PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Halos 12.04.2012. 21:53

Citiraj:

Autor AMD (Post 2141791)
@Halos
Čemu takve tenzije, nisi u saboru niti je ovo ispravak netočnog navoda.
Htio sam reći, a to nema uopće veze s tobom, da su kebabi svi isti.
Pašteta-mesni narezak je od istog proizvođaća ili su dva u HR. Razlika je samo u veličini i ukusu somuna i količini priloga.
Tak da nemre negdje biti bolji kebab od onog tamo 100 metara dalje. Svi su isti.

A hebiga, jucer sam dobio otkaz, pivice i tak, samo kurim fajt :beer: .

Ma to "meso" je samo prilog, mene kupe sa "umakom" i lepinjom. Slažem se, ja inače jesam lud na tu kemiju sa aditivima i crkotinama sa ceste, ali i ja sam čovijek :D (p.s. - danas sam opet bio :) ) .

Jelc 13.04.2012. 13:51

Danas kristalka, oni debeli špagaći sa rupom u sredini i bolognese:)

Roberto 13.04.2012. 14:52

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2142326)
Vi ste ekstra napredni, ovo su naše :) Al budu stigle na vrijeme

http://www.pohrani.com/t/1B/QX/2Imiyp97/05042012814.jpg http://www.pohrani.com/t/38/2w/3SOnTDi3/05042012815.jpg

Prekjuče je bilo malo kritično, bilo je -6 ujutro ali nije bilo štete, bar ne u plasteniku. Voćke su druga priča nažalost.

Ne vidim uopće prolaz kroz staklenik, pa kak to presadiš i uopće dođeš do toga? :D

Neke moje paprike su već počele pupati, pognojio sam ih dva puta pa su prolupale :D

Iako bih volio plodove što prije, trgam pupoljke jer su biljke još premale da bi podnijele teret plodova, neke su visoke svega 15ak cm. Neke su već 30-40 cm visoke, njima sam ostavio pupoljke, dovoljno su čvrste, razgranate i moglo bi relativno brzo biti plodova.

Danas bi mogla pasti pizza pa palačinke, ak bu mi se dalo :D

Ammy 13.04.2012. 18:17

Danas brza hrana, pečena jaja, salama, sir i vrhnje, kruh.
Ostalo je palačinki od jučer pa sam to nafilala sa sirom i stavila da se zapeče :goood:

nino 13.04.2012. 20:10

Upravo sam se najeo praaavog slavonskog kulena. Tako mi je toplo sada. :D

listerstorm 14.04.2012. 01:08

Ja upravo gricnuo dvije deblje kriške domaćeg (ajme ljutog) bez kruha i primirio kajmakom. :)

Zmaj000 14.04.2012. 07:58

Citiraj:

Autor nino (Post 2142778)
Upravo sam se najeo praaavog slavonskog kulena. Tako mi je toplo sada. :D

Inati se slavonijo ljepota me tvoja zove :PP

dav87gr 14.04.2012. 11:38

Prvo da se predstavim:
nisam baš nikakav žderonja, ali vas čitam više od godine i pol.Jedno ljeto navečer, supruga, sin i kućni ljubimac na moru a meni dosada, i naletim na vas.
Čitao sam danima sve od početaka, obično navečer uz glasan smijeh, završilo je bez posljedica.
Nije da me dobra klopa ne zanima, ali me privukao taj duh i jako dobar smisao za šalu.

A, evo mog doprinosa, pašteta od tune, osnovica jedna konzerva cca 180 gr:
-jednu konzervu, ne baš bilo kakvu, ocijediti i sadržaj prebaciti u neku posudu;
-dodati:
jedan trokut topljivog sira
jednu dobro očišćenu slanu srdelu
četiri, pet kapara
malo majoneze i još manje senfa
pristojnog maslinovog ulja, ne puno
po želji nekoliko kapi konjaka (ne "Mirogojčeka")
Pa sada to sve to ili izmiksati, ili se potruditi i dobro izgnječiti vilicom, pa bude na grubo.

