PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

aski 06.10.2015. 20:21

Nikako da skuzim koji kebab je dobar na kvatricu, iako sam cuo da je neki odlican. Dakle,jedan je tamo na uglu kod bankomata kad se krene prema smjeru plaza bara, a drugi u onom parkicu.
Sutra poslije posla cu ubiti jedan. Di da svratim?

Bubba 06.10.2015. 20:26

Citiraj:

Autor trouble (Post 2837025)
U Gotovčevoj se alkoholiziram,onda kad me jutarnja smjena izbaci van na putu do kuće je Đani dobro sklonište za tvoj walk of shame :D

Kolko je porcija kod Đanija sad, obzirom da oscilira od 13 do 20 kn, ovisno o tome ima li u gradu studenata, koji je mjesec, kakve su padaline na Andama i preklapanju sazvjezdja u Merkuru i Jupiteru? :D

trouble 06.10.2015. 20:28

Citiraj:

Autor aski (Post 2837035)
Nikako da skuzim koji kebab je dobar na kvatricu, iako sam cuo da je neki odlican. Dakle,jedan je tamo na uglu kod bankomata kad se krene prema smjeru plaza bara, a drugi u onom parkicu.

Preko puta Kvaka!!! Ugao martićeve i Heinzlove. Pored birca s velkom teracom zvanom Giardini. Nijedan drugi oko Kvatrića. U lepinji mu jedino konkurira Kebab Paradise(oni imaju dostavu) preko puta Petrove crkve al u tortilji je u Aliju jebački.

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2837039)
Kolko je porcija kod Đanija sad, obzirom da oscilira od 13 do 20 kn, ovisno o tome ima li u gradu studenata, koji je mjesec, kakve su padaline na Andama i preklapanju sazvjezdja u Merkuru i Jupiteru? :D

Da da,mjenja one brojke na reklami ko pekinška burza hahaha

20 su brijem,ekonomija je stabilna već neko vrijeme pa je i njegova cijena.

Čim ćuki na laščinskoj pojeftini pojeftini i on... :D

panda505 06.10.2015. 20:30

Citiraj:

Autor aski (Post 2837035)

Alikebaba, to ti tam blizu semafora kod stajališta autobusa.
S desna onom velikom kafiću tam.

syss 06.10.2015. 22:26

Citiraj:

Autor Juice (Post 2836980)
Večeras :D

druže od izcijeđene naranđe, tvoje sugestije su uslišane :D

nasoljena i poparena jetra u mlijeku je stajala od kada sam došao doma i dok sam izvadio iz friđa van sam stavio u buksu veliki luk, 3 češnjaka, sol, ulje, maslac, mrvicu vegete i podlijevao vinom kojeg sam imao da postane kašasto (točnije gemištom i to je dalo fino mjehurića :D), iscijedio komade jetre i zabio na tu kašu:

Pohrani.com

još malo soli, vode, papra i 3 lovora:

Pohrani.com

suma sumarum ima mi krepat od klope :D

Pohrani.com

syss 06.10.2015. 22:28

Citiraj:

Autor trouble (Post 2837018)
U Đanija idem samo na cheeseburgere i pomfri kad se vraćam iz oluja svih oluja u Galleryu/Sokolu/birtijama oko placa(ne nužno tim redosljedom :D ) nisam dugo već čevose tam pojel...

ček jel to tamo samo za đihad ili valja pojest i taj bizaran burger? (kad su mu već ćevosi onako bizarni što izgledom, što cijenom) :D

trouble 06.10.2015. 23:53

Citiraj:

Autor syss (Post 2837138)
ček jel to tamo samo za đihad ili valja pojest i taj bizaran burger? (kad su mu već ćevosi onako bizarni što izgledom, što cijenom) :D

Za 15-16 kn je dobar,neznam dal očekuješ Papas za te novce il ne :D

NIje ko u športu u Utrinama al tamo i dođe više. Isto ko i Kremenko koji je dve klase više.

A ako su kod Đanija bizarni ćevapi...onda neznam kaj bi reko za Tri Fenjera u Dubravi di su 13kn bili zadnji put kad sam jeo....kod đanija bar znam da me nebu potroval :D

1v@n 07.10.2015. 00:52

Nedavno sav gladan i jadan uz pivu u Mevedgradu u Adžijinoj naručio i ćevape.

Ne sjećam se kad sam toliko jeftine, a velike i dobre ćevape jeo. Još ih je i puno bilo.

