PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

panoramix 09.04.2012. 11:13

Ammy, evo ti slika : Pohrani.com

Ja sam mjeril sa ovom manjom i nije dobro ispalo, no ostavljam mogućnost da nekaj s pecilnim praškom nije bilo u redu. Rok mu je izašao 04.2011. Okus i slanost je bilo ok samo što je untra bilo gnjecavo. Dizanje = 0 bodova.:D

Jelc 09.04.2012. 13:35

Komad obične koščobe, komad ove:
Pohrani.com
komad ramsteka, komad mišića, par pilećih želudaca i srca, papar u zrnu i par klekovih boba.

Korjen celera, peršina, dva lista kelja, jedan paradajz i jedna paprika i pola jabuke.

Poslje ide tranu dva cijela velika krumpača (to žena mlati uz koščobu i one tetive), malo pilećih jetrica, obična i svinjska mrkva.

Za predjelo posoljena srž iz koščoba na raženom.

Kad je sve gotovo povadi se krumpač, meso i mrkva van, juha procjedi, ostatak se propasira natrag u juhu i zakuha sa taranicom:)

Tak da bum se ja nakrkal juhe sa mrkvom, taranicom, želučekima, srcima i jetricom+malo junetine a divljakuša koja ne jede juhu ima svoj krumpač i koščobu za oglabat (nisam nikad skužil kaj se ima oglabat na tome ali valjda svako ima svoje veselje:D)

Sutra bu tak jasno junetina iz juhe, pire i paradajz-sos...KMU:D

Ammy 09.04.2012. 15:38

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2139633)
Ammy, evo ti slika : Pohrani.com

Ja sam mjeril sa ovom manjom i nije dobro ispalo, no ostavljam mogućnost da nekaj s pecilnim praškom nije bilo u redu. Rok mu je izašao 04.2011. Okus i slanost je bilo ok samo što je untra bilo gnjecavo. Dizanje = 0 bodova.:D

Meni je mjera ona još manja žličica, ona kaj u bircu dobiješ za kavu :)

Roberto 09.04.2012. 16:01

Pohrani.com

Zeleni raj :D

Ostatak ljutih papričica, slatke paprike i oko 200 kom paradajza :D
Posudi netko grunt?
:D

QuidZz 09.04.2012. 16:05

Citiraj:

Autor trpi (Post 2138827)
dobro jel itko ovdje pazi na liniju:nono:

Ja :D Nisam ima 2 god. pojeo pizzu, burek, kruh, slatkise, sladolede, cokoladu, cips itd. Ne pijem i ne pusim! Dosao sam sa 100kg na 65 :fiju:

MORH 09.04.2012. 16:20

nekad si bio covjek :)

QuidZz 09.04.2012. 16:33

Treba malo i na zdravlje mislit heh :D

Zmaj000 09.04.2012. 17:44

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2139767)
Ja :D Nisam ima 2 god. pojeo pizzu, burek, kruh, slatkise, sladolede, cokoladu, cips itd. Ne pijem i ne pusim! Dosao sam sa 100kg na 65 :fiju:

Dobro koliko si visok? Metar i pol? :D

QuidZz 09.04.2012. 17:55

Citiraj:

Autor Zmaj000 (Post 2139816)
Dobro koliko si visok? Metar i pol? :D

1.75 :D

Šole 09.04.2012. 18:48

Današnji ručak.

JuXo 09.04.2012. 20:46

u ova dva dana požderao i boga i vraga :D

od 1.1. do sad skinuo 9 kila pa si malo dao oduška :D

Milentije 10.04.2012. 00:04

Ko je postavio pitanje o liniji? :D
Ja sam se usvinjio, totalno. Baš danas računam. Za 10 mjeseci sam dobio 17 kila. :)
Sa 80 došao na 97 kg.

trouble 10.04.2012. 00:37

Znači ko i većina,za Uskrs sam vodio holokaust sa odojcima,janjcima,šćunkicama,francuskim salatama,mladim lukom,hrenom,rotkvicama,jajcima,kolačima.....a o težini ne brinem :D

