![]() |
Podriguša je najbolja kad postigne sobnu temperaturu...tek onda se jede:D
|
|
Lijepo izgleda :zdero:
|
|
Mene ulovilo da mi se opako Ždere juha pa ne budi lijen sa riječi na djela:D
Jedan hrptić, vrat, trtica i dva krila, korjen peršina i celera, svinjska mrkva, malo papra u zrnu i komadić suhog chilija... Pod kraj budem samo zvadil mrkvu i meso, procjedil juhu i propasiral povrće tranu. Vratim meso i mrkvu, dodam malo domaćeg paradajza i zakuham taranicu, malo nasjeckanog peršinovog lista i večera ko bog:) |
|
Danas mama napravila kvazi čobanac s onim mađarskim začinom Konya il kak već(WraGG zna točan naziv :D ) ....uglavnom,meni yeben :thumbsup:
|
kotany slone :D :D
jaooooo kako me izazivate da donesem idući put na ždere čobanac pa da vidite šta je demonstracija moći :D :D |
Citiraj:
Anyway,odrasto sam na moslavskom čobancu,to kak oni narede tam,to bi trebao etalon bit za sve čobance u HR :) |
Čobanac, kajgod...
Vajn gulaš over čobanac anytime :D Jučer pizza s tunom, a navečer sam si skuhal pileću juhu za danas, i meni se prohtjelo juhe, ne pamtim kad sam ju zadnji put jeo :D |
Vajn anytime al oko 4 ujutro nakon bjesomučnog lokanja :D
Danas home made cheeseburgeri! |
jučer: mexička pizza iz obližnje pizzerije kraj posla...odlična!:zdero:
danas: špinat na mlijeku :care: + krmići danas navečer: palačinke s domaćim pekmezom od dunje/višnje/marelice/šljiva :chears: |
Jelc mi je dao ideju da skuhamo goveđu juhu. :)
|
Citiraj:
Budi car pa kuhaj juhu ko ja u gluho doba noći:D Mi danas imamo brzu hranu-kranjske pečene u tavici, kuhani krumpač i dinstano kiselo zelje:) |
meni konacno dosel spek iz gorskog kotara sa dima i susenja, plan je danas bila isto neka juha i kelj na leso, ali mirisu speka nisam odolio, samo otisel u pekaru po friski razeni, iz podruma donesel 3 glavice luka i dernek, srecom pa zena ima upalu sinusa i nis ne osjeti :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
|
To si po onom receptu kaj so mi slao?
Citiraj:
Sam nek kuha:D |
Upravo pojeo dva tanjura goveđe juhice i komad flama sa hrenom i domaćim kruhom.
Još malo pa se bude ohladio puding sa petit keksama. |
Ja bio na biljaru u balabuški pa svratio preko puta na kebab, bio je vlasnik pa je stavio hrpetinu mesa, čak i malo previše za moj ukus ali se ne žalim :D
|
Citiraj:
Ubil sam se sinoc u tom mlacnom kruhu, speku i ajvaru pomijesanom sa umakom od Naga Jolokie paprike. Ocrtaval mi se sav probavni trakt, u ustima sam imao Road to hell a posljedica pri exitu nije bilo. Stvar je treninga.:D |
Ovih dana se jeo bolonjez i pileci paprikas s dodatkom panoraminog chillia. Fenomenalno! :)
Danas pohani oslic + grah salata, a na poslu bi mogle pasti lignje + blitva/krumpir. :) |
Jučer sve skupa popodne i navečer četiri puna na vrh tanjura pileće juhe i dva homemade hamburgera sa svim dodacima koje sam mogao naći u friđu - paradajz, luk, paprika, kristalka, kečap, majoneza, dvije vrste senfa, dvije vrste sira s ogromnom junećom pljeskavicom u lepinji (hambi pecivo je premalo za ovaj zvjerski obrok :D). Sve preliveno ovim:
http://www.hotsauceworld.com/enrushotsauc.html Još je jedna pljeska u friđu za danas, ali sam se malo zamislil nakon ovog: http://www.dailymail.co.uk/news/arti...ss-Burger.html :D |
Danas vratina na naglo, pire i kristalka:)
|
Citiraj:
evo što kaže: dugo se vremena pogrešno smatralo da unos ljute hrane uzrokuje čireve na želucu. Danas je potvrđeno da ljute papričice ne samo da ne uzrokuju čireve, nego ih sprečavaju zato što ubijaju štetne bakterije i stimuliraju stvaranje zaštitnih želučanih sokova. Izvor: http://www.alternativa-za-vas.com/in.../article/cili/ Za ručak dvije ogromne home-made pljeskavice obilno premazane umakom od Jolokie, već prije navedeni lebac i kristalka. Počele su mi zreliti Scotch bonnet papričice u tegli na prozoru. Dvije su već crvene i pa se veselim berbi :goood: |
Matori, prošli četvrtak smo ih uvalili u one čepove-danas ih je ( pet mađarica i 4 one) stidljivo izgmiljilo:goood::chears:
Blizu su peći, pokrivene i sa dosta vlage:) |
Danas tjestenina sa umakom od tune :)
|
U rolu su već pole (police ili kako ih tko zove) od krumpira, a prilog šnicli od svinjskog buta na naglo i ljuti ajvar.
|
Ja sam baš doručkovala jaja na oko sa špekom:care: i sad lagano pijuckam kavicu :kafa:
A jučer sam jela pastrvu i bila je prefina. Zapečena na tavi s puno češnjaka, peršina i maslinovog ulja i uz to grah šalatu :) Danas za ručak planiram bolonjez kaj mi je ostao od neki dan, špagete i kristalku na salatu :zdero: |
Citiraj:
Pisat ću peticiju da zabrane emisije Ane Ugarković na TVu. Špek i jaja. To bi i ja mogao za doručak. Dobra ideja. :zdero: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:30. |