Navodno kad peku u vanjskoj pečenjari, dobri su i veliki. Kad se sve prebaci unutra, ne bude više tako dobro.

trouble 07.10.2015. 00:55

Pošto to?

U Adžijinoj su ona dva kontejnera di jedan drži bivša žena a drugi bivši muž pa se znale punjene pljeske s prilogom jest za 35kn :D

1v@n 07.10.2015. 02:00

Mislim da je 35 kn bilo. Ako se dobro sjećam, menu im je online pa lako vidiš. Za pivnicu, dobra cijena, a porcija neuobičajeno velika.
Nisam očekivao puno, pogotovo kad tak uzmem nešto, čisto da prva litra pive ima društvo u želucu dok druga ne dođe :)

Tomek85 07.10.2015. 10:34

Citiraj:

Autor trouble (Post 2837177)
A ako su kod Đanija bizarni ćevapi...onda neznam kaj bi reko za Tri Fenjera u Dubravi di su 13kn bili zadnji put kad sam jeo....kod đanija bar znam da me nebu potroval :D

Kaj sam se nažderačio tih čevapa pošto mi je Fenjer pod nosom,velika porcija je bila 13kn,a mala 8kn,tog nije bilo nigdje za te novce,tada si za 20kn pojeo velike čevape i popio pol litrenu žuju :D

Al jako jako dugo više nije ta cijena,prvo su digli na 15kn,sad je čini mi se 17kn :D

mamutarka 07.10.2015. 10:37

Jučer sam bio u jazz.ba chevap tamo u centru ZG, katastrofa..čim sam ušao u 20h navečer a unutra nikog znao sam da nešto ne štima, jasno mi je i zašto

Daddy 07.10.2015. 11:11

Citiraj:

Autor trouble (Post 2836961)
Jepp. I nisu ti loši kod Renića na Bukovcu.

Hijoooo, ako misliš na lokaciju dolje na početku Bukovačke onda je to Bukovac koliko sam ja vegetarijanac :D

Ne širi dezinformacije!!!:chears:

Ali da, od kada su renovirali prčvarnicu stalno sam sebi govorim, odi, vidi, probaj. I nikako :/

trouble 07.10.2015. 14:47

Kaj ni to isti q? :D

Danas faširanci i đuveđ

aski 07.10.2015. 17:49

Svratio sam u alija poslije posla. Odlican! Samo se kasno sjetih reci da mi da u tortilji, jer sam se tako navikao dok sam zivio u Poljskoj. Ali i ovako je bio super.

Sad me nekako pukla zelja da se uskoro zaletim do mekpersa i sredim kraljicu. :)

syss 07.10.2015. 17:52

nema da bude loš u alikebabi ;)

ja isto nisam u tortilji probao, ali to je iduća misija!

Juice 07.10.2015. 18:00

Pteko puta Alija, odmah do Kvaka se otvara neki novi kebab, vidio danas da pripremaju. Trebat ce izvidit kakav je dok ga otvore.

syss 07.10.2015. 18:00

e pa bogami sretno im bilo... eventualno da dofuraju pravi, pravi kebab bi mogli neki boom napraviti ili da je druga podružnica alikebabe :D

trouble 07.10.2015. 20:01

To guzda kvaka otvara :D

Juice 07.10.2015. 20:02

Citiraj:

Autor trouble (Post 2837436)
To guzda kvaka otvara :D

To će bit neke akcije onda. Uzmeš flašu i ekipa ima gratis kebab :D

syss 07.10.2015. 20:38

ma nek oni otvaraju ka hoćeju, ja sam si zdinstao šampinjone na maslacu i vinu te ih ubacio u ostatke sinoćnjeg safta od jetrica i napravio novui rundu tjestenine.

pa se vi kebabi jebite :D

Thoroughbred B 07.10.2015. 22:51

Taman radim salsu od svojih rajcica iz vrta i chilli papricica :)

http://thumbnails114.imagebam.com/43...6439704876.jpg http://thumbnails113.imagebam.com/43...b439704885.jpg http://thumbnails113.imagebam.com/43...7439704892.jpg

syss 08.10.2015. 15:36

upravo sam probao zvijezdinu majonezu sa zelenim paprom - MRAK! go buy now!

isto tako da se ne zaboravi njigova majoneza sa limunom i limetom na pohanim životinjama, drugačije ih više ni ne jedem iskreno.

trouble 08.10.2015. 15:59

Citiraj:

Autor Juice (Post 2837437)
To će bit neke akcije onda. Uzmeš flašu i ekipa ima gratis kebab :D

I jedeš ga uz melos. (prigodna)

Nego,danas baba radila janjetinu....malo je reć da sam se samouništio istom :D

Guls 09.10.2015. 08:34

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 2837515)
Taman radim salsu od svojih rajcica iz vrta i chilli papricica :)

Bilježim se sa štovanjem :) Ovo bi moglo biti jako dobro.