Bubba 10.04.2012. 08:19

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2135583)
Evo http://www.coolinarika.com/recept/br...lice-sa-sirom/

Najbolje mi je kod tih kiflica kaj se netrebaju dizat, dakle ako ti dođu gosti, gotovo je za tren oka :D

Jedan veliki lajk (rekao bih pusa, ali SUP nikad ne spava, paaa... :p) za ovo - bas neki dan trebali doci gosti, a radje bih umro nego isao do obliznjeg Ilira po uzasan, Boze mi prosti, "kruh" - tijesto je bilo gotovo za 5 minuta, i za ~pol sata zlacane kipuce kiflice su iznikle iz furune! Ujs!

panoramix 10.04.2012. 09:08

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2140174)
Jedan veliki lajk (rekao bih pusa, ali SUP nikad ne spava, paaa... :p) za ovo - bas neki dan trebali doci gosti, a radje bih umro nego isao do obliznjeg Ilira po uzasan, Boze mi prosti, "kruh" - tijesto je bilo gotovo za 5 minuta, i za ~pol sata zlacane kipuce kiflice su iznikle iz furune! Ujs!

idem se zaštrikat na prvu banderu! meni nisu uspjele.:wtf2:

Bubba 10.04.2012. 09:30

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2140196)
idem se zaštrikat na prvu banderu! meni nisu uspjele.:wtf2:

Bogte, radis pivu i sadis razne dubiozno legalne supstance, a cak i *meni* je ovo cudo ispalo iz prve, i to poprilicno uspjesno. Ccc... :p :D

Jedina zamjerka ili nedostatak napomene koji ja imam ovom receptu je to da nije nigdje navedena sol, a meni neukom to nije sinulo, pa je ipak falila ta zerica stiha u njima.

panoramix 10.04.2012. 11:30

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2140201)
Bogte, radis pivu i sadis razne dubiozno legalne supstance, a cak i *meni* je ovo cudo ispalo iz prve, i to poprilicno uspjesno. Ccc... :p :D

Jedina zamjerka ili nedostatak napomene koji ja imam ovom receptu je to da nije nigdje navedena sol, a meni neukom to nije sinulo, pa je ipak falila ta zerica stiha u njima.

Ima, piše žličica i pol. odustajem od suicida jer ti se izgleda omaklo...:D

Hamm 10.04.2012. 13:01

Piše pola. :p

Citiraj:

1/2 žličice soli (stavila sam cijelu)
Iz izobilja doma u siromaštvo posla. :( Ne znam kaj da jedem. :D Mislim da ću neki burek mrknuti. Nisam dugo. :p

Jelc 10.04.2012. 13:12

Danas pada ultimativno preŽderavanje omiljenom papicom-pire krumpač, paradajz sos i junetina iz juhe:D

syss 10.04.2012. 13:15

to je ultimativno žderanje :D

samo si umjesto normalnog paradajz sosa napravit bošpor ;)

panoramix 10.04.2012. 13:59

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2140329)
Piše pola. :p

Iz izobilja doma u siromaštvo posla. :( Ne znam kaj da jedem. :D Mislim da ću neki burek mrknuti. Nisam dugo. :p

Je, piše pola, a meni su zbog premale žličice bili sasvim dovoljno slani. Mrtav prašak za pecivo je bio glavni razlog.

Jelc 10.04.2012. 14:50

Citiraj:

Autor syss (Post 2140334)
to je ultimativno žderanje :D

samo si umjesto normalnog paradajz sosa napravit bošpor ;)

Danas ne budem nikaj eksperimentiral, sos radi žena a ja pire i bog te veseli:D

Ammy 10.04.2012. 15:17

Upravo sam se ubila u trgancima sa šunkom. Trgance sam napravila od brašna, soli, jaja i vode. Na masti malo prepržila luk, dodala šunku na kockice, malo prodinstala, zalijala vrhnjem, malo soli i papra. Trgance skuhala u slanoj vodi i sve skupa pomiješala.
Baš je lijepo bit na godišnjem, barem imam ručak u neko normalno vrijeme :D

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2140174)

Super, baš mi je drago da su ti uspjele :goood: A bude organ zažmirio na jedno oko, pa može i ono drugo osim velikog lajka ;)

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2140370)
Je, piše pola, a meni su zbog premale žličice bili sasvim dovoljno slani. Mrtav prašak za pecivo je bio glavni razlog.

