![]() |
Možda bih ja mogla probati napraviti ove kiflice...inače mi ne uspijeva dizano tijesto nikako, probat ću s ovim :)
Ammy, izgledaju predivno (kao i sve kaj ti pečeš) :) Jutros sam se digla malo ranije pa sam napravila rižoto s kineskim povrćem i piletinom :) Uz to ću ciklu na salatu. |
|
Na vašu sreću ili žalost :D nisam se izgubila. Veliku Goricu sam svladala sam tak :D
Zaboravih napomenut za ove kiflice, da odmah radite duplu smjesu, jer sam ja od te duple smjese dobila 24 kifleka. Tijesto sam podjelila na manje loptice pa su tako i fileki manji, meni su takvi slađi. Danas sam jela burek za gablec iz Konzuma, bio je vruči i prefini. Ne znam da li svi u svojim poslovnicama peku ili ne, ali eto taj na Sarajevskoj cesti u Zg-u peče sam. Uz to jogurt. |
Sasmo da se pohvalim, radio prije neki dan čobanac:
http://i40.tinypic.com/10rvncz.jpg I da se još malo pohvalim, ispao je super, 5 nas pojelo 6 litri čobanca, planulo sve :D Trudio sam se da ga ne zaljutim, stavio sam samo prstohvat mljevene paprike (od Panoraminih mađarica), i dva tri sušena peperoncina, ali bilo je jebeno ljuto :D |
|
Morat ćemo na Žderonje donijet uzorak d apresude tko radi bolje :D
To si s krumpirom radio? Meni osobno je vajn gulaš s krumpirom draži izbor nego čobanac u koj ismo ovaj put stavili žličnjake (njoke od brašna), iako je to u principu vrlo slično. Ali ovi moji zapeli za čobanac pa eto. Jedino za drugi put morma nabavit veči lonac :D |
pa ovo je bio čobanac + mrkvica i krumpir jerbo ih svi volimo :)
stvar je u tome što je to luk, voda, mesina, povrće, 4-5 esencijalnih (suhih) začina i duuuugo kuhanje. svako daljnje začinjavanje sa "popularnim" urbanim legendama tipa ajvar, senf, brašno jednostavno ubija okus. |
Citiraj:
Doslovce sam zdinstao luk, pa papriku, pa junetina, pa svinjetina, paradajz, voda, lovorov list, malo papra i soli, slatka i ljuta paprika, protisnuta tri češnja češnjaka i dva deci vina. Sve drugo je jednostavno suvišno. Ja volim eksperimentirat s jelima, ali kod ovakvih stvari jednostavnost je najbolja :) |
sve znaš... bili bi jako slični u finalu testiranja okusa ;)
kod mene je luk (skoro koliko je mesa), junetina, svinjetina + nogice + mrkva, teletina + krumpir + divljač i nakon kompletnog prokuhavanja začini (sol, lovor, papar u zrnu, slatka i ljuta paprika + sjeckani suhi feferon), naravno sve ima omjere vremena i vode. inače ne stavljam papriku, ali ne vjerujem da smeta :D treba dobra štoperica i dobro meso :) |
Citiraj:
Zaboravil si gemište uz kotlić ( s desne strane ) |
I ja stavljam puno luka (što više, to bolje), papriku volim zdinstat svježu, a ne samo u prahu, daje dodatnu aromu, a ne remeti finalni okus jela.
Da se mene pita, i ja bih stavio mrkvu, ali moja ekipa to ne voli pa se ponekad žrtvujem i ne stavim :D Štopericu nikad nisam koristio, ali uz stalno lagano krčkanje uvijek to bude negdje oko 2.5 do 3 sata, ovisno o količini i o vrstama mesa. |
ne znam odkud ušima želatine ;)
ma gemišta je bilo... i previše :D također jedno pol sata prije kraja koji deci belog vina nutra... mmmm edit: roby ja ovu svoju delam jedno 5 vuri ;) |
Stara kad pravi uvijek stavlja masu luka i mrkve, sve sitno izmiksano. Kad nekome kaže koliko stavi luka i mrkve, ljudi nevjeruju al svi jednu kao da nema sutra.
Što se tiče krumpira, skoro nikad, više bude opcija tjesteninom, pa si onda svatko miksa kako želi u tanjuru. |
Citiraj:
Ja sam malo previše vian stavio u kotlić (trudnica u društvu je inzistirala, a njoj se nisam htio suprostaviti), više volim trošiti vino iz čaše :D A u 3PM, šta sad pojest nakon ovog... :D |
ništa nema smisla! :D :D
|
Citiraj:
Zagorje se nažalost ne spominje...:goood: |
morat ćemo nadopuniti :D :D
|
Danas je sjevnula druga polovica sv. glave ( vidi pod Fašnik ) sa kiselim zeljem s balkona i restani na luku. Obžderal sam se svojski i moram poći do Dreamlanda jer mi je tlak 105/62.
|
Citiraj:
Ja budem danas dovršil sarmu:) |
Citiraj:
http://www.pohrani.com/f/1G/ef/e6StLQn/wp000012.jpg |
Danas za gablec pohani sir, pomfri i zelje salata, desert krafna.
Za ručak nešto od piletine, samo da dogovorim sa organom kaj, s obzirom da je došao prije od mene doma :) |
Citiraj:
|
Organ je napravio piletinu u umaku od vrhnja, za prilog riža i kiseli krastavci.....odlično :goood:
|
lažeš :D :D
|
Citiraj:
Za doručak voćni trenutak :D |
da je nešto od njegovih capa ispalo fino :D
|
Danas komad krmića u pećnici+mladi roza krumpač i matovilac:)
|
u mene prisiljeno zelje... unti što to gotivim :)
|
Citiraj:
Btw, osim nogica toplo preporučam staviti i ovo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:06. |