![]() |
Fak! Imaš pravo - zaboravili smo pitati Modnog Mačka za mišljenje. :D
Jeftinije je kupiti novo napajanje od 800kn nego bočicu farbe u spreju za 20kn i još toliko za crveni vent. |
Ali gledaj, boja je najvažnija...zašto...zato jer hocu orginal i ovaj je fakat preljep za to sto trebam...da ocu farbati imam hx1000 :D al eto, necu i trebam bas neko takvo...imam xilence red wing 580w i on bi mi isto pasao, ali mislim da je malo preslab za mote potrebe pa ne bi ga bas gurao unutra...a da ne pričam da sa svim vecim pohvatima sto pričaš se gubi garacija...
|
Ne vjerujem da bi Xilence bio preslab. Ništa te ne košta da probaš pa ako vidiš da je preslabo, tek onda kupiš nešto jače.
|
osobno ne znam doslovno nista o tom xilence napajanju, ali neko posteno 500W napajanje je sasvim dovoljno za tvoju konfiguraciju kakva trenutno je.
pogledaj pod "moj komp" ispod sta stari s12 500W gura kao od sale. Ne mogu naci power metar da izmjerim kolko tocno trosi sve skupa. |
Ako valja kupujem odmah. Ako ima sto bolje ili jednako a jeftinije kupujem tu preporuku. fala.
http://www.protis.hr/products/detail...xp750csr/46214 |
Za tvoju konfu je debeli overkill. Ovo će ti biti dovoljno.
|
Citiraj:
Wolv kaze da je ok napajanje.. |
zasto kupiti nesto sto je 100 kn jeftinije a 30% slabije ?
plus imam mjesta za cross fire za drugi 6850 |
ja se slazem s cocom, s tim da bi dao jos 50kn vise za 100W jacu verziju
zasto kupiti 30% slabije, pa zato sto tebi snaga ne igra ulogu na konfiguraciju, a kvalitetnije od toga kosta osjetno vise. Daleko od toga da je OCZ los, al nije seasonic. |
kakav sad OCZ, ja sam stavio Xilence.
edit: a sto mislite o Spire napajanjima ? |
@Krešimir-ZG - xilence red wing jedino valja, ovaj gaming mislim da je los...idi na seasonic ili xfx 450/550 nemas dalje sta kemijati
edit: pogotovo ne znam sto gledas spire :D to je lose,jako! |
sry, zbunio me fpripperov post :D
nda.. seasonic vs xilence!? u xilence-u pitaj boga sto je u pozadini zapravo. Deklaracija od 750W moze i ne mora biti istinita, ali stabilnosti napona i energetska efikasnost su takoder upitni. Nema smisla davati toliko novaca za neprovjereno napajanje. Iskrena preporuka je da Wolverineu posaljes pm, mozda zna nesto vise o tom napajanju. |
znaci onda smo dosli do dvojbe, barem mislim:
XFX (seasonic) 550W core edition 80 Xilence RedWing 580W edit: cisto da ubacimo i corsair 600W cx series, da se malo fightate koji je bolji. |
opet, xfx onda, ali to ti nije modularno.
ako zelis modularno imas silencer mkiii 500w za oko 500kn, sto je u principu isto napajanje kao taj xfx al modularno, odnosno seasonic m12ii |
problem je sto imam crni case, a silenceri su svi bijeli.
Jel valja ista OCZ ZT series fully modular ? |
vrlo solidna napajanja
steta da nisu malo efikasnija, al onda bi i kostala osjetno osjetno vise sigurno |
znaci, na kraju imam samo tri izbora sto se tice modularnosti, cini mi se:
OCZ silencer mk III 600W ZT 650W Xilence Gaming edition 750W sad samo treba malo vidit na netu kakav je taj xilence. edit: sudeci po internetu, ne postoji 750W gaming edition, nego je to 750W redwing. gaming edition je od 800W navise O.O znaci xilence xD |
i oni seasonici 520/620gm su ti modularni i u rangu cijene
corsair tx mobilce ne treba spominjat, za pocetak su preskupi :) |
kako je krenulo, na kraju cu kupiti i xilence i OCZ ZT i Seasonic, pa vratit 2 koja mi se ne svidjaju xD
|
|
hahaha
vec vidim problem, iz iskustva, sta ces ako ti se svidi vise od jednog? :D |
I use spell card: Polymerization !!! xD
|
A ovo da uzmes?