De5tr0yer 09.10.2015. 09:47

Citiraj:

Autor syss (Post 2837390)
nema da bude loš u alikebabi ;)

ja isto nisam u tortilji probao, ali to je iduća misija!

Nakon 6 mjeseci kebaba u dojčlandu, vratil sam se željno iščekujući probati alijev, ono, pravi hrv... pardon aljbanski kebab. Samo valja reći da je od alija ostao mlitav okus u ustima, nije bio onako kakav sam ga pamtio.

Porcije su bile velike, ali meso... njah.

Je li se prošlog rujna nešto izdogađalo da je loše meso stavljao, ja više kod njega nejdem.

Ta "tortilja" se zove dürüm, ali se najčešće samo kaže yufka, pa eto, da vas ne prebiju turčini u dojčlandu ak tražite tortilla kebab. :D

Inače "döner kebab" znači "okrećuće meso"...

Ono što svakako svaki kebab-lover mora probati je ono što se originalno zove Shawarma, u nekim kebabdžinjicama i turčini drže takav "döner". Što to jest: mjesto tipično samljevenog mesa (meso u manjem postotku), na Shawarmi se mogu vidjeti pravi komadi mesa, narezani na velike tanke plohe i nastackane jedno na drugo. Miljama sv.god. daleko od kebaba :D

Btw, turčini ovdje nemaju dva umaka, već samo jedan baziran na jogurt-like proizvodu, a ljuto ide preko začina, bio to običan čili ili ljuti miks povrća koji je nalik na suhi ajvar, ali pečeeee :D

panda505 09.10.2015. 10:02

Kad sam zadnji kebab kod turčina sa čilijem uzimo nisam mog'o do daha ~ 10 minuta :D

Thoroughbred B 09.10.2015. 10:17

Citiraj:

Autor Guls (Post 2838078)
Bilježim se sa štovanjem :) Ovo bi moglo biti jako dobro.

I bilo je :D Habanero orange i jamaican hot chocolate unutra :) Bilo je super ali i :fuming:

Guls 09.10.2015. 10:25

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 2838104)
I bilo je :D Habanero orange i jamaican hot chocolate unutra :) Bilo je super ali i :fuming:

Mogu zamisliti, jamaican daje odličan okus, prefina papričica.
Pazi nas, neki dan radimo umak, tijek svega:

Dinstamo kilu i pol luka, dodajemo dve rog paprike, pol kile pelata, sol šećer
i
3 Carolina Reapera i paket Scotch Bonneta, narezano na sitno (s rukavicama i naočalama jer to nemreš ni gledati ni mirisati).

Tri vure se kuha, nakon što odkuha, stavimo ga u staklenke, konzerviramo, bojimo se uopće probati. Dolazi žena doma, pita šta to kiselo miriše, reko ma neki umak smo radili, hoćeš probati? Napomena - žena je nulta tolerancija na ljutu hranu.
Probala je. Trebalo joj je jedno pola sata da uopće dođe k sebi i počne normalno disati.

Reko odlično, u rukama imamo oružje za masovno uništenje. Slijedeći je nadrapao direktor.
Inače, umak JE ljut, ne toliko kad ga staviš u usta, ali post-effect je krvav, ljutina se uvuče u svaku stanicu jezika i ždrijela. WC je također nezgodan. Pretjerali smo, no čovjek ne zna dok ne proba.

Roberto 09.10.2015. 10:37

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2838094)
Ono što svakako svaki kebab-lover mora probati je ono što se originalno zove Shawarma, u nekim kebabdžinjicama i turčini drže takav "döner". Što to jest: mjesto tipično samljevenog mesa (meso u manjem postotku), na Shawarmi se mogu vidjeti pravi komadi mesa, narezani na velike tanke plohe i nastackane jedno na drugo. Miljama sv.god. daleko od kebaba :D

E vidiš, meni jedino ovo i dolazi u obzir kao kebab. One pašteta bezlične mase... to ću uzeti samo ako nemam nikakav drugi izbor a jako sam gladan.

Ksmo kod tih kebaba s komadima mesa, u marićevom prolazu kod trga u Zg, rubelj (rođak od ćevapčička) je otvorio kebabdžinicu u kojoj ima takvo meso, i to tri vrste - piletina, junetina+puretina i teletina.

Drito nakon otvorenja prilično je škrtario s količinama mesa i s malim izborom salata, umak pomalo bezličan, a i lepinje nisu bile nešto naj (sami ih peku - pohvala za to).

Bio neki dan opet i stvar se promijenila na bolje - stavlja se više mesa, imaju šest vrsti salata (na njima bi mogli biti izdašniji), a bome su i lepinje i ljuti umak bolji.

Moja preporuka za probati, pogotovo što još uvijek imaju akcijske cijene. Meso je fakat jako jako fino.

Mali kebab od junetine i puretine - 14 kn. Količina je taman za gablec.
veliki je nešto skuplji (zapravo je normalne veličine), i njega se pošteni žderonja skoro može najest i za ručak najest :D.

Citiraj:

Btw, turčini ovdje nemaju dva umaka, već samo jedan baziran na jogurt-like proizvodu, a ljuto ide preko začina, bio to običan čili ili ljuti miks povrća koji je nalik na suhi ajvar, ali pečeeee :D
Ovog ljeta kad sam posjetio frenda u minkenu uzeo sam kod turčina kebab od pravih komada mesa, i imao je dva umaka. Ljuti crveni je bio od friških papričica i paradajza, brutalno dobar.

mamutarka 09.10.2015. 12:58

2 privitaka
Privitak 15409 Privitak 15410

Malo teletine i cevosa iz nk trnja, nelose

Thoroughbred B 09.10.2015. 13:06

Auuu buncek s zeljem iz nk trnja mmmm.... :) jeo tamo nekoliko puta,uvijek isto :D

trouble 09.10.2015. 14:34

Die luk bokte? :D

Juče sam se cijeli dan ubijao u janjetini...danas su jetrica bila na meniju :)

mamutarka 09.10.2015. 14:48

kakav luk u radno vrijeme :D

trouble 09.10.2015. 14:56

Đizs pa izmisliše chewing gum prije 3 iljade godina :D

Nego,sad vidio gore raspravu za kebulje....u švabiju idem često i jedem često,. Porcije su im neš manje nego kod nas a mesa ima svakakvog. Zadnje šta sam jeo u Minkenu ovog ljeta je Kurdski kebab sa isključivo janjetinom na štapu....zanimljiv okus :)

Od ovih šnicli na štapu kodnas imate: kebab Maksimir,na Maksimirskoj...malo je skuplji al je dobar.

Kebab Berlin tamo na uglu Maksimirske i Bukovačke...

syss 09.10.2015. 19:41

danas poslastica svježih namirnica sa branimirca... ne znam odakle da krenem :D

Pohrani.com

čudna "tinejđerska" kuruza... kocen star, kuruza mlada, sirova na okus tak nešto malo starije mlade, veli kumica - 10min i dosta... stvarno tako i bilo, okus fantastičan, čudo neko :D

domaće sir (u listićima) i vrhnje sa malo himalajske mljevene soli i svježe mljevenog papra.

mlada cikla sa svježe ribanim hrenom, kombinacijom bučinog i suncokretovog te jabučnog octa.

umak od graška sa svježim koprom... majko mila tko to probao nije, taj ne zna da živi.

čiketina pečena iz konzuma i još vidio ostalo malo švargle... ma koga jebe #yolo :D

salata... aha ta maestralna mješavina potočarke, mladog radiča, onda neki radič sa okusom hrena, frisee... mislim da ima jedno 7-8 raznih salata nutra, ne znam ni sam kojih sa malo bučinog, jabučnog i mljevenom soli.

LAKU NOČ :D

smuchac 10.10.2015. 09:57

Koliko kila imaš matereti? 😂

Amdejac 10.10.2015. 10:19

Citiraj:

Autor smuchac (Post 2838533)
Koliko kila imaš matereti? 😂

Svinja dobro jede bez obzira na kilažu. :D

syss 10.10.2015. 11:13

donedavno sam gravitirao 100-105, sada sam negdje 105-108, ovisno o obroku :D

Fatal 10.10.2015. 11:18

po kolicini zutoga na slici se vidi da ubrzano radis na dobijanju mase za skorasnje kolinje:D:D

za marendu sendic od kulena, kuhane sunke i tilzita u pecivu sa sjemenkama i kefir. rucak ce malo poslije a na repertoaru je bijeli grah s domacom pancetom

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:37.