PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

flare 03.04.2012. 09:10

Možda bih ja mogla probati napraviti ove kiflice...inače mi ne uspijeva dizano tijesto nikako, probat ću s ovim :)

Ammy, izgledaju predivno (kao i sve kaj ti pečeš) :)

Jutros sam se digla malo ranije pa sam napravila rižoto s kineskim povrćem i piletinom :) Uz to ću ciklu na salatu.

Jelc 03.04.2012. 14:43

Danas je bila mala obnova zaliha br.II:D

Radi se o esencijalnoj stvari za svakog poštenog Žderonju-kod mog mesara je naziv "teleće štelcne", moram priznat da nemam blage kako se to zove ispravno...

Pohrani.com

Problem je kaj se to teško nalazi tu kod nas oduvjek (birtijaši vole to kupovat zato kaj su gadovi i više puta kuhaju za juhu ili temeljac istu koščobu)

Meni bez toga nema poštene juhe i temeljca a žena iz nekog čudnog razloga obožava uz kuhani krumpač oglabat tetive i bogtepita kaj još ima na tome (ne želim znat:D)

A da ne pričam o guštu kad istucaš srž iz kosti, namažeš na friški kruh, posoliš i mazneš za predjelo:)

Danas odmor od sarme-marinirana pileća krila na naglo, domaći pomfač, domaći kruh i ajvar sa malo chilija od matorog Panorame:chears:

Wolverine 03.04.2012. 16:55

Za prave žderonje :D

http://www.pohrani.com/f/2E/N9/4SGoO7dh/lol.jpg

Ammy 03.04.2012. 18:48

Na vašu sreću ili žalost :D nisam se izgubila. Veliku Goricu sam svladala sam tak :D
Zaboravih napomenut za ove kiflice, da odmah radite duplu smjesu, jer sam ja od te duple smjese dobila 24 kifleka. Tijesto sam podjelila na manje loptice pa su tako i fileki manji, meni su takvi slađi.

Danas sam jela burek za gablec iz Konzuma, bio je vruči i prefini. Ne znam da li svi u svojim poslovnicama peku ili ne, ali eto taj na Sarajevskoj cesti u Zg-u peče sam. Uz to jogurt.

Roberto 04.04.2012. 09:53

Sasmo da se pohvalim, radio prije neki dan čobanac:
http://i40.tinypic.com/10rvncz.jpg

I da se još malo pohvalim, ispao je super, 5 nas pojelo 6 litri čobanca, planulo sve :D

Trudio sam se da ga ne zaljutim, stavio sam samo prstohvat mljevene paprike (od Panoraminih mađarica), i dva tri sušena peperoncina, ali bilo je jebeno ljuto :D

syss 04.04.2012. 09:57

imaju i moderatori konja za trku :D

Pohrani.com

Roberto 04.04.2012. 10:30

Morat ćemo na Žderonje donijet uzorak d apresude tko radi bolje :D

To si s krumpirom radio?

Meni osobno je vajn gulaš s krumpirom draži izbor nego čobanac u koj ismo ovaj put stavili žličnjake (njoke od brašna), iako je to u principu vrlo slično. Ali ovi moji zapeli za čobanac pa eto. Jedino za drugi put morma nabavit veči lonac :D

syss 04.04.2012. 10:34

pa ovo je bio čobanac + mrkvica i krumpir jerbo ih svi volimo :)

stvar je u tome što je to luk, voda, mesina, povrće, 4-5 esencijalnih (suhih) začina i duuuugo kuhanje.

svako daljnje začinjavanje sa "popularnim" urbanim legendama tipa ajvar, senf, brašno jednostavno ubija okus.

Roberto 04.04.2012. 10:41

Citiraj:

Autor syss (Post 2136771)
svako daljnje začinjavanje sa "popularnim" urbanim legendama tipa ajvar, senf, brašno jednostavno ubija okus.

Amen to that :)

Doslovce sam zdinstao luk, pa papriku, pa junetina, pa svinjetina, paradajz, voda, lovorov list, malo papra i soli, slatka i ljuta paprika, protisnuta tri češnja češnjaka i dva deci vina.

Sve drugo je jednostavno suvišno.

Ja volim eksperimentirat s jelima, ali kod ovakvih stvari jednostavnost je najbolja :)

syss 04.04.2012. 10:46

sve znaš... bili bi jako slični u finalu testiranja okusa ;)

kod mene je luk (skoro koliko je mesa), junetina, svinjetina + nogice + mrkva, teletina + krumpir + divljač i nakon kompletnog prokuhavanja začini (sol, lovor, papar u zrnu, slatka i ljuta paprika + sjeckani suhi feferon), naravno sve ima omjere vremena i vode.

inače ne stavljam papriku, ali ne vjerujem da smeta :D

treba dobra štoperica i dobro meso :)

panoramix 04.04.2012. 11:13

Citiraj:

Autor syss (Post 2136790)
sve znaš... bili bi jako slični u finalu testiranja okusa ;)

kod mene je luk (skoro koliko je mesa), junetina, svinjetina + nogice + mrkva, teletina + krumpir + divljač i nakon kompletnog prokuhavanja začini (sol, lovor, papar u zrnu, slatka i ljuta paprika + sjeckani suhi feferon), naravno sve ima omjere vremena i vode.

inače ne stavljam papriku, ali ne vjerujem da smeta :D

treba dobra štoperica i dobro meso :)

Znam da voliš šapice, no tu može pomoći i dobro sv. uho ili komad kožuha skinut sa starijeg komada carskog.
Zaboravil si gemište uz kotlić ( s desne strane )

Roberto 04.04.2012. 11:17

I ja stavljam puno luka (što više, to bolje), papriku volim zdinstat svježu, a ne samo u prahu, daje dodatnu aromu, a ne remeti finalni okus jela.

Da se mene pita, i ja bih stavio mrkvu, ali moja ekipa to ne voli pa se ponekad žrtvujem i ne stavim :D

Štopericu nikad nisam koristio, ali uz stalno lagano krčkanje uvijek to bude negdje oko 2.5 do 3 sata, ovisno o količini i o vrstama mesa.

syss 04.04.2012. 11:18

ne znam odkud ušima želatine ;)

ma gemišta je bilo... i previše :D

također jedno pol sata prije kraja koji deci belog vina nutra... mmmm

edit: roby ja ovu svoju delam jedno 5 vuri ;)

Pupo 04.04.2012. 11:26

Stara kad pravi uvijek stavlja masu luka i mrkve, sve sitno izmiksano. Kad nekome kaže koliko stavi luka i mrkve, ljudi nevjeruju al svi jednu kao da nema sutra.

Što se tiče krumpira, skoro nikad, više bude opcija tjesteninom, pa si onda svatko miksa kako želi u tanjuru.

Roberto 04.04.2012. 11:28

Citiraj:

Autor syss (Post 2136809)

Kad stavljam divljač, i ja udže radim. Evo, u nedjelju je bila samo svinejtina plus junetina, a meso je nakon tri sata bilo skoro savršeno, na korak da se raspada,a topilo se u ustima.

Ja sam malo previše vian stavio u kotlić (trudnica u društvu je inzistirala, a njoj se nisam htio suprostaviti), više volim trošiti vino iz čaše :D

A u 3PM, šta sad pojest nakon ovog...
:D

syss 04.04.2012. 11:29

ništa nema smisla! :D :D

panoramix 04.04.2012. 11:37

Citiraj:

Autor syss (Post 2136809)
ne znam odkud ušima želatine ;)

ma gemišta je bilo... i previše :D

također jedno pol sata prije kraja koji deci belog vina nutra... mmmm

Evo : http://en.wikipedia.org/wiki/Pig's_ear_(food)

Zagorje se nažalost ne spominje...:goood:

syss 04.04.2012. 11:40

morat ćemo nadopuniti :D :D

panoramix 04.04.2012. 13:49

Danas je sjevnula druga polovica sv. glave ( vidi pod Fašnik ) sa kiselim zeljem s balkona i restani na luku. Obžderal sam se svojski i moram poći do Dreamlanda jer mi je tlak 105/62.

Jelc 04.04.2012. 13:57

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2136957)
Danas je sjevnula druga polovica sv. glave ( vidi pod Fašnik ) sa kiselim zeljem s balkona i restani na luku. Obžderal sam se svojski i moram poći do Dreamlanda jer mi je tlak 105/62.

Matori, pa imaš ženu-kak možeš onda imat nizak tlak?:stoopid::D

Ja budem danas dovršil sarmu:)

Zagorski Tarzan 04.04.2012. 15:12

Citiraj:

Autor flare (Post 2135903)
Možda bih ja mogla probati napraviti ove kiflice...inače mi ne uspijeva dizano tijesto nikako, probat ću s ovim :)

Ammy, izgledaju predivno (kao i sve kaj ti pečeš) :)

Jutros sam se digla malo ranije pa sam napravila rižoto s kineskim povrćem i piletinom :) Uz to ću ciklu na salatu.

Kolaći pečeni na poslu, dobiveni trampom za pivu od čistaćice.
http://www.pohrani.com/f/1G/ef/e6StLQn/wp000012.jpg

Ammy 04.04.2012. 15:31

Danas za gablec pohani sir, pomfri i zelje salata, desert krafna.
Za ručak nešto od piletine, samo da dogovorim sa organom kaj, s obzirom da je došao prije od mene doma :)

panoramix 04.04.2012. 16:47

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2136958)
Matori, pa imaš ženu-kak možeš onda imat nizak tlak?:stoopid::D

Ja budem danas dovršil sarmu:)

Sacpra, k'o da neznaš kojeg je datuma rođena...:goood:

Ammy 04.04.2012. 17:47

Organ je napravio piletinu u umaku od vrhnja, za prilog riža i kiseli krastavci.....odlično :goood:

syss 05.04.2012. 00:28

lažeš :D :D

Ammy 05.04.2012. 08:08

Citiraj:

Autor syss (Post 2137386)
lažeš :D :D

Jel ja??? Konkretiziraj to moje laganje, da li se odnosi u dijelu da je on kuhao ili da je bilo fino :roller:

Za doručak voćni trenutak :D

syss 05.04.2012. 15:08

da je nešto od njegovih capa ispalo fino :D

Jelc 05.04.2012. 15:10

Danas komad krmića u pećnici+mladi roza krumpač i matovilac:)

syss 05.04.2012. 15:17

u mene prisiljeno zelje... unti što to gotivim :)

listerstorm 05.04.2012. 20:00

Citiraj:

Autor syss (Post 2136790)
junetina, svinjetina + nogice + mrkva, teletina + krumpir + divljač

Nogice su zakon.

Btw, osim nogica toplo preporučam staviti i ovo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:06.