![]() |
Ma ima nešto manji kontrast nego drugi ips monitori u njegovom rangu. Brojke govore kao da je dan i noć razlika ali u biti se motraš dobro zagledati kad imaš jedan pored drugog u tamnoj prostoriji da to primjeriš. Nije to IPS/VA ili Oled razlika.
Da, definitivno best buy za high end. Koliko sam skužio i ima jako dobar QC pa je puno manja šansa da dobiješ loš primjerak sa BLB ili mrtvim pixelom... Za razliku od recimo starih gsync asusa i acera. To je vjerojatno, uz potražnju, pridonijelo nestašici na tržištu... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo mi je za sada najbolja kupnja ikada definitivno i pravi napredak. Još samo čekam nove 3000 series grafe od nvidie i to je to. |
Citiraj:
Sad me jedino muci sto ne znam da li vrijedi dati toliko za taj monitor jer sam vidio druge 27", 1440p, 144hz, za 100 eura manje... Pa ne kuzim sto je tih 100 eura xD. |
Vrijedi. Jako brz za ips, gsync compatible, bolja šansa da dobiješ dobar primjerak bez blb i ostalih greška.
Pogledaj starije postove kolege koji je kupovao više monitora dok se nije našao u ovom i jeftinijem blizancu tog lg-a. |
Citiraj:
Što ako dobijem mrtav pixel? Mogu vratit? Xd Kako to danas funkcionira? Naručio sam od njih trenutni monitor prije 5 godina. Nema taj još u hr jel? Zna tko dal' i kad bi mogao doći? Nisam provjerio. |
|
Citiraj:
Ovo je prvi put da sam narucio nešto preko njih ali sam tu na forumu čitao o brdo pozitivnih iskustava. Nebi trebalo biti problema kod povrata u slučaju problema. Nema ga u Hr, prave tech proizvode u hr je nemoguće naći. Pročitaj na stranici 105 post od xGAME člana. To je meni puno pomoglo u odluci. https://www.alzashop.com/lg-27gl850-b-d5672722.htm |
Citiraj:
Ipak za ovaj 144Hz feeling isplati se vratiti. Ipak 27'' je neka zlatna sredina za 2k bar meni. |
Bilo bi lijepo da proizvodjcima monitora dodje iz guzice u glavu i da naprave 29" 2k 144Hz monitor, ali tesko.
|
Vi sa 27GL850-B, molim vas recite kakav vam je za serije i filmove? Jer čitam po netu da se niski kontrast jako osjeti, pogotovo ako se gleda u mraku ili sa slabim osvjetljenjem. Znam da je ips inače tu slabiji od va, ali ovaj se čini posebno slab.
|
Citiraj:
|
Meni to sve izgleda puno bolje na gl850-b u usporedbi sa aocom 32¨ q3279vwfd8 i starim lg-em ips235 modelom 24¨. Ne znam slika mi je puno življa i ljepša na gl850-b čak i kad gledam serije u 720p. To su sve sitne razlike o kojima se ne treba puno zamarat.
|
Ma u bojama i svemu rastura.. jedino što najdublja crna u mraku baš nije crna.
Tu puno pomaže ambijentalno da oči ne spuste previše osjetljivost :) |
Znam da je va bolji za filmove, i sam sam ga koristio neko vrijeme prije ipsa kojeg sad imam. Ali trenutno mi treba jedan monitor za sve. Potpuni mrak izbjegavam jer mi je to rejpanje očiju. Za ambijentalno osvjetljenje imam ledicu od 2.5W :D Dvoumim se između 27GL850 i Della S3220DGF...
|
Ja osobno ne bih više nikad išao na VA panel. Jednostavno ima previše mana koje me bodu u oči daleko vise nego kod IPS panela.
|
Ja isto nisam zadovoljan sa VA za brze igre. Za sve ostalo je ok. Makar ja imam stari 5 godina.
|
Citiraj:
|
Meni VA nikako ne sjeda. 60Hz-na varijanta ajde, ali 144Hz nikako. Prespori su to paneli za takvu brzinu i daleko više me smeta taj smearing i purple shift nego IPS glow (naravno u nekoj normali).
|
Ja se nikako ne bi slozio da losiji kontrast znaci samo svjetlija crna. Puno toga je losije. Jednostavno, ips monitor 1300:1 ima puno veci dinamicki raspon od ips-a 800:1. To zapravo znaci da su scene filmova ili igara u svim gradacijama bolje prezentirane. Usporedjivao sam npr svog dell-a u2515h sa u2719dc na istoj rezoluciji,klonirani prikaz. U igri shadow of the tomb raider u polumracnim i mracnim scenama u2515h je bio dramaticno bolji dok je u2719dc to prikazivao nekako zagasito i anemicno sa slabijom prezentacijom detalja. Mozda ne postoji velika razlika izmedju ips 1200:1 i 1100:1 ali razlika 1300:1 i 800:1 je bez sumnje velika.