Ovo je moja žličica. Vidi se da ste pošteni građani, treba ponekad ponijet i suvenir iz birca :D Uglavnom, puna ravna žličica soli ima točno 2 g, ako je tako lakše. Eto s njom mjerim sol, prašak za pecivo. A soli u kiflice stavljam po principu tijesta za pizzu, dakle te 3 žličice na pol kg brašna.

Bubba 10.04.2012. 20:39

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2140267)
Ima, piše žličica i pol. odustajem od suicida jer ti se izgleda omaklo...:D

Kako me jebete ko konja :D, pise, da, ali onda u "walkthroughu" nema ni traga spomena soli:

http://kuhari.com/recepti/brze-kiflice-sa-sirom/?print
Code:

• Prosijano glatko brašno pomiješajte sa praškom za pecivo u posudi.

• Dodajte bjelanjak, mlijeko i ulje te parcijalno pjenjačom promiješajte sastojke.

• Dodajte svježi sir i rukama umijesite glatko tijesto.

• Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte ga u kružnu formu debljine par milimetara.

• Nožem ga razrežite na osmine i od svakog komada formirajte kiflice na način da bazu trokuta rolate prema vrhu.

• Kiflice prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i premažite mješavinom razmućenog žutanjka, mlijeka, soli i papra.

• Povrh kiflica rasporedite po nekoliko sjemenki sezama, lana, buče ili po želji.

• Pecite ih u pećnici 30 do 40 minuta na 180 stupnjeva s time da  povremeno bacite pogled da li su rumene odozgo jer vrijeme pečenja ovisi  od pećnice do pećnice.

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2140406)
Super, baš mi je drago da su ti uspjele :goood: A bude organ zažmirio na jedno oko, pa može i ono drugo osim velikog lajka ;)

Ma nije njima za vjerovat, pusti price... ;)

Uglavnom, a propos te soli, to umutim zajedno sa brasnom i praskom za pecivo u ovom prvom koraku? Da me sad ne podbadaju ovi zluradi komentatori, ccc... :p

Ammy 10.04.2012. 20:49

To krivi onoga ko je stavio link od kuhara, ja sam dala recept sa coolinraike, tamo piše dodati sve ostale sastojke :) Ali kiflice uvijek odozgora možeš posipat sa soli pa nisu bljutkaste. Ja sam jednom napravila kruh bez trunke soli, sva sreća da nisu nikakvi gosti dolazili :roller:

Da, sol ide u prvom koraku.

panoramix 10.04.2012. 22:00

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2140623)
To krivi onoga ko je stavio link od kuhara, ja sam dala recept sa coolinraike, tamo piše dodati sve ostale sastojke :) Ali kiflice uvijek odozgora možeš posipat sa soli pa nisu bljutkaste. Ja sam jednom napravila kruh bez trunke soli, sva sreća da nisu nikakvi gosti dolazili :roller:

Da, sol ide u prvom koraku.

Posipati sa čurukotom, Nigella sativa

Halos 11.04.2012. 08:22

KebaP kod Alija, ali u biti, za orjentaciju istočna strana ŠC Prečko(za one koji neznaju).

Pohrani.com

Mad_Duke 11.04.2012. 09:56

Meni taj kebo izgleda identično kao i svaka druga pašteta koju ostali naveliko kupuju!

Amdejac 11.04.2012. 10:19

Molio bih da stavljate lokacije kebaba sa pravim mesom, a ne ove paštete i mesne nareske.

Hamm 11.04.2012. 10:26

Kaj ima takvih u ZG? :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:08.