![]() |
ala ga trkeljate za tu trznicu, ako das covjeku da mora imati 100 postova za upad na trznicu, pa to ce biti spamara do neba, zamisli njih 10 (a toliko ih se najmanje rega na dan) i samo gluposti pisu...trznica se treba odvojiti od foruma (ako ikad bude vise zazivjela)...mozete kukat do sutra, dok se ovo sve nesredi nema nikakve trgovine...ja sam trgovao dosta po ovom forumu ali isto tako na drugima. ali evo primjer od sa_stilom:
kazes preduvjet je 500 postova i 1-2 godine clanstva i preporuke dodju ti 2 mungosa jedan drugoga pohvale nisu ih jos uhvatili u prevarama i ponovo imas glupost, a nemoraju uopce puno muljati, malo po malo, vazno da njihova trgovina ide...ne mozes ti ni lopove ni muljatore nikad iskorijeniti :D |
Šteta za sve to, ali ja ne kontam opet takve ljude koji zbog 50-100kn trenutne zarade i neke muljaže si unište sve potencijalno trgovanje, jer stvarno ovdi se moglo utopiti sve i svasta, a i stvarno nekad nabaviti povoljno.
Osobno se slažem @Sa_Stilom, nek se napravi jedan podforum kojem ce pristup imati starosjedioci i oni koji nisu, ili su nenamjerno zamuljali nekoga. Onaj tko je malo duze na ovom forumu, nije mu uopce problem provjeriti ljude koje se prijave, malo vidi postove, a i ovdje se vecina ljudi odma moze prepoznati po nicku, barem starosjedioca... |
slažem se Sa_Stilom
|
Tako je uvijek bilo i bit će, samo pošteni od sankcija ispaštaju.
|
Citiraj:
Ebay profitira svojom tržnicom. Točka. |
Citiraj:
kuzis sta hocu rec ;) Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel ima tko kakav host da digne neki SMF i tržnjak :)
Ovo je samo bilo pitanje vremena kad će se dogodit, iako na žalost mase poštenih korisnika koji su ispushili zbog par jadi od ljudi... Sad će se i forum valjda očistiti od mase "usera":goood: |
Daš adresu od neke babe Mande i opet eto problema :) Kao da ne znate kako je Amstel dilao software kad mu je išlo kao podmazano... :D
|
Citiraj:
Potpisujem.:dobar: Ja znam nekima kojima sam jako "sumnjiv" prilikom same trgovine naprimjer dat osobnu pa nek si prepišu ime, prezime i adresu. |
a bilo već i toga s osobnim podacima :D
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=182023 Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ma nisam to zamisljao bas kao "diskretne oglase". vise ono kao prijateljska razmjena (mi koji se znamo, koji smo vec trgovali i tako) ;)
|
Ili još bolje nek bude u svakom postu :D:D ako prodaješ grafu
:D:D:D za procesor , :D:goood::D za hard, :goood::D:D za matičnu ploču. A onda na PM pitaš, šta konkretno se nudi. ;) Neće admini to skužit. :roller: |
Citiraj:
Recimo, tražim preporuku grafe do 1000kn, dobijem nekoliko odgovora i eto PM-a sa ponudom te i te grafe za tolko i tolko... A grafa "pečena" i sl., rikne za tjedan dana... Ostavite barem poštene i nepoštene trgovce negdje. |
ime, prezime, adresa i uslikana/skenirana osobna. onaj tko nema osobne fuck off, idi se igrati u pijesku ili stajaznam, neka angazira roditelje........
i definitivno uvesti neku clanarinu. mislim da 5 (pet) kuna nije nikome problem, bio kupac ili prodavac. i imas sta ja znam, 5 tema za otvoriti, i bumpati ih 5 puta. za 10 kuna imas 10 tema, isto 5 bumpova, i to je to. te novce uloziti u sam forum, adminima za trud, uvesti "policajca" na trznici....... ima ljudi koji bi za 1500 kuna prakticki 24 sata na dan visili na trznici i lovili. a ovo za racune, kao i ono sa uplatnicom je definitivno za prijavu policiji. ali sto me najvise smeta kad vidim da se spominju sverceri, muljatori sa garancijama, muljatori sa ispecenim komponentama...... ja bi mogao pretpostaviti za jedan-dva clana, ali zasto se to ne kaze javno? cisto da znam sa kim necu trgovati, makar mi ponudio 50-100 kuna vise na cijenu. i da, definitivno je zalosno sto je ispalo od trznice. realno gledajuci nista zacudujuce, jer uvijek ima muljatora i lopina na bilo koji nacin, tako da je bilo samo pitanje vremena kada ce ih se nakotiti veci broj sto automatski znaci i veci broj problema i prevarenih ljudi. iskreno vjerujem da je taj broj mali usporedno sa postenim trgovcima, ali se slazem sa odlukom da se trznica zatvori. kome trebaju ovakva sranja, pogotovo kad ides sa idejom da pomognes ljudima u obliku foruma, trudis se i gubis vrijeme, i onda te ti isti (govorim globalno) ovako zajebu......... |
Citiraj:
|
@burko
bili su slični prijedlozi u vezi članarine/donacije, ali svi redom odbijeni :p |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
lako složim: pce.css-skill.com Ali, osobno se protivim prebacivanjem trgovanja na drugi forum, web. Citiraj:
|
Citiraj:
ovo za podatke ne znam zasto je problem, meni je smijesno kad na njuskalu traze osobne podatke. ja bi prvi dao, ne znam u cemu je problem osim sto onda PCE kao takav mora odgovarati za njihovu privatnost i cuvati ih kao oci u glavi. ali onda tko ne da podatke ili je skeptican (kao ja prema njuskalu), ili ima nekog drugog razloga zasto neda podatke (strah od prijave i slicno). |
Citiraj:
Šteta |
Citiraj:
|
eto došao je i taj dan, isti takav slučaj je bio na cafe mobil forumu prije cca 2 godine i tržnice više nema...:(
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ma treba se to drugacije da bude posebna registracija na trznicu sa osobnim podacima koji ce vidjet samo moderator i to je to i ljudi nece vise varat btw kako ljudi kupuju preko oglasnika isto tako i ovdje ako iole imas pameti zastitit ces se od prevaranata na neki nacin jbg to je rizik koji svatko tko kupuje i prodaje mora znat.
|
Jedini pravi uvjeti:
dobar trgovac && stari član broj postova nema baš neku ulogu, i da tržnica treba biti isključiva privelegija starijih i poštenih članova ;) (velikim cijelinama se ne upravlja demokracijom nego diktaurom, kome smeta f_oof) |
Citiraj:
Ja na poslu dnevno fotokopiram 50 osobnih. I sad zamisli da se nadje samo jedan čovjek, regan na više nickova, i sa svakim nickom druga osobna ;) |
Citiraj:
mislim da im je to najmanji problem |
s jedne strane treba zaustaviti nelegalne postupke pojedinaca na forumu...pa razumijem zatvaranje trznice
s druge svaki oblik trgovine preko interneta je rizican jer to nije trgovina klasicnog oblika i nerelano je bilo ocekivati da nece biti muljanja i prevara na forumu otvorenog oblika. Internet trgovina se u dobrom djelu i temelji na oblicima prevare. Najčešći oblik prevare internet trgovaca se javlja u slučaju kada kupac prihvati online ponudu za “free trial or sample”. Ukoliko ne izvrši "un-click" ili "opt-out" kupce se tereti trajnim nalozima nakon isteka probnog perioda. Drugi najčešći oblik prevare u trgovanju preko interneta su "Cancellation barriers" gdje trgovac namjerno otežava da ga kupac kontaktira kako bi otkazao uslugu nakon isteka probnog roka. Dakle pričam o trgovcima velikog prometa koji su do sada legalno varali kupce, kako onda ne očekivati da će biti prevara na forumu otvorenog oblika? |
Uzalud vam prijedlozi i ostale žalopojke - tržnjaka i švercera više nema :D
|
Znamo, znamo :(
Samo ne razumijem kako forum.hr ima kakvu-takvu tržnicu, a PCE ne? Puno jednostavniji oblik, ali radi. |
Citiraj:
Nego u čemu je kvaka, nisam uvatio poantu zašto se makla? Može li me neko uputit na PM da tu ne spamamo :kafa: *Dobio san info ;) fala svima koji su me uputili :beer: |
Citiraj:
Žmuklerima ovdje se moralo stati na kraj,mozda je ovo malo radikalno ali sigurno ispravno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kao što rekoh, protivim se tome i ne podržavam ikakav oblik prebacivanja ekipe s foruma na neki drugi site. No bez obzira što ste regana firma, ne možeš zabranit da netko ima u svojoj domeni www.pce.nešto.nešto http://www.abbreviations.com/PCE Značenje se vrlo lako izmisli, itd... http://www.robtex.com/dns/www.pce.com.html http://www.p-c-e.com/ http://healthcare-pce.com/default.aspx http://www.abbreviations.com/PCE http://css-skill.com/PCE Nemoš tu ništa dragi moj. Ali ne brini što se tiče mene, ponavljam još jednom on the record, osobno to ne podržavam i nikada nitko neće dobiti prst prema gore od mene ;) Al ajde da se držimo teme :chears: |
bas sam zalostan,zbog nekolicine morona ode najbolja trznica nasiroko i nadaleko,nadam se da bude se vratila u nekakvom novom obliku
dobra ideja je da se adminima daju osobni podaci,adresa,i sto vec treba za autenticnost trgovca,ja sam prvi spreman odmah to sve dati na uvid. :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:44. |