Napajanje 600W OCZ napajanje ModXStream Pro |
na kraju se sve svodi na to da biram izmedu OCZ mod extreme i Xilence redwing xD
Imam i ja crno-crvenu shemu. |
Od navedenog bi ipak najviše povjerenja dao ipak provjerenoj robi:D tj. Seasonic napajanjima ili spomenutim XFX-ima odlićna i provjerena napajanja i nisu bezveze preporućena:) a ti možeš po svom s tvojim parama:) svaka roba ima svog kupca.Napajanje je roba u koju je bolje u startu uložiti malo više baš zbog možebitne nadogradnje i nemjenja se stalno.
|
XFX = Seasonic
|
Ak cemo tako onda donekle mozemo reci i OCZ = Seasonic :D
Znam da je Mk III serija njihov dizajn... |
Jest, ali je boja problematična (bijela).
|
i samo silencer je seasonic, ostali nisu. Sto se izrazito vidi na lemu :D
|
Zato kaj je to izvorno PC P&C a ne OCZ brand, a PC P&C je koristio Seasonic platforme.
|
Pozdrav. Posto mi se čini da će Fortron nakon 6 godina službe, za par dana, u vječna lovišta molio bih savjet za neko BestBuy napajanje za trenutnu konfiguraciju.
|
Ukoliko želiš rješenje za budućnost, uzmi XFX 450W. U protivnom ti je dosta i Xilence RedWing 420W.
|
U čemu je razlika da XFX može biti za budučnost? Tih 30 W više ili kvaliteta?
|
Kvaliteta, XFX = Seasonic
|
Ma kakav xfx 450 za tu konfu, iako je kao za buducnost, ali ne isplati se sada ulagati baš toliko u buducnost pogotovo ako misli imati komp jos 2 il vise godina...
bded - kupi si xilence redwing 420 |
Da nadopunim...
Xilence Redwing 420 = Topower Oba su kvalitetna napajanja, XFX je naravno bolji, ali je i Xilence dovoljan. Od jeftinijih napajanja još bi dodao Xilence Redwing 480, LC Power LC6460GP3 i Corsair CMPSU-430CXV2EU. Edit: Pošto je rečeno da 480-vatnom modelu bježe voltaže izvan specifikacija, onda ne njega. :D http://www.pcekspert.com/articles/481-1.html |
Citiraj:
|
Ajde da si i ti jednom u pravu :D uz pretpostavku da su to sredili na novijem modelu.
Trenutno se prodaje XP480.(12)R3. |
Napajanje koje ima ovo
115/230Vac 50/60Hz 400Watt UL TUV approved ima takvo sto kod nas za kupiti? Napajanje treba biti za cd duplikator, copystar javlja da se ne mogu spojiti obična atx napajanja jer ne daju isti signal :/ Sada su javili da treba neko napajanje tipa ovoga ali ono platiti 600kn napajanje nema mi logike...koja je razlika izmedju toga i npr nekog evc 500w?? zašto to ne bi radilo,o kakvom signalu pričaju? Naletio na manual za duplikatore, sada, ovaj iz copystara ocito ne zna, ali po manualu mogu spojiti atx napajanje samo mora biti dosta jako za to npr za 1-9 mi treba +5v 17A / +12v 25a Sada, zna netko neko napajanje kod nas a da ima minimalno +5v 17A / +12v 25a ? Edit: Evo nasao par komada :D CX430 V2 +5V 20 A +12V 28 A 328Kn SST-ST50F-ES +5V 20 A +12V 34 A 419kn CX500 V2 +5V 20 A +12V 34 A 425kn S12II-380 Bronze +5V 20 A +12V comb. 27 A 441kn S12II-430 Bronze +5V 20 A +12V comb. 30 A 509kn OCZ-ZS550W +5V 22 A +12V comb. 38 A 514kn RS-550-ACAA-D3 +5V 24 A +12V 44 A 540kn |
Dao si premalo informacija, podatke koje si dao je samo ulaz i snaga.
Ne znamo ništa o izlazima tj. koji naponi, konektori, kako je izvedeno paljenje, . . . Kod pc napajanja znamo precizno funkciju pojedinog pina na ATX konektoru pa tako znamo kako upalit / ugasit napajanje. Pretpostavljam da ti je traženo napajanje crklo pa otpada da izmjeriš / detektiraš na žicama. Pogledaj jel ima kakva naljepnica na napajanju, koje konektore ima, koje su boje žica, . . . Također pogledaj unutar uređaja, pogotovo kontrolna logika / pcb jesu li štampane oznake, naponi i sl. Sami cd / dvd uređaji za source + xy pisača nebi trebali biti problem, vjerojatno su korišteni standardni pc uređaji pa tako i njihovo napajanje. Ili je std. molex ili sata verzija. That's all |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:17. |