![]() |
|
neznam dal da ga kresnem denes il da malo pričekam? :D
|
među dva kruha :D :D
|
Citiraj:
Danas za kasni ručak čevapi, a za gablec je bio sendvić od dimljene vratine i sira, punooo sira :D |
Citiraj:
U kauflandu akcija pive u bačvicama. Paulaner pšenični i Paulaner lager 5 lit. 79,99 kn i Stephansbrau lager, 4,8% alkohola 59,99 kn. Žena me počastila sa dvije bačvice i još imam u friđu bačvicu Heinekena. :) |
Citiraj:
|
Ćevapi s kajmakom i lukom za večeru. :nuts:
|
Danas krstitke od sestre i lagana klopa od Tomice u restoranu "Špiček". Samo pohvale na klopu, a i vino mu je OK. Od juhe do deserta sam maznuo pola litre vina.
Stigli doma pa nastavili u revijalnom tonu. Borim se sa tipkovnicom. Idem spat. Ahha. Sad trebam napisat "Ček malo". :D |
Citiraj:
LOL :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Danas sam za čakru ošel na neki gablec.....zapečene palačinke punjene špinatom i sirom....a večera klasik kod bake....sir vrhnje,rotkvice i sva sila narezanih kobaja.... |
Danas se za obed sprema pureći zabatak bez kosti s krumpirom, lukom, češnjakom i žutom mrkvom u ovome :
![]() Najpovoljniji Roemertopf tj. zemljana neglazirana posuda kupljena u Mađarskoj. http://www.m-glass.sk/predaj/25/UNIV...ky-hrniec-11L/ |
Za doručak čaj od kamilice bez šećera. Za ručak ajmprem juha. :(
|
Citiraj:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Mamurluk |
Za takve slučajeve meni je najbolji recept 2 malo žešće čaše cedevite.
Situacija se brzo pročišćava. |
Danas sam solidarna sa svojim bolesnikom pa sam jela pečene hrenovke i pomfi :)
Jučer je klopa bila odlična, najela sam se toliko da danas i nisam baš nekaj gladna. Krenulo se s juhom. Kod Špičeka mi se sviđalo to kaj su svi komadi mesa mali, pa onda možeš probat sve i zaustavit se na onom što ti je najfinije. Još je bio rizi-bizi, domaći kruh i mješana salata. I šnita torte |
Citiraj:
Subota liječenje. Odmah ujutro controloc, kruh pašteta i sve nekaj lagano. Popodne krenuo po špeku, kobasice, šunka. Pa nastavio kod "Špička", pa gemišti. Pa došli doma i opet po narescima i gemištima. Oko pola noći nisam više osjećao niti želudac, ni glavu ni ruke ni noge. :D Budio sam se svakih dva sata, a u ustima ko da mi je netko stavio ljepilo za tapete. Liječio se mineralnom, usput pojeo jedan zagrebački i oko 4 ujutro vidim pun tanjur kolača u frižideru. Probao jedan drugi treći, pa zalijao mlijekom i probudilo mo oko pola šest kad sam otrčao do kupaone i zagrlio školjku. E zato pijem čaj i jedem ajmprem juhu. |
Citiraj:
Bolje ne vraga izazivat. |
Samo donesi. Već sam ko novi. :D
Danas repriza :) |
huh, controloc?
Pa to uglavnom ide kod težih oblika gastritisa. Frend mi to pije (jače lezije na želučanoj sluznici) uz obvezu apstiniranja od kave, alkohola i cigareta. Plus poseban režim prehrane. |
Nedo bože da to dobijem....odmah metak kroz tintaru :)
Danas lazanje.....njuma |
Danas bio lagan ručak (pečeno pile na krumpiru) a za desert gužvare s orasima.
Zagrijavanje za dvije roštiljade (sutra i preksutra).:D Kako ću se napucat carskog, roštiljki i vratine.:D |
Jučer bio na pravoj, domaćoj, ličkoj janjetini iz domaćeg uzgoja + krumpir iz role. Sve vruuuće onako... :D
Bili su i nekakvi kolači i juha, ali se nesjećam da sam to probao :D . |
Roštilj danas-janjetina, krmić, carsko
|
Danas za rucak sam ja jela poriluk, a dragi je jeo ajgenmahtec.
|
Sretan Vam 1. maj Žderonje.
Danas se kuha tradicionalni prvomajski grah sa 4 vrste mesa, 2 vrste kobasica i špekom. Uz to prilog domaći mladi luk i friško pečena ražena pogača. Da ne bi netko ostao gladan bacit će se na roštilj 3 kg vratine, 1,5 kg gurmanskih pljeskavica, pileća krilca, pileće bijelo meso, fileti od bataka i karabataka. Uz roštilj će mo stavit i jednog šarana u rašlje nek se polako cvrlji. Prilog domaći mladi luk i luk vulgaris, ljuti ajvar i pinđur, domaća zelena salata, neizostavne rotkvice iz vrta i domaći kruh. Frižider je natrpan sa domaćom pivom skuhanom u 12. mj. 2011. |
Citiraj:
Pošto sam neki dan spremal grah, onda bu danas vajngulaš i prigodna prvomajska orehnjača za desert. |
Kak neznaš. Na dvorištu. Slobodno navrati.
E da ostalo još kolača od krstitki. :) A maloprije smo otvorili bačvicu Paulanera. Ne bi bilo u redu da se zapijemo u startu s domaćom. :) |
Uf kak je bilo dobro par dana na brdu...friški zrak, hladna pivčuga i domaća papica:)
Danas juneće šnicle na lovački sa smeđim šampinjonima i knedle od kruha:chears: |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:39. |