Ammy 14.04.2012. 14:49

Danas za ručak tortilje vulgaris.
A za desert je trebala biti slatka savijača od sira i breskvi, ali su kore pucale pa se nisu dale zamotat, ali kak sam snalažljiva ispae su kocke :D

Bilo je sve skupa prefino :chears:

Jelc 14.04.2012. 15:19

Danas brza hrana-pizza sa šunkom iz Lidla (na akciji:D) koju budem dodelal sa mozzarellom, špekom i feferonima:)

panoramix 14.04.2012. 21:33

Citiraj:

Autor dav87gr (Post 2143030)
Prvo da se predstavim:
nisam baš nikakav žderonja, ali vas čitam više od godine i pol.Jedno ljeto navečer, supruga, sin i kućni ljubimac na moru a meni dosada, i naletim na vas.
Čitao sam danima sve od početaka, obično navečer uz glasan smijeh, završilo je bez posljedica.
Nije da me dobra klopa ne zanima, ali me privukao taj duh i jako dobar smisao za šalu.

A, evo mog doprinosa, pašteta od tune, osnovica jedna konzerva cca 180 gr:
-jednu konzervu, ne baš bilo kakvu, ocijediti i sadržaj prebaciti u neku posudu;
-dodati:
jedan trokut topljivog sira
jednu dobro očišćenu slanu srdelu
četiri, pet kapara
malo majoneze i još manje senfa
pristojnog maslinovog ulja, ne puno
po želji nekoliko kapi konjaka (ne "Mirogojčeka")
Pa sada to sve to ili izmiksati, ili se potruditi i dobro izgnječiti vilicom, pa bude na grubo.

Dobro došao svaki novi član ( i recept) :goood:

Milentije 14.04.2012. 22:26

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2143137)
Danas za ručak tortilje vulgaris.
A za desert je trebala biti slatka savijača od sira i breskvi, ali su kore pucale pa se nisu dale zamotat, ali kak sam snalažljiva ispae su kocke :D

Bilo je sve skupa prefino :chears:

Jesu li ovo tvoje ili kupovne tortilje (kore)?

Ammy 14.04.2012. 22:40

Citiraj:

Autor Milentije (Post 2143458)
Jesu li ovo tvoje ili kupovne tortilje (kore)?

Domaće.

Milentije 15.04.2012. 11:02

Jedine koje valjaju. :)

Ammy 15.04.2012. 13:41

Danas za ručak krem juha od tikvica i mesne okruglice u umaku od luka i vrhnja za prilog tjestenina.

Sad sam ko prava pekarica. Mislim radi vremena ;)
Upravo ispečene kiflice slane - sa sirom i s maslacem, te slatke sa čokoladom i marmeladom od aronije.

Pupo 15.04.2012. 22:28

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2142329)
Imaš ti toga. :) Svaka čast. ;)

Hvala, al nije to puno, smanjili smo povrće ove godine za 2/3 sigurno naspram proteklih godina. Malo smo promjenili proizvodnju ove godine

Iako možda nije mjesto tomu ovdje, ovako to izgleda u drugom plasteniku

Pohrani.com Pohrani.com

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2142609)
Ne vidim uopće prolaz kroz staklenik, pa kak to presadiš i uopće dođeš do toga? :D

Neke moje paprike su već počele pupati, pognojio sam ih dva puta pa su prolupale :D

Iako bih volio plodove što prije, trgam pupoljke jer su biljke još premale da bi podnijele teret plodova, neke su visoke svega 15ak cm. Neke su već 30-40 cm visoke, njima sam ostavio pupoljke, dovoljno su čvrste, razgranate i moglo bi relativno brzo biti plodova.

Danas bi mogla pasti pizza pa palačinke, ak bu mi se dalo :D

Budem uslikao sve kompletno s ulaza sljedeći put kad budem kod kuće, no nije problem kretati se po plasteniku. U njemu su tri gredice sa stazama između. Dosta smo ove godine smanjili pa je u biti rasada praktički samo u jendoj gredici, a u drugima su salata, paradajz, rasada cvijeća i sl. Totalno sam zaboravio uslikati i taj plastenik s povrćem odmah s ulaza da se sve vidi.

Jelc 16.04.2012. 14:18

Danas (opet:D) špagaći, bolognese i kristalka:)

flare 16.04.2012. 14:27

Ostatci domaće pizze od jučer + miješana zelena salata (matovilac, rikula, endivja, kristalka, radić) s bučinim uljem :)

Ammy 16.04.2012. 19:28

Za večeru pomfi u raznim oblicima :D Organ se dao u rezuckanje krumpira pa imamo običan pomfri, čips, srednje debeli pomfi i skroz sitni, tak da može bolje pit iza njega :D Cijeli dan radne akcije pa je za ručak bila suha hrana.

Halos 16.04.2012. 19:45

Citiraj:

Autor flare (Post 2144471)
Ostatci domaće pizze od jučer + miješana zelena salata (matovilac, rikula, endivja, kristalka, radić) s bučinim uljem :)

poznato dobra kombinacija :chears:

Jelc 16.04.2012. 22:51

Lagano se pripremaju krmići u komadu za sutra, tak jasno da žena spava i sve je palo na moja leđa nejaka:D

Pohrani.com

flare 17.04.2012. 10:16

Krpice sa zeljem (domaće ofc :) + matovilac na salatu s bučinim uljem :)

Roberto 17.04.2012. 10:54

U nedjelju kruno ja s boljom polovicom u Chello na pizzu, da vidimo jel to čemu, kad ono tamo nemaš gdje sjest, ravno tri i pol stola u pizzeriji :D

To smo ostavili za neku drugu zgodu kad bumo naručivali pizzu doma, a onda smo zapičili u Maslinu na pizzu.

Odnosno ja sam žderao pizzu, a žena zelene rezance s puretinom u umaku od gorgonzole
Pohrani.com

Puretina je bila dobra, umak mi se čini da je neki gotovi razmućen u vrhnju za kuhanje, ali svejedno fino.

Pizza slavončica (srednja) je dost velka kao što vidite, neloša, taman ljuta (za većinu preljuta :D) i jako fini sir stavljaju gore, kulen također dobar.
Uglavnom gore je paradajz sos, sir, kulen, ljuti umak od chili papričica i ogulejne pečene paprike, koje moram priznati, fino pašu na pizzu.

uglavnom pizza je bila preogromna, nisam uspio sve pojest, malo manje od pola mi je ostalo, i to sam satrao za večeru :D

Uglavnom ok za najest se, solidne porcije, definitivno iznad prosjeka, ali jeo sam i bolje :D

Jučer opet pizza, ovog puta u vlastitom aranžmanu, danas bi valjalo nekaj sa žlicom pojest, samo još nisam smislio kaj :)

Ammy 17.04.2012. 12:21

Danas rižoto s piletinom. Ovo je malo drugačije nego kaj inače jedemo, dodala sam vina, crvene paprike, čilija, kurkume. Kak ti neki rižoto na španjolski samo kaj sam izostavila naranđu i šafran. Uz to sam ja jela kisele krastavce a dragi "samo" 23 ljuta feferona :)

panoramix 17.04.2012. 12:26

Danas : vajngulaš s noklecima, treba jesti nekaj s žlicom. Zalijati novim Staročeškim, nova etiketa, novi sastav bez kuruze !

Jelc 17.04.2012. 14:05

Danas paradajz juha sa taranicom, krmići u komadu sa krumpačem, kisela paprika:)

panoramix 17.04.2012. 14:40

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2145439)
Danas paradajz juha sa taranicom, krmići u komadu sa krumpačem, kisela paprika:)

Kak si radil krmić ? Mene su učili iz žderonjskog basica : goto krmenadl - cut across - insert bacon and garlic - goto oven - if dry add water - when finished goto table - cut again - eat - delete fat spots on t-shirt - goto sleep. :goood::goood:

Jelc 17.04.2012. 14:43

Napravil sam (zarezal) fine kocke na koži i umjesto špeka sam stavil više masti malog pu-ajceka pa češće vadim i poljevam šefljicom:)

A i krumpač bu kobog u masti, nije dijetno ali je fino:D

nino 17.04.2012. 19:46

Bayern, Real, Pizza. :zdero:

:D

Ammy 18.04.2012. 18:00

Danas pašta-fažol. Umjesto kupovne tjestenine sam ubacila noklice bilo je prefino.

Mogu se pohvalit, mogu, mogu???? :D Naše prve rotkvice.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:31.