![]() |
Upravo to.
Bura u čaši vode. |
Što treba zavrtiti na kompu da se vidi je li CPU kojeg imam affected ili nije?
@mob |
Uključiš Windows Subsystem for Linux (WSL) i pokreneš prethodno spomenutu ./kill-ryzen.sh skriptu s Phoronixa.
|
Pošalješ ga Baneliju, ili još bolje - syssu, na "promatranje" :D
|
Citiraj:
Zanimljiv mi je taj zapad (Njemačka u ovom slučaju...). Njihovi grafovi i analize su mnogo puta vrlo nepregledni , nedostatak informatičara i ljudi koji imaju smisao za dizajn. Koda je Njemcima sve kvalitetno ošlo u autoindustriju i strojarstvo... |
Citiraj:
Tvoj mora da je ''zarazen'' posto si ga uzeo dosta rano. |
Citiraj:
Sigurno svaki dan kompajlira pizdarije i gleda segfaultove. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
@mob |
A cuj, ja uz to dvoje jos koristim za net i YT, zato i ne mislim jos mjenjat ovog ivy-a.
|
Je li stock cooler za ryzen 1600 dostatan ili da uzmem onaj fsp windale 4?
|
Za stock i OC do 3.6 i možda 3.7ghz je
|
Uzeo sam onaj fsp windale 4.
Jako je slaba ponuda coolera koji su out of the box am4 ready. A kakav sam ja, htio bi se igrat sa oc malo a i volio bih sto tisi cooler. Nisam imao prilike cut taj amd-ov u full loadu |
Amd wraith koji sam dobio s ryzen 5 1600 je stvarno ok. Nemas sta cuti, i super hladi. Ne pada mi ga napamet mjenjat, iako lako meni kad sam i sa stock postavkama zadovoljan
|
Citiraj:
|
Citiraj:
./kill-ryzen.sh: redak 7: sintaksna greška kod neočekivanog simbola „newline” ./kill-ryzen.sh: redak 7: `' Što sad? Inače, kolega HAL 9001 je iskopao ovo: Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ok, ali što nebi to trebalo biti isto budući preko basha dobivan "unix" based linije i to?
U svakom slučaju nemam pojima što da radim dalje :D Ali eto, prema ovim datumima gore sam 100% siguran da je proc affected jer je to prva serija 1600-tki i kupljena je par dana nakon NDA lifta. @mob |
Citiraj:
Ako ces htjeti mozes promijeniti line endings preko Windows Command Prompt-a: TYPE kill-ryzen.sh | MORE /P > kill-ryzen_wle.sh i pokrenuti drugu skriptu: ./kill-ryzen_wle.sh Za hidden character je malo teze, ali skinuo sam skriptu za svaki slucaj ponovno s GitHub-a (https://raw.githubusercontent.com/su.../kill-ryzen.sh) desni klik -> Save as... i uredno prolazi 7. red u virtualnoj Ubuntu masini. |
Citiraj:
Skini cijeli ryzen-test-master, pa ga smjesti, raspakiraj i pokreni unutar Ubuntu podsistema. Phoronix Test Suite također može poslužiti za reproduciranje segmentation greške. Možeš i bootati neku od popularnijih distribucija, pa "nativno" pokrenuti kill-ryzen, samo ne znam koliko ti se isplati zajebavati s tim - čisto zajebancije radi. https://s26.postimg.org/x4xvtaiet/Ryzen_Test_Master.png Citiraj:
|
Nisam u potpunosti upratio zašto mijenjaju procesore?
|
Citiraj:
ima li negdje neki jednostavni how to tutorial kako se to na linuxu bez previse petljanja po terminalu to moze napraviti? :D:fiju::D |
Citiraj:
Citiraj:
eladio@mycomp: cd /ryzen-test - ili bilo koji folder u kojem se nalazi kill-ryzen skripta |
Citiraj:
Budemo probao iz knoppixa. Ako to nebu išlo, budem upiknuo neki HDD, digao gore Ubuntuta i okinuo onda. Baš me zanima što se dogodi :D |
Requirements
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam vrtio nekih pola sata nije izbacilo seg fault. |
Grunfe, sad oće :) hvala. Zakucao svih 12 threadova i sad maže. Da ga pustim da drnda i koliko dugo?
https://s20.postimg.org/6jpxge6h5/20170909_112957.jpg UPDATE: Citiraj:
|
morat ću i ja svoga testirat, kad dođem doma, već dva miseca nije upaljen.
|
Jesu li 1700tice pogodjene ? UA 1725PGT tocnije ?
|
Zahvaćeni su svi Ryzen modeli. UA 1725PGT znači da je CPU proizveden u 25. tjednu (19.06. - 25.06.2017.), tako da možda spada u novu seriju.
|
Dakle pred istek garancije ce se svi cpu-i reklamirati? Dobar posao u italiji :D
|
Sa AMDom uvijek neke pogodnosti za kupce :D
@mob |
U slučaju da netko stvarno hoće reklamirati procesor čisto zato, jer može na temelju testa koji dokazuje da postoji greška prilikom nečega čime se većina ne bavi, onda RMA ide direktno preko AMD-a.
Dućan u kojem je kupljen i popratna garancija ne igraju ulogu. I nakon svih AMD-ovih probajte ovo, pa probajte ono - korisnik mora poslati stari/nesipravni Ryzen natrag. Tek onda stiže novi Ryzen. |
Spomenuo ovo kolegi, eno ga već trlja ruke razmišljajući kako će dobit novi proc umjesto blago degradiranog 1800x nakon silovanja pod ln2.
"Ne možeš ti našeg čovika zajebat" |
Citiraj:
A što se tiče reklamacije AMD-u, jasno je da treba prvo CPU poslati njima da oni mogu poslati novi. Zato velim da ću pričekati sa time da Summit Ridge bude EOL pa da u zamjenu pošalju Pinnacle Ridge :D |
Jel mi netko može objasnit proces testiranja na najlakši mogući način?
Čitam po redditu i ostalim stranicama ali nije mi baš jasno koji je proces tj, tj koraci. Skino sam kill ryzen i phoronix i sad na znam što dalje. |
Litra:
Prvo ovo: Citiraj:
Citiraj:
@mob |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije me tražio ni username ni password kad sam ga instaliro. Ne znam šta dalje. https://s26.postimg.org/ozd9l8sex/Capture.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:38. |