Va je pak prica za sebe. Po mom sudu nemaju izrazene i zivopisne boje kao ips pa kadkad to odnosi prevagu,cak i kod igranja igara i gledanja filmova. Takodjer,kod 27gl850 treba uzeti u obzir i to da postoje bolji i losiji primjerci,kao sto i je uobicajno kod ips-a ta nesretna lutrija panela |
https://www.links.hr/hr/monitor-27-l...ti-b-100300486
Jel netko vidio, probao, ima ovaj monitor? Gledam uzeti neki 27" ,naravno da ne bi puno platio zato me i privlači cijenom. Brine me jedino taj FHD na 27" ? |
Citiraj:
Ja mislim da je 1080p premala rezolucija za 27" . |
Jebate to radije uzet aoc koji je 100kn vise. Imas unazad par str koji model se kupovao i dojmove
|
Da ali ovaj je 27" a aoc 24".... Ne znam nekako kao da je 24" postalo premalo, još pogotovo kad vidim ove bez okvira pa to je sićušno��
Promako mi je taj aoc 27" fhd, mislio sam da je tn matrica ali nije, valjda sam krivo čitao 27g2u. Možda njega ipak uzmem. |
da, ja nikako da se naviknem na 27" poslije 32" :D Idealno bi bilo 30" za monitor.
|
znači uzeo sam na kraju AOC 27G2U, odličan...
istina malo je slika zrnata na 1080p ali zato veličinom nadomješta to...kakvi 24" pfff :D i ovi herci su jebeni isto, odmah se lakše cilja i ubija :D |
Kako sam se bio zagrijao za 27GL850, na kraju sam ipak uzeo malo skuplji Lenovo Legion Y27Q-20 koji ima istu nano IPS matricu jer sam citao da ima bolji QC i mrvicu bolji overdrive i kontrast. Upalio malo CSGO, bolesno glatko. I obicno skrolanje stranica je divota. HDR mi se cini bezveze jer samo izblijedi sliku, ali sam to i ocekivao. Bilo me strah slabog kontrasta, ali kako nikad nisam u potpunom mraku, nije neki problem. Zasad zadovoljan za ovih par sati koristenja. Jos trebam vidjeti kako ce sljakati na PS4 Pro :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Prenapuhan je jer ljudi vide brojku od 750-800 i onda kod drugih 1000. A u praksi nisu nikad vidjeli kako jedan kraj drugog izgledaju, ili uopće ne znaju limitacije, odnosno mane IPS panela.
Tko ganja kontrast i IPS, nek gleda profesionalne modele od Eiza, Nec-a ili sličnih proizvođača. Ali takvi monitori koštaju i nisu namijenjeni gamingu. Iako se ni tamo neće proslaviti s visokim vrijednostima koje VA recimo ima. Mislim da čak ni Eizovi ne idu preko 1500-1600:1. |
Jednostavno je tehnologija takva da nikad nije dopustala veliki kontrast, a bome ni IPS glow ne pomaze. Ali su uniformnost i motion handling stvarno odlicni. I na novijim VA je pao kontrast jer ih pokusavaju napraviti brzima. U usporedbi sa LG-om 29UM68 nema bitne razlike, a Dell P2414H je ipak mrvicu bolji u kontrastu, ali je losiji u apsolutno svemu ostalom. :D
|
Evo od danas blejim u Dell SE2719HR
Uvjet je bio da je bar 27" i da ostane 1080p reza jer moja starudija treba to pokrenut ako odlučim kadikad neku igru zaigrati (nisam pokrenuo nikakvu već 5 godina :p). Uh, preporodio se napokon s IPS-om. Godinama već na poslu gledam u DELL-ove s IPS-om a imao TN-ca kući pa mi je bila kao šaka u oko. Preporuka ako nekome treba puno inča a za neku pristojnu tj. minimalnu cijenu. |
Baš gledam za nećaka taj monitor. Bio bi zamjena za prastari 15". Na stolu, znači cca 80cm od osobe. Jel se primjeti na 27" i 1080 na toj udaljenosti zrnatost? Ja imam AOC I2481FXH i sve se vidi ok na toj dijagonali.
|
Nemoj taj Dell. Mi smo uzeli 4 komada, po 2 za svakog novog kolegu. Žale se na glavobolje i probleme s očima, slika zrnasta do bola. Probao sam ih, nikako mi nisu sjeli.
Uzmi nećaku nekakav 24" monitor i to je to. Pogotovo ako igra igre. Ako igra, uzme AOC-24G2U5 na 1200kn i to je to. |
Što preporučaš od DELL-a 24". Mislim da je za nećaka ovo ko stvoreno, ali da se i mamu nešto pita :D
|
U2419H :D Ali je skup.
Eventualno P2419H, ali nisam pobornik tih P serija Dellovih. Ali ne vidim zašto Dell mora biti? Ovaj AOC ti je odličan, 75hz je i IPS je kao i Dell. |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=3865 a ovo šta Momm veli je točno. samo vidi koji ti više odgovara, kao i cijenom. |
Jedino, je problem izgled. Poznavajući seku, presvemirski. :D
@igofanatic: zašto je ovo toliko jeftino? Koliko vidim to je samo manja verzija 27" kojeg smo gore spomenuli. |
Citiraj:
Jeste smanjili brightness ili se pozabavili s tih par postavki za sliku koje postoje na svakom monitoru? Pitam jer sam i ja uzeo taj monitor za starije clanove obitelji i koliko mi je stajao tu na stolu (dan i pol) nisam imao nekih zamjerki. Nesto sam sitno prosurfao, malo jutub, ... nikakve glavobolje ili bilo sto slicno. Sve skroz OK osim sto je veliko, ali to je i bio cilj. |
A to je druga priča, ne odlučujem ja to ;)
Da bi skužio razliku, moraš vidjeti kvalitetniji 27" Dell i taj. I onda ćeš vidjeti razliku. Pogotovo kada spojiš macbook pro na taj Dell. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:08. |