PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

panoramix 20.03.2012. 13:35

Citiraj:

Autor flare (Post 2126456)
Ammy - ja bih tebe iznajmila da mi pečeš kruh :). Sve kaj ti napraviš izleda super a ja obožavam peciva, kruhove, štrudle, kiflice i takve stvari :)

Jučer navečer sam počela kuhati saft od junetine a danas ujutro prije posla sam ga dovršila. Sve skupa se kuhao jedno 3 sata i mogu reći da je ispao savršeno :goood:..malo je šarf i dovoljno začinjen, ma odličan je.

Baš sam ga gablala uz njoke i zelja na salatu. :zdero:

Kaj nemaš ekspres lonac ? Danas sam radil juneći saft s graškom u ekspresu. 1/2 sata - gotovo!

Hamm 20.03.2012. 14:38

Panorama, niknule su papričice. :)

Pohrani.comPohrani.com

panoramix 20.03.2012. 15:59

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2126602)

Pohrani.comPohrani.com

Odlično ! I moje Dorset naga s Ebaya su vani...:goood:
Nažalost ni jedna Scotch bonnet mi nije izašla od sjemena iz listopadskih plodova. Nisam valjda propisno sušio tj. sušilo se u plodu a ne vani na tanjuriću.
Gdje ćeš s njima kad porastu ? Na balkon ili na grunt ?

Hamm 20.03.2012. 16:27

Dio na balkon, a dio na grunt kod drage. :)

Daj mi još jednom reci koju si ti nama vrstu dao? Jedno su bili mađarice, a one druge? Imaš možda nekaj ljuće pošto sam se na ono kaj si isfurao priviknuo. :D

panoramix 20.03.2012. 16:35

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2126662)
Dio na balkon, a dio na grunt kod drage. :)

Daj mi još jednom reci koju si ti nama vrstu dao? Jedno su bili mađarice, a one druge? Imaš možda nekaj ljuće pošto sam se na ono kaj si isfurao priviknuo. :D

Za ovu drugu, koja je btw. ljuća, ni ja ne znam koja je vrsta jer sam dobio sjemenke od lika koji ni sam nije znao ime.
Mogu ti dat jednu Dorset nagu ali nju nemoj dati na grunt već je drži na balkonu ( osim ako za vrijeme godišnjeg nemaš nikoga tko bi je zalijevao).
ps. dobro je da si se priviknuo. Znači da je dealer dobro obavil posao i sad ti treba nešto jače "da te pukne"....:D

Hamm 20.03.2012. 17:33

Bilo bi super! Ak nist transakcija na zderama! Ja pive platim. :p

Ammy 20.03.2012. 18:21

@flare, sve se možemo dogovorit ;)

Za ručak bili faširanci, pire i špinat :D

trouble 21.03.2012. 00:21

Danas vratina u umaku od sira i šampinjona....

Dobio na poklon 3 tegle iz južnog komšiluka.....kao fefače srednje ljute(je da,sutra kad sjednem na WC ću se lansirat u stratosferu :D ),neke male male papričice baš okrugle....ljute ko sam vrag....te njihovu malo veću braću i sestre koje su malo manje ljute :) kak nisam baš hard core igrač ko većina tu,spreman sam ih žrtvovat na Žderama :)

JuiceBox 21.03.2012. 00:28

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2126602)

Pohrani.comPohrani.com

Moje (panoramixove) su posadjene i jos nisu niknule, budem postao kad niknu :D Panorama , koje si meni poslao ? :D

syss 21.03.2012. 00:32

mrtve :D

panoramix 21.03.2012. 06:07

Citiraj:

Autor xulos (Post 2126976)
Moje (panoramixove) su posadjene i jos nisu niknule, budem postao kad niknu :D Panorama , koje si meni poslao ? :D

Te iste kojima ne znam ime. Madjarice ti nisam slao jer to sigurno imas.

Hamm 21.03.2012. 07:03

Meni i jelcu su niknule. :)

Jelc 21.03.2012. 12:55

Ubio se jučer ko mali pu-ajcek pečenog carskog, pirea i pol kile blitve na špinat.

Danas dinstani juneći šnicli sa mixom gljiva na lovački i knedle od kruha:)

Fefači:

Pohrani.com

Pupo 21.03.2012. 13:03

Citiraj:

Autor xulos (Post 2126976)

Di ih držiš i u čemu? Stavio si naklijat? Zaljevaš?

@ Jelc

lajk za zastavice :)

panoramix 21.03.2012. 13:16

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2127229)
Ubio se jučer ko mali pu-ajcek pečenog carskog, pirea i pol kile blitve na špinat.

Danas dinstani juneći šnicli sa mixom gljiva na lovački i knedle od kruha:)

Fefači:

Pohrani.com

Svaka čast, baš dobro izgledaju ! Bit' će svježe paprike za donijeti na Žderonje krajem ljeta...:goood:

Jelc 21.03.2012. 13:19

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2127236)
@ Jelc

lajk za zastavice :)

To je ženin uradak:)

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2127245)
Svaka čast, baš dobro izgledaju ! Bit' će svježe paprike za donijeti na Žderonje krajem ljeta...:goood:

Nadam se:)

panoramix 21.03.2012. 13:54

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2127248)
To je ženin uradak:)

Nadam se:)

Posadi obavezno po dvije zajedno da ne trebaš kolac i malčiraj ih svježe pokošenom travom oko stabljike ( 5-10 cm debeli sloj ) da ti drži vlagu i priječi rast korova. Uspjeh je zagarantiran.

flare 21.03.2012. 13:58

@ panorama - nemam expres lonac :)

Danas za gablec - ćevapi iz lokalnog restorana od kud inače naručujemo gablece na poslu. (Kameni kut). Ćevapi su bili ok ali je lepinja bila prestara i žilava. :(

Jelc 21.03.2012. 15:37

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2126646)
Nažalost ni jedna Scotch bonnet mi nije izašla od sjemena iz listopadskih plodova.

To je zato kaj si žmukljal i nisi ni jedno sjeme dal na Žderama od te papričice:p

panoramix 21.03.2012. 15:43

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2127344)
To je zato kaj si žmukljal i nisi ni jedno sjeme dal na Žderama od te papričice:p

Da sam dal, sad bi me požderali kaj nisu niknule...:D

Jelc 21.03.2012. 16:03

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2127346)
Da sam dal, sad bi me požderali kaj nisu niknule...:D

Uvjek ih možeš još posušit, ili malo smrznut, ili...već bi neka izgmiljila:)

panoramix 21.03.2012. 16:29

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2127352)
Uvjek ih možeš još posušit, ili malo smrznut, ili...već bi neka izgmiljila:)

Imam 8 komada Dorset nage pa bu nekaj valjda bilo od toga. Navodno da je i Organ sijal Dorset nagu a sad kad se mi "prepucavamo" oko ljutih, on šuti k'o pi3da i ne javlja se. Jamačno je zauzet zalijevanjem i plijevljenjem mladih biljčica...
znaš di buš dobil flance, u Bistri ...:D
a i bliže ti je do grunta.

Jelc 21.03.2012. 16:32

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2127356)
Jamačno je zauzet zalijevanjem i plijevljenjem mladih biljčica...

Pak mu je cijela glava zašprungala na renolćeku...ali ja sam pričal o sjemenju Scotch bonnet:D

panoramix 21.03.2012. 16:38

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2127357)
Pak mu je cijela glava zašpurungala na renolćeku...ali ja sam pričal o sjemenju Scotch bonnet:D

Mislim da ove godine ne bu niš od toga. Ako sad izvadim sjemenke iz zrele paprike ( a to će biti tek za tjedan dana ), sumnjam da bi isklijale. Jamačno treba neki period mirovanja, da se sjemenke posuše, itd. Sijati u travnju ili svibnju je prekasno, osim ako nećeš držati istu na prozoru u dnevnoj sobi ili kuhinji.
Najbolje da ja tebi donesem jednu zrelu pa ti eksperimentiraj...:goood:

Jelc 21.03.2012. 16:41

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2127360)
Mislim da ove godine ne bu niš od toga. Ako sad izvadim sjemenke iz zrele paprike ( a to će biti tek za tjedan dana ), sumnjam da bi isklijale. Jamačno treba neki period mirovanja, da se sjemenke posuše, itd. Sijati u travnju ili svibnju je prekasno, osim ako nećeš držati istu na prozoru u dnevnoj sobi ili kuhinji.
Najbolje da ja tebi donesem jednu zrelu pa ti eksperimentiraj...:goood:

Ma, nebu ništa sjemenu ni do drugog ljeta:)

panoramix 21.03.2012. 17:43

Proizvodnja mljevenog čilija :

Sušene papričice, stari mlinček za kavu

Pohrani.com

Kako se zaštititi :

Pohrani.com

Gotovi proizvod :

Pohrani.com

Ammy 21.03.2012. 18:52

@panorama zamaskirana slika ti je mrak :goood:

Danas je dragi došao prije mene s posla pa je napravio lepinje, koje su ispale božanstveno mekane. Zdinstao je piletinu, koju je prije marinirao sa ljutim papričicama, ispekao na sezamovom ulju, uz dodatak kukuruza i inih slatko-kiselih umaka. U vruću lepinju ide sir, majoneza/kečap, salata, kiseli krastavci i to meso....ubili smo se, bilo je prefino :goood:

Pupo 21.03.2012. 19:05

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2127392)
Proizvodnja mljevenog čilija :

Sušene papričice, stari mlinček za kavu

Pohrani.com

Kako se zaštititi :

Pohrani.com

Gotovi proizvod :

Pohrani.com

Šteta što boja nije malo intenzivnije crvena, no nema smisla zamarat se sa sjemenkama. I di su ti naočale? :D

Prijatelji od staraca su uzgajali ljutu papriku i mljeli kod kuće na dvorištu, u to vrijeme cijelo selo je "mirišalo" na papriku :)

Željac 21.03.2012. 19:36

panoramček je gengsta :D

zamaskiran, a otraga se zelene biljčice :D

:beer:

volio bi probati ta tvoja čuda :D nedavno probao habanera. bilo je.... fino !

panoramix 21.03.2012. 20:57

Citiraj:

Autor Željac (Post 2127444)
panoramček je gengsta :D

zamaskiran, a otraga se zelene biljčice :D

volio bi probati ta tvoja čuda :D nedavno probao habanera. bilo je.... fino !

Otraga se , što zeleni a što crveni, Scotch bonnet koja će se za me predati za tjedan dana kad dozori. Za utjehu sam večeras mrknuo domaće kobasice + obilnu količinu mljevenog čilija rastopljenog u par žlica ketchupa s dodatkom kurkume, curryja, češnjaka, žlice crvenog Pesto genovese, i dvije žlice domaćeg pekmeza od tuduma. Prefino, no ne tako opako kao scotch bonnet. Tijelo moje sad traži Staročeško crveno...:goood:
Za noćne pohode u friđu je uvijek flaša Jamnice.

volio bi probati ta tvoja čuda Dođi na Žderonje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:50.