
Bolje ne vraga izazivat.

Amdejac 29.04.2012. 13:46

Samo donesi. Već sam ko novi. :D
Danas repriza :)

listerstorm 29.04.2012. 14:30

huh, controloc?

Pa to uglavnom ide kod težih oblika gastritisa.

Frend mi to pije (jače lezije na želučanoj sluznici) uz obvezu apstiniranja od kave, alkohola i cigareta.

Plus poseban režim prehrane.

trouble 29.04.2012. 14:45

Nedo bože da to dobijem....odmah metak kroz tintaru :)

Danas lazanje.....njuma

listerstorm 29.04.2012. 16:07

Danas bio lagan ručak (pečeno pile na krumpiru) a za desert gužvare s orasima.

Zagrijavanje za dvije roštiljade (sutra i preksutra).:D

Kako ću se napucat carskog, roštiljki i vratine.:D

Halos 29.04.2012. 16:17

Jučer bio na pravoj, domaćoj, ličkoj janjetini iz domaćeg uzgoja + krumpir iz role. Sve vruuuće onako... :D

Bili su i nekakvi kolači i juha, ali se nesjećam da sam to probao :D .

Juice 29.04.2012. 17:20

Roštilj danas-janjetina, krmić, carsko

Ammy 30.04.2012. 15:03

Danas za rucak sam ja jela poriluk, a dragi je jeo ajgenmahtec.

Amdejac 01.05.2012. 08:31

Sretan Vam 1. maj Žderonje.
Danas se kuha tradicionalni prvomajski grah sa 4 vrste mesa, 2 vrste kobasica i špekom. Uz to prilog domaći mladi luk i friško pečena ražena pogača.
Da ne bi netko ostao gladan bacit će se na roštilj 3 kg vratine, 1,5 kg gurmanskih pljeskavica, pileća krilca, pileće bijelo meso, fileti od bataka i karabataka. Uz roštilj će mo stavit i jednog šarana u rašlje nek se polako cvrlji. Prilog domaći mladi luk i luk vulgaris, ljuti ajvar i pinđur, domaća zelena salata, neizostavne rotkvice iz vrta i domaći kruh.
Frižider je natrpan sa domaćom pivom skuhanom u 12. mj. 2011.

panoramix 01.05.2012. 10:36

Citiraj:

Autor AMD (Post 2153978)
Sretan Vam 1. maj Žderonje.
Danas se kuha tradicionalni prvomajski grah sa 4 vrste mesa, 2 vrste kobasica i špekom. Uz to prilog domaći mladi luk i friško pečena ražena pogača.
Da ne bi netko ostao gladan bacit će se na roštilj 3 kg vratine, 1,5 kg gurmanskih pljeskavica, pileća krilca, pileće bijelo meso, fileti od bataka i karabataka. Uz roštilj će mo stavit i jednog šarana u rašlje nek se polako cvrlji. Prilog domaći mladi luk i luk vulgaris, ljuti ajvar i pinđur, domaća zelena salata, neizostavne rotkvice iz vrta i domaći kruh.
Frižider je natrpan sa domaćom pivom skuhanom u 12. mj. 2011.

Šteta kaj ti neznam koordinate, mam bi došel jer tak dobro zvuči...:goood:

Pošto sam neki dan spremal grah, onda bu danas vajngulaš i prigodna prvomajska orehnjača za desert.

Amdejac 01.05.2012. 10:58

Kak neznaš. Na dvorištu. Slobodno navrati.
E da ostalo još kolača od krstitki. :)
A maloprije smo otvorili bačvicu Paulanera. Ne bi bilo u redu da se zapijemo u startu s domaćom. :)

Jelc 01.05.2012. 12:02

Uf kak je bilo dobro par dana na brdu...friški zrak, hladna pivčuga i domaća papica:)

Danas juneće šnicle na lovački sa smeđim šampinjonima i knedle od kruha:chears:

panda505 01.05.2012. 14:59

Pohrani.com

muffini

:zdero:